Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ceen Uscis'de muhattabiniz ABD gocmenlik ofisi oldugu icin Turkce belgelerin tercumesi gerekiyor. NVC dosyalari Konsolosluga gonderdigi icin ceac sistemine dosyalari Turkce yuklemek yeterli.

• @kadargo Evet haklisiniz aslinda soylediginiz cok mantikli. Cok tesekkur ederim 🙂

• @GH25 selam, bu durumdan eşime bahsettim SSN vs olmadan nasıl olacak o iş diye sordu. Siz hangi bankadan ve nasıl çıkarttınız bilgi alabilir miyim? tesekkurler

• Ayy ayyyy şükürler olsun I-130 onaylandı. Çok korkuyordum bu aşamadan.

• @Zübeyde-Cengiz Hayırlı olsun zübeyde hanım şunu bende görebilirim umarım USCIS approved dediği an paraya kıyıp gidip paşa gibi eğleniceğim valla 😅

• @Alternative12 inanin tam bilgim yok esim yaptigi icin, ama kartin uzerinde benim adim yaziyor sanirim chase bankasi. Esim maas hesabina beni de eklemisti pasaport bilgilerimle yani bazi seyler icin SSN istemiyorlar. Ev alirken tapuya benim adimi da eklemistik mesela yine oturumum bile yoktu, ama odemesi benim ustumde olmadigi icin sadece kredi kartinin skor olusturdugunu dusunuyoruz

• @GH25 Bizim de benzer şekilde oldu. Amerika’da yaşayan eş eşine sonradan ek kart çıkartınca, ek kart çıkartılan eşin daha önce kredi skoru yoksa, ek kart çıkartan eşinin skoru direkt olarak eşine de kredi skoru olarak yansıtılıyor diye düşünüyoruz biz. İlk skor öyle oluşmuş oluyor, sonra bağımsız kartlar ve harcamalarla zaten skor bağımsız şekilde devam ediyor. Ama ilk skorun bu şekilde yüksek oluşması bir avantaj. Eşim o aşamaya gelene kadar uğraşmıştı, benim uğraşmama gerek kalmadı. Benzer şekilde yapmayı herkese tavsiye ediyorum. Amerika’da kredi skorunuz yoksa bağımsız kart başvurusu yapmak yerine önce eşinizin çıkaracağı ek kart ile başlayabilirsiniz bu şekilde.

• @Zübeyde-Cengiz tebrikler, bence çok ama çok hızlı bir şekilde NVC’ye evrak gönderme işlemini bitirin, DQ olduktan sonra beklemek size anlatamayacağım kadar sinir bozucu, ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.

• Arkadaş ne mülakatmış ya @Refiks Hocam ben böyle geçenlerde yok IR1 Olana kadar bekletirim mülakata girmem diyordum ya affedin ya ben tam bir boş boğazlık örneği sergilemişim şu vaziyette gitmek isteyen gidemiyor ben ne akıl ile onu yapıcam 😃 Ben böyle bir şey görmedim ya

Sadece 2 ay sonrasına vericekleri mülakata yer bildiremiyor adamlar nasıl bir doluluk olabilir ki...

• Merhabalar, kafama bir şey takıldı ve sormak istiyorum. Saç ekimi yaptıracağım 🙂 yani suratım genel hatlarıyla çok değişmeyecek, kaldı ki çok az bir ekim olacak yani suratımı değiştirecek bir durum olmayacak. Biliyorsunuz konsolosluk güncel bir fotoğraf istiyor. Sizce vizeme basılacak güncel fotoğraf ile pasaportumun üzerindeki fotoğraf arasında biraz fark olsa sıkıntı olur mu? Amerika'ya girişte sıkıntı olur mu? Bu tarz estetik operasyonlar ülkeye girişte sıkıntı yaratıyor mu? Örnek olarak birinin pasaportundaki fotoğrafında saçları uzundur ama sonradan saçlarını kısa kestirmiştir falan, veya burun estetiği yaptırmak gibi

• @Ekto-Oktan çok teşekkür ederim. Sizin için de o günler gelecek. Sabırla beklemekten başka seçeneğimiz yok. En azından belirsiz ilk sürecin bitmesi bile insana biraz nefes aldırtıyor. TMVN sitesinden takip ediyordum son zamanlarda tam isabet tarih verdiler. Muhtemelen siz çoktan biliyorsunuzdur bu siteyi ama bilmiyorsanız bakmanızı tavsiye ederim. Zor bir süreç hepimiz için ama geçici olacağını düşünmeye çalışmalıyız.

• @Refiks evet evet nvc letter gelsin hızlı şekilde hareket edeceğiz. Umarım siz de kısa süre içinde vizesinizi alırsınız.

• Merhabalar arkadaşlar bizim hızlandırma işlemimiz kabul edildi. Ekim 10una gün verdiler. Doktordan gün almak için arıyoruz ama cevap vermiyorlar bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Hangi numarayı aradınız? Bizimkini açmıyorlar.

• @Alp-Kane Merhabalar, ben daha o aşamaya gelemedim ama yanılmıyorsam aramanıza gerek yok, Konsolosluk randevunuzdan önceye randevu bulabilirseniz alın, pasaportunuz ve gerekli evraklarınızla birlikte muayene için Ankara'ya Unganlar ofise gidebilirsiniz. Aşağıya link bırakıyorum.

• Özel değilse hızlandırma talebinizin içeriği nedir? Paylaşırsanız aynı durumda olan arkadaşlarımızda faydalanabilir, şimdiden teşekkürler

• @Alp-Kane Hızlandırma nedeniniz nedir tam olarak red alıyor çoğu insan özel değilse paylaşır mısınız hayırlı olsun

• Arkadaslar soruyorum ama cevap alamiyorum hizlandirmasi kabul edilenlerden.
    Rica etsem hizlandirmamiz kabul oldu yazanlar zahmet olmassa sebeplerini vs de yazabilirmi bizde birseyler ogrenip ilerleme kaydederiz belki.

• @Ekto-Oktan Çok teşekkür ederim bilgilendirme için ben CR1 e tamamdım ama süreç uzadı uzaklık gerçekten çok zorluyor siz bildigim kadarıyla eşinizle Türkiyedesiniz uzakta olanlar için çok zor hemen gidip bu özlem bitsin istiyoruz açıkçası :)) umarım hepimizin hayatı çok güzel olur bu bekleyişlerimize değer

• Hızlandırma işlemimiz aslında eşim benim bir çok kez denedi biz Hatay’da yaşıyoruz ve depremden beridir evimiz yoktu en sonundaysa ev yaptı ailemiz onlarla kalırken eve buradaki deprem konutlarını yapan doğulu biri evimize silahla geçti yani ne güvenlik kaldı. Nede toz dumandan geçiliyor burası depremden sonra burada yaşam kalitesi bayağı düştü bu şekilde kabul edildik. Bayağı zor şartlarda 2.5 yıldır burada yaşıyoruz.

• @esraozz Merhaba evet biz Türkiyedeyiz eşim sağ olsun her gün yanımda özlem çekmiyorum o açıdan gerçekten durumum iyi

benim IR1 için diretmem istememdeki temel sebep ben biraz paranoyak bir insanım yani eşime ne kadar güvensem bile 19 senedir evli anne ve babası boşanmış biri olarak başkasının kontrolünde bir yerlere gitmeyi sevmiyorum. Örnek olarak Kavga ediceğimiz bir şey olduğunda ya boşanırsa statümü kaybedersem korkusu olmadan ağzıma geleni söyleyebilmek istiyorum yapım gereği biraz daha kişisel durumum ile alakalı kısacası günlük hayatımda eşimle giriceğim her temasta 2 yıl boyunca kontrol süresi var diye kendimi geri plana atmak istemiyorum bir öte yandan bir gün eşim ayrılmaya karar verirse gelecekte dünyanın binbir türlü hali var aldatılma gibi başıma gelebilicek en kötü bir senaryoda bile ayakta kalıp ona muhtaç kalmadığımdan emin olmak istiyorum ki bunu suratına da söyledim defalarca Amerikaya göç etmenin iki kişilik bir karar olduğundan CR1 Ve IR1 Farkından ve gidiceksem en esnek özgür statüyü istediğimden bahsettim. Bu endişelerimi o anlıyor ve empati kurabiliyor ki bu benim için yeterli bu yüzden IR1 diye diretiyorum bir çok kişi bunu yanlış anlayabilir farklı şekilde okuyabilir ama maalesef benim olurum bu diyeyim... Çünkü CR1 bir green card olsa bile benim gözümde hala koşullu bir statü ve olası bir aksaklıkta USCIS'i ikna etmemiz gerekiyor ki bu çok sıkıntılı bir durum memurun insafına kalıyoruz bir noktada ve ben bunu pek istemiyorum.

Ki kendimi şöyle aktarayım anne ve babam boşandığında ben mal için birbirlerine girdiklerini ne kadar canavarlaştıklarını birince elden deneyimledim gözlerimle gördüm kendi ailemde bunu gözümle gördüğüm için maalesef eşim bile olsa başka bir kişinin ipi ile tüm hayatımı emanet etme fikrine sıcak bakmıyorum. Biraz iç dökme gibi oldu ama olsun ara sıra bu da lazım insana zaten çalışmasak bir de bu forum olmasa ben bu sürece dayanamam.

Ama olsun yinede herkesin durumu farklı size tekrardan bol şanslar dilerim ^^

• merhaba, I-130 formunda item number 62.a "The beneficiary will not apply for adjustment of status in the United States, but he or she will apply for an immigrant
    visa abroad at the U.S. Embassy or U.S. Consulate in.." kısmına Istanbul/Turkey yazmıştık. Istanbul'da bu tür vizelerin verilmediğini bilmiyorduk açıkçası... Bu sorun yaratır mı yani onaydan sonra I-824 denilen formu doldurmamıza gerek kalır mı yoksa USCIS/NVC görmezden gelir mi? bunu merak ediyordum. teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 148
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |