Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.4k 784 513.0k 768

• @ugursway teşekkür ederim Uğur Bey, Bangkok konsolosluğunun DV program kısmına girdim “12 aydan fazla yaşandıysa” diye belirtiyor. Bu noktada Çinde 4 ay kaldığım için almamıza gerek yok diye düşünüyoruz.

• @ATS16 Teşekkürler, @ugursway ın da yönlendirmesi ile Bangkok embassy istenen belgeler kısmına baktık. “12 aydan fazla yaşandıysa” ibaresi var. Ben 4 ay kaldığım için almayalım diye düşünüyoruz. Tekrardan Teşekkürler.🙏

• @Bike-Novruzova
    Merhaba, oncelikle bebeginiz icin saglikli ve guzel bir yasam dilerim. Formunuza add applicant secenegi ile bebeginizi ekleyebilrisiniz, bunun icin pasaport bilgilerini sorduklari kisma “other travel documents” secerek formu submit edebilirsiniz. Bebeginizin vizesinin basilmasi icin mulakatiniza gecerli bir pasaport ile katilmaniz gerektigini unutmayiniz. Sonrasinda ne zaman mulakat tarihi alirsaniz o zaman Tiflis konsolosluguna email atarak bebeginiz oldugunu ve surece dahil ettiginizi bildirip, eger gerekiyorsa sizlerin formlarinizi acmalarini talep edebilirsiniz. Bazen formlari acmayi gerekli gormuyorlar cunku bunu mulakatiniz sirasinda kolayca duzenleyebiliyorlar. Simdiden bol sanslar.

• ⭐⭐

@sinemmurat39 selamlar, gelen mail otomatik bir yanit. Bir sure bekleyin asil cevabi gondereceklerdir. Bol sanslar.

• @sinemmurat39 Gönderdiğiniz mail kalıbı bu başlığın 4.iletisindeki örnekle aynı mı?

Name-surname:
    Case Number:
    Date of Birth: ay/gün/yıl

yazdınız mı ve adres belirttiniz mi?

• 14 Ekim icin mulakat tarihi aldik. Henuz mail gelmedi ama basvuru sayfasindan gorulebiliyor.

• ⭐⭐

@zero selamlar, hayirli olsun. Oncelikle imzanizi ve excel dosyasinizda bilgilerinizi duzenlemenizi rica ederiz. Sonrasinda saglik muayenesi icin ilgili kurumla iletisime gecip, tarih alabilirsiniz. Sonrasinda antikor testi, ucak biletinizi ve kalacaginiz yerleri ayarlayabilirsiniz. Bol sanslar simdiden.

• ⭐⭐⭐⭐

@zero Tebrikler, bnk özelinde ilk mülakat geri bildirimi sizden geldi. Bnk bekleyen arkadaşlar için de güzel haber, bunu bekliyorlardı çünkü. Sürecinizin kolaylıkla sonuçlanmasını dilerim. Bol şans.

• @EzgiLera teşekkür ederim

• @Serapp evet Serap hanım hepsini birebir yaptık emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ☺️

• @onuru bizde sonradan öğrendik öyleymiş çok teşekkürler 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@robwin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera çok teşekkür ederim cevabınız için. Önerebileceğiniz konsolosluklar var mı acaba

Kendi durumunuza göre siz karar vermelisiniz. Örneğin Schengen’iniz var mı, maddiyatınız yeterli mi, gittiğiniz ülkede gereken süre kadar kalabilecek misiniz… Ayrıca konsolosluğun geçmiş senelerdeki performansına da dikkat etmelisiniz. Geçmiş senelerin verilerini inceleyebilirsiniz.

• Merhaba ilk başvurumuz da çekilişi kazandık fakat case number26 k banghonk a taşımaya değer mi? Bu numaralara mülakat alabilir miyiz?

• Yorumları okuyorum, genelde hep taşıyanlar ve taşıyacak olanlar ile ilgili paylaşımlar yapılıyor.

Ankara/Türkiye de vize görüşmesine katılacakların olduğu bölüm var mı? Ben mi kaçırdım

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

curent olduktan sonra dosyamı taşıyabilir miyim

• @ATS16 bilgilendirmeniz için teşekkürler

• Merhaba. Amerika’da çalışacağım yerden referans mektubu temin edeceğim. Benim ve eşim için. Bu durumda konsolosluk hesapta yine para görmek ister mi?

• @joseph-universe, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Amerika’da çalışacağım yerden referans mektubu temin edeceğim. Benim ve eşim için. Bu durumda konsolosluk hesapta yine para görmek ister mi?

Vize mülakatlarında, ABD’ye ilk gittiğinizde 5-6 ay boyunca iş bulamamanız durumunda geçiminizi nasıl sağlayacağınızı göstermeniz beklenir. Bu, ABD’de devlete yük olmamanız için istenmektedir. Çalışacağınız yerden alacağınız bir referans mektubu bu gerekliliği karşılamaz. Eğer banka hesabınızda yeterli miktarda para gösteremezseniz, Amerika’da yaşayan bir kişiden sponsor mektubu temin edebilirsiniz. Alternatif olarak, mülakat tarihine yakın bir zamanda bir yakınınızdan borç alıp hesabınıza yatırabilir, hesap dökümünü aldıktan sonra iade edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@joseph-universe

Sadece referans mektubu sürecinizi zorlaştırabilir, iş teklif mektubu temin ederken dikkat edilmesi gereken hususları aşağıdaki iletide bulabilirsiniz en az sorun yaşamak adına.

https://yesilkartforum.com/forum/post/117088

İlk ve esas olan konsolosun dikkat ettiği hesabınızdaki maddi birikimin tutarı ilk göç etmeye müteakip sisteme yük olmayacağınıza ikna olabilmesi için. Bu parayı hesapta göstermek bir akraba veya arkadaştan borc alarak, mülakat tarihine yakın bir tarihte hesabınıza yatırıp hesap hareketi çıktısını alıp borcu iade ederek yönetebileceğiniz bir günlük işlem ile çözebilirsiniz. Bol şans!

• Merhaba, asıl talihli eşim fakat ds260 gönderirken henüz evli değildik. Sadece eşim adına form doldurduk. Şuan hala beni eklemedik add aplicant olarak. Mülakat tarihi aldığımızda mı eklemeliyiz yoksa şuan mı eklememiz gerekiyor

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k