Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
-
Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
-
@Mehmetcan-Kılıç Volkan Çivi ve Gülay Yaşar (Julie Yasar) var benim tanıdıklarım, sosyal medyalarından ulaşabilirsiniz. Zillow ve Trulia haricinde HAR com diye bir site var, sadece Houston’a özel, kendi aplikasyonu da var.
Homes And Rentals App - App Store
Homes And Rentals App - App Store
Download Homes And Rentals by Houston Association of Realtors® on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Homes And…
-
Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
-
@saulgoodman merhaba hocam ben de austine yerleşeceğim. Hangi şehirdesin?
-
@deebee teşekkürler bilgiler için🙏 biz de aslında plano, frisco yada austinde cedar park, round rock arasında gidip geliyoruz. Şu an için austin olarak karar kıldık ama bakalım 3 ay gibi daha bir süremiz var
-
@evrentnrkl Hanımefendiyi Youtube daki videolarını izledim. Kendisiyle bir irtibata geçeyim.
İlginiz için teşekkürler, -
@Aykut-Yankaya
siteler bunlar ayrıca emlakçının bilgisini de yazıyorum
apartmenthomeliving
apartments
Serra Shawky
Serra Shawky
Herkese Merhaba, Amerika’daki teksas eyaletinde yaşıyorum. Ve burda emlakçılık yapıyorum. Sizlere günlük hayatımı ve emlak hakkında bilgi veriyorum. İzlediğiniz ve abone olduğunuz için çok teşekkür ederim ❤️ instagram: serrashawky
-
Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum)
Haber kaynagi olarak da bunu buldum:
https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/ -
@doguStone ayrıca herkesin durumu birbirinden farklıdır. Yani benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz ya da tam tersi. Ne aradığınız ile de alakalı. Ayrıca aynı şeyleri sorup başka sonuçlar da beklemeyin. @ayvalik10 abimin dediği gibi farklı cevaplar almazsınız.
-
@saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
-
@bitkicel si suan texas dami ikamet ediyorsunuz?
İnceliyorum bolgeleride texas city de dikkatimi cekti mahalleri felan olsun kiyi seridi olsun guzel gozukuyor fikir almak istedim acikcasi -
-
@kivo açıkcası beğendim sizin oraları 🙂 görmeyenler içinde fikir olur
Texas, Austin
-
@aysegul Öncelikli olarak yaşanıcak yerler olarak tavisyeler hem ekonomik kira hem elementary okul kalitesinin güzel oldugu yerler.
2. olarak eşim ingiliz dil bilim mezunu 10 yıldır devlette ögretmen oraya geldigimzde ögretmenlik yapabilicekmi ? Toffle hazırlanıyo şuan.
Ben ise 1 crossfit spor salonum 1 adette roof bar ım var işletmeciligini yapıyorum bunların ama oraya geldigimde ne iş yapıcam yada kendi sektörlerimde kabul görücekmiy iş geçmişim merak içerisindeyim. -
Circle-C 'de tanıdıklarımız var. Güzel bir bölge. Fazla detay bilmiyorum.
-
@m4rtcan Selamlar, öncelikle hayırlı olsun! Eşimle beraber haftaya, kısmetse, Austin’e giriş yapacağız. Biz evimizi gitmeden tuttuk; biraz zor oldu ama hallettik. 1 kira depoziti ve banka hesap dökümünü göstererek işlemleri tamamladık.
Round Rock’u tercih ettik. Ben bir süredir bunu düşünüyordum ve araştırıyordum; güvenli bir bölge olarak gördüğümüz ve okul puanlarının yüksek olduğu bir yer. İş olarak ise ben Art Director olarak çalışıyorum. Austin’e 20 dakika uzaklıkta olduğu için iş konusunda sorun yaşamayacağımı düşündüm. Tabii bunu 1–2 yıl sonrası için söylüyorum, çünkü gider gitmez işi bulmam biraz zor olabilir.
Şimdiden başarılar dilerim.
-
@evrentnrkl şimdiden hayırlı olsun, kolay ve müreffeh bir başlangıç olmasını dilerim.
Bütün süreci kendiniz mi hallettiniz yoksa realtor veya locater dan destek aldınız mı? Bir de süre olarak ne kadar sürdü evi tutma işleminiz tam olarak? Bir de özel olmayacaksa *36 formülü ile mi gösterdiniz banka hesabını? Bunları özelden değil de buradan sormamın sebebi, herkesin faydalanmasına imkan tanımak
Teşekkürler şimdiden. -
@aysegul Evet, Facebook gruplarında bulabilirsiniz. Ferda Hanım ile çalıştık; durumumuzu anlattık ve kendisi bize bizi kabul edebilecek yerlerin listesini attı. Sonra aralarından seçim yaptık. İlk başvurduğumuz yer bizi kabul etmedi; başta onaylar gibi oldular, sonra müdürleri ekstra kanıtlar falan istedi, onları sağlayamadık.
İkinci yerde ise süreç biraz uzun sürdü ama tamamladık. Onlara sadece bir hesap dökümü gösterdik; yakın tarihli başka bir şey göstermedik. Zaten başında çalışmadığımızı, ülkede olmadığımızı ve kredi puanımızın olmadığını söylemiştik. O hesap dökümünü de Yapı Kredi’den aldık; mobil uygulamadan hesap dökümünü alabiliyorsunuz. Dolar hesabımızın İngilizce olarak alabiliyorsunuz. Belgenin doğruluğunu teyit ediyorlar; belge üzerinde oynama var mı yok mu diye kontrol ediyorlar.
Başvuru ve kontrat imzası 2,5 hafta sürdü. Online olarak kontrat gönderdiler; biz de online imza ile tamamladık. Bu arada, onaydan sonra “Welcome Letter” adında bir döküman gönderiyorlar. Orada yapmanız gerekenler yazıyor; örneğin hangi interneti kullanabileceğiniz, hangi elektrik firmasında anlaşma sağlamanız gerektiği ve eve sigorta yaptırmanız ile ilgili bilgiler. Bunların dökümanlarını gönderdik ve bize sözleşmeyi gönderdiler.
Apartmandan apartmana değişiyor; her birinin ayrı istekleri olabiliyor tabii. Ek olarak verdikleri ek şeyler de olabiliyor. Örneğin bizim tuttuğumuz apartman sadece 4 haftalık ücretsizdi, ek olarak “app fee” ve “administrator fee” aldılar; bu ödemelerin iadesi taşınınca yapılıyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa buradan yazın; bilgim dahilinde cevap verebilirim.
-
@evrentnrkl aa Ferda Hanım'ın adını sizden de duyduğuma sevindim, facebook grubunda denk gelip eklemiştim kendisini, çok ilgili sıcak biri

Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu deneyimler bizim için altın değerinde gerçekten. Buradaki hesaplarımızı beyan ederek ev tutabilme ihtimalimizin olması adına örnekler çoğalıyor, bu da beni rahatlatıyor.
Round Rock çok sık karşıma çıkıyor bu aralar, gittikten sonra da tecrübelerinizi paylaşmanız süper olur. Tekrar teşekkürler vakit ayırıp detaylı anlattığınız için. -
@aysegul Evet Ferda hanım bize her konuda yardımcı oldu benden bahsederseniz kendisine mutlaka hatırlayacaktır. Tabii ki ev tutabilirsiniz biraz daha kısıtlı oluyor tercihler ama en azından gittiğinizde eviniz hazır oluyor. Mutlaka deneyimleri paylaşacağım 1 2 ay sonra
-
Açıkçası Austin’de Türklerin çoğunlukla kuzeye taşınma sebebini pek anlamış değilim. Yaklaşık 3 aydır buradayım ve Sunset Valley tarafında oturuyorum. Kuzeye birkaç kere gittim ama bana çok cazip gelmedi.
Austin’e yeni gelecek olanlara Sunset Valley ve çevresine mutlaka bakmalarını tavsiye ederim. Bu bölgede gerçekten çok güzel ve sakin mahalleler var. Havalimanına yakın güney bölgelerini ise çok önermem; mahalleler diğer taraflara kıyasla bana daha az güvenilir geldi. O bölgede site içinde oturan bir arkadaşımız var, oraya gittiğimizde daha çok genç kesimin yaşadığını gördük. Bizim bulunduğumuz bölgede ise çoğunlukla çocuklu aileler var. Sonuçta herkesin beklentisine göre değişir ama aile yaşamı için Sunset Valley tarafı bence çok daha uygun.
-
@evrentnrkl merhabalar kısmet olursa bizde Teksas/Austin düşünüyoruz. 2 yaşında oğlumuz var güvenli mahallelerde oturmak isteriz tabi ki youtube da Emirhan Başalan diye bir arkadaşımızın evine bayıldık oda Round rock’ta yaşıyor oralarda istiyoruz bizde. Bahsettiğiniz Ferda hanımla nasıl iletişime geçiyoruz tam afı nedir acaba
-
@betülkya ben görmüşken size yazayım, Ferda Hanım'ı hem facebooktan hem instagramdan bulabilirsiniz, profili açık.
-
-
@aysegul çok teşekkür ederimm
-
@ATS16 çok teşekkür ederimm
-
Reklam değildir asla, Google’dan basit bir arama ile bulduğum sonuc. Kişisel olarak kendisinden bir hizmet almadim, referans verebileceğim bir durum yok. Forum yöneticileri uygun görmez ise mesaj icerigini kaldırabilir. @gucarslan
-
@betülkya merhabalar biraz geç gördüm kusura bakmayın malum taşınma sürecini tamamlamaya çalışıyoruz. Ben kendisini Facebook sayfaları üzerinden buldum bir sürü Instagram’dan takip ettim zaten sonra süreci kesinleştirdiğimiz zamanda da kendisine yazdım durumu anlattım bize yardımcı oldu. Şu anda kendisinin bize ayarladı apartman dairesine taşındık konum olarak çok memnunuz her şey her yer çok yakın apartmanımızdan çok memnunuz geleli on gün falan oldu.
-
Çok teşekkür ederim bilgi için
peki ev fiyatları nedir acaba kaç oda tuttunuz @evrentnrkl -
@betülkya 1000 ila 1350 $ arası 1+1 diğerlerine hiç bakmadık. Tabii ekstralar dahil değil ham kiralar. Ekstradan apartman ödemeleri, faturalar
-
@evrentnrkl bizde başta 1+1 düşünüyorduk çok iyi oldu teşekkür eserim bilgi verdiğiniz için
-
Kasım 2’de Austin’e geleceğim. 1+1 ev arıyorum. Bir ev buldum emlakçı ile fakat 13 aylık sözleşmeli. Videolarını attığında gayet güzel ev gibi duruyor, forumda tanınan emlakçı hanım kendisi, çok yardımcı oldu. Sizce 13 ay sözleşmeli şekilde böyle bir eve geçmek mantıklı olur mu? Aylık kirası 1100 dolar civarı
-
@danjaj Merhaba, Austin'de degiliz ama ev kiralarken Turkiye'den 15 ay kiralamistik Houston'da. 1 ay ucretsiz kira verildigi icin bu secenek cazip gelmisti. (kiralama suresi uzun olunca bunu 1.5 - 2 ay ucretsiz yapan apartmanlara da rastladik) Simdi ayni apartmanda 6 ay daha uzattik sureyi. Googledan apartman yorumlarina bakip, sitenin yonetimi ve genel memnuniyetsizlik konularina bakabilirsiniz belki yol gosterici olur. Austin'de deneyimleyen birileri daha yardimci olacaktir ama yanitsiz birakmak istemedim.
Benzer Başlıklar
-
Texas,Dallas
Texas • • Joltun
121
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k