Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba. Bugun reentry başvuru sürecinin en önemli aşaması olan biometrics’i 5 dakika gibi kısa bir sürede tamamladım ve tüm sürecimi sizinle paylaşmak istedim.

    Öncelikle formun en güncel hali olsun diye USCIS sayfasından I-131 çıktısını aldım. Bilgisayarda doldurma fırsatım o dönemde olmadığı için siyah tükenmez kalemle, büyük harfler kullanarak, dikkatli bir şekilde doldurdum. Formda bazı değişiklikler var. Örneğin neden permit istediğimizi ve ne kadar süre dışarıda kalacağımızı yazacak bir bölüm yok reentry için. Dikkatli okuyun ki hata yapmayın. Ben detaycı bir insan olduğumdan hata yapmış olabilir miyim diye çok tedirgin oldum. Bazı yerleri kafa karıştırıcıydı bence.

    Ayrıca G 1145 formunu da doldurdum ki belgem ellerine ulaştığında bana bildirimler gelsin.

    Greencard’ın önlü arkalı fotokopisini, her ihtimale karşı pasaporttaki resimli sayfayı, G-1145 ve I -131’i büyükçe bir zarfa koydum. 16 Temmuz’da erkenden USPS’e gittim. Money order yapmak istediğimi söyledim. Daha önce yapmamıştım. Bana bir çek verdiler ve üzerini dikkatli bir şekilde doldurmamı söylediler. Burada paylaşan bazı arkadaslarınkinden ufak farkları vardı. Adresimi de yazmamı istediler üzerine. 630$ ödedim debit kartımla reentry için. Biometrics için ücret ödenmiyor. 3.60$ işlem ücreti aldılar. Erkenden ellerine ulaşsın diye ertesi gün teslimli istediğimi belirttim. 30$ kadar bir ücret de bu şekilde gönderim için verdim. Priority mail express olarak geçiyor sanırım. Belgelerim 17 Temmuz’da akşam ulaştı Dallas lockbox’a. Bundan sonrası biraz sıkıntılı geçti çünkü evinde kaldığımı kişinin soyadını yanlış yazmışım. Bu yüzden noticelerim ulaşmaz diye endişelendim ve Uscis’den live agentlarla görüştüm. Bir email adresi verdiler ve oradan belgemin aslını bana tekrar göndermelerini istememi söylediler. Yaptım ama hiç email ya da mail gelmedi onlardan 😅yani işe yaramadı. Ama I-797 notice’im 26 Temmuz’da ulaştı bana. 21 Temmuz’da göndermişler. Regular mail ile gönderdikleri için gönderdikleri günden itibaren 15 gün sürebilir demişlerdi. Çok sürmedi neyse ki.

    Bunların ardından biometrics randevu belgemi beklemeye başladım ancak hiç haber yoktu. Tekrar USCIS live agentla konuştum. Bana 11Agustos’ta randevum oldugunu ve yerini söyledi. Ancak onun belgesi de gelmeyince 8 Ağustosta yeniden live agentla görüştüm. Bana “belgen olmadan içeriye giremezsin. E-maille senin için istedim. Sana e maille 24 saat içinde gönderecekler” dedi. Birkaç saat sonra emailim de geldi. Ertesi gün Miami Main Library’den çıktılarını aldım, doldurulması gereken yerleri siyah kalemle doldurdum. Bu arada 25 sayfaya kadar çıktı ücretsizmiş.

    Bugun saat 11.00 randevuma 10.40’ta orda olacak şekilde gittim. Aldılar içeriye. İlk görevli Türk olduğumu görünce çok sıcak yaklaştı. Sonra fotoğrafım çekildi, parmak izimi ve imzamı aldılar. Bu kadar😊. Hemen bitti. Kimse yoktu neredeyse. Randevu belgemi geri verdiler. Onu ve bana gelen notice’i girişlerde yanımda bulunduracağım permitim gelene kadar. Permiti İstanbul Konsolosluğu’na istedim. İnşallah onu da sorunsuz alırım.

    Özetle: 16Temmuz’da mailimi gönderdim. 17 Temmuz’da ellerindeydi. 20 Temmuz’da notice’im hazırlanmış, 21 Temmuz’da postaya vermişler. 26 Temmuz’da notice elime geçti. Biometrics notice’im hiç gelmedi ama randevum 11 Ağustos’taydı. Tüm sürecim 27 gün sürmüş.

    Çok yazmışım yine😅


  • @burcuburcu Merhabalar, ben de permitin Ankaraya gönderilmesini istiyorum. Bunu I-131 formunda mı belirtmeliyiz yoksa bu işlem randevu sırasında mı oluyor? Teşekkürler.


  • Biometric kısmına kadar hızlı ilerliyor fakat esas sonrasında ki süreç ortalama 14 ay . Biometricten beri 13 ay geçti biz halen cevap bekliyoruz mesela


  • @Eren-Arda-UYSAL I-131’de belirtilmesi gerekiyor. Randevuda sadece fotoğraf çekiliyor, parmak izi ve imza alınıyor. Başka herhangi bir görüşme vs olmuyor


  • @sunny haklısınız. O kadar süre beklemek de zor


  • Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler


  • @Buse-Şahin merhaba, evet aile birlestirme (I-130) kisa surede sonuclanmiyor (8 yil kadar suruyor diye bir bilgiye ulasmistim, yinede siz arastirin) yada babaniz amerikada bir sirket kursun, sizi ortak alsin belki yatirimci vizesi ile gelebilirsiniz. ( Benim de oglum sizinle ayni durumda). Kolaylikla.


  • @Buse-Şahin evet aile birlesimi cok uzun bir surec. Benimki daha gecen yil bitti, 15 yil surdu. Ozellikle benim gibi evli ve cocuklu oldugunda uzun suruyor. Ayrica babanin once vatanfasligi almasi gerekiyor. Biz de cok yol aramistik ama tek yapilabilecek sey ya yatirim ile E2 vize ya da calisma vizesi alip aile birlesimi sureci Amerikada beklemekti. Biz de onlari yapamadik zamaninda.


  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben Green Card sahibiyim. Ocak 2025’te re-entry permit (Form I-131) başvurusunda bulundum. 28 Mart 2025’te ABD’de biyometrik randevuma girdim. Ama re-entry permit onaylanmadan 30 Mart 2025’te ABD’den çıkış yaptım.

    Şimdi aklımda birkaç soru var:
    • Onay almadan çıkış yapmam sorun olur mu?
    • ABD’ye geri dönerken sıkıntı yaşar mıyım?
    • Green Card’ımın iptal edilme riski var mı?
    • Yanımda hangi belgeleri götürmem faydalı olur?

    Benim durumumda olan veya bu süreci yaşamış olan varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim 🙏


  • Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum. Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum. JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı? Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu? Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?


  • Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum.

    Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum.

    JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı?

    Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu?

    Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?


  • @burcuburcu USCIS dökümanları teslim aldıktan sonra işleme koyması ne kadar sürdü acaba? İşleme konduğunda G1145 formu sayesinde bir geri bildirim aldınız mı? yoksa I797 noticeı beklemekten başka bir çaremiz yok mu? Ben de ayın 14ünde postamı yolladım. Tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim.


  • @Önder-Bilgiç merhaba,
    kizim 2024 agustos ayinda biyometric girisleri yapildiktan sonra okuluna devam etmek icin Turkiye'ye donus yapti. Tam 11 ay sonra DC'den giris yapti. Bizde giris yapmadan once her evragimizi hazirladik sorgulanmaya karsi tebdir amacli, fakat memur GC ve pasaportunu istemis, bakmis ve sadece cantanda yiyecek varmi diye sormus:), sonrada gecebilirsin demis. Sakin olun hicbirsey olmaz.


  • @Fuat-1 Teşekkürler cevabınız için ben de birebir aynı durumdayım üniversite için türkiyeye dönmüştüm şimdi umarım bir sorun yaşamadan abdye temelli olarak gelmeyi planlıyorum.


  • @Önder-Bilgiç giris yaptiktan sonra tecrubelerinizi aktarirsaniz memnun oluruz.


  • @Fuat-1 tabi ki de paylaşırım emin olmak için soruyorum kızınız permit evrağı olmadan diğer evraklarıyla geçiş yaptı değil mi?


  • Selamlar,
    Bize green cardlar ulaşmadan önce biometrics kağıdı gelmişti, parmak izi foto vs verdik daha sonra green cardlar ulaştı,
    Re entry permite başvurmayı düşünüyoruz, tekrar biometrics parmak izi foto vermek zorunda mıyız ? Yoksa sistem zaten bizden aldığı için istemez mi ?


  • @Önder-Bilgiç yaninda sadece biometrik giris evragi, e-devlet'den ve okulundan alinan transkript-ogrenci belgesi vardi.


  • @Eren-Arda-UYSAL merhabalar başvuruyu hızlı posta ile yaptım iki gün içinde USCIS e ulaştı ulaştığı tarihten yaklaşık 25 gün sonra randevu tarihim oldu. Size de şimdiden hayırlı olsun

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   meke meke 

  • Merhaba herkese. Geçen sene temmuz ayında Amerika’da reentry sürecimi başlatarak türkşyeye dönmüştüm ve evraklarımın teslim adresini Ankara konsolosluğu olarak oluşturmuştum. Bugün checkstatus yaptığımda 1 ekimde evraklarımın adrese(?) gönderildiği trancking numberin UNAVAILABLE olduğu yazıyor. Ben bu evrakların hangi adrese gönderildiğini nasıl öğreneceğim? Eğer Türkiye’ye geliyorsa Ankara konsolosluğundan evraklarımın gelip gelmediğini nasıl öğreneceğim. Çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var herkese çok teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum