Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 resmi ve hukuki olarak yapabileceginiz cok bir sey yok maalesef cunku cekilisi kazandiginiz sayfada bile yazan ibare cekilisi kazanmaniz vize veya randevu alacaginizi garanti etmez diye. sosyal medyadan birseyler yapmak isterseniz yapabilirsiniz ama bir sonucuna alacaginizi sanmiyorum daha once DV22 ve DV23 donemlerinde videolar hazirlandi hashtagler ile o zaman ki twitter vs gibi sosyal platformlarda konsoloslugu post yagmuruna tutmaya calistik ama maalesef umurlarinda olmadi

• @EzgiLera dosya yeşil pasaportum var.onunlada olmaz mı?

• Şu an bu forumda yurtdışında mülakata gireceklerin mülakatı iptal olan kişiler var mı acaba ? Ben sosyal medya da gördüm iptal edilenler oldu diye de doğru mu bilmiyorum. Ben ve ailemde Bulgaristan kalıcı otururmumuz vardı ama süresi geçti artık orada yaşamayız diye de yenilemedik. Bu durumda oturumunu yenilesem dosyamı taşımama izin verirler mi Sofya’ya ?

• bu karar aos yapmak isteyenleri etkiler mi

• Merhabalar,
    Case numaram çok yüksek olduğu için Bangkoka taşımıştım fakat son açıklanan kararla birlikte ne Ankara ne Bangkoktan randevu alamayacağım gibi duruyor.
    Yaklaşık 1 ay sonra UAE oturumum olacak, dosyamı Ekime girmeden Abu Dhabiye mi taşımalıyım? Yoksa current olunca/olursa taşımak mı daha mümkün olur?
    Süreci izleyeceğim fakat 1 ekimden önce yapabileceğim bir şey varsa yapabilmek adına soruyorum.

• @aysegul Herkes için en olumlu senaryo yaşansın ve umut edelim ki herkes vizesine kavuşup gidebilsin.

• Önceki dönemlerde dv kazanma akabinde önce oturum alıp sonra dosya taşıyanları kabul etmediklerine şahit olmuştuk. Bu defa tek şansımız bu kaldı sanki. Ama yine aynı şekilde kabul edilmeme riski baya yüksek. Ankara dan zaten bir beklentimiz yok ama birşeyleri görebilmek, yeni sürece hakim olup bir yol haritası çizebilmek için de çoğumuzun oldukça az zamanı var. Şahsen muhtemelen ocak-şubat gibi cutıff a gireceğim. İkamet başvurusu dediğimiz şey (kabul edilirse) en az 2 ay süren bir süreç. Buradaki söz konusu durum ise; eğer oturum izni ile yapılabilecekse de bunu nokta atışı yapabilmek. Yani kısaca sürecün ne getireceğini mi bekleyelim, oturumla olup olmadığına mı bakalım, nereden alırız ona mı uğraşalım, oturum almaya çalışıp acaba kabul edecekler mi kısmına mı odaklanalım vs vs vs. Her tarafı pislendi değneğin... istediğimiz sonuca ulaşabilmek için o pis değneğe sıkı sıkıya sarılacağız orası Allahın emri. Hepimiz için hayırlısı olur umarım.

• @elbruz Geçici oturum almadan önce mülakatta dosyalarımızın yanmasını önlemek için öncesinde konsoloslukların mülakat gerekliliklerinin öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Konsoloslukları rahatsız etmemek için mail atmamak lazım fakat gereklilikleri öğrenmek için başka yol yok gibi duruyor.
    Önümüzdeki süreçte ne yapmamız gerektiği daha belli olacak gibi duruyor.

• suanda yapılması gereken bir sey yok , ozellıkle dosyası current olmamıs kisiler icin cunku suanda bile daha bazı konsolosluklar ne yapılması gerektigini net bilmiyor ki hala bazı arkadaslar viyanadan mail bekliyor. En saglıklı olanı su icimnde bulundugumuz haftayı izleyerek gecirmek, sonrası icin aksiyon alınması gerekirse alırız.
    Viyanaya mail atmıs ve mail bekleyen arkaslar , mail geldiklerinde buraya yazarlarsa ustunde konusup bir aksiyon ihtimali dusunulebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur iptal olan kişiler var mı sorusunun cevabı için son 15-20 sayfayı okuyun lütfen.

• Pazartesi ogleden sonra oldu artik Asyada. Hong Kong ve Bangkokdan kotu bir donus olmadi daha sanirim?

• @earslann HK işçi bayramı, tatildeler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 inşallah, her zaman ki duam ve dileğimdir, özellikle forumdan max sayıda arkadaşımızla vizelerimizi alıp yeni hayatımıza adım atabilmek..

• @furkan26 En başta derken tiflis mi seçtiniz greencarda başvururken ?

• Dostlar selam bende cn88xx olmasindan kcc den vienna tasidim sonrasinda son guncelleme ile korktum kcc mail attim kcc dosyaniz vienna teyit etti maili geldi ancak sonra dosyam current olmadan vienna konsolosluguna navigator ile mail attim kendiler oturum belgenizi gonderirmisiniz dedi bende durumu anlattim uzgunuz dosya tasima son yonerge ile kabul edemiyoruz dedi, simdi ben kcc tekrar mail atip ankara geri mi almam lazim dosyami ? Yoksa otomatik ankara geri gelirmi? Aslinda dosya tasima bitmedi sadece kcc den evrak gosterebilirseniz olacak bundan dolayi endise ettim

• ⭐⭐⭐⭐

@Gökçe-Çetin

Bekle ve gör politikası sizin için iyi olacaktır, alacağınız UAE oturum izninizin size yardımcı olma ihtimali var süreçte zira numaranızın cut off olması için önünüzde belli bir süre var, bu zamana kadar KCC ve diğer konsoloslukların izleyeceği yol - mülakat dağıtım aşamaları belli olacaktır.

UAE’ye göç edince yasal oturumunuzu destekler diğer evraklarınız da hazır olursa (kira kontratı, UAE ehliyet vb) hem dosya taşıma hem de mülakat öncesi konsolosluğun olası sorgulamalarında eliniz güçlü olabilir.

Mevcut kurallara göre bültende cut off olmadan dosyanızı yasal oturumunuz olan konsolosluğa KCC ile taşıyabiliyor olmanız gerekiyor (geçmiş yıllara göre KCC ile yapmanız daha kolay ama konsolosluğun mülakat verip vermeyeceği soru işareti geçmiş yıllarda yaşandı), KCC talebinizi eksiksiz anlar ise ve beyan ettiğiniz evraklara ikna olursa. Aşağıdaki siteden Abu Dhabi’nin EU dosyalara verdiği mülakat sayısını da görebilirsiniz.

Dosya numaranızın da sorunsuz bir şekilde cut off olması dileğiyle, bol şans 🍀

• @Gökçe-Çetin Benim Dubai'de oturum iznim var Abu dhabi konsolosluğunun geçmiş yıllarına baktım EU'da yaklaşık 4000bin kişi bile almamışlar. Abu dhabi'den fazla umutlanmıyorum o yüzden

• bangkok’tan cevap alan oldu mu ? @zero sizin mülakatınız vardı

• @cleszi İşçi Bayramı olduğu icin resmi tatil Salı gününden itibaren maillere dönüş ve aksiyon alınacaktır.

• @sesicesei @fume @koray2831 @cembey2012
    @onurfenci merhabalar iyi günler rahatsız ediyorum kusura bakmayın, sizler viyana’dan mülakat randevusu almıştınız sizde bir haber var mı acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |