@okokok Miami'de hurdaliklarin oldugu bir sanayi bolgesinde daracik sokakta beni sollayan hafiften fazla kilolu ve yaklasik 5ft boyundaki ablanin kelepcelendigini gordugumden beri hiz siniri neyse ben de o hizda giderim. Bir dukkana ugramam gerekirken, gereksiz sekilde beni darlayip daracik sokakta diger arabalara vurma pahasina beni gecen arabayi hemen arkamizdaki polis arabasi durdurdu, beni gonderdi. Donerken de ablayi kelepceli ve ust aramasi yapilirken gordum. Kimin nasil surdugu beni ilgilendirmez, trafigin akisini bozma, herkes kacla gidiyorsa sen de o hizla git diyenlere inat, Turkiye'de canavarca araba suren ben degilmisin gibi, yasli teyzeler gibi araba suruyorum.
Fabrika verisi 26mpg olan araba 29mpg yakiyor, uzun yolda 36-38 goruyorum (2.5L 188hp, hybrid degil). Ozellikle kuzey eyaletleriyle kiyaslandigi zaman Florida'da insanlarin kotu araba surdugu apacik ortada, yarisindan cogu Almanya'da ehliyet alamaz. Valinin talimatinin eseri, trafikte kusuru bulunan yabancilar icin direkt ICE cagriliyor, tutuklanabilir trafik kusurlarinda hemen tutukluyorlar. Buna ragmen Almanya ya da Hollanda'da araba surerken yasadigim tedirginlik burada yok. Agir bir kusur islemediyseniz polisler fazla kasmiyor.
Atlanta'da 2 gun gecirdim, bana niye Atlanta'ya yerlesmemem gerektigini anlatan bir arkadasimin verdigi ornekleri bire bir gordum. Hem muazzam buyuklukte bir sehir hem de cidden soforleri cok umarsiz, o kadar buyuk trafik kusurlari var ki 8-10mph hiz ihlalleri umursanmiyor 
Miami sehir merkezinde trafik lambalariyla ugrasmaktan diger soforlerle ugrasmaya vakit kalmiyor, ama Fort Lauderdale ve kuzey kismi cok rahat, insanlar kosturmuyor, darlamiyor, gereksiz korna calmiyor.
2-3 kere gelsem de Tampa trafigine pek takilmadim, (I-4 haric). O yuzden yorum yapamam; ama Orlando'dan daha iyi diyebilirim 
Vesselam yerleseli 2 yil olan canim Guney Florida'da beni zorlayan tek sey sivrisinekler oldu. Gerisini hallettim, yaz mevsimi Ankara'daki kadar sicak gecmiyor, bu sene 40 dereceyi yalnizca 2 saatligine gorduk. Su anda da goz gozu gormeyecek sekilde yagmur yagiyor, bugun 4. gun oldu hala devam ediyor. Hava hala 25-28 derece arasinda.