Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @orangegreen merhaba evlilik cüzdanının ingilizce çevirisinin gerekip gerekmediği konusunda bilgi alabildiniz mi?

• @ahope Merhaba, benim eşim de Jandarma'da muvazzaf astsubay. Askerlik durum belgesini alamıyoruz malesef görevde olduğu için. Sizce Evsaf bilgi formu ve Görev belgesi yeterli olur mu? Veya askerliği konusunda önerebileceğiniz başka bir durum var mıdır?

• @Gürhan-Kuraş
    Selamlar, mülakat hikayenizi keyifle okudum, yeni hayatınızda bol şans diliyorum. Forum’a üye olduğumdan beri net olarak cevabını alamadığım bir soruyu size de sormak istiyorum.Talihli eşim ve lise mezunu (Lisans yok) 2002’de mezun olmuş, elimizde orjinal ıslak imazlı ve soğuk mühürlü diploma var, fakat e- devlette diploma görünmüyor, 2006’dan sonraki mezunların diplomaları e-devlete yüklenmiş diye öğrendik, ayrıca mezun olduğu okul’unda adı değişmiş yani QR kodlu diploma alamıyoruz bir şekilde, bunu yeminli tercüme ve noter tasdikli ayrıca apostil olarak yaptırırsak kabul ederler mi? yoksa sorun olur mu bizim için?, tek evrak bu kaldı Viyana için

• @Aslan-3 oncelikle hayırlı olsun, ne güzel işte elinizde orijinal diploma var. Tercüme yaptırın yeterli, biz noter onaylı, apostil yaptırdık maalesef amerikada apostil hiç bir işe yaramıyor. Viyanada orijinal ve tercümesini bakıyor. Amerika için lazım olur der iseniz orijinali getirin buradaki not ve diplomaları çeviri yapan firmalar var onların yaptığını kabul ediyorlar. Noter onayına amerikada yaptırırsınız, çok çok uygun yada bedava yapan yerler var (bank of america müşterilerine bedava noter hizmeti veriyor) sorularınız olursa ise yazın cevaplarım. Birde sohbet odasında yazarsanız daha iyi olur burası mülakat deneyimleri için Kolaylıklar dilerim.

• @akara

Çok teşekkürler bu cevap içimizi rahatlattı, buraya yazmamdaki neden, bir Viyana mülakatı okudum ve ilgili konunun altına sorumu burada sorduğum için oldu, sohbet odasında görüşmek üzere tekrar teşekkürler 🙏

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @muammerkrgvs Geldi. VFS Global'den evime teslimatı seçtim UPS ile ulaştırdılar.

• @herdem Öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Şu an içinde bulunduğunuz psikolojiyi çok iyi anlıyorum fakat sakin kalın ve herkesin söylediği "işin en kolay kısmı mülakat" cümlesine inanın. Ben pek inanamıyordum ama gerçekten öyleymiş 🙂 AIS kaydımın belgesini istemediler, yazdıklarım dışında hiçbir belge istenmedi. Yazdığım gibi türk görevli arkadaş "isterlerse verirsiniz" dedi ama ne benden ne de benim şahit olduğum diğer 3-4 görüşmede ekstra belge istenmedi. AIS sisteminin yeni olmasının getirdiği sıkıntıları bence büyükelçilik de biliyordur ve henüz AIS kaydından ötürü sorun yaşayan kimseye denk gelmedim. Zaten Ds260'a eklediyseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. Büyükelçilik binasının girişte hemen solda pasaportlara bakan ve bina içerisinde yaka kartıyla sürekli dolaşan, sorulara cevap veren türk yetkililere de bu konuyu sorabilirsiniz. Olumlu sonuçlanan deneyiminizi okumak dileğiyle, bol şans...

• @Fatime-İncebaş
    Tiran konsolosluğunda süreç farklı ilerliyor. Benden istedikleri tüm belgeleri mülakata gelmeden 3 hafta önce korgolamamı istediler. Klinikten de randevuyu iki hafta öncesine alabildim ve tıbbi muayeneden sonra orada beklemek istemedim. Bazı arkadaşlarımız klinik randevusunu mülakattan 1 hafta öncesine almışlar onlar tiranda beklediker. Ama onlarda dosyalarını önceden kargoladılar

• @Fatime-İncebaş
    Eşim ve benim Aşı kartlarımız olmadığı için türkiyede antikor testi yaptırdık ve bu test sonucunu e-devlet sistemine işletmedik. Aşı kartı şeklinde vermedik. Direk test sonucunu verdik kabul etmediler. Bizi tiran il sağlık müdürlüğüne gönderdiler. Orada kayıt yaptırdık. İkişer adet aşı olduk. Aşı kartlarımız yapıldı ve kliniğe tekrar gidip teslim ettik. Bu işlemleri hızlı bir şekilde yaptık. Çünkü tercuman tutmuştuk. Tercuman bize ayrıca rehberlikte yaptı

• @herdem Teşekkürler. Hiç bir sorun yaşamadık konsolosluk çalışanları gerçekten çok yardımcı ve sevecenler. Hiç bir evraka apostil yada yeminli tercüman yapmamız istenmedi. Sadece fotokopilerini götürdük ve hiç bir sıkıntı çıkmadı. Aklınıza takılan herhangi bir şey varsa memnuniyetle yanıtlamak isteriz. Mülakatınızda başarılar herşey gönlünüzce olsun 🙏

• 2025 yılında mülakat alan kişilere bir soru sormak istiyorum. Mesela bugün e-devletten çıktı almak istesek altında şu ibare bulunuyor;

İŞBU YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ, www.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN 20.08.2025 TARİHİNDE ALINMIŞ OLUP, 19.09.2025 TARİHİNE KADAR GEÇERLİDİR.

herhangi bir konsolosluk bu ibare ile ilgilenir mi? Belgeler hali hazırda yeminli mütercim tercüman ile çevrilecek ve apostillenecek.

• @vedatucar sizden kargolamanızı istedikleri belgeler nelerdir ? Yardımcı olur musunuz ? Benim de 2 Eylül’de mülakatım var.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertonat

İmzanizi güncellemeniz doğru cevaplar almanız için yararınıza olacaktır, Tiran’da mülakata katılacaksınız zannederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @erg35 çok teşekkür ederim. Biz de dün başarıyla geçtik. Pasaportlarımızı bekliyoruz artık :).

• @aliaytac41 yanıtınız için çok teşekkür ederim. Biz de dün başarıyla geçtik şükür. Deneyimimizi detaylı bir şekilde anlatmak için uğraşıyorum şu anda. Herkes çok yardımcı oldu, umarım biz de birilerine yardımcı olabiliriz.

• @herdem Gözünüz aydın, hayırlı olsun.

• Merhaba.2025 mulakata girmis arkadaslardan bir sorum olucak.Mülakatl gelene kadar ds-i actirmayip,mulakat geldikden sonra actirip bebek ekleyen oldumu hic? Bu her hangi sorun oldumu? Yani bu konuda tedirginim.Mayista submit etmişiz,haziranda bebek oldu.Sadece add applicant yaptik.Sizlerde böyle bir tecrübe olan oldumu?

• arkadaslar hong kong dan selamlar,mulakat icin esimle birlikte yaklasik 7 gundur buradayiz ,dr.nicolson hakkinda bilgi paylasmak istiyorum,grip asisi yani influenza asisini yapmamizi istedi sezonu degil dememize ragmen asiyi yaptilar bilginiz olsun.ayrica bizden tdap asisinida telrar dozunu istiyor 1 doz olmasi yeterli oldugunu biliyorum ama bunuda yapicagiz dediler yarin gidip tekrar konusup guncelliyecegim burayi

• ⭐⭐⭐⭐

@Bike-Novruzova, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba.2025 mulakata girmis arkadaslardan bir sorum olucak.Mülakatl gelene kadar ds-i actirmayip,mulakat geldikden sonra actirip bebek ekleyen oldumu hic? Bu her hangi sorun oldumu? Yani bu konuda tedirginim.Mayista submit etmişiz,haziranda bebek oldu.Sadece add applicant yaptik.Sizlerde böyle bir tecrübe olan oldumu?

Sorularınızı mülakat deneyimleri başlığında değil, 2026 Aşamalar başlığında sormanız daha uygun olur. Böylece süreç hakkında bilgisi olan kişiler yanıtlayabilir ve benzer durumda olan diğer üyeler de bu yanıtları görerek faydalanabilir.

• @blueboy21 Hayırlı olsun 🙂 Tahmini mülakat tarihi alacağımız tarihte benim bebeğimde iki yaşında olacak. Kızınız için hangi belgeleri hazırladınız acaba paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |