DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
suanda yapılması gereken bir sey yok , ozellıkle dosyası current olmamıs kisiler icin cunku suanda bile daha bazı konsolosluklar ne yapılması gerektigini net bilmiyor ki hala bazı arkadaslar viyanadan mail bekliyor. En saglıklı olanı su icimnde bulundugumuz haftayı izleyerek gecirmek, sonrası icin aksiyon alınması gerekirse alırız.
Viyanaya mail atmıs ve mail bekleyen arkaslar , mail geldiklerinde buraya yazarlarsa ustunde konusup bir aksiyon ihtimali dusunulebilir. -
@bketcrsur iptal olan kişiler var mı sorusunun cevabı için son 15-20 sayfayı okuyun lütfen.
-
Pazartesi ogleden sonra oldu artik Asyada. Hong Kong ve Bangkokdan kotu bir donus olmadi daha sanirim?
-
@earslann HK işçi bayramı, tatildeler.
-
@Selimdiskaya52 inşallah, her zaman ki duam ve dileğimdir, özellikle forumdan max sayıda arkadaşımızla vizelerimizi alıp yeni hayatımıza adım atabilmek..
-
@furkan26 En başta derken tiflis mi seçtiniz greencarda başvururken ?
-
Dostlar selam bende cn88xx olmasindan kcc den vienna tasidim sonrasinda son guncelleme ile korktum kcc mail attim kcc dosyaniz vienna teyit etti maili geldi ancak sonra dosyam current olmadan vienna konsolosluguna navigator ile mail attim kendiler oturum belgenizi gonderirmisiniz dedi bende durumu anlattim uzgunuz dosya tasima son yonerge ile kabul edemiyoruz dedi, simdi ben kcc tekrar mail atip ankara geri mi almam lazim dosyami ? Yoksa otomatik ankara geri gelirmi? Aslinda dosya tasima bitmedi sadece kcc den evrak gosterebilirseniz olacak bundan dolayi endise ettim
-
Bekle ve gör politikası sizin için iyi olacaktır, alacağınız UAE oturum izninizin size yardımcı olma ihtimali var süreçte zira numaranızın cut off olması için önünüzde belli bir süre var, bu zamana kadar KCC ve diğer konsoloslukların izleyeceği yol - mülakat dağıtım aşamaları belli olacaktır.
UAE’ye göç edince yasal oturumunuzu destekler diğer evraklarınız da hazır olursa (kira kontratı, UAE ehliyet vb) hem dosya taşıma hem de mülakat öncesi konsolosluğun olası sorgulamalarında eliniz güçlü olabilir.
Mevcut kurallara göre bültende cut off olmadan dosyanızı yasal oturumunuz olan konsolosluğa KCC ile taşıyabiliyor olmanız gerekiyor (geçmiş yıllara göre KCC ile yapmanız daha kolay ama konsolosluğun mülakat verip vermeyeceği soru işareti geçmiş yıllarda yaşandı), KCC talebinizi eksiksiz anlar ise ve beyan ettiğiniz evraklara ikna olursa. Aşağıdaki siteden Abu Dhabi’nin EU dosyalara verdiği mülakat sayısını da görebilirsiniz.
https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html
Dosya numaranızın da sorunsuz bir şekilde cut off olması dileğiyle, bol şans 🍀
-
@Gökçe-Çetin Benim Dubai'de oturum iznim var Abu dhabi konsolosluğunun geçmiş yıllarına baktım EU'da yaklaşık 4000bin kişi bile almamışlar. Abu dhabi'den fazla umutlanmıyorum o yüzden
-
bangkok’tan cevap alan oldu mu ? @zero sizin mülakatınız vardı
-
@cleszi İşçi Bayramı olduğu icin resmi tatil Salı gününden itibaren maillere dönüş ve aksiyon alınacaktır.
-
@sesicesei @fume @koray2831 @cembey2012
@onurfenci merhabalar iyi günler rahatsız ediyorum kusura bakmayın, sizler viyana’dan mülakat randevusu almıştınız sizde bir haber var mı acaba? -
@cleszi hayır hiçbirimize dönüş yapılmadı hala resmi tatilden dolayı. Umarım yarın hepimizi sevindirecek haberlerle dönüş yaparız sizlere de
-
-
@onurfenci hadi inşallah güzel haberleriniz gelir 🙏🏻
-
@cleszi
Merhaba, başlıkta biraz geriye giderseniz Viyana Konsolosluğu’nun 29.08 tarihinde nasıl bir aksiyon aldığını ve etiketlediğiniz kişilere forumun tecrübeli kullanıcılarının süreçle ilgili hangi önerilerde bulunduğunu detaylı olarak görebilirsiniz.Yine de size ve diğer arkadaşlarımıza özetlemek gerekirse: Viyana özelinde “Bir kısım randevuların iptal edildiğine dair mail göndermişlerdi sonrasında itiraz edilince. Güncellemeler ile geri dönüş yapacaklarını” ifade ettiler.
Diğer konsolosluklar ve genel süreç için ise şunu vurgulamak gerektiğini düşünüyorm: Konsolosluklar da dahil olmak üzere henüz kimse sürecin nasıl işleyeceği konusunda net bilgiye sahip değil. Dolayısıyla bundan sonraki adımların nasıl şekilleneceğini birlikte göreceğiz ve ona göre aksiyon alacağız.
Şu anda konsolosluklar da sessizliğini koruyor. Bu nedenle aceleyle kararlar alıp sağa sola e-mail göndererek ilgili kurumları darboğaza sokmamak gerektiğini düşünüyorum. Unutmayın, hepimiz aynı gemideyiz. Biraz daha sabırlı olalım, güncellemeleri bekleyelim ve yeni sürecin ile talimatların nasıl uygulanacağını görelim; sonrasında birlikte hareket ederiz.
-
Merhaba arkadaşlar. Eşim ve ben, son haberleri öğrenince çok üzüldük. Asıl talihli ben Türkiye vatandaşıyım, eşim ise Özbekistan vatandaşı. Bangkok'ta mülakatımızın sorunsuz geçmesini umuyoruz. Ancak, beklenmedik oturum izni şartları ortaya çıkarsa, bir sonraki adımı nasıl atacağımız konusunda belirsizlikler yaşıyoruz. Bu durumda, alternatif bir mülakat yeri olarak Özbekistan'ı değerlendirmeyi düşünmekteyiz. Bu bağlamda, aşağıdaki konularda netlik kazanmak isteriz: Dosyamızı Özbekistan'a taşıma imkanımız var mıdır acaba? Eğer benden Özbekistan'da yasal oturum izni talep edilirse, bu izni alsam dosyamızın Özbekistan'a aktarılması mümkün müdür? Şu an Bangkok'ta durum nasıl gideceğini beklemekten başka çaremiz yok gibi. Olmazsa en azından Özbekistan'ı deneyeceğiz. Özbekistan'daki ABD konsolosluğu çok yoğun ve zor bir konsolosluk olduğunu biliyorum, ama en azından mali yıl bitmeden önce sıramızın gelme ihtimali var gibi. Eşim 18 yıldır GC başvurusu yapıp kazanamadı hiç, bana da GC başvurusunu kendisi yaptı ve ilk başvurudan kazanmış bulunmaktayım ve böyle bir şansı kaçırmak istemiyoruz.
-
@TRP Son açıklamaya göre oturum ve vatandaşlık izni aranmakta olduğunu yazmışlar bu durumda eşinize oturum alırsanız özbekistana taşımanın sorun olacağını düşünmüyorum 18 yıl sonra gelen bir sevinç dile kolay umarım sizde vize alanların arasına girersiniz bu yüzden tüm yolları deneyin yinede olmazsa üzmeyin kendinizi hayırlısı buymuş dersiniz
-
@earslann, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Pazartesi ogleden sonra oldu artik Asyada. Hong Kong ve Bangkokdan kotu bir donus olmadi daha sanirim?
Ne KCC’den ne herhangi bir konsolosluktan cevap gelmeyecek bugün. Labor Day dolayısıyla resmi tatil.
-
@koci ": Viyana özelinde “Bir kısım randevuların iptal edildiğine dair mail göndermişlerdi sonrasında itiraz edilince. Güncellemeler ile geri dönüş yapacaklarını” ifade ettiler. Demişsiniz. Söz konusu güncelleme ekim ayı içerisinde mülakat tarihi alan kişileri kapsayacak benim anladığım. 1 Kasım sonrası yürürlüğe gireceği için @cleszi'nin case numarası 13xxx olduğundan dolayı oturum isteyecekler belliki. Bununla birlikte Eylül 10-15 arası yeni bülten yayınlanacak ve bazı arkadaşlar current olacaklar. Buna göre current olduktan sonra viyanada kalan dosyalarını ankaraya çekmeleri daha zor olmaz mı? O yüzden bekleyelim görelim tarzı telkin edici açıklamalar bazı arkadaşların değerli süresini etkileyebilir kanaatindeyim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
54
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum