Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @akara teb’ten bofa’ya mı yolladınız hep? Bunun tam tersinde de aynı miktarlar mı geçerli? Bir de bofa’dan başka bir Türk bankasına göndermek için kesinti miktarı farklı mı oluyor?

• @ylmzblkc Türkiye ye göndermeyi denemedim. İnşallah gönderecek kadar kazanalim 😀, ama gonderenlerin yazilari vardi bu başlık altında. Ben sadece teb- bofa çalıştım ama nparada uygun onuda okumuştum.

• ⭐⭐

@ylmzblkc selamlar, gecenlerde wise ile tr deki garanti hesabima 350$ gonderdim. Wise tarafi 8$ bir ucret kesti, gonderirken otomatik olarak parayi tl ye cevirip hesabima 5-10 dk icinde yatirdilar. Baya memnun kaldi, deneyebilirsiniz.

• @planning-and-cc güncelleme yapayım. yapı ve kredi bankasından bofaya transfer yaptım. transferi yapar yapmaz yk bankasından aradılar bir sorun yok değil mi diye. evet sorun yok diyip durumu izah ettim, ilk işlemi iptal ettiler ve tekrar yapmamı istediler. işlemi tekrar yaptım, 31 temmuz için işlem emri verdim, 1 ağustosta 55k usd bofa hesabıma geçti. herhangi bir açıklama istenmedi abddeki herhangi bir kurumdan. trden parayı yollama esnasında da parayı ne için kullanacağımı açıklama kısmına yazdım tr tarafında da sorun yaşamadım.

• @planning-and-cc Merhaba, kesintilerden bahsedebilir misiniz?

• @onurakbas tam hatirlamamakla beraber totalde yk + bofa maksimum 100 dolar gibi bir kesinti oldu.

• Merhaba arkadaslar

Amerikadan wise ya da remitly gibi uygulamalarla Turkiyeye 1 yil icinde ailemden birine (babama) ne kadar para gonderebilirim ?

Babam isini kaybetti ve calisamiyor. O yuzden benim destegime ihtiyac duymakta.

Cunku kredi borcu bulunuyor. Her ay ona destek olmak zorundayim.

Nasil bir yol izlemeliyim?

• Merhaba, ev satışı yapıp bunun ABD tarafındaki bankaya transferi konusundan en doğru yol nedir? Yaklaşık 200.000 usd gibi bir tutar için.

• Merhaba, abd girişte 10kdan fazla nakit götüremiyoruz malum. Bankalardaki problem yüzünden kendi hesabıma da para atamıyorum. Kuzenimin hesabından yaklaşık 20-25k parayı benim abd hesabına havale yaptığında herhangi bir sorun yaşar mıyız. Ya da bu parayı nasıl sokabilirim kendi hesabıma

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077 götüremiyoruz değil de, götürürken form doldurarak beyanda bulunuyoruz giriş yaparken. Ama miktar önemli tabi (20-25k ise, bu miktarla giriş yapan kişilerin deneyimlerini hatırlıyorum. Geçmiş sayfalarda (hem bu başlıkta hem abd ye ilk giriş başlığındaki deneyimlerde ) hem transfer tutarları hem de giderken yanlarında götürülen miktarlarla ilgili bolca örnek var, faydalanabilirsiniz gelecek cevapların yanısıra.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Merhaba, abd girişte 10kdan fazla nakit götüremiyoruz malum. Bankalardaki problem yüzünden kendi hesabıma da para atamıyorum. Kuzenimin hesabından yaklaşık 20-25k parayı benim abd hesabına havale yaptığında herhangi bir sorun yaşar mıyız. Ya da bu parayı nasıl sokabilirim kendi hesabıma

“ABD’ye girişte $10.000 fazla nakit götüremiyoruz malum” şeklinde ilettiğiniz bilgi yanlış, $10.000 üzerinde nakit yanınızda götürebilirsiniz isterseniz. Aşağıdaki iletiyi okumanız faydanıza olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/468573

• Geçen ay 45 bin dolardan fazla nakit para ile eşim giriş yaptı. Beyan harici herhangi bir sorun yaşamadı.

• @ATS16 bu parayı kanıtlamamız gerekiyor mu? Fiziki altın satıp hesaba atacağız. Gösterebileceğimiz bir kanıt olmayacak

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugur077

Hayır bir kanıt istenmiyor ülkeye giriş esnasında yanınızda götüreceğiniz para ile ilgili.

Size naçizane tavsiyem ABD’ye giriş yaparken yanınızda götüreceğiniz para veya sorgulanmayacak olan kanıtı düşünmektense öncelikle sağlık kontrolü ve konsolosluk mülakat sürecine odaklanmanız, daha sonra göç adımlarını planlamanız faydanıza olacaktır. Göçmenlik sürecinde planlamalarınızı çok ileri aşamalara geçmeden adım adım yapmak olası stres ve kaygılarınızın önüne geçecektir. Bol şans!

• @diclemre swift oneririm. devamli calistiginiz bir banka var ise once onlar ile gorusun size masraflar konusunda bilgi versinler. diger bankalar ile de gorusup masraf bilgisi alip ona gore karar verebilirsiniz.

• @diclemre teb veya enpara ile swift ile aktarin en az kesnti onlarda, buyuk ihtimalle transferde belge talep edecekler satis belgesini sundugunuzda transferde sorun olmadan yaparsiniz.

• Güncel bir bilgi olması amaci ile yazıyorum. Yakın zamanda enpara ile 110.000 dolar civarı parayı ABD ye Chase bankasina transfer ettim. Bunun için banka ya imzali talimat verdim. Sohbet ile baglaninca size örnek bir talimat gonderiyorlar, buna gore gerekli yerleri doldurup ilgili email adresine gonderiyorsunuz. Toplamda enpara yaklasik 360 TL kesti, gelen paradan da toplamda 30 dolar kesildi. Normalde talimat siz 1.000.000 TL ye denk gelen dolar gonderebiliyorsunuz ama aynı ücret ler kesiliyor. Yüksek meblag için bu kesinti çok uygun oldu.

• @Falcon-1 bu işi Türkiye den mi yoksa Amerikadayken mi yaptınız

• @okokok peki beyan ederken yıl sonu bu miktar vergileniyor mu

• @teoman-erbey hayır, sahip olduğun birikim olarak gösterdiğin için, kazanç sayılmıyor.

Benzer Başlıklar

• ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    871 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • Türkiyedeki Banka Kartıma Abd'den para yatırabilir miyim?

Kilitli Bankacılık
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    caglarorC
    Şu konuda sorunuzun cevabı olabilir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/115/para-transferleri-ve-bankacılık-hakkında
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
  • Amerika'daki hesaptan Türkiye'deki hesaba para aktarmak

Taşındı Bankacılık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    aliarmgnA
    Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k