Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• Name-Surname :
    Case Number : 2026EU00004xxx
    Date Of Birth :
    Mail Address:

Dear KCC Officer,

I am a DV2026 selectee. My case number is 2026EU00004xxx, and my interview is scheduled for October 14, 2025 in Hong Kong. I have received my 2NL email, and my CEAC account shows my interview date.

I have seen the notice published on August 28, 2025, regarding adjudicating applicants in their country of residence, which states that it will be effective from November 1, 2025. I would like to confirm whether my interview on October 14 will be affected and if there is any risk of issues during my interview.

Additionally, my medical examination appointment is scheduled for September 24, 2025. Could you please advise if there are any changes or special instructions I should follow?

Thank you very much for your assistance.
    Best Regards.

Diye bir mail attım KCC ye. Hongkong daki Amerikan konsolosluğunun mail adresi nedir acaba direkt oraya da bir mail atmak istiyorum cevap gelince paylaşacağım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ebruli44 yukarıda yazdığım iletiyi inceleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertcank34 şu an için mevcut abd vizesi olanlar için en doğru seçenek bu kaldı zaten..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0 "eşeğin aklina karpuz kabuğu düşürmek"..

• @gucarslan Teşekkürler bilgi için abi, bi şey sorucam en kötü ihtimali düşünüyorum ankaraya geri döndük fakat ankaranın almama durumu olabilir taşınan dosyalar için doğru mu anladım.

• @gucarslan tekrar tekrar yazıyorum kusura bakmayın cidden mesela şimdi direkt dil kursu ile Bangkoka gitsek mülakata kadar orda yaşasak o nasıl bir ihtimal

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus bu karar sonrası almam dememesi / diyememesi lazım.

• @gucarslan Kcc ye atayım sadece o zaman, diğer türlü bi cevap almadan gidip mağdur olmak da var işin ucunda ama. Hongkong a gidip oturum sorulursa daha büyük problem olmaz mı sizce de?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fatime-İncebaş ben gayet açıkça yazdim diye düşünüyorum size.
    sonrasında karar sizin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0 bu iletide yazdığımı okudunuz mu?

https://yesilkartforum.com/forum/post/508089

• ⭐⭐⭐⭐

@emrewhite, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bu aşamadan sonra turist vizesi olanlar için sürece Amerika’da devam etmek mantıklı olur mu?

Çok mantıklı olur. İmkanınız varsa hiç tereddüt etmeyin.

• @gucarslan evet okudum dağıtımı yapılmış mülakatlar muaf tutuldu demişsiniz zaten duyuruda da 1 Kasım sonrası deniyor ama teyit etmek istedim gelen mailde sorun olmayacağı bilgisi varsa çıktısını alacağım. Şuanlık muaf duruyor olabilir ama düne kadar böyle bi durum da söz konusu değildi birden çıktı, mülakat tarihi almamıza rağmen oturum konusu açılır ve aksi bir durum olursa gelip bi de Ankara’da deneyelim lüksümüz olmayacak case numaramız çok yüksek değil eğer problem olabilecek bir durumsa geri Ankara’ya taşımamız daha mı doğru olur bunun cevabını arıyorum benim attığım mailden akıl almayacaklardır umarım 😅

• ⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0 Bu bölümü iyi okumamışsınız:

"mevcut göçmenlik dosyasını başka bir konsolosluğa taşımış ama mülakat almamış arkadaşlarımız; dosyalarını taşıdıkları konsolosluğa, ilgili değişikliğin linkini paylaşıp durumlarının ne olacağını, dosyalarının orada mi yoksa ilk konsolosluklarina (ankara) mi geri taşınacağını sormalilar. çünkü DOS bu konudaki kısmı ucu açık birakmis. ancak bunu lütfen önümüzdeki hafta yapmaya başlayın; çünkü ilgili yönetmelik için onlar da süreci DOS'tan öğrenecek.

• @Serapp ben mülakat aldığım için o kısma dikkat etmedim

• ⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp ben mülakat aldığım için o kısma dikkat etmedim

Sizi ilgilendiren bölüm şu o halde :

"guncellemede, dağıtımı yapılmış mülakatlar muaf tutuldu."

• @Serapp evet oraya güvenmek istiyorum ama güvenemiyorum malesef, teknik olarak etkilenmiyorum ama maille resmi teyit almak önemli daha sonra olumsuz bir durumda sürecimi belgelerle savunabilmek için. Benden önce hongkong da mülakatı olan yok diye gördüm tekrar excel i kontrol etmedim yani deneyiminden faydalanabileceğim biri olmayacak risk almak için fazla maddi külfetli bi yol malesef

• 2025 case.png

kontrol ettiğimde 18.000 case number olan kişiye randevu verilmiş ve vizesi basılmış bu doğru mu sizce teyit edebilir misiniz anlayan var mı ?

• gerçekten çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık hepimiz

• @onuru
    Merhaba, haklisiniz, bir onceki gonderimde gerekli duzenlemeyi yaptim.

Oncelikle ilk olarak KCC’nin bu guncellemeye nasil tekpi verecegini, bir sure icerisinde anlamamiz gerekiyor. Dosyasi hali hazirda tasinmis ve mulakat bekleyen kisiler icin nasil bir guncelleme yapacaklarini zamanla DV26 talihlilerinden su siralar gelecek olan deneyimlere gore anlayacagiz. Daha sonra konsolosluklarin bu yeni duzenlemeleri nasil ve ne zaman operasyonlarina dahil ettiklerini anlamaya calisacagiz. Olasi senaryolari sayin @gucarslan bu iletisinde belirtmis.
    Maalesef korktugumuz basimiza geldi diyebilirim. DV21’de oldugu gibi ya pandemi cikar bir sekilde engellenir, ya da hukumet bir kararname cikarir ve vize kategorilerine bir onceliklendirme getirir, istenmeyen cocuk DV ise en sona birakilir. Ya DV22’de maksimum sayida vize verilmek istenir ve bunu basirirlar da ancak CN numaralari hice sayilarak bu gerceklesir. Ya da DV23’te kontrolsuzce vize basilir ve mulakat icin konsoloslukta bulunan talihlilere, size verilecek vize kalmadi hadi evinize gidin denir. DV25’te ise malum 23k cutoff ile surec sonuclanir, DV26’da dosya transfer kolayliginin onunu kestikleri bu ilgili duzenleme cikarilir gibi gibi… Her zaman dedigimiz gibi her DV yilinin kendine ozgu dinamikleri olur ve bir sonraki sene ne olacagini maalesef kimse kestiremez. Onumuzdeki senelerde Green Card lotosunun komple kaldirmayacagini da kimse bilemez.
    Bu duzenlemenin bu sekilde DV2026 mali yilina denk geldigi icin uzgunum. Bu duzenlenme er ya da gec gelecekti maalesef, neden derseniz, bu sekilde dosya transferleri asiri gerceklesmeye basladigi icin Diversity mantigina ters dusmekteydi, ve bu sekilde onune gecen bir duzenleme getirdiler. Bu duzenleme ile birnevi dosya tasima insiyatifini konsolosluklarin elinden aldiklari anlamina geliyor. Belki de konsolosluklar bu durumda sikayetciydi, bilemeyiz..
    Su an icin ise taraflarin yeni duzenlemeleri nasil ve ne zaman isleyeceklerini, mevcutta her seyi hazir bekleyen dosyalarin akibetinin ne olcagini paylasilacak deneyimleri beklemekten baska yapilacak bir sey yok gibi gorunuyor. Hali hazirda dosyasini tasimamis yuksek sira numaralari arkadaslar ise, gecmiste vize vermekte sorun cikarmayan ulkelerden yasal oturum izni alma yontemlerini arastirabilirler, garantisi maalesef yok ama beklemenin verdigi yipratmayi iyi bilenlerden biriyim. Herkese sabir dilerim.

Benzer Başlıklar

• 746
  • 180
  • 7344
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |