Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MKA İnşallah tüm konsolosluklar bu doğrultuda devam ederler. çok güzel bir haber bu

• @cleszi merhaba sizde orginal halini paylaşır mısınız mailin

• bugun guzel uyandık gercekten

Yazdıkları ve aldıkları mailleri paylasan arkadaslara cok tesekkurler.

• @bketcrsur ben mail atmadım

• @MKA aslında mantıklı olabilir. sonuçta bizde bu durumu yaşayacağımızı bilsek belki de dosyamızı taşımayacaktık kendimizi riske atmayacaktık. Elimize yeni geçen bir haberden sonra yaptığımız işlemi iptal etmek ne kadar hak hukuk çerçevesinde bilemiyorum onlar için. ama öte yandan 1 kasımdan sonra taşıma yapacak kişiler için aranan şart diye belirten de bir yazı yok. bende mülakat almadım ama ilk açıklanacak cut off ta muhtemelen bir çok kişi current olacak ve bizim işimizi bilerek yokuşa sürerlerse ne olacak? dosyayı bi daha bangkoktan ankaraya getirmek için uğraşacağız. risk hep.

• Hongkongdan dönüş alan var mı ya şuan orda saat 17:00 değil mi mesaileri ne zaman bitiyor

• Karar sonrası hiç dosya taşımayı deneyen oldu mu? Olduysa KCC ne dönüş yaptı paylaşabilir mi?

• Merhaba şuanda ikametgah olayları konuşuluyor diye araya girip soru sormak istememiştim üzgünüm ama iki haftadır ankaradan geri dönüş maili bekliyorum dosyama eşimi eklemek için değişiklikler yapmak için fakat ankaradan dönüş bir türlü gelmiyor gelmediği için de ne ais kaydı yaptım ne sağlım raporu için randevu alabildim tekrardan araya girdiğim için kusura bakmayın

• @nsercan birkaç kişi taşıdı olumluydu

• biz 26xxx lerdeyiz .Bizde taşısak bir faydası olur mu

• @cleszi nasıl yani oturum vs belge istenmedi mi

• Olumsuz olanlarda vardı

• Merhabalar bizim dosya numaramız 20 binlerde olduğu için biz Mayıs'ta dosyamızı Viyana ya taşımıştık (yeşil pasaportumuz var). Ancak son gelismeler ile endiselendik. Eger Ankara'ya kalirsak yüksek ihtimalle mülakat almayacağız bu yüzden şimdi baska bir yol ariyoruz. Bizim 10 yıllık Amerika turist vizemiz var, acaba riske atmamak için simdiden Amerika'ya gidebilir miyiz? Gidersek orada surece devam edebilir miyiz ya da orada daha kolay mı olur? Lütfen cevap verin çok çaresiz kaldık.

• @Fatime-İncebaş istenmedi diye biliyorum

• @Pickle_Eagle000

Merhaba,

Eğer halihazırda turist vizeniz bulunuyorsa AOS başvurusu yapmanız mümkündür. Ancak, hem AOS sürecinin detayları hem de sizin case number (CN) özelinizde sıranızın ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi veremiyorum. Bu hususta ilgili konu başlığını incelemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca, 28.08 tarihinde yayımlanan kuralın nasıl uygulanacağına dair hâlen birçok belirsizlik bulunmaktadır. Bu durumun AOS’tan bağımsız olduğunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@Pickle_Eagle000

Sorunuz ile ilgili AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak konu başlığını okuyarak, DV2024 ve DV2025 dönemlerinde sürecini yöneten kişilerin olumlu/olumsuz deneyimlerini okuyarak cevaplarını bulabilirsiniz.

Unutmamalısınız ki AOS için ABD içerisindeyken dosyanızı cut off olduktan sonra file edebiliyorsunuz, yani gidiş zamanlaması - seçilecek field office (beyan edeceğiniz adrese dayalı) ve kritik noktalara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Sakin kalmali, yeni kurala göre KCC veya dosyanızı taşıdığınız konsolosluktan gelmesi muhtemel bildirimleri beklemeniz yararınıza olabilir zira sizin CN dahilinde önünüzde uzun ama hızlı geçmesi muhtemel bir zaman dilimi var. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@ozangules62 araya girmek diye birşey olamaz, burası sizin de herkesin de sürecini takip ederken paylaşım yaptığı bir yer. Gerek edindiğiniz bilgiyi buraya eklemek, gerek öğrenmek istediklerinizi sormak, gerekse sürecin ilerleyen zamanlarında deneyimlerinizi paylaşıp herkese aktarmak için var burası. Kaldıki yeni kararla birlikte herşey rafa kalkmadı, sizlerin süreçleri normal şekilde devam ediyor. Kaç kez email gönderdiniz? 2 hafta içerisinde tekrar göndermediyseniz hiç, yarın sabah-öğlen arası bir saatte tekrar gönderin lütfen.

• Merhabalar, herkese iyi günler iyi forumlar dilerim.

Çekilişi kazanınca olaylar bitiyor derken meğersem bambaşka bir macera da bundan sonra başlıyormuş.

Aklıma takılan bazı sorular var. Siz kıymetli arkadaşların bilgisine başvurmak istedim.

Asıl kazanan benim. İşleyişin Ankara'dan olduğunu bilmediğimden başvururken Istanbul'u seçmiştim. Bu herhangi bir sorun yaratır mı ? Mevcut sıramızla (2026EU12XXX) bize acaba sıra gelir mi ? Geçmiş verileri incelediğimde 24-25 yılları baz alınırsa zor gibi duruyor ancak 23'ün Excelinde bizim sıramızın benzeri sıraya sahip arkadaşlara da mülakat geldiği görünüyor.

Taşıma olayı da burada okuduklarıma göre ortadan maalesef kaldırılmış. Diyelim ki tekrardan açıldı. Bu durumda direkt olarak Viyana'yı deneyeceğim . Elimde hali hazırda uzun dönem Schengen vizem mevcut ancak orada da şu aklıma takılıyor. Eşimin dil bariyeri var. Ankara'da sorun olmayacağı yönünde bilgi aldım ancak olası bi durumda Viyana'da sorun yaşar mıyız ? Veya bu taşıma olayı kaldırıldığı için Istanbul denkleme dahil edilir mi ?

• @ATS16 ama anlamadığım konu şu zaten ds260 formunu teslim ettiğimiz için amerika ya giriş yaparken sıkıntı çıkar mi? Bir de dosya numaramıza göre ne zaman amerika ya gitmeliyiz gidebilirsek (6 ay max kalabildigimize gore)?

• Arkadaşlar ben cumartesi akşamı kcc ye mail attım araya haftasonu girdi ama hâla dönüş yapmadılar. Bugün güncel konu (oturum vatandaşlık zorunluluğu) ile ilgili KCC'den dönüş alan oldu mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |