Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ronn Bizim de bu konuda kafa karisikligimiz vardi. gelen mailde yada iletisim numaralarinda konustugumuz kisilerden tam net bir cevap da alamadik acikcasi. yine burda formda bir kisi 10 gun bekledigini ama kendisine herhangi bir bilgilendirme gelmedigini bu yuzden Ankara ya gidip kendi aldigini ve pasaportunun hala vfs de oldugunu yazmisti. acikcasi pasaportu almak icin 15 gun sure var sanirim. biz de bu yuzden Ankaraya gidip kendimiz aldik riske atmak istemedik

• @umutmuftahi cok tesekkur ederim biraz inceledim sartlar saglaniyor ve anladigim
    Kadariyla gider gitmez basvurabiliyoruz oglumun vatandasligi icin ki bu super bi haber ,cok tesekkur ederiz.

• @Houstonian-Life
    Anladım teşekkür ederim 👍

• @Houstonian-Life Cevabınız için teşekkürler

• Eylülde randevu dağıtılır mı acaba?

• Arkadaslar ceac a ilk ödemeleri gönderdik , in process oldu 2 gun sonra kontrol ettim tekrar pay now yazıyor , banka bilgileri doğru. Böyle bişey yaşayan oldu mu ? Banka amerikan bankası.

• @Burak-0 Bankanızla iletişime geçtiniz mı? Ödeme alınamamış büyük ihtimalle

• Herkese selamlar, dün Instagram da eski bir konsolosluk çalışanı ve aynı zaman da aktif bir vize şirketi sahibi bayanın paylaştığı gönderiye IR-1 ve CR-1 randevularının verilmediği ne zaman aktifleşeceği hakkında bilgilerinin olup olmadığına dair yorumda bulundum. Aldığım cevabı aynen yazıyorum
    -“ yoo cr ve ır1 randevuları veriliyor normal bir şekilde?”
    Sistem gerçekten bahsettikleri gibi çalışıyor mu yoksa bizim bulunduğumuz bu platformdan mı kimseye henüz randevu verilmedi kafam allak-bullak oldu. Birilerine randevu maili geldiğini duymak, görmek bile çok iyi hissettirecek.

• Konuşmayı buraya görsel olarak eklemek istedim ancak yükleyemedim.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Turhan-0

Hiçte normal akışında ilerlediğini düşünmüyorum, neden derseniz,
    Buradaki bazı arkadaşların DQ tarihleriyle Mülakat tarihlerini paylaşayım.
    Nazmi4343 - DQ 19 mart - mülakat 6 haziran
    Malonjao - DQ 29 nisan - mülakat 21 temmuz
    Salimekoken - DQ 7 şubat - mülakat 18 nisan

Daha çok böyle örnek var. Hatta aramızda 13 mayısta DQ olmuş ama hala mülakat tarihi alamamış arkadaşlarımız var… süreç normal akışında olsaydı bir çoğumuz şu an Amerikada olmalıydık.

• @Refiks Bu konuda ki görüşüm sizinle aynı. DQ tarihim 1 Temmuz biliyorum henüz zamana ihtiyacım var. Ama buradaki süreci yakından takip ediyorum benden önce DQ olan arkadaşlarımız henüz randevu maili almadı. Birilerinden güzel haber almak inanılmaz iyi hissetmeme sebeb olacak en azından sistem ilerliyor diyeceğim ama resmen durdu. Dün Gökçen hanım sistem çalışıyor randevular veriliyor deyince büyük şaşkınlık yaşadım.

• İnstagram’da Amerika uzmanı vize sayfasının DV dosya taşıma devri sona erdi başlıklı post gönderisi altına bu şekilde yazdı. Keşke söylediği gibi olsaydı ama asla yaz döneminde randevu maili gönderdiklerini düşünmüyorum.

• @Turhan-0 seni anlıyorum, bende aynı şekilde benden önce DQ olan arkadaşları takip ediyorum 🙂 kaldı ki ben Amerikaya taşınmak için aciliyeti ve acelesi olmayan birisi olarak son günlerde çok daralmaya başladım, çünkü ocak şubat mart ayında DQ olanların süreçlerini gördükten ve sıralamayı araştırdıktan sonra ağustos ya da eylül ortası mülakata girip gideceğim diye düşünüp işi bıraktım ve ciddi bir mağduriyet yaşıyorum şu anda, hatta eşim de bu tarihlerde taşınacağımı düşünüp başka bir şehre taşınıp ev tuttu ve şu anda orada yapayalnız kaldı.

içimden bir his öncelikli olarak mayıs ve haziran DQ'lerine eylül ayı bitmeden mülakat verileceğini söylüyor ve umarım gerçekleşir.
    insanı en çok yoran şey belirsizlik mülakatları dağıtsınlar tarihimizi bilelim gerekirse aralıkta olsun yine sorun değil.

• @Turhan-0 Turhan Bey merhabalar. Bahsettiğiniz paylaşımı az önce okudum. Malesef daha önce bahsi geçen kurumla ve hanımefendiyle çalışmış ve hayal kırıklığı yaşamıştık. İnsanların içinde bulunduğu stresi anlayamadığını düşünüyorum. Ayrıca dosyalar yolunda ilerleseydi bir haber bile almaz mıydık? Burası çok geniş bir platform.Ayrıca farklı yabancı forumları da takip ediyorum, orada da haber yok.

• @beta83 ben bahsetmedim ama geçmişte o kadınla çalışarak mağdur olan bir iki kişinin yorumunu okumuştum bende, bir tanesini çat pat hatırlıyorum, geçmişte ABD konsolosluğunda çalıştığına bile inanmadığını yazmıştı ve mesajın sonunda kesinlikle uzak durun yazıyordu, 2 yıl önce falan önce görmüştüm bu yorumları , birde sanırım sürekli forumlardan yararlanan insanlara olumsuz konuşuyormuş, hatta özellikle bizim bu forumu kötülediği söyleniyor.

• @Refiks Kesinlikle öyle. Birincisi kendisine ulaşmak ciddi anlamda zor. İkincisi ulaşamadığınızı söylediğinizde resmen azarlıyor. Sürekli atar gider yapıyor. Ve evet bu forumu sürekli kötülüyor, orada yazanlar gerçekleri yansıtmıyor diyor. Halbuki ben buradaki insanlara çok güveniyorum. Sonuçta hepimiz aynı süreci yaşıyoruz ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz.

• IR1 için Ankara konsolosluğu Direct Consular Filing başvurularını kabul ediyor mu? Daha öncesinde bu yöntem ile eşine GC alan oldu mu?

Konsolosluğa mail attım ancak dönüş alamadım. İletişim için hangi mail adresine bakıyorlar veya amerikan vatandaşları için iletişim numarası var mı?

• @beta83 Biz ilk bu sürece başlamaya karar verdiğimiz de ve biraz araştırdığım da kafam allak bullak olmuştu ve süreçten çok korkup eşime avukat mı tutsak demiştim, oda hiç gerek yok stresini anlıyorum ancak ben hallederim dedi, ben yinede sadece fiyat almak için bir avukatla konuştuğum da 4 bin dolar olduğunu öğrenmiştim 🙂 bu forum insanların 4 bin dolar kaybetmemesine sebep olduğu için bu gibi kişiler para kazanamayacak diye korkuyorlar 😃 tek bir avukatla bile konuşmadan mülakat bekleme kısmına geldik ve buraya üye olan insanların biraz bile kafası çalışsa zaten tüm süreci okuyarak kendi halledebilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |