harika bilgiler
-
-
-
-
Jacksonville/ Florida Kiralik 1+1 daire
Merhaba Arkadaslar,
Eger Jacksonville/ FL ‘e yerlesmeyi dusunuyorsaniz Kiralik 1+1 daire mevcut. Ilgilenirseniz lutfen iletisime geciniz.
Tesekkur ederim. -
-
@copernic Gorunuse gore I10 interstate en yakinindaki ana yol. Mobile, AL havaalani olarak en yakindaki gibi gorunuyor.
-
DV2023 talihlisiyim, vizem ile beraber yüksek ihtimal gelecek ay Orlando'ya geleceğim. Hem şehir hem de eyalet açısından tavsiyelerinize açığım. Tecrübelerinizi bekliyorum. Orlando bölgesinde SSN ve Greencard gelme süresi, ehliyet ile ilgili işlemler ve araba satın alma ile ilgili işlemler konusunda Orlando'da yaşayan kişiler tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.
-
@Sofi_y forumda denizcilik dedin zaman iki kişi dışında herkes acemidir. @Ping-PONG ve miami de ceo altı müdürlük yapan @redsat2000 bu iki kişi ile hemen irtibata geçersen sana seve seve yardımcı olurlar
-
Merhabalar,
Yakin zamanda Boston'dan Orlando'ya yerlesecegim. Isyerim Space Coast tarafinda. Guvenli ve okul sisteminin iyi oldugu bir town aramaktayim. Kennedy space center'a 1 saate kadar uzaklasabilirim.Oneriniz olan yerler nerelerdir?
tesekkurler
Florida
-
Bugun Florida'da Tampa DMV de arabanin birisinin registration (kayit) islemini yaptim.
Title Delaware'den Florida'ya transfer yapildi. Florida trafik sigortasi, original title ve benim Florida ehliyet ile islem yapildi.
Title ve plaka icin yaklasik $105 odedim. Hard copy title istedigim icin biraz fazla odedim. Elektronic olsaydi, sanirim sadece $30 civari odeyecektim.
Ikinci arabayi su an icin transfer yapamadik. Henuz odemesi devam ediyor ve lienholder title transfer yapmadi Florida'ya. Bekliyoruz, acelemiz yok.
-
Sn. @MySea bildiğim kadarıyla 30 gün içerisinde aracınızı Florida’da kayıt ettirmeniz ve 30 gün içerisinde Florida ehliyetine çevirmeniz gerekiyor. Başlangıç olarak baz aldıkları tarih ne oluyor bu durumda, sizin beyanınız mı sadece? Merak ettim gelecekte başımıza gelme ihtimaline karşın…
-
@ATS16 Ehliyetleri Temmuz ayinda Florida'ya cevirtmistik. Arac registration yaparken, hicbir sekilde 30 gun konusu gecmedi. Ben ceza oderim diye bekliyordum isin asli. Hatta, herhangi bir vergi falan extra birsey odeyecekmiyim diye sordum, gorevli kadin hicbir vergi yok dedi. Sadece title transfer ucreti ve iki yillik registration ucreti odeyeceksin dedi.
Ikinci arabadan da bahsettim, lienholder henuz title transfer yapmadi dedim. Onun icin bir form var, daha once yapmistik, sonra halledilir dedi. Ben de aslinda formu isteyecektim ama araya baska laflar karisti, unuttum. Haftaya oglumun driver permit icin baska bir DMV de randevusu var. O zaman ikinci arabanin durumunu tekrar soracagim.
-
Florida’da özel sağlık sigortası yaptırmak için önerebileceğiniz bir sigortacı var mıdır?
-
Gym icin EOS fitness aylik $9.99 dan baslayan uyelik secenekleri var.

-
@pulcet Behar bey var iletişim: +1 (954) 980-4000
-
@mesut1905 çok teşekkürler

-
Iki aydir dikkatimi ceken olay, Tampa'da trafikte insanlar cok saygisiz ve asla yol vermiyorlar.
Bir diger konu da ara sokaklarda hemen hemen bircok yerde construction veya tamir olayi var. Bazilari hic bitmiyor, sanki hergun ayni yerde cukur kazip kapatiyorlar.
-
18 yas altindaki gencler icin driving learners permit islemleri (Florida icin):
Once online olarak DET adi verilen 6 saatlik bir egitimi, DMV ile anlasmali, bir websitesinde ucretli sekilde tamamlamasi gerekiyor. Yine ayni siteden yine ucretli online test yapabilir veya DMV de randevu ile bu testi yapabilir. 50 sorudan en az 40 dogru yapmasi gerekiyor. Online 3 defa test hakki var, DMV de iki hakki var.
Test gecince, yine DMV den driver permit icin randevu lazim.
Gereken belgeler:
Dogum belgesi
SSN karti
2 adet address proof (Anne veya baba adina olabilir)
Anne veya baba da randevuya gelmeli veya notarized bir form doldurmalilar, ehliyet icin izin vermek adina.
Gorme testi yapiliyor.
Driver permit ucreti $50.Driver permit ile once okuldaki driver's course tamamlaniyor. Sonra, yaninda 21 yas ustu ehliyetli birisi ile en az 40 saat daytime ve 10 saat nighttime surus yapiyor.
1 yil sonra DMV de driving test yaparak gercek driving license alabiliyor.
-
Dun kopegimizi yillik asilari ve wellness check icin Tampa'da ilk defa bir veterinere goturdum. Internet uzerinden reviewlere bakarak ve eve yakin olanini tercih ettim.
Kuduz haric tum gerekli asilar yapildi. Kuduz asisini Mart ayinda Delaware de yenilemistik ve 3 yil sonra yenilenecek.
Veteriner tarafindan kontrol, 4 adet asi, kan testi toplamda $553 tuttu. $50 indirim yaptilar ve $503 odedik. Delaware'de aynisina gecen yaz $360 odemistik.
-
Hergun hem sabah hemde aksam olmak uzere iki defa kopegimle yuruyus yapiyorum. Yasadigimiz yerdeki (Hyde Park ve SoHo) ara sokaklarda ve cevrede yuruyoruz. Cok fazla sayida benim gibi kopeklerini yurutenler ve ayrica kosu/yuruyus yapanlar var. Genelde gencler var.
Yurudugumuz bir caddede cafe ve restaurantlar var ve sabah aksam iyi is yapiyorlar. Diger bir caddede ise barlar var. Persembeden Pazara aksamlari cok kalabalik. Ozellikle American futbol mac gunlerinde oturacak yer yok, heryer dolu.
Ortam olarak bu bolgeyi cok begendim. Cogunlukla gencler var ve dolayisi ile heryerde bu hissediliyor. Genc yaslarda olup, eglence duskunu olanlara bu bolgeyi tavsiye ederim. Biraz pahali bir bolge ama buna deger.
-
@MySea her yazınızı takip ediyorum olurda bir gün gc kazanırsam tampa bölgesindde yaşamak istiyorum daha çok apollon beach taraflarını araştıyorum hızlı gelişiyor izlenimlerim ve evler yeni genellikle..
tampa iş olanakları hakkında fikriniz nedir acaba?
-
@T-C-Kubilay-Dikici Apollo Beach bolgesi guzel bir yer. Beach de veya marina da hic bulunmadim ama I75 uzerinden oradan birkac defa gectim. Hemen oranin kuzeydogusunda Riverview, Bloomingdale ve Lithia var. Oralarda birkac defa bulundum. Guzel ve nezih yerler. Aile yasami icin bence oldukca uygun yerler. Tampa'nin ic semtlerine gore kiralar ve ev fiyatlari oralarda daha uygun gibi gorunuyor. Lithia'nin okul puanlari da yuksek.
Tampa sehir olarak her turlu is imkanini barindiriyor. Ayrica, konum olarak, St Pete, Clearwater gibi cevre sehirlere cok yakin, 30-40 dakika mesafede. Alan olarak genis bir bolge ve gozlemledigim kadariyla her semtinin ayri bir ozelligi var. Delaware gibi kucuk bir yerden gelince, burasi bize buyuk sehir havasi ve tadi veriyor. Nufus yogunlugu daha fazla, trafik daha fazla ama is olanaklari da daha fazla.
Siz hangi sektorde ve ne tur islerle ilgilendiginizi yazarsaniz, o konuda belki daha iyi bilgi verebilirim.
-
@MySea söylediğiniz bölgelere hep baktım haziranda tatile geldiğimde planlarımın arasında tampa gitmek hatta Riverview ve apollon beach gezmek vardı evdeki hesap çarşıya uymadı orlandoda parklarda çok yorulunca otele kendimi zor attım ertesi sabahta new york uçağım vardı tampa ya uğrayamadım zillowdan kontrol ettiğim kadarıyla okul puanlarıda güzel bölgeler.
İş olarakta açık olmak gerekirse dil olmadığı için herkes gibi hizmet sektörü asıl planım iş kurmak lojistik alanında yatırımlar yapmak bunu yaparken türkiyedeki yatırımlarımıda satmadan yapmak olacak bir kaç senedir green card çıkmadığı için türkiyede bir kaç yatırım yaptım pasif gelir oluşturmaya çalışıyorum planım şu şekilde olacak uygun nezih bir yerde oturup herkes gibi bir kaç sene herşeyimle çalışarak ödün vererek çalışmak buda hizmet sektörü ve gerekirse robot bağlayacağım kendimi başta wallmart amazon deposu ekstra olarak doordash veya uber yapmak bunlarla aylık kenara bir miktar atarak tır peşinatı yatırmak tırı bir şirkete kiraya vermek oradan aylık gelirse tır taksitini öödemek çok hayal perst bir yaklaşım mı bilmiyorum ama bir şekilde süreki bir yerde çalışmak yerine kendi gelirimi oluşturmak istiyorum
-
@MySea FL için özellikle Tampa hakkında düzenli şekilde bilgiler vermeniz çok hoş teşekkür ederim.
Hyde Park FL içinde gezdiğim en iyi en nezih caddesi olan yerdi çok beğenmiştim. Forbici İtalian Rest. var orada yemek yerken içeride uzunca bir masada Türk grubun buluşmasına denk geldik 15 kişilerdi ve çarşıda gezerken tesadüfen 3-4 farklı Türk ile sadece Türkçe konuştuğumuz için onların bizi farketmesiyle tanışmıştık. Türk popülasyonu bu bölgede tahminimden daha fazla olabilir.
Tekrar yolum düşerse size mutlaka yazacağım -
@MySea 1 ay Bradenton'da kaldım. İnsanlar trafikte ne kadar saygılı, yavaş ve sakin kullanılıyorlar diye düşünüyordum.
Şu an Atlanta'dayım. Buraya geleli 1.5 ay oldu. Bence burayı görseniz Florida'ya şükrederdiniz
Küçük İstanbul, herkesin acelesi var gibi bir izlenime kapılıyorum. -
@okokok Miami'de hurdaliklarin oldugu bir sanayi bolgesinde daracik sokakta beni sollayan hafiften fazla kilolu ve yaklasik 5ft boyundaki ablanin kelepcelendigini gordugumden beri hiz siniri neyse ben de o hizda giderim. Bir dukkana ugramam gerekirken, gereksiz sekilde beni darlayip daracik sokakta diger arabalara vurma pahasina beni gecen arabayi hemen arkamizdaki polis arabasi durdurdu, beni gonderdi. Donerken de ablayi kelepceli ve ust aramasi yapilirken gordum. Kimin nasil surdugu beni ilgilendirmez, trafigin akisini bozma, herkes kacla gidiyorsa sen de o hizla git diyenlere inat, Turkiye'de canavarca araba suren ben degilmisin gibi, yasli teyzeler gibi araba suruyorum.
Fabrika verisi 26mpg olan araba 29mpg yakiyor, uzun yolda 36-38 goruyorum (2.5L 188hp, hybrid degil). Ozellikle kuzey eyaletleriyle kiyaslandigi zaman Florida'da insanlarin kotu araba surdugu apacik ortada, yarisindan cogu Almanya'da ehliyet alamaz. Valinin talimatinin eseri, trafikte kusuru bulunan yabancilar icin direkt ICE cagriliyor, tutuklanabilir trafik kusurlarinda hemen tutukluyorlar. Buna ragmen Almanya ya da Hollanda'da araba surerken yasadigim tedirginlik burada yok. Agir bir kusur islemediyseniz polisler fazla kasmiyor.
Atlanta'da 2 gun gecirdim, bana niye Atlanta'ya yerlesmemem gerektigini anlatan bir arkadasimin verdigi ornekleri bire bir gordum. Hem muazzam buyuklukte bir sehir hem de cidden soforleri cok umarsiz, o kadar buyuk trafik kusurlari var ki 8-10mph hiz ihlalleri umursanmiyor

Miami sehir merkezinde trafik lambalariyla ugrasmaktan diger soforlerle ugrasmaya vakit kalmiyor, ama Fort Lauderdale ve kuzey kismi cok rahat, insanlar kosturmuyor, darlamiyor, gereksiz korna calmiyor.
2-3 kere gelsem de Tampa trafigine pek takilmadim, (I-4 haric). O yuzden yorum yapamam; ama Orlando'dan daha iyi diyebilirim

Vesselam yerleseli 2 yil olan canim Guney Florida'da beni zorlayan tek sey sivrisinekler oldu. Gerisini hallettim, yaz mevsimi Ankara'daki kadar sicak gecmiyor, bu sene 40 dereceyi yalnizca 2 saatligine gorduk. Su anda da goz gozu gormeyecek sekilde yagmur yagiyor, bugun 4. gun oldu hala devam ediyor. Hava hala 25-28 derece arasinda.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Burada cok daha eski zamandan tanidigim bir arkadas var, 30 yildir Tampa'da yasiyor. Uber/lift isi yapiyordu gecen aya kadar. Ogle saatlerinde baslayip aksam 10'a kadar yapiyormus ve Pazar gunleri haric hergun yapmis. Ayda $4 bin yapiyordum demisti. Kendisinin CDL ehliyeti var, gecen ay bir ilac firmasinda sofor olarak ise basladi. Florida eyalet icinde geceleri tir ile sehirler arasi depolar icin ilac dagitimi yapiyor. Eger yanlis hatirlamiyorsam, saatine $26 aliyormus. Haftada 4 gece calisiyormus. Bazen overtime da oluyor dedi. Kalan gunlerde de sanirim hala uber/lyft takiliyor.
Geldiginiz zaman bu arkadasla tanistirayim. Daha once restaurant isleri ve tasimacilik isi yapti. Bu bolgedeki Turklerin cogunu taniyor, ozellikle isyeri sahibi olanlari. Belki sizi de duzgun kisilerle tanistirabilir.
-
@mesut1905 Hyde Park ve SoHo bolgesi Tampa'nin deyim yerindeyse eglence merkezi sayilabilir. Cok farkli ve fazla miktarda restaurant ve barlar var.
Bu bolgede Turkler var, her ne kadar Delaware'dekiler kadar cok fazla olmasa da. Sanirim 26 Ekim'de Cumhuriyet bayramini kutlamak icin bir yemek de duzenleniyor. TACAF adinda bir Turk dernegi de varmis.
Oglumun okulunda, daha ikinci ayi olmasina ragmen 7-8 tane Turk ogrenci ile tanismis. Cafeteria da kendi aralarinda Turkce konusurlarken duymus ve gidip tanismis. Simdi oglen yemek saatlerinde birlikte oturuyoruz diyor.
Su ana kadar, Clearwater'da Sara's Mediteranean Restaurant denedik, 3 defa
Cok begendik. Ayrica, market bolumunu de var.Eve yakin yurume mesafesinde Bosphorus Restaurant var, Turk yemekleri guzel. 10 dakika mesafede Bayshore Mediterranean Grill var. Onu henuz deneme firsatimiz olmadi. Bir de 20 dakika mesafede Istanbul Grill var. Onu da henuz denemedik.
-
@okokok Malesef Atlanta'da trafik buyuk bir cile! Sehir olarak cok guzel ama trafik olayi buyuk bir sorun.
Siz Bradenton'da kalmissiniz, orasi trafik yonunden cok sakin bir yer. Zaten Tampa'nin guneyinden Naples'a kadar trafik sakin ve cok kalabalik degil. Bradenton, Sarasota, Venice, Fort Myers ve Naples genelde emeklilerin yasadigi/tercih ettigi sahil kasabalari.
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k