Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @iibrahimd

Teşekkürler 🙏

• @Aslan-3 Özellikle current olmamış yüksek numaralara Viyana için gelecek yanıtları merak ediyorum .10 K üstü olup Viyana için Kcc den dönüş alan arkadaşlar yazarsa sevinirim

• @winter-is-coming
    @emrewhite arkadaşımız 13 K cuma günü Viyana’dan olumlu yanıt niteliğinde geri dönüş almış .

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@SEVCAN-KARATAŞ, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sesicesei Herkese merhaba, öncelikle çok sevindim, hayırlı olsun. Ben de tecrübeli forum yöneticilerine bir şey sormak istiyorum. Normalde yarın Danimarka vize görüşmem var Schengen için. Ben kasım ayına mülakat bekliyordum randevuyu da ona göre ayarladım. Ama B planım AOS yapmak turist vizem var. 1) Eğer yarın vize başvurusu yaparsam ve Viyana olmazsa pasaportum boşuna konsoloslukta olacak. Bazı forumlarda Danimarka’nın 50 gün olmasına rağmen pasaportu göndermediklerini söylemişler. Ben ise Ekim’de ABD’ye giriş yapmayı düşünüyorum. 2) Riske atmayıp Ekim’de ABD’ye giriş yapar ve yarınki randevuma gitmezsem; olur da bize de kasım için Viyana’ya randevu verirlerse boşuna AOS yapmış olacağım Viyana şansım olmayacak.

Her şeyi planlı yaptığım hayatımda bu belirsizlik beni gerçekten çok yoruyor. Siz ne düşünüyorsunuz ? Hiç artık belki Viyana olur demeden AOS ile mi devam edeyim sizce ? Biraz uzun yazdım. Teşekkürler ve sevgiler

Schengen vizesi randevusuna katıldıktan ve pasaportu teslim ettikten sonra vazgeçtiğiniz takdirde pasaportu geri alıp alamayacağınızı, ya da ek bir ücret ödeyerek pasaportun sizde kalma opsiyonu olup olmadığını öğrenin.

Ayrıca AOS için yeterli vaktiniz var. Ekim değil Kasım'da da gidebilirsiniz.

• @Aslan-3 hayır aslında şu şekilde yanlış anlaşılma olmasın. Ben KCC’ye mail atmıştım mülakat yerim neresi diye, onlar mülakat yeriniz Viyana diye dönüş yaptılar. Viyana’ya mail yollamadım. KCC’ye mail yollamamın sebebi de esasında dosyamı taşıdıktan sonra teyit amaçlı ikinci bir mail atmamış olmamdı

• @HALİT-Ozgur aynı durumdayız ne yaptınız acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@SEVCAN-KARATAŞ

Biraz daha sakin ve sabırla beklemenizi tavsiye ederim. Planladığınız gibi Danimarka Schengen mülakatınıza katılın bence, diğer kişilerin yaşadığı pasaport geri dönüş süresi hususundaki sıkıntı sizin başınıza gelmeyecek belki. Daha sonra keşke Danimarka vize görüşmesini keşke kaçırmasaydım dememek için katılmanız faydanıza olabilir, süreç belki başka hususlara evrilir.

Daha DV2026 mali yılı başlamadı, sürecin çok başındasınız. AOS yapmaya kesin karar verseniz bile daha önünüzde uzun bir zaman var.

• Büyük ihtimalle red gelecek ama yine de isteyenin bir yüzü diyerekten dosyamın Viyana'ya taşınması için KCDD'ye mail attım 🙂

İyi mi oldu kötü mü oldu veya bi etkisi olur mu bilmiyorum ama en azından denemiş oldum.

Eğer herhangi bir dönüş olursa buradan paylaşırım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Türkiyede olup 3xxx CNler dosya taşırsa 4 bin ve üzerine mülakat alabilir miyiz?

Selim Bey 4bin ve üzeri CN lere Ankara'dan mülakat gelir mi? İçtenlikle evet demek isterim ama maalesef bu sadece CN’e bağlı bir durum değil; başka parametreler de var.
    Öncelikle, 4000’e kadar kaç dosya var? Ankara bu yıl mülakat dağıtırken yine cimri davranacak mı? Boş geçen aylar olacak mı?
    Son üç yıla bakacak olursak, 4-5bin civarı CN sahipleri;
    2023 yılında Ocak-Şubat aylarına,
    2024 yılında Haziran ayına,
    2025 yılında Temmuz ayına mülakat alabilmişler.
    Her yıl tablo biraz daha kötüye gidiyor, gerçekten kestirmek zor.

• @SEVCAN-KARATAŞ

Merhaba,

Bu geri dönüşler, gözlemlediğim kadarıyla ekseriyetle dosyasını Bangkok’a taşımış kişilerden geldi. Viyana için böyle bir durum yoktu.

• Dosya numaram 21k olduğu için şu anda akıbeti ne olacak KCC ile mi iletişime geçmem daha doğru olur Hong Kong konsolosluğu mu? Ya da hiç geçmemek daha mı iyi?

• selam benim bildiğim tam tersi ilk viyana randevu verdiklerine iptal maili attı simdi de tekrar randevulerini onayladı, bangkok dan mail gelen varmı bilimiyorum, ama bende viyana kcc tasıdım, viana permanent resident bilgimi istedi olmadığını belirttim yardımcı olamayız diye bana döndü, sonra kcc mail attım dosyaniz viana da işlenecek dedi konu halen netleşmedi gibi

• @Aslan-3

Merhaba,

Bu konuda bir bilgim yok.

Ancak şunu da belirtmek faydalı olacaktır: Duyurudan sonra KCC’ye mail atan arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla duyurudan bahsetmeden sadece mülakat yerlerini sormuşlardı.

Sizler de eğer illa mail yoluyla soracaksınız bu şekilde sormanız şimdilik daha faydalı olabilir.

• @excan Selamlar mailleri de paylaşmanız mümkün mü?

• @Aslan-3 bu şekilde kalmasında sorun yok ama mülakat verip mülakatta sizden oturum yada vatandaşlık sorarlarsa ve sizde veremezseniz dosyanız olduğu gibi ankaraya gönderiliyormuş. oraya gidip yaptığınız her şey çöp oluyor yani. ankarada sıra gelirse aynı işlemleri bir de ummanlarda orada burada yapıp tekrar para vereceksiniz. düşününce az paralardan da bahsetmiyoruz.

• @bketcrsur Bence kör kütük gidiyim belki istemezler oturum vizemi alirim diyenler icin gecerlidir. Cunku mail adresleri elinizde gerekli sekilde aciklama istiyebilirsiniz. Oturum veyahut Vatandaslik istenicek mi diye sorabilirsiniz.

• hukuksal olarak verilen hiç bir karar geriye dönük işlenmez. 1 kasımdan itibaren geçerli olacak derken bundan önce mülakat almış olanlar için sorun teşkil etmiyor zaten bunu da açıkça belirtmişler. sorun şu ki, dosyası hali hazırda taşınmış ama mülakat almamış kişiler için. bunun için sadece netlik yok. mail atarken oturum yada vatandaşlığınızın olmadığını belirtmezseniz sizin dosyanızı orada haklı sebeple istediğinizi taşıdığınızı düşünebilirler. Bana mantıklı gelmiyor körü körüne sadece bangkokta dosyamın durması benden oturum isteyecekse söylesin ankaraya yada başka bir yere alayım dosyamı. sorun tam olarak şu an bu.

• @Mert-A Şu an KCC'ye mail atarsanız size mülakat yerinizin Hong Kong olduğunu belirten hazır cevabı verecektir. Konsolosluğa mail atarsanız current olmadığınız için net bir cevap alamazsınız tahminimce. Bir süre bekleyip gelişmeleri takip edin, ben de aynen öyle yapıyorum. Umarım bir yol açılır hepimiz için.

• @yasinaf Ben mail attım da cevap verilmiyor 3 gün oldu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |