Arkadaşlar merhabalar, doğruluğunu bilmediğim bir bilgi edindim. Bu bilgilerden bir tanesini bir arkadaşımız burada daha önce vermişti. Adını unuttum kendisi kusura bakmasın lütfen.
Kasım 2025'ten sonra her vatandaş kendi ülkesinde mülakata girmesi gerekiyor. İkameti olup, yabancı ülke vatandaşlarına mülakatta memurların ret verme oranı bayağı yükselecekmiş. Bizim forumda bu hususun ilgilendirdiği biri var mı bilmiyorum ama bilginiz olsun. Bu istatistiksel olarak Ankara tarafını rahatlatır mı bilmiyorum açıkçası
Ağustos 2025 tarihinden alınan kararla birlikte aile birleşimi vizesi mülakatlarında memurlar daha fazla kanıt isteyebileceklermiş. Yani ilişkinizin kanıtlarını çok daha detaylı bir şekilde hazırlamanızı öneririm. Değiştirilen çok fazla şey var. Bu durum benim biraz anksiyetemi yükseltiyor ama napalım 
Amerika'da green card ile yasal statü ile bulunanlardan Amerika güzel ahlak bekliyormuş. Yani sosyal medya hesaplarımıza kadar inceleyebilirler. Orada suça karışmamak yetmiyor. Herkesle iyi anlaşmamızı bekliyorlar sanırım. Bir sorun olması durumunda sınır dışı edilme kapısı açılabilirmiş. O yüzden sosyal medya paylaşımlarınızı Amerika aleyhindeki görüşlerimizi kendimize saklamamız daha doğru olacaktır
Vatandaşlık sınavı zorlaşacakmış. "Amerikalı olmak ne demektir?" tarzında sorular olabilirmiş.
Not: Arkadaşlar bu bilgilerin doğruluğunu bilmiyorum. Duydum ve sizleri de bilgilendirmek istedim. İnanmadan önce lütfen sorgulayın, fikirlerimizi burada paylaşıp, doğru yolu bulacağımıza inanıyorum.