Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 785 514.6k 769
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Eyupp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp Evet evet Türk ve Forumdaki kullanıcı olarak kastetmiştim, sizce Kasım bülteni açıklansa bile kasım öncesine mülakat verme ihtimali var mı? Aslında 1 Kasım sonrası olayından biraz kaçmak için soruyordum da. Ayrıca Bangkok konsolosluğuna da genel bir mail attım dönüş olunca ben de burayı bilgilendireceğim. Teşekkür ederim

    Eyüp Bey süreciniz başlamamışken neden mail atıyorsunuz anlayamıyorum. Bu şekilde davranarak kendi ayağınıza sıkıyorsunuz.
    Anlıyorum heyecanlısınız, meraktasınız ama biraz da bize kulak verseniz olmuyor mu? Beklemek çok daha doğru bir hamle olacak.
    Biz burada tecrübelerimizle sizlere karşılıksız bilgi veriyoruz ama siz bizi dinlemiyorsunuz.
    Çok üzülüyorum :(

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Eyupp 8i ile 15i arası. Genelde ayın 2.haftası içinde bir gün gibi düşünebilirsiniz.


  • @Serapp hanım, tabii ki de sizi dinliyorum neredeyse 3 Mayıs'tan beri Forum ile yatıp kalkıyorum öyle diyeyim. Sürecin başlamadığının farkındayım ama current olmamız sebebiyle en azından bilgi almak için yazmış oldum çünkü forumda da Viyana hakkında çok fazla bilgi ve geri dönüş gelmiş ama Bangkok tarafından çok net bir cevap yok. Tabii ki biraz heyecanımın biraz da zaman sıkışmasının etkisi var. Ankara'nın eline düşüp yıl sonu hüsranla bitsin istemiyorum biraz da bunun etkisi var. Süreç başladığından beri hiç mail atmamıştım 1 seferlik genel bir bilgi için mail atmış oldum herkes adına.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Eyupp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp hanım, tabii ki de sizi dinliyorum neredeyse 3 Mayıs'tan beri Forum ile yatıp kalkıyorum öyle diyeyim. Sürecin başlamadığının farkındayım ama current olmamız sebebiyle en azından bilgi almak için yazmış oldum çünkü forumda da Viyana hakkında çok fazla bilgi ve geri dönüş gelmiş ama Bangkok tarafından çok net bir cevap yok. Tabii ki biraz heyecanımın biraz da zaman sıkışmasının etkisi var. Ankara'nın eline düşüp yıl sonu hüsranla bitsin istemiyorum biraz da bunun etkisi var. Süreç başladığından beri hiç mail atmamıştım 1 seferlik genel bir bilgi için mail atmış oldum herkes adına.

    Forumda Viyana ile ilgili yazışmalar, Ekim ayında mülakat alıp iptal edilen kişilerle ilgiliydi. Onların konsolosluğa yazması normaldi. Siz henüz mülakat almadan soru sormuşsunuz, bu doğru bir yöntem değil.
    Bu tarz gereksiz mailler, sürecin aleyhinize dönmemesi için dikkat etmeniz gereken bir konu. Herkes bir kez bile yazsa ciddi bir mail trafiği oluşur.
    Ben uyarımı yapmış olayım, anlayan anlar.


  • @Serapp dikkate alacağım teşekkürler


  • Mail atmayin dendikce mail atiliyor sebep ne mulakat alamayalim diyemi? : )


  • @Aslan-3 yanıtı konsolosluktan mı KCCden mi almış acaba?


  • @bketcrsur sizin is ok herhalde :)? Bizi dusundugunize gore :)


  • @Eyupp

    Eyüp Bey merhaba,

    "Viyana hakkında çok fazla bilgi ve geri dönüş gelmiş ama Bangkok tarafından çok net bir cevap yok." demişsiniz; bu konuya istinaden durumu açıklamak isterim.

    Aslında durum tam tersine yakın. Bangkok, göndermiş olduğu template yanıtlar aracılığıyla şunları belirtiyordu:

    • Mali yılın henüz başlamadığı,
    • Bu nedenle sürecin şu anda aktif olarak yürütülmediği,
    • Dosyanın randevu ayarlama ve ilgili işlemlerinden KCC’nin sorumlu olduğu.

    Dolayısıyla, şu an Bangkok ile doğrudan iletişime geçmenin çok sağlıklı bir yaklaşım olmadığı, sürecin henüz başlamamış olmasından ötürü kendilerinin de daha fazla işlem yapamayacağı net bir şekilde ifade edilmişti.

    Özetle, Bangkok tarafının verdiği yanıtlar, sürecin hâlâ başlangıç aşamasında olduğunu ve KCC’nin bu aşamada tüm randevu işlerini yürüttüğünü açıkça ortaya koymaktadır.

    Sizlere başlığın önceki sayfalarını tekrar incelemenizi öneriyorum.

    Saygılar.


  • Arkadaşlar hepinizin heyecanını anlıyorum, aynı heyecan bizlerde de var. Sizden tek ricamız sorunuz dışındaki görüşlerinizi, anlık cevaplarınızı DV2026 Sohbet odasında yapalım. Burayı sadece soru sormak için kullanalım ki bizden daha tecrübeli kullanıcılar sorularımızı görsün ve cevap verebilsinler. Bizlerde onların yazdığı uyarıları cevapları okuyabilelim. Lütfen hepimiz bu konu hakkında özen gösterelim.

    DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları sayfasında mali yıl bitmesine 1 ay kalmasına rağmen 964 sayfa, DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları sayfasında mali yıl bitmesine rağmen 820 sayfa gönderi varken daha bizim mali yıl başlamamışken 281 sayfa gönderi var. Lütfen sorularımızı sadece sorularımızı soralım ve cevaplarını bekleyelim. İlginiz için çok teşekkür ederim.


  • @koci Teşekkürler açıklayıcı oldu


  • @Eyupp Hem sizin hem de diğer Bangkok mülakatı bekleyen bizler için bir kaç sayfa önce konsolosluk hakkında bilgi paylaşıldı. Randevu ve işlemler konusunda yardımcı olan Emre Bey mülakattan sonra konsoloslukta çalışan 2 farklı kişiye bu durumu sormuş ve 2 kişi de aynı şekilde kararın uygulanacağını fakat 1 Kasım öncesi dosya taşıyanların aynı şekilde mülakata gireceklerini söylemişler.
    Bu durum sonradan değişir mi böyle mi devam eder bilemeyiz ama bir değişiklik olursa aktiflik durumu sonrası ekimde ne olduğunu göreceğiz.

    ARKADAŞLAR LÜTFEN BU SÜREÇTE KİMSE DOSYA NUMARASI AKTİF OLANA HATTA RANDEVU ALANA KADAR MAİL ATMASIN LÜTFEN

    Kendi aleyhimize iş yapıyoruz. Süreci ne kadar temiz tutar ve baş ağrıtmazsak o kadar sıkıntısız devam ederiz. Sabırla beklememiz gereken bir durumdayız bu süreçte olumsuzluğa kapılmayın, herkesin vizesine kavuşması dileğiyle.


  • @jcmaxwell bende tekrar katılacağım. benim işimin garanti olduğunu nereden anladınız ?


  • @mertd hayır red gelmez.Kesinlikle tasırlar.Mesele kasımdan sonra mülakat aldığınızda aldığınız konsolosluğun oturumdan dolayı iade etmesi.Dosya taşımada sorun yok kesinlikle


  • Dün gün içerisinde mülakat yerim hakkında bilgi istemiştim bugün “Bangkok” olarak geri dönüş aldım. Ekstra herhangi bir sey yazmayıp sadece mülakat yerini söylemişler.


  • @iibrahimd KCC'ye mi yazdınız konsolosluğa mı?


  • @iibrahimd kccden çok farklı bir geri dönüş almazsınız. Kcc dediğimiz kurum maillere çoğu zaman alakasız oto yanıtlarla dönen bir kurum dosya durumunu sorana yeri gelip bülten bilgisi veren, yeri gelip dosyasını unlock eden, yeri gelip alakasız bir otomatik mesaj atan bir kurum. Onun için şu anda kccye mülakat yerim neresi sorusuna yeriniz burası ama oturumunuz yoksa böyle böyle gibi bir açıklamalı cevap beklemeyin bence


  • @Serapp peki mülakat dağıtılsa ve konsolosluklar oturumsuz vize vermeyeceklerini söylese, sayın @gucarslan ın da bahsettiği bu durum ortaya çıkmaz mı? Yoksa burada anlatılmak istenen oturum sebebiyle red yemiş bir dosyanın Ankaraya iade edilmesi midir?

    --> "3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.

    işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır.."

    Açıkçası şuanda en çok korktuğum durum bu. Dosya numaramın 82xx olması ve bu sayıya yakın dosya numaralarının dv2025 için Eylül ayında mülakat aldığını gördüm. Hong Kong'da girebilmek için Ankarada oluşabilecek muhtemel bir mülakat şansını kaçırır mıyım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.


  • @omurk Şu şekilde bir mail attım, değişiklikten bahsetmedim herkes gibi mülakat yerimi sordum sadece, eğer yine bir teyit alırsam bir süre sonra bu kez değişikliğin beni etkileyip etkilemeyeceğini soracağım. Çünkü eğer yine bangkok diye cevap alırsam bu şekilde hem taşıdıktan hemen sonra, hem de bu son değişiklikten sonra aynı cevabı almış olacağımdan dolayı daha stratejik davranabilirim diye düşünüyorum.

    Name-Surname:
    Case Number:
    Date of Birth:

    Dear Sir/Madam,
    I am a DV2026 selectee. My case number is 2026EU9***.
    Could you please confirm at which U.S. Embassy or Consulate my interview will be scheduled?
    Thank you for your assistance.
    Sincerely,


  • @bketcrsur sadece espriydi, malum bu aralar hafifden gergin zamanlar yasiyoruz forumda… Ozetle bu is ciksa bir dert cikmasa ayri bir dert oldu. Fam yasasi eskisi gibiyken ve Ankara yine boyleyken bayraklarina kavusan arkadaslar gercekten talihli insanlarmis, hepimizin ayni talihi olmasi dilegiyle…


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum