Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba

Teb hesabımdan Bofa hesabıma (aynı isim) sorunsuz, sualsiz tek seferde ne kadar gönderebilirim?

• @begumm Ben bofadan çektiğimde kesinti çıktı , sanırım eyaletteki bankalara göre değişiyor. Çok ilginç maalesef.. Hangi Eyaletten ücretsiz çektiniz?

• @Elganja philephia da gunluk 300 dolar kesintisiz cekebiliyorum. Ana hesap dolar hesabi yapin internet bankaciligindan

• TR ye yıllık gönderilen para miktarı ne kadar olmalıdır ki ICE, IRS vs nin radarına girilmesin?

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota

ABD’den yurtdışı herhangi bir hesaba tek swift emri ile $10.000 ve üzeri transfer emirleriniz için FinCEN Form 114 (FBAR) beyan etmeniz gerekiyor. $10.000 altindaki transfer emirlerinin kontrol edilmedigi anlamına gelmesin, ama üst limit $10.000.

• Öğle saatlerinde (Tsi) deneme amaçlı tebden bofaya 1050 usd gönderdim.
    Teb 254tl kesti.
    Yarım saat geçmeden bofaya 1040 usd olarak düştü.
    Sonradan ek kesinti olur mu acaba?

fb26ea6f-74b4-43d2-8464-83c1ada07c6e-image.jpeg

image.png

• @BK84 yok olmuyor. Ben 5 bin dolar gonderdim ayni kesinti oldu. 5 binden sonra teb ayni ama bofa 6 bin dolar icin 15 dolar kesti. 30 bin dolar icin teb ayni bofa 35 dolar kesinti yapti. Ama 30 bin dolar tek kalemde olunca turkiyedeki banka belge talep etti. El yazisi ile bir dilekce yazip teb bankasi uygulamasında talepler kismindan gonderdim. Iki gun sonra o swift te gecti hesaba

• @akara teb’ten bofa’ya mı yolladınız hep? Bunun tam tersinde de aynı miktarlar mı geçerli? Bir de bofa’dan başka bir Türk bankasına göndermek için kesinti miktarı farklı mı oluyor?

• @ylmzblkc Türkiye ye göndermeyi denemedim. İnşallah gönderecek kadar kazanalim 😀, ama gonderenlerin yazilari vardi bu başlık altında. Ben sadece teb- bofa çalıştım ama nparada uygun onuda okumuştum.

• ⭐⭐

@ylmzblkc selamlar, gecenlerde wise ile tr deki garanti hesabima 350$ gonderdim. Wise tarafi 8$ bir ucret kesti, gonderirken otomatik olarak parayi tl ye cevirip hesabima 5-10 dk icinde yatirdilar. Baya memnun kaldi, deneyebilirsiniz.

• @planning-and-cc güncelleme yapayım. yapı ve kredi bankasından bofaya transfer yaptım. transferi yapar yapmaz yk bankasından aradılar bir sorun yok değil mi diye. evet sorun yok diyip durumu izah ettim, ilk işlemi iptal ettiler ve tekrar yapmamı istediler. işlemi tekrar yaptım, 31 temmuz için işlem emri verdim, 1 ağustosta 55k usd bofa hesabıma geçti. herhangi bir açıklama istenmedi abddeki herhangi bir kurumdan. trden parayı yollama esnasında da parayı ne için kullanacağımı açıklama kısmına yazdım tr tarafında da sorun yaşamadım.

• @planning-and-cc Merhaba, kesintilerden bahsedebilir misiniz?

• @onurakbas tam hatirlamamakla beraber totalde yk + bofa maksimum 100 dolar gibi bir kesinti oldu.

• Merhaba arkadaslar

Amerikadan wise ya da remitly gibi uygulamalarla Turkiyeye 1 yil icinde ailemden birine (babama) ne kadar para gonderebilirim ?

Babam isini kaybetti ve calisamiyor. O yuzden benim destegime ihtiyac duymakta.

Cunku kredi borcu bulunuyor. Her ay ona destek olmak zorundayim.

Nasil bir yol izlemeliyim?

• Merhaba, ev satışı yapıp bunun ABD tarafındaki bankaya transferi konusundan en doğru yol nedir? Yaklaşık 200.000 usd gibi bir tutar için.

• Merhaba, abd girişte 10kdan fazla nakit götüremiyoruz malum. Bankalardaki problem yüzünden kendi hesabıma da para atamıyorum. Kuzenimin hesabından yaklaşık 20-25k parayı benim abd hesabına havale yaptığında herhangi bir sorun yaşar mıyız. Ya da bu parayı nasıl sokabilirim kendi hesabıma

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077 götüremiyoruz değil de, götürürken form doldurarak beyanda bulunuyoruz giriş yaparken. Ama miktar önemli tabi (20-25k ise, bu miktarla giriş yapan kişilerin deneyimlerini hatırlıyorum. Geçmiş sayfalarda (hem bu başlıkta hem abd ye ilk giriş başlığındaki deneyimlerde ) hem transfer tutarları hem de giderken yanlarında götürülen miktarlarla ilgili bolca örnek var, faydalanabilirsiniz gelecek cevapların yanısıra.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Merhaba, abd girişte 10kdan fazla nakit götüremiyoruz malum. Bankalardaki problem yüzünden kendi hesabıma da para atamıyorum. Kuzenimin hesabından yaklaşık 20-25k parayı benim abd hesabına havale yaptığında herhangi bir sorun yaşar mıyız. Ya da bu parayı nasıl sokabilirim kendi hesabıma

“ABD’ye girişte $10.000 fazla nakit götüremiyoruz malum” şeklinde ilettiğiniz bilgi yanlış, $10.000 üzerinde nakit yanınızda götürebilirsiniz isterseniz. Aşağıdaki iletiyi okumanız faydanıza olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/468573

• Geçen ay 45 bin dolardan fazla nakit para ile eşim giriş yaptı. Beyan harici herhangi bir sorun yaşamadı.

• @ATS16 bu parayı kanıtlamamız gerekiyor mu? Fiziki altın satıp hesaba atacağız. Gösterebileceğimiz bir kanıt olmayacak

Benzer Başlıklar

• 6
  • 5
  • 4
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |