Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@emels

DV2026 süreci ile ilgili sorularınızı sadece lütfen DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız forum işleyişi için önemli.

Siz çekiliş tarihinden önce ilişkinizin başladığından eminseniz, konsolos mülakat esnasında size bunu kanıtlamanızi istediğinizde daha önce size verilen cevaptaki örnek kanıtlari temin edebiliyorsanız korkacağınız bir şey olmasın. Ankara’dan mülakata katılması muhtemel 1-2 kişiden birisiniz bu CN ile. Mutluluklar!

• @emels, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@deebee Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu hafta içinde nikah kiyarsak baştan forma ekleyebilirim eşimi. Bu durum olumsuz bir intiba yaratmaz değil mi gerekli kanıtlara sahip olduğum ve gerçek bir ilişki olduğu için? Emin olmak istediğim tek şey bu. Çekiliş sonucu açıklandıktan bir hafta sonra nikah kıymak kötü algilanir mi diye endişeliyim.

Hayır hiçbir şey olmaz, bizim de nikahımız 1 ay sonraydı, hiçbir sorun yaşamadık. Söylediğim gibi, evliliğinizi destekleyen ilişki dokümanlarınız ile gidersiniz, sorarlarsa gösterirsiniz. 6 yıllık ilişkiniz ve 6 ay önce yapılan nikahınız var kanıt olarak, bunu hiç takmayın kafanıza.

• @deebee, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@emels, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@deebee Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu hafta içinde nikah kiyarsak baştan forma ekleyebilirim eşimi. Bu durum olumsuz bir intiba yaratmaz değil mi gerekli kanıtlara sahip olduğum ve gerçek bir ilişki olduğu için? Emin olmak istediğim tek şey bu. Çekiliş sonucu açıklandıktan bir hafta sonra nikah kıymak kötü algilanir mi diye endişeliyim.

Hayır hiçbir şey olmaz, bizim de nikahımız 1 ay sonraydı, hiçbir sorun yaşamadık. Söylediğim gibi, evliliğinizi destekleyen ilişki dokümanlarınız ile gidersiniz, sorarlarsa gösterirsiniz. 6 yıllık ilişkiniz ve 6 ay önce yapılan nikahınız var kanıt olarak, bunu hiç takmayın kafanıza.

Fakat şunu bir kez daha ekleyeceğim, sizin yerinizde olsam formumu bugün yarın doldurup bekar olarak gönderir, ister 1 hafta sonra ister 1 ay sonra evlenirim ve mülakat alınca da eşimi formuma eklerim. DS260’ı hızlıca doldurup göndermek bu vizenin en önemli süreci şu an. Boş skot olmazsa Ankara başa dönüp vize vermeyi tercih etmeyebilir ve bu CN ile dosyanızı taşımak zorunda kalırsınız. CN’nize ve Ankara’ya güvenmeyin, son yıllarda formu submit tarihi önemli. @emels

• @emels Biz de greencard sonrası nikah yapıp evlenen bir çiftiz. Hiçbir sıkıntı olmadı sürecimizde. Nikah için şuan acele etmenize gerek yok soyad değişikliğiniz olacağı için zaten yeni pasaport gibi bilgileri güncelleyeceksiniz. Şuan var olan haliyle DS260ınızı doldurup nikah sonrasında eşinizi forma ekleyebilirsiniz. Kendi formunuzu da mülakat tarihi aldıktan sonra güncelleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee

DV2024 ve DV2025 süreçlerinde DS260 formunu submit ettiğiniz tarihin önemi kalmadı, bu uygulamayı yapmadı KCC ve konsolosluklar, CN sıralaması baz alindi mülakat dagitiminda.

DV2026 için ne olacağı belli olmaz, Ağustos ayında yayınlanacak bülten sonrası dağıtılacak ilk mülakatlarda ogrenebilecegiz DS260 formunun submit edildiği tarihin talihlilerin sürecine etki edip etmeyecegini.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• Green Card çekilişini kazanan nişanlım DS-260 formunu bekar olarak doldurup gönderecek. Ancak biz mülakat tarihinden önce evlenmeyi planlıyoruz. Mülakat tarihi açıklandıktan sonra evlendiğimizi ve benim bilgimi nasıl konsolosluğa bildirmeliyiz? Ayrıca nişanlımın soyadı evlilik sonrası değişeceği için kimlik ve pasaport da değişecek bu durumda DS-260 formunu en baştan mı doldurmamız gerekir, yoksa sadece güncelleme talebiyle mi ilerlemeliyiz? Süreç nasıl ilerliyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@BERKE-Güngöroğlu, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Green Card çekilişini kazanan nişanlım DS-260 formunu bekar olarak doldurup gönderecek. Ancak biz mülakat tarihinden önce evlenmeyi planlıyoruz. Mülakat tarihi açıklandıktan sonra evlendiğimizi ve benim bilgimi nasıl konsolosluğa bildirmeliyiz? Ayrıca nişanlımın soyadı evlilik sonrası değişeceği için kimlik ve pasaport da değişecek bu durumda DS-260 formunu en baştan mı doldurmamız gerekir, yoksa sadece güncelleme talebiyle mi ilerlemeliyiz? Süreç nasıl ilerliyor?

@BERKE-Güngöroğlu

Sorunuz bu konu basligini içeren evlilik durumu da olsa DV2026 süreci ile ilgili sorularınızı sadece lütfen DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız forum işleyişi için önemli.

Nişanlınız bekar olarak formu dolduracak ve submit edecek en kısa sürede, en az hata ile. Akabinde izdivacinizi gerçekleştireceksiniz. Evlendikten sonra kendisi için DS260’i doldurdugu bölümde add applicant sekmesinden sizin adınıza da ayrı bir form doldurulacak.

Evlilik sonrası kimlik ve pasaport değişimi olacak hanımefendinin, olması gereken bu, yeni DS260 doldurmayacak kendisi. Mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluk ile irtibata geçerek kendi dosyasını açtıracak, kendi medeni durumunu güncelleyecek ve evlendiği eşi olan sizin kimlik bilgilerinizi kendi formuna ekleyecek. Bol şans!

• @BERKE-Güngöroğlu, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Green Card çekilişini kazanan nişanlım DS-260 formunu bekar olarak doldurup gönderecek. Ancak biz mülakat tarihinden önce evlenmeyi planlıyoruz. Mülakat tarihi açıklandıktan sonra evlendiğimizi ve benim bilgimi nasıl konsolosluğa bildirmeliyiz? Ayrıca nişanlımın soyadı evlilik sonrası değişeceği için kimlik ve pasaport da değişecek bu durumda DS-260 formunu en baştan mı doldurmamız gerekir, yoksa sadece güncelleme talebiyle mi ilerlemeliyiz? Süreç nasıl ilerliyor?

Mülakat aldıktan sonra konsolosluğa mail ile evlendiğini ve formu güncellemesi gerektiğine ilişkin mail atacak. Konsolosluk daha önce gönderdiğiniz formu unlock edecek, ilk doldurduğu form üzerinde gerekli güncellemeleri yapacaksınız ve formu tekrar submit edeceksiniz. Sizin için de add applicant diyip yeni bir form dolduracak, ikinizin formu ayrı olarak ana ekranda görünecek. Mülakata yeni aldığı pasaportla gidecek.

• Merhaba,

DV2026 çekilişi kazananıyım. Türk vatandaşıyım. Şu anda İngilterede yüksek lisans eğitimi gördüğüm için İngilterede yaşıyorum. Bu süreçte nişanlım ile evlenip beraber gitmeyi düşünüyoruz. Nişanlım hem Türk vatandaşı hem İngiliz vatandaşı. Bunlara dayanarak bir kaç sorum olacak.

1. Eşimle nikahımızı her iki ülkede de mi yapmalıyız yoksa sadece İngiltere nikahı kabul görür mü?

2. Mülakat yeri olarak Londra'yı seçmiştim. Londrada mülakata girebilir miyim yoksa vatandaşı olduğum ve başvurduğum ülkede olan Türkiye'ye mi yönlendirirler?

3. Eşim mülakata Türk pasaportuyla mı İngiliz pasaportuyla mı gelmeli?

4. Nikah için en uygun zaman ne zamandır?

Tecrübe etmiş veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. İyi forumlar.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

• @crazycells merhaba ben formu 27 haziran doldursam case 15k (nikah tarihimiz o zaman) hemen nikahdan sonra doldursam tibliside interview olcaq sorun olurmu? bilmiyordum mayisda doldurmam lazim bekar halimle

• k1 vizesizle ilgili bütün detayları anlaatttım

• @muhammet892

1 - En az bir ülkede evlenmeniz yeterli ikinci ülkede evliliğin sürece artısı yok sadece kişisel tercih ama gelecekte sorun olmaması adına T.C Konsolosluğundan evliliğinizi Tescil ettirin derim.

2 - Mülakat yeri olarak Londra'da girebilirsiniz hatta orda girin DV Kazananı olduğunuzu düşünerek burda mülakat almanız çok zor hatta intihar etmek olur bu kesinlikle Londra'da girin.

3 - Burda önemli olan eşinizin uyruğunu nasıl kaydettiğiniz eğer İngiliz olarak kaydettiyseniz ve evlilikte İngiltere'de olduysa İngiliz pasaportu ile gelebilir Eğer Türk diye kaydettiyseniz Türk Pasaportu ile gelmeli burda önemli olan girdiğiniz yani DS-260 uzerinde belirttiginiz uyruk bilgisi o bilgiye ait pasaporta vize basilir. Ama yinede ikinci pasaportu goturun ve gorusmede ikinci vatandasliginin oldugunu ibraz edin.

4 - Hemen şimdidir söz konusu DV ise evlilik veya EB-2 gibi eninde sonunda alırsın diyebiliceğimiz bir vize tipi değil süreler ve kotalar dolmadan hemen evliliği yapıp süreci ilerletin kota dolarsa veya zamanı bir şekilde yakalayamazsaniz cok nadir olan şansı hiç edersiniz.

Süreçte başarılar dilerim şimdiden.

• merhabalar bende submit ettim şimdi evleneceğim ve mülakat tarihi alınca ds 260 ı açtırıp eklemeyi düşünüyorum fakat dosyamı açtırmak için nasıl bir mail atmalıyım örneği var mıdır ne yazılmalı sıra numaram da riskli mi sıra gelir mi ne olur bilemiyorum.

• Selamlar Arkadaşlar; Ben 3 eylül’de Abd’de olacağım İnşallah green card ile şöyle bir sorum var. Evleneceğim biri var Türkiye’de onunla Türkiyeye gelip evlensem sonrasında onu abd’ye götürmem nasıl olur zor bir süreç diye okumuştum bunun en hızlı ve kesin sonuçlu olması için nasıl bir yol seyretmem gerekiyor lütfen tecrübelerinizi bilgilerinizi söyleyin teşekkürler şimdiden…

• @myof61 Green card süreciniz çoktan bitmiş bu noktada hata yapmışssınız keşke evleniceğiniz kişiyle green card mülakatına girmeden evlenip eşinizi dosyanıza ekletseydiniz o aşamayı kaçırdınız şimdi bu sebepten dolayı sponsorluk yoluna gitmeniz gerek.

Bu durumda eşinizle evlenip Green card sahiplerinin eşi kategorisinden sponsor olabilirsiniz ama unutmayın bu kategori kotalı bir kategoridir ve kotalar ile birlikte bir kaç seneyi bulabilir.

Öte yandan yaşınızı bilmemek ile birlikte Amerikan ordusunda 3 senelik bir kontrat yaparak yarı zamanlı askerliğe başvurursanız ABD Vatandaşlığını 7 ay gibi kısa bir sürede alabilirsiniz ve vatandaş olduğunuz an eşiniz ile evlenip hemen CR1/IR1 Veya K1 Gibi kotasız ve ABD vatandaşlarına özel vizelere başvurup sadece K1 durumunda 6-12 Ay CR1/IR1 Durumunda 1 Yıl-2 Yıl içinde eşinizi yanınıza getirebilirsiniz.

Eğer askerliğe sıcak bakıyorsanız bunu doğrudan askerlik konusunu kullanıp yapmanıı tercih ederim sıcak bakmıyorsanız hala seçeneğiniz var normal bir şekilde evlenip I-130 dosyanızı yollayın Ardından PD önceliğiniz gelince vize işlemlerine geçebilirsiniz.

Sürecinizde bol şans diliyorum.

• Ben ABD’ye Green Card ile geldim ve yaklaşık 5 aydır burada yaşıyorum. Türkiye’de bir kız arkadaşım var ve onu da ABD’ye getirmek istiyorum.
    •Green Card sahibi olarak kız arkadaşımı hangi yollarla ABD’ye getirebilirim?
    •Eğer evlilik yolunu seçersek süreç nasıl işler ve ortalama ne kadar sürer?
    • Ben ABD’ye Green Card ile geldim ve yaklaşık 5 aydır burada yaşıyorum. Türkiye’de bir kız arkadaşım var ve onu da ABD’ye getirmek istiyorum.
    •Green Card sahibi olarak kız arkadaşımı hangi yollarla ABD’ye getirebilirim?
    •Eğer evlilik yolunu seçersek süreç nasıl işler ve ortalama ne kadar sürer?
    •Evlenmeden, kız arkadaşımı ABD’ye getirme imkânım var mı?
    •Bu süreci mümkün olan en kısa şekilde tamamlamak için hangi adımları izlememi önerirsiniz Evlenmeden, kız arkadaşımı ABD’ye getirme imkânım var mı?
    •Bu süreci mümkün olan en kısa şekilde tamamlamak için hangi adımları izlememi önerirsiniz

• Selam,

Green card çekilişinden öncesine dayanan bir ilişkim var. Sıra numaram da bu hızla 3-5 aya gelecek görünüyor, ben mülakat tarihini almadan önce evlenip eşimi dosyaya eklettirmem mi gerekiyor yoksa mülakat tarihini aldıktan sonra ekletebiliyor muyum?
    •Mülakattan önce açtırırsam dosyam gerilere gidecek mi?
    • mülakat tarihi aldıktan sonra eşimi dosyama ekletmemde bir risk var mı?eşimin Konsolosluğun kapısından giremiceğine dair bilgi aldım nedir?

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Selam,

Green card çekilişinden öncesine dayanan bir ilişkim var. Sıra numaram da bu hızla 3-5 aya gelecek görünüyor, ben mülakat tarihini almadan önce evlenip eşimi dosyaya eklettirmem mi gerekiyor yoksa mülakat tarihini aldıktan sonra ekletebiliyor muyum?
    • mülakat tarihi aldıktan sonra eşimi dosyama ekletmemde bir risk var mı?eşimin Konsolosluğun kapısından giremiceğine dair bilgi aldım nedir?

Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

İmzanızı buradaki örneğe bakarak düzenleyin.

Sonra buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra sorunuzu DV2026 Aşamalar başlığında sorun lütfen.

• @Serapp excele bilgi giremiyorum.. sorumun cevabını nasıl bulabilirim

• Selam,

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |