Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EasternStar Hocam, Orlando da defalarca bulundum ve Florida genelinde bence en berbat trafigi olan yer orasi. Zaten I4, bana gore, mimlenmis veya lanetlenmis bir yol. 😛 Her zaman uzerinde en az birkac tane constructions var veya trafik kazalari.

Bu arada, size kesinlikle katiliyorum, trafik kurallarina uymayan ve hiz yapan cok surucu var. Bizim yasadigimiz bolgede bircok sokak ve caddede hiz siniri 35 veya 40 MPH. O yuzden, cok fazla ihlal hissedilmiyor ama interstate yollara cikar cikmaz yaris basliyor 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea @okokok

ABD’de dogu, batı, güney birçok eyalette araç kiralayarak sürüş deneyimim oldu ilk turistik amaçla geldigim 2011 yılından bu yana. Illinois (güney doğusu hariç) ve Wisconsin kadar nazik, kurallara uyan, takip mesafesi istisnasız kontrol eden başka bir bölge görmedim ben. Umarım hep böyle devam ederler, nedeni hem eğitim seviyesi hem de sıkı ve ani kontroller bence. Hiç ummadığınız bir anda bir köşebaşından veya sokaktan polis veya state patrol çıkabiliyor kuralları ihlal edenlerin arkasından.

• ⭐⭐

@MySea Bizde sinir biraz daha yuksekmis 🙂 Nadir yollarda 40, ortalama 45 bazen de 50 mph hiz limitleri var. Evimin yanindan gecen caddelerde sinir 45mph ki, bu da 75-80kmh civari hiz yapar, Turkiye ortalamasinin cok uzerinde. Benim hiz limitlerinden yana sikayetim yok, ama Florida'nin ABD'nin seyfiye yeri sayilmasindan oturu polisler daha esnek davraniyorlar. Hatta beni ceviren bir polise yaptigim ihlal yetmezmis gibi bir de I-95 kac hizla gitmem gerektigini sormustum, o da 80i gecmezsen iyi olur demisti 🙂

2 senede 75.000 mile yol yaptim, henuz ceza yemedim. Yemeye de niyetim yok. Hele tepemizde Teokles'in kilici gibi duran ICE belasi oldugu surece masum sayilabiilecek ihlallleri bile yapmam.

• ⭐⭐

@MySea Çok teşekkür ederim geldiğimde size yazacağım umarım bu sene benim senem olur gc kazananların arasına dahil olurum.. geçen geldiğimde orlandoda bir arkadaşımla buluştuk o kadar güzel bilgiler vermişti ki bana hayata bakış açımı değiştirdi kendisiyle türkiyede lise döneminde tanışmıştık amerikaya gitme fikrim vardı ben ailevi sebeplerden dolayı gidemedim annem babam o dönemde ayrılmıştı maddi sıkıntılar çekiyordum o arkadaşım gitti seneler sonra miami geldiğimde bana mesaj atmıştı

28f4c6e6-728e-48bf-89f2-ddc7a856ec08-image.png

Hayat hikayesini anlattı mücadelesini anlattı ve şuan ki geldiği konumu anlattı bana çok güzel bir tecrübe kazandırdı umarım bir gün bende gelirim yıllar önce kurduğum hayallerimi gerçekleştiririm

• @EasternStar siz yazınca hatırladım. Otoyolda 70 sınırı olan yolda herkes 80 ile gidiyor. Polisler bu tarz şeylere sanırım göz yumuyor. Şehir içinde de 35 olan yerlerde 35 ile gittiğimde bile mutlaka dibimde biriler taciz ediyor ve yol veriyorum. 40-50 basıp gidiyorlar.

Yaşamak için olmadı kısmetse emeklilikte Florida hayali kurmaya başladım. 15-20 sene sonra bu başlığa tekrardan gelebilirim.

• @okokok Florida candir, gerisi heyecan 🙂

Florida genel olarak emeklisi bol bir eyalet. Iklim olarak devamli yaz mevsimi olmasi, plajlari ve state income tax olmamasi nedeniyle tercih ediliyor. Eskiden yasam masraflari ve ev fiyatlari da oldukca uygunmus ama son 4-5 yildir bu durum tersine donmus. Ayrica, covid zamaninda ve sonrasinda baska eyaletlerden cok goc almis. Sanirim su andaki nufus 23 milyon civarinda.

• ⭐⭐

@okokok Nisan ayinda hiz sinirinin 70 oldugu yolda 83 ile yakalanan bir vatandasimiz hala gocmenlik kampinda, sehir icinde 57 ile yakalanan bir ogrencinin vizesi iptal edildi ve sinirdisi edildi.

Daha bugun bahsettiginiz gibi daracik bir yolda 30 ile giderken arkamdan manyak bir teyze kornalar basti, darladi da darladi, umrumda bile degil. Hatta bazen U statusu basvurusu icin trafikte kendimi dovdursem mi diye dusunmuyor degilim 🙂

• Bugun yine DMV'deydim. Ikinci arabanin registration islemini hallettim. Randevu ile gidince oyle uzun bekleme olmuyor. Sadece 5 dakika bekledim.

Hala aylik kredi odemeleri devam ettigi icin lienholder'dan Florida'ya title transfer isteyecekler sanmistim ama Delaware eyaleti icin gerek yokmus.

Delaware registration, Florida insurance ve benim ehliyet ile islem tamamlandi. Florida registration ve plaka icin $113 odedim.

Odemeler bitince ve lienholder bana title gonderince, tekrar DMV'e gidip, title transfer islemini de yapmam gerekiyormus. Sanirim o zaman biraz daha para bayilacagiz. 🤔

• Clearwater Beach:

20250923_151420.jpg

20250923_151413.jpg

20250923_151320.jpg

20250923_151314.jpg

20250923_151233.jpg

20250923_151230.jpg

• St Pete Beach:

20250920_161136.jpg

20250920_172146.jpg

20250920_172151.jpg

20250920_161149.jpg

20250920_161130.jpg

• @MySea Burası bu kadar güzel miydi ya

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Boca Raton'da hiz sinirina uyan kimse yok neredeyse, o kadar az ki...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |