Abi yeter 14 yıldır yapıyorum 🙂 gerek yok hahahaha @ayvalik10 ticaret devam .umarım bir gün .selamlar
-
@dogucansevik Böyle başarılarınız varsa dv çekilişi beklemek yerine yetenek bazlı vize türlerine de bakabilirsiniz?
-
Arkadaşlar merhaba,
2023 yılında Work and Travel programı ile çalıştığım için SSN’im mevcut.5 Eylül’de ABD’ye giriş yapıp yaklaşık 15 gün kaldıktan sonra geri dönmeyi planlıyorum. Acaba ABD’ye giriş yapmadan önce SSS başvurusu yapmam mümkün mü? Yazacağım adresin bir önemi varmı arkadaşımın adresini yazsam sorun olur mu kartın postalanacağı adres ile aynı. Kışa doğru da Re-entry Permit başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bunun herhangi bir sorun yaratma ihtimali var mı? -
@oprmngr detaylı cevabınız için çok teşekkürler
-
@Muhtaradana merhaba beni de aydınlatabilir misiniz
-
@batuhanalgul-tr Ben askerlerle beraber calisiyorum. Ne zaman birlikte yemege ciksak, ya gelip hizmetlerinden dolayi tesekkur edenler oluyor, yada yemek ismarlayanlar 😊
-
Abi yeter 14 yıldır yapıyorum 🙂 gerek yok hahahaha @ayvalik10 ticaret devam .umarım bir gün .selamlar
-
Şu konulara baktınız mı? İşinize yarayabilir.
ABD'de Polislik
Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak -
@LordBolton yıl oldu 2023 bir şeyler ögrenebildinmi
-
teoride mumkun pratikte cok zor. federal kurumlar icin top secret clearance alabilmeniz gerekir bu da cok kapsamli bir sorusturma gerekir, 1 yildan fazla bile surebilir. bunun disinda fiziksel, zihinsel ve akademik olarak iyi durumda olmaniz gerekir. Minimum gereksinimleri karsilamak sadece basvurmaya yeter. Hepsi cok competitive ama ozellikle FBI icin cok iyi bi resume gerekir.
military veteran olmak, prior law enforcement experience sahibi olmak, yabanci dil bilmek, ozellikle law, accounting ya da computer diploma sahibi olmak onemli artilar.
-
@lordbolton ASVAB testi nedir? içinde söyledi:
ASVAB testi hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Saniyorum ki, sizin konunuz surasi:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak -
@crazycells Teşekkür ederin
Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
-
Herkese merhaba birkaç sorum olacak doktora mezunu 38 yaşında bir biyologum. Green cardım var ve eğer alanımda is bulmakta zorlanırsam ciddi manada düşünüyorum.
- Sivil hayatta da işime yarayacak bir meslek edinmek istiyorum. El becerim fena değildir. Ama ailemden çok uzak kalmak istemiyorum. Army veya airforce için hangi alanlar tavsiye edilir.
- Bir alan seçip vatandas olduktan sonra ozellikle vatandaşlık isteyen sağlık alanındaki laboratuvar işlerine gecebilir miyiz?
- Doktora mezunu bir biyolog için iyi kariyer fırsatlari sunar mi?
- Maksimum 4 yıllık bir sözleşme dusunuyorum. Eğitim yardımı ve kredi gibi benefitler sözleşme sonrası da devam ediyor mu?
- Vatandaşlık sonrası bir kardeşimi green card ile ABD ye getirmeyi düşünüyorum bu mümkün mü ve süreç ne kadar sürer?
-
@ugurbocegi, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
Merhabalar, deneyimlerini yazan herkese çok teşekkürler. Benim de birkaç sorum olacak, özellikle @Richmond @tfnsylmz gibi orduya hizmet edenlerin tecrübelerinden yararlanmayı çok isterim. Çok soru biriktirdim, yanıtlarsanız herkes için güzel bir rehber olur, vakit ayırdığınız için teşekkürler şimdiden.
TR'de cybersecurity alanında çalışıyordum, dolayısıyla niyetim US'de de cybersecurity'de çalışmak. Bunun için önceliğim ordu (Active Duty), ancak...
-
ASVAB sonucuma göre Air Force'u seçmeyi düşünüyordum, fakat Air Force sanırım göçmenleri bayağı bayağı istemiyor. Navy ve Army'nin ofislerine gittim, Air Force'u aradım gelebilir miyim diye gelme SMS at sorularını öyle sor dediler. SMS attım, nerelisin dedi Türkiye'den geldim dedim mesajlarıma bir daha dönmediler. Geçmişte @sadıkkurtoglu ve @umuryunus'un yaşamış olduğu deneyimle de bakınca Air Force'dan gözüm korktu açıkçası. Acaba göçmen olduğum için naturalization işlemlerinde, officer'lığa geçiş süreçlerinde veya istediğim AFSC'yi seçmemde zorluk çıkarırlar mı, önümü tıkarlar mı diye endişe etmedim değil. Dolayısıyla sorum şu: özellikle enlisted'den officer'lığa geçiş sürecini en çok Army mi yoksa Air Force mu destekler? Yoksa Air Force'dan uzak dur mu dersiniz?
-
Coast Guard hakkında işittiğiniz "olumsuz deneyimler" var mı? Branch seçerken olumlu deneyimlere değil olumsuz deneyimlere odaklanıp ona göre eleme kararı aldım. Çünkü en kötü senaryoda dishonorable discharge gibi bir felaketle karşılaşmak istemiyorum. Sizce cybersecurity officer'lığına geçiş için Coast Guards uygun bir branch mi yoksa Air Force veya Army'e mi odaklanmalıyım?
-
Enlisted olduktan sonra cybersecurity officer'lığına geçmek istediğimi söylemiştim, ama ordudaki bazı Türkler bunun pek mümkün olmayacağını, daha yeni vatandaş olmuş olacağımı ve ailemin Türkiye'de olduğundan dolayı top secret clearance alamayacağımı (yani çok çok çok zor olacağını) söylediler. Sizce orduda cybersecurity officer olma hayalleri kurmak yerine bir an önce GI Bill alıp üniversite okuyup sivilde çalışmak üzerine mi hayal ve plan kurmam daha mantıklı olur?
-
Top secret clearance almak için TR vatandaşlığından çıkmanız gerekebilir dediler, hem vatandaşlıktan çıkartıp hem de clearance vermiyoruz diyebilirler mi? Bu top secret clearance'ı alma süreci nasıl işliyor? Yoksa, orduya 3-4 sene hizmet etmiş, üstelik ordunun benefit'iyle üniversite okumuş birisini orduya officer olarak kazandırmak için her halukarda top secret clearance verirler mi? Sigara, uyuşturucu, ot vs. kullanmıyorum, bugüne kadar hiç tutuklanmadım ve mahkemem vs. de olmadı.
-
Orduyu istememdeki bir diğer neden, top tech firmalarına başvuracağım zaman protected veteran olarak başvurmanın avantajından yararlanmaktı. Ancak yıllardır ABD'de olan bir tanıdığım, bunun pratikte çok da geçerli olmadığını, sırf bunun için orduya girmememi tavsiye etti. Gerçekten protected veteran olarak iş başvuruları yaptığımızda sivil hayatta çok fazla iş imkanımız olacak mı, yoksa protected veteran olmanın işe alımlarda sandığımız kadar özellikle top tech şirketler için bir avantajı yok mu?
-
Orduya hizmet ettim, sonra çıktım üniversiteden mezun oldum sivil hayata geçtim derken yaşım 30 olacak. 30 yaşında, US piyasasında hiç cybersecurity work experience'ı olmayan birisi olmuş olacağım. Acaba 3-4 yıl orduda vakit kaybetmek yerine orduya girmeden bir şekilde cybersecurity işi kapmaya veya erkenden üniversite okumaya mı çalışayım?
-
Ebeveynlerim sağlık problemi yaşarlarsa izin alıp TR'ye yanlarına dönme imkanım olur mu yoksa her ne olursa olsun 1-2 ay başka bir ülkede bulunmamak gibi katı bir kural var mı? (Geçmiş deneyimlerde DoD'dan izin alınması gerektiği yazılmış, hala öyle mi?)
-
@Richmond The Foreign Language Recruiting Initiative'e gitmemeyi önermiş, çok zor olduğunun söylendiğinden bahsetmişti. Burada yalnızca dil eğitimi almıyor muyuz, nasıl bir zorluk yaşayabiliriz, son durum nedir ve hala gitmemeyi mi tavsiye ediyorsunuz?
Porto Rico'lu bir komutandan söz ediliyordu, onun olayı nedir?
Soruları yanıtlarken numaralarıyla birlikte yanıtlarsanız çok sevinirim. İyi forumlar.

@ugurbocegi guzel sorular, maksimum yas, minimum boy gibi sacma sapan sorular yerine spesifik sorular gelince gelip cevaplayasim geliyor

1- Evet Air Force'un diger branslara gore cok daha secici oldugu bir gercek fakat dogrudan Air Force'a giren tanidiklarim var. OCS icin de Army'de gecmek cok daha kolay evet.
2- Coast Guard cok "ara" bir brans, DOD yerine Homeland Security'e bagli, genelde Coast Guard'la dalga gecilir branslardan biri sayilmiyor falan filan diye ama bence Coast Guard cok guzel bir brans ve gercekten guzel operasyonlar yapiyorlar. Benim yuzebiliyorum ama biraz motion sickness durumum var, kendimi butun gun botta, gemide dusunemedigim icin hic Coast Guard ya da Navy dusunmedim. Yine de cok daha fazla firsat sebebiyle Army oneririm.
3- Yanlis cevap, birebir bunu yapan Army'e 88M olarak girip vatandas olduktan sonra Air Force Cyber Security gecen arkadasim var. Yapilabilitesi var, vatandasliktan cikman gerekebilir duruma gore evet. Ben vatandasliktan cikmadan TS/SCI aldim. Mumkun degil diye bir sey yok.
4- Ustte cevapladigim gibi vatandasliktan cikmadan da alinabiliyor. Detayli bir gecmis arastirmasi gibi dusun. Internette zaten nelere baktiklari vs yaziyor. Eger sakinacak bir seyin yoksa alabilirsin.
5- Sivilde dusunuldugu kadar yok evet sadece veteransin diye butun kapilar acilmaz, onemli olan askeriyedeyken o isle ilgili sertifikalari vs almak mumkunse security clearance almis olmak. Army'den cikarken CSP diye staj programi var ondan faydalanabilmek de cok onemli. O sekilde guzel sirketlere gecis yapanlar olabiliyor.
6- Bunda sikinti yok 30 yasinda gayet baslanabilir.
7- Askeriyedeyken izin isleri sikinti olabiliyor bazen sonucta ortada belli basli gorev durumlari var. Bazen bi goreve assign iken o donem izin alamayabilirsin. Ben artik askeriyede degilim ama yine DOD'den ekstra kagit isi yapmak gerekiyordur belli basli donemlerde degisir hep ne gerektigi ulkenin gidisatina gore.
8- Bu konuda bi bilgim yok kendim gitmedigim icin.
-
-
@tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@swadze, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
herkese merhaba,
green card ile Giriş yaptığımız adım adım army'e katılabilmek için yapmamız gerekenleri danışmak istiyorum.MOS olarak 36b Financial Management hem TR'deki mesleğim (SMMM) hemde sivile uygun bir job olduğunu düşünüyorum. Bu yolda ilerleyebilmek için adım adım ne yapmam gerekiyor kıymetli yardımlarınızı bekliyorum
@swadze guzel sorular, maksimum yas, minimum boy gibi sacma sapan sorular yerine spesifik sorular gelince gelip cevaplayasim geliyor

1- Evet Air Force'un diger branslara gore cok daha secici oldugu bir gercek fakat dogrudan Air Force'a giren tanidiklarim var. OCS icin de Army'de gecmek cok daha kolay evet.
2- Coast Guard cok "ara" bir brans, DOD yerine Homeland Security'e bagli, genelde Coast Guard'la dalga gecilir branslardan biri sayilmiyor falan filan diye ama bence Coast Guard cok guzel bir brans ve gercekten guzel operasyonlar yapiyorlar. Benim yuzebiliyorum ama biraz motion sickness durumum var, kendimi butun gun botta, gemide dusunemedigim icin hic Coast Guard ya da Navy dusunmedim. Yine de cok daha fazla firsat sebebiyle Army oneririm.
3- Yanlis cevap, birebir bunu yapan Army'e 88M olarak girip vatandas olduktan sonra Air Force Cyber Security gecen arkadasim var. Yapilabilitesi var, vatandasliktan cikman gerekebilir duruma gore evet. Ben vatandasliktan cikmadan TS/SCI aldim. Mumkun degil diye bir sey yok.
4- Ustte cevapladigim gibi vatandasliktan cikmadan da alinabiliyor. Detayli bir gecmis arastirmasi gibi dusun. Internette zaten nelere baktiklari vs yaziyor. Eger sakinacak bir seyin yoksa alabilirsin.
5- Sivilde dusunuldugu kadar yok evet sadece veteransin diye butun kapilar acilmaz, onemli olan askeriyedeyken o isle ilgili sertifikalari vs almak mumkunse security clearance almis olmak. Army'den cikarken CSP diye staj programi var ondan faydalanabilmek de cok onemli. O sekilde guzel sirketlere gecis yapanlar olabiliyor.
6- Bunda sikinti yok 30 yasinda gayet baslanabilir.
7- Askeriyedeyken izin isleri sikinti olabiliyor bazen sonucta ortada belli basli gorev durumlari var. Bazen bi goreve assign iken o donem izin alamayabilirsin. Ben artik askeriyede degilim ama yine DOD'den ekstra kagit isi yapmak gerekiyordur belli basli donemlerde degisir hep ne gerektigi ulkenin gidisatina gore.
8- Bu konuda bi bilgim yok kendim gitmedigim icin.
Selamlar, peki lazy eye ye sahip (göz tembelliği) sahip kişilerin durumu nedir? Mesela sağ gözde görme kaybı var sol göz sorunsuz diyelim. İlk girişte değilde MOS seçerken mi önemli? Bilginiz var mı?
-
@tfnsylmz çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Army'den devam o zaman. Kendimi orada kanıtlarsam daha sonra Air Force düşüneceğim. Zaten 20'lerindeki biriyle 30'larındaki birine aynı muameleyi yapmazlar herhalde, o zaman officer'lıktan başlayabilirsem daha ciddi bir ortamda olurum diye düşünüyorum. Security clearance konusunda da içimi rahatlattınız teşekkürler tekrardan. Army yolundan ilerlersem önümüzdeki aylarda deneyimlerimi paylaşacağım.
CSP staj programını ilk kez sizden duydum o da çok faydalı, teşekkürler.
Yine yukarıdaki sorularım hakkında farklı düşüncede olanlar varsa onların da yanıtlarını okumak isterim.

-
@tfnsylmz orduya girersek (normal green card isteyen görevlere) Türkiye ye bildirmelimiyiz ve nasıl yapacağız ? Teşekkürler
-
@alparslan34 kimsenin bir bilgisi yok sanırım. Forumda ki askerler ne yaptı söylese keşke
-
@alparslan34 Ben bildirmedim, geregi var mi bilmiyorum.
-
@sadıkkurtoglu Türkiye'ye giriş çıkışta hiç bir sorun yaşadınız mı ? eğer öyleyse bende bildirmiyim askerlik tecilli benim
-
@alparslan34 orduya girerken ABD ordusuna bağlılık yemini ediyorsunuz, ABD ile ilgili hiçbir şeyi bildirmek veya hesap vermek gibi bir yükümlülüğünüz yok. Zaten bildirseniz de bu sizi TR vatandaşı olarak TR'de askerlikten muaf tutmayacak.
-
Herkese merhaba, vatandaşlık başvurusunda bulunmak için illa active duty de mi olmak gerekiyor acaba ? Yoksa reserve olarak da vatandaşlığı hızlandırabilir miyiz ?
-
@Lifepark-0 reserve olarak görev alsanız dahi erken vatandaşlık başvurusundan faydalanabilirsiniz. Ancak süreç kişiden kişiye değişebilir; birçok kişi basic training sonrasında başvurabilirken, bazı durumlarda başvuru AIT sonrasına bile sarkabiliyor
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba ordu içinden güncel vatandaşlık süresi ile alakalı bilgisi olan var mı ? Son zamanlarda ne kadar sürede vatandaş olunabiliyor?
-
@Lifepark-0, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
Merhaba ordu içinden güncel vatandaşlık süresi ile alakalı bilgisi olan var mı ? Son zamanlarda ne kadar sürede vatandaş olunabiliyor?
Acemi birliğine gittiğinizde işlemlere başlıyorlar ve birkaç hafta içinde olabiliyor. Arkadaşım birkaç ay önce bu şekilde sürecini tamamladı pasaportunu aldı.
-
@Lifepark-0 İlk temel eğitim bittiğinde vatandaş oluyorsunuz. yaklaşık 5-6 ay da pasaport alabiliyorsunuz.
-
Selamlar Green Card kazandım ve bir sıkıntı olmazsa 2026 da Amerikada olacağım. Orduya girmeyi ve helikopter için pilotluk eğitimi almayı düşünüyorum, bu süreç hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Ve sözleşmeli yapacağımız zaman sözleşme tarihimiz bittiğinde de ordu bizi çağırabiliyor mu? Teşekkürler.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Geçmişten deneyimleri olan saygıdeğer büyüklerim varsa deneyimlerini okumak isterim.
-
Selamlar ben army reserv için kadın olarak başvurdum süreci anlatmak istiyorum ve yardımınıza ihtiyacım var.
ASVAB girdim 42a MOS meslekler seçmek istiyorum puanım da 107 o alan için yeterli oluyor. Bunu sonrasını düşünerek istiyorum.
Recruiter bana gonderdıgı meslekler şu an 12N, 91L, 12W, 91B . Bunları istemıyorum recruiter diyor vatandaş olman lazım 42a için. ben araştırdığımda öyle bir şey olmadığını gördüm . İmza atmak istemiyorum istemediğim bir şeye bir bılgınız var mı? Yardımcı olabilir misiniz -
@cansss MOS 42A icin secret security clearance gerekiyor. Secret security clearance icin ise citizen olmaniz gerekiyor.
-
@MySea Öncelikle yanitiniz için teşekkür ederim. Benim puanımla çıkan meslekler çok azdi şaşırdım. Rec dedi ki bana “marttan önce gidemezsin her Halukarda kota dolmuş gibi gibi bir şey söyledi. Ben de zaman varken biraz daha beklemek mantıklı olur diye düşünüyorum. Afqt dedikleri puan 49 , GT 100 , sc 98 , MM 87, st96, co 97, gm 95, el 95, cl 107, of94, da 98 . Tabi öncelik amacım vatandaşlık ancak yapamayacağım bir şey seçmek istemiyorum . Transportation bakarız olmazsa filan dedi. Kafam çok karışık cuma İngilizce sınavına gireceğim perşembe günü army hotelde kalacağımı cuma sabah askerlerin beni sınava erkenden götüreceğini söylediler . Bu arada nyc de yaşıyorum. Ingilizcem b2 den üst seviyede belki advancetir geçerim diye düşünüyorum tek düşündüğüm mos şu an
Benzer Başlıklar
112
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k