Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gokcesak tesekkur ederim

• @bamboo rica ederim 😊

• Merhaba, NVC asamasindayiz. Istenilen cogu belge USCIS'e yukledigimiz belgeler. Acaba Vukuatli nufus kayit ornegi, evlilik cuzdani. bosanma belgesi vs gibi belgeleri yeniden tercume ettirmemiz gerekiyor mu acaba?

• @ceen bu sorunuzun cevabini bende merak ediyorum, cunku evraklarin 6 aydan fazla gecerliligi durumu var. Yine tercuman masrafina girmeyelim. Bu arada ,sundan eminim ki e-devletten almis oldugunuz barkotlu hic bir belgeyi tercume ettirmenize gerek olmadigidir. Tutup 11 ay once yukledigim bosanma evrakinin yeniden tercume ve postilini isterse bu hic iyi olmaz.

• @ceen NVC aşamasında her belgeyi Türkçe yükleyerek DQ olduk.
    Sadece boşanma belgesi hakkında bilgim yok öyle bir belge yüklemediğimiz için. Ama diğerleri Türkçe kabul ediliyorsa o da öyledir.

• Merhabalar mülakat tarihi ne zaman verecekler Temmuzdan itibaren bekliyoruz yıkan hikayesine döndü

• @ahmetZ hocam daha mayıs ayında DQ olanlar almadı.

• @ceen Merhabalar, bizimde sürecimiz devam ediyor NVC aşamasındayken avukat bize sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğini tercüme etmemizi istemişti zaten önceden çalıştığımız bir yer vardı onlara tercüme yaptırıp sisteme öyle yükledik aslını mutlaka yanınızda bulundurun bu tercümeli evrağında, evlilik cüzdanı zaten bütün dillerde olduğu için sorun olmuyor onu tercüme ettirmedik boşanma belgesi hakkında bir bilgim yok ama

• Arkadaslar selam
    Kseniya international diye bir youtube kanalindan ogrendigim bilgiyi iletmek isterim size. Daha once yazan varsa kusura bakmasin gozumden kacmistir.

Travel.state.gov da IV scheduling status tool da konsoloslugu secip hangi ay ve yil dosyalarina baktigi yaziyor.

Kontrol ettigimde Ankara suan 2 eylul itibariyle OCT 2024 dosyalarindaymis interview siralamasi icin.

Dogru yada yablis bilmiorum sadece paylasmak istedim daha net bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

• @seda-2 böyle bir durum imkansıza yakın geçen 2025 yılında Mart ayında DQ olan arkadaşlar 2-3 ay sonra mülakata gittiler. Nasıl olur 2024 yılına bakarlar anlamıyorum

• @seda-2 Ben her ay kontrol ediyorum burayı, doğru olduğunu düşünmüyorum, Nisan 2025 DQ olanların hepsi şuan ABD'de, ancak işleri bitirdikçe burayı güncelliyor olabilirler. Doğru olduğunu düşünmüyorum ancak yine de takip ediyorum, çünkü zaten yapabileceğimiz çok bir şey yok

• @ceen Aynen

• Merhaba,nvc ye evrak göndereli 1 ayı geçti çoğunluk en geç 10 güne DQ oluyor bizimkinden hiç ses yok acaba red olduda hanı Trump tan sonra red de olsa haber verilmeyecek deniyorya o olabilirmi böyle uzun bekleyen var mı

• @seda-2 en son mayısın ilk haftası randevu verildi. mayıs 2. haftası hala daha bekliyor.

• @Bircan Evet ayni dusunuyoruz. Zaten karara varmis bir mahkeme. Ben araci bir sirketle calisiyorum, bana Vukuatli Nufus Kayit ornegi dahil her sey icin onceden kullandiginiz belgeler olur dedi ama tabii kafam karisti. Basvurunun uzerinden 1 yil gecmis yani bir hareket olmus olabilir nufus kaydinda. O bana cok mantikli gelmedi ama hemen sizden sonra yorum yapan gigi nickli arkadasimiz da her seyi Turkce yuklediklerini soyledi. Barkod konusunda zaten cok net yeterli oldugunu soyluyorlar, haklisiniz.

• @gigi25 Cok tesekkur ederim. :)

• @esraozz Ben de o belgenin yenilenip tercume edilmesi gerektigini dusunuyorum. Esim yanlislikla her seyi Turkce gonderdi bana :) E devlet bazi belgelerin ingilizcesini de sunuyormus, alabildiklerimi o sekilde alacagim artik. Cok tesekkur ederim.

• @gokcesak evet dogru diyorsunuz anlamadim bende bilen var mi diye yazmak istedim

• @Seyduna evet cok sacma neden boyle bi tool yapilmis anlamadm bende mayis ayinda dq olanda kaldi randevular gordugum kadariyla

• Arkadaşlar merhabalar, doğruluğunu bilmediğim bir bilgi edindim. Bu bilgilerden bir tanesini bir arkadaşımız burada daha önce vermişti. Adını unuttum kendisi kusura bakmasın lütfen.

Kasım 2025'ten sonra her vatandaş kendi ülkesinde mülakata girmesi gerekiyor. İkameti olup, yabancı ülke vatandaşlarına mülakatta memurların ret verme oranı bayağı yükselecekmiş. Bizim forumda bu hususun ilgilendirdiği biri var mı bilmiyorum ama bilginiz olsun. Bu istatistiksel olarak Ankara tarafını rahatlatır mı bilmiyorum açıkçası

Ağustos 2025 tarihinden alınan kararla birlikte aile birleşimi vizesi mülakatlarında memurlar daha fazla kanıt isteyebileceklermiş. Yani ilişkinizin kanıtlarını çok daha detaylı bir şekilde hazırlamanızı öneririm. Değiştirilen çok fazla şey var. Bu durum benim biraz anksiyetemi yükseltiyor ama napalım :)

Amerika'da green card ile yasal statü ile bulunanlardan Amerika güzel ahlak bekliyormuş. Yani sosyal medya hesaplarımıza kadar inceleyebilirler. Orada suça karışmamak yetmiyor. Herkesle iyi anlaşmamızı bekliyorlar sanırım. Bir sorun olması durumunda sınır dışı edilme kapısı açılabilirmiş. O yüzden sosyal medya paylaşımlarınızı Amerika aleyhindeki görüşlerimizi kendimize saklamamız daha doğru olacaktır

Vatandaşlık sınavı zorlaşacakmış. "Amerikalı olmak ne demektir?" tarzında sorular olabilirmiş.

Not: Arkadaşlar bu bilgilerin doğruluğunu bilmiyorum. Duydum ve sizleri de bilgilendirmek istedim. İnanmadan önce lütfen sorgulayın, fikirlerimizi burada paylaşıp, doğru yolu bulacağımıza inanıyorum.

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k