@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

kaldı ki ben Amerikaya taşınmak için aciliyeti ve acelesi olmayan birisi olarak son günlerde çok daralmaya başladım, çünkü ocak şubat mart ayında DQ olanların süreçlerini gördükten ve sıralamayı araştırdıktan sonra ağustos ya da eylül ortası mülakata girip gideceğim diye düşünüp işi bıraktım ve ciddi bir mağduriyet yaşıyorum şu anda, hatta eşim de bu tarihlerde taşınacağımı düşünüp başka bir şehre taşınıp ev tuttu ve şu anda orada yapayalnız kaldı.
tek bir avukatla bile konuşmadan mülakat bekleme kısmına geldik ve buraya üye olan insanların biraz bile kafası çalışsa zaten tüm süreci okuyarak kendi halledebilir.