Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan merhaba kolay gelsin

annemin kızlık soyadı olduğu yanlıslıkla yaptım ds260 formunu submit ettim nasıl açtırıp düzeltebilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

herkese bol şans

• Dosya taşımakla ilgili güncelleme

"Dışişleri Bakanlığı artık göçmen vizesi başvuru sahiplerinin, ikamet ettikleri yerin bağlı olduğu konsolosluk bölgesinde veya talep etmeleri hâlinde vatandaşı oldukları ülkede mülakata girmelerini zorunlu kılmaktadır; bu kuralın yalnızca sınırlı istisnaları vardır. 1 Kasım 2025 tarihinden itibaren, Ulusal Vize Merkezi, göçmen vizesi başvuru sahiplerinin mülakatlarını ikamet ettikleri ülkede veya talep edilirse uyruklarına ait ülkede planlayacaktır.
    Rutin vize işlemlerinin askıya alındığı veya durdurulduğu ülkelerde ikamet edenler, başka bir ülkede aktif vize işlemleri yürütülüyorsa ve bu ülkenin vatandaşı değillerse, atanmış göçmen vizesi işlem merkezine başvurmalıdır. Aksi takdirde, başvuru sahipleri vize işlemleri için kendi atanmış işlem merkezlerinde başvuruda bulunmalıdır.

Mevcut Randevular:
    Mevcut göçmen vizesi randevuları genellikle yeniden planlanmayacak veya iptal edilmeyecektir.

Konsolosluklar Arası Dosya Transferleri:
    Derhal geçerli olmak üzere, Ulusal Vize Merkezi randevuyu planladıktan sonra bir başvuru sahibi göçmen vize dosyasını başka bir konsolosluk bölgesine taşımak isterse, Ulusal Vize Merkezi ile iletişime geçmelidir. Başvuru sahibi doğrudan konsolosluk bölümü ile iletişime geçmemelidir. Başvuru sahipleri, Ulusal Vize Merkezi’nin Genel Soru Formunu kullanmalıdır.

İkamet Şartı:
    Bir başvuru sahibi, atanmış olduğu konsolosluk bölgesi veya vatandaşı olduğu ülke dışında bir yerde mülakata girmeyi talep ederse, Ulusal Vize Merkezi, o yerin başvuru sahibinin ikamet yeri olduğunu doğrulamak veya bir istisnanın uygun olup olmadığını belirlemek için ek bilgi talep edebilir.

İstisnalar:
    İstisnai durumlar nadiren tanınır ve bunlar genellikle insani, tıbbi acil durumlar veya dış politika nedenlerine dayanır.

Çeşitlilik Vizeleri:
    Bu değişiklikler, DV-2026 program yılı kapsamındaki Çeşitlilik Vizesi başvuru sahipleri için geçerli olacaktır."

Dosyasını taşımış ancak hala mülakat tarihini bekleyen birinin durumu ne olacak?

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-applicants-in-their-country-of-residence-aug-28-2025.html

• @zakaria Bu çok kötü bir haber 😔 siz taşımış mıydınız dosyanızı

• dosya taşıma şlemi nasıl oluyor

• @zakaria taşınan dosyaları iptal etmezler diye düşünüyorum ya, mülakat alanlar iptal edilmeyecek demiş ama almayanları bi daha taşırlar mı kendi ülkesine

• ⭐⭐

@melisbasdurmus iptal etmezler ama ikamet belgesi sorulabilir demisler. Gercekten cok uzucu bir durum. Bir uygulamayla butun dv surecinin seyri degisecek buyuk ihtimalle. Umarim herkes diledigi vizelere kavusabilirler.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria bu arada orjinal metinde 1 kasım 2025ten itibaren yazıyor.

• @aysegul evet doğru onu eklemeye unuttum. Teşekkür ederim

• Arkadaşlar anlayamadım ben, şimdi dosyamızı artık taşıyamıyoruz yada taşıdıysak iptal olabilir öyle mi?

• @zakaria bu durum halihazırda kcc’ye e-posta gönderip mülakat yerlerini değiştirenler için geçerli mi yazıda bu kısım muallak kalmış gibi. Teyit amaçlı kcc’ye mail gönderdim.

• @onuru Mülakat tarihi almış olanlar etkileniyor mu acaba çok saçma bir durum oldu 😞

• ⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn hayır mevcut mülakat almışların randevuları iptal edilmeyecek ve reschedule edilmeyecek diyor.

• ⭐⭐

@flzdgnn aciklama da etkilenmeyecegi yaziyor ama konsolosluklarin nasil davranagini malesef tahmin etmek zor.

• 1 Kasım sonrasındaki mülakatlar için oturum izni isteyecekler sanırım. Ekim mülakatları içinde tecrübeleri dinleyince ortaya çıkacak durum

• @aysegul ikamet isterler mi o belli değil sanki

• @05kartal16 istenmesi çok saçma olmaz mı? mülakat planlaması yapılmasının bir mantığı kalmaz

• ⭐⭐

@05kartal16 aslinda alt tarafta yer alan yerde isteyebilirler diyor ama mulakat tarihi atananlari kapsiyor mu o belirtilmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@05kartal16 ekim randevusu olanlardan bence istenmeyecek. Çünkü metinde; 1 kasım itibariyle, nvc talihlilerin randevularını ikamet ettikleri ülke yada vatandaşı oldukları ülkede planlayacak diyor. Bence ekim randevularına dokunmayacaklar diye tahmin ediyorum ama hiç belli olmaz tabi. Sonuçta bunu da beklemiyorduk 😒😒

• ⭐⭐⭐⭐

Şu da önemli, mesela bugün kccye email atsa bekleyen talihlilerden biri, ki bunu bu gece yapan çok olacaktır, dosyasını kcc aracılığı ile taşıyabilecek mi. 1 kasım bunun için de bir sınır mı, yoksa o iş bugünden itibaren iptal mi..

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |