Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 1 ekimden itibaren 2026yı konuşmaya başlayacaklar. umalım ki en azından 28.08 den önce dosyasını taşımış hiç kimseden oturum vatandaşlık vs bir şey talep edilmesin. buda dosyası ankara olan arkadaşlarımız için kötü bir hal alacak tabi ama en azından 2026 hayallerine giden yolda yada çocuklarının geleceği için koşturan aileler için bir mutlu son olsun . bugün kandil gecesi dualarımız güzel günlere, kandilimiz mübarek olsun

• Benim düşüncem şuan current olup mülakat alamayan ve max 9xxx cn olan talihlilerin tahmini kasım-aralık gibi mülakat maili gelme ihtimali olan arkadaşların KCC ile iletişime geçip 28.08 öncesi yaptığı taşıma işleminin oturumsuz-vatandaşlık olmadan mülakat yapabilecekler mi onu öğrenmeleri. Çünkü süreç şuan onlar için zaman kısıtı açısından daha problemli olarak görüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

Eylül ayının ortasına doğru yeni bülten açıklanacak ve akabinde mülakatlar dağıtılacak. Diyelim ki taşımış olduğunuz yere ait KCC'den mülakat bildirimi aldınız, o zaman konsolosluğa oturum sahibi olmadığınızı buna rağmen vize verip vermeyeceklerini öğrenir eğer olumlu cevap gelirse, ona göre sağlık randevunuzu alır ve mülakata katılırsınız.

Şimdi süreciniz başlamamışken lütfen e-posta atarak konsoloslukları boş yere meşgul etmeyiniz!

• eylülde current olursak kasım da mülakat çıkarırlar mı acaba ?

• Yaptığım araştırmaya göre en hızlı ve sorunsuz oturum iznini Portekiz veriyor. Ancak ülkede konsolosluk bulunmadığı için Paris konsolosluğunda işlem yapılıyor. Sorun şu ki; daha önce Paris ile ilgilü herhangi bir deneyim de denk gelmedi. Acaba sıkıntı çıkartırlar mı? Bangkok ta oturum almak çok ciddi uzun ve pahalı bir süreç.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 Ankaraya tabiki güven olmaz, hatta artık kccye de nvcye de bunların bağlı olduğu dos a da güven olmaz diyebiliriz tabiki, son durumdan sonra.. ancak ankara için 43xxlere mülakat vermez demek çok büyük bir iddia olur, bu sene haziranda basmış vizeleri 43xxlere, seneye de sarkıtsın sarkıtsın temmuz ağustos olsun, yine olur bence ya, biraz stresli olabilir sona yaklaştıkça, belki nisan-mayıs aylarında eliniz yüreğinizde beklersiniz bülten sonrası mülakat dağıtımını ancak alırsınız bence. Bunca sıkıntının ortasında 4xxxli arkadaşlar sıkıntı yaşamasın bence 🙂

• @Serapp Eylül'ün kaçında yeni bülten geliyor acaba belirli bir tarihi var mı kafalarına göre her yıl değişiyor mu acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Eylül'ün kaçında yeni bülten geliyor acaba belirli bir tarihi var mı kafalarına göre her yıl değişiyor mu acaba?

Genellikle 10-15 arası.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A dosyası viyanadan ankaraya otomatik geri taşınan şuana kadar (en azından bunun bilgisini paylaşan) bir arkadaşımız oldu.

• ne olur ne olmaz ekimde yeniden çekilişe katılın arkadaşlar. 🙂

• @Serapp Çok teşekkürler geçen yıl da 12'sinde açıklanmış. Biz şuan current olduğumuz işin çok bir işimiz kalmadı galiba bültenle. Bangkok sadece 1 kişiye mülakat vermiş o da çok garip neden devamını dağıtmadılar anlayamadım acaba kural hakkında tamamen karar vermek mi istiyorlar acaba.

• CN current olduktan sonra dosyamızı KCC ile mi taşıyacağız yine bu durumda ? yoksa ankaradan mı yanıt bekleyeceğiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp Çok teşekkürler geçen yıl da 12'sinde açıklanmış. Biz şuan current olduğumuz işin çok bir işimiz kalmadı galiba bültenle. Bangkok sadece 1 kişiye mülakat vermiş o da çok garip neden devamını dağıtmadılar anlayamadım acaba kural hakkında tamamen karar vermek mi istiyorlar acaba.

Bangkok, EU’nun yanı sıra AS ve AF bölgelerinden başvuru sahiplerine de mülakat vermiştir. Yani Ekim ayı kontenjanlarını dağıtmışlardır. Biz ise forumda sadece bir üyenin mülakat aldığını biliyoruz. Bir kişiye verdi demek yanıltıcı olur. Ayrıca Ekim mülakatları dağıtılırken yeni kural yoktu.

• @ATS16 Haklısınız aslında; yanlış bir tercih yapmayayım diye biraz stres yaptım. Teşekkür ederim.

• @Serapp Evet evet Türk ve Forumdaki kullanıcı olarak kastetmiştim, sizce Kasım bülteni açıklansa bile kasım öncesine mülakat verme ihtimali var mı? Aslında 1 Kasım sonrası olayından biraz kaçmak için soruyordum da. Ayrıca Bangkok konsolosluğuna da genel bir mail attım dönüş olunca ben de burayı bilgilendireceğim. Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp Evet evet Türk ve Forumdaki kullanıcı olarak kastetmiştim, sizce Kasım bülteni açıklansa bile kasım öncesine mülakat verme ihtimali var mı? Aslında 1 Kasım sonrası olayından biraz kaçmak için soruyordum da. Ayrıca Bangkok konsolosluğuna da genel bir mail attım dönüş olunca ben de burayı bilgilendireceğim. Teşekkür ederim

Eyüp Bey süreciniz başlamamışken neden mail atıyorsunuz anlayamıyorum. Bu şekilde davranarak kendi ayağınıza sıkıyorsunuz.
    Anlıyorum heyecanlısınız, meraktasınız ama biraz da bize kulak verseniz olmuyor mu? Beklemek çok daha doğru bir hamle olacak.
    Biz burada tecrübelerimizle sizlere karşılıksız bilgi veriyoruz ama siz bizi dinlemiyorsunuz.
    Çok üzülüyorum 😞

• ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp 8i ile 15i arası. Genelde ayın 2.haftası içinde bir gün gibi düşünebilirsiniz.

• @Serapp hanım, tabii ki de sizi dinliyorum neredeyse 3 Mayıs'tan beri Forum ile yatıp kalkıyorum öyle diyeyim. Sürecin başlamadığının farkındayım ama current olmamız sebebiyle en azından bilgi almak için yazmış oldum çünkü forumda da Viyana hakkında çok fazla bilgi ve geri dönüş gelmiş ama Bangkok tarafından çok net bir cevap yok. Tabii ki biraz heyecanımın biraz da zaman sıkışmasının etkisi var. Ankara'nın eline düşüp yıl sonu hüsranla bitsin istemiyorum biraz da bunun etkisi var. Süreç başladığından beri hiç mail atmamıştım 1 seferlik genel bir bilgi için mail atmış oldum herkes adına.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp hanım, tabii ki de sizi dinliyorum neredeyse 3 Mayıs'tan beri Forum ile yatıp kalkıyorum öyle diyeyim. Sürecin başlamadığının farkındayım ama current olmamız sebebiyle en azından bilgi almak için yazmış oldum çünkü forumda da Viyana hakkında çok fazla bilgi ve geri dönüş gelmiş ama Bangkok tarafından çok net bir cevap yok. Tabii ki biraz heyecanımın biraz da zaman sıkışmasının etkisi var. Ankara'nın eline düşüp yıl sonu hüsranla bitsin istemiyorum biraz da bunun etkisi var. Süreç başladığından beri hiç mail atmamıştım 1 seferlik genel bir bilgi için mail atmış oldum herkes adına.

Forumda Viyana ile ilgili yazışmalar, Ekim ayında mülakat alıp iptal edilen kişilerle ilgiliydi. Onların konsolosluğa yazması normaldi. Siz henüz mülakat almadan soru sormuşsunuz, bu doğru bir yöntem değil.
    Bu tarz gereksiz mailler, sürecin aleyhinize dönmemesi için dikkat etmeniz gereken bir konu. Herkes bir kez bile yazsa ciddi bir mail trafiği oluşur.
    Ben uyarımı yapmış olayım, anlayan anlar.

• @Serapp dikkate alacağım teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |