@urungu I-551 zaten Green Card'in kendisi, yani belgenin orijinali sizdeyse direkt onu kullanabilirsiniz. Sayin @Ryback 'in belirttigi gibi muhuru gostermenize bile gerek yok.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
Herkese merhaba. Bugun reentry başvuru sürecinin en önemli aşaması olan biometrics’i 5 dakika gibi kısa bir sürede tamamladım ve tüm sürecimi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle formun en güncel hali olsun diye USCIS sayfasından I-131 çıktısını aldım. Bilgisayarda doldurma fırsatım o dönemde olmadığı için siyah tükenmez kalemle, büyük harfler kullanarak, dikkatli bir şekilde doldurdum. Formda bazı değişiklikler var. Örneğin neden permit istediğimizi ve ne kadar süre dışarıda kalacağımızı yazacak bir bölüm yok reentry için. Dikkatli okuyun ki hata yapmayın. Ben detaycı bir insan olduğumdan hata yapmış olabilir miyim diye çok tedirgin oldum. Bazı yerleri kafa karıştırıcıydı bence.
Ayrıca G 1145 formunu da doldurdum ki belgem ellerine ulaştığında bana bildirimler gelsin.
Greencard’ın önlü arkalı fotokopisini, her ihtimale karşı pasaporttaki resimli sayfayı, G-1145 ve I -131’i büyükçe bir zarfa koydum. 16 Temmuz’da erkenden USPS’e gittim. Money order yapmak istediğimi söyledim. Daha önce yapmamıştım. Bana bir çek verdiler ve üzerini dikkatli bir şekilde doldurmamı söylediler. Burada paylaşan bazı arkadaslarınkinden ufak farkları vardı. Adresimi de yazmamı istediler üzerine. 630$ ödedim debit kartımla reentry için. Biometrics için ücret ödenmiyor. 3.60$ işlem ücreti aldılar. Erkenden ellerine ulaşsın diye ertesi gün teslimli istediğimi belirttim. 30$ kadar bir ücret de bu şekilde gönderim için verdim. Priority mail express olarak geçiyor sanırım. Belgelerim 17 Temmuz’da akşam ulaştı Dallas lockbox’a. Bundan sonrası biraz sıkıntılı geçti çünkü evinde kaldığımı kişinin soyadını yanlış yazmışım. Bu yüzden noticelerim ulaşmaz diye endişelendim ve Uscis’den live agentlarla görüştüm. Bir email adresi verdiler ve oradan belgemin aslını bana tekrar göndermelerini istememi söylediler. Yaptım ama hiç email ya da mail gelmedi onlardan
yani işe yaramadı. Ama I-797 notice’im 26 Temmuz’da ulaştı bana. 21 Temmuz’da göndermişler. Regular mail ile gönderdikleri için gönderdikleri günden itibaren 15 gün sürebilir demişlerdi. Çok sürmedi neyse ki.Bunların ardından biometrics randevu belgemi beklemeye başladım ancak hiç haber yoktu. Tekrar USCIS live agentla konuştum. Bana 11Agustos’ta randevum oldugunu ve yerini söyledi. Ancak onun belgesi de gelmeyince 8 Ağustosta yeniden live agentla görüştüm. Bana “belgen olmadan içeriye giremezsin. E-maille senin için istedim. Sana e maille 24 saat içinde gönderecekler” dedi. Birkaç saat sonra emailim de geldi. Ertesi gün Miami Main Library’den çıktılarını aldım, doldurulması gereken yerleri siyah kalemle doldurdum. Bu arada 25 sayfaya kadar çıktı ücretsizmiş.
Bugun saat 11.00 randevuma 10.40’ta orda olacak şekilde gittim. Aldılar içeriye. İlk görevli Türk olduğumu görünce çok sıcak yaklaştı. Sonra fotoğrafım çekildi, parmak izimi ve imzamı aldılar. Bu kadar
. Hemen bitti. Kimse yoktu neredeyse. Randevu belgemi geri verdiler. Onu ve bana gelen notice’i girişlerde yanımda bulunduracağım permitim gelene kadar. Permiti İstanbul Konsolosluğu’na istedim. İnşallah onu da sorunsuz alırım.Özetle: 16Temmuz’da mailimi gönderdim. 17 Temmuz’da ellerindeydi. 20 Temmuz’da notice’im hazırlanmış, 21 Temmuz’da postaya vermişler. 26 Temmuz’da notice elime geçti. Biometrics notice’im hiç gelmedi ama randevum 11 Ağustos’taydı. Tüm sürecim 27 gün sürmüş.
Çok yazmışım yine

-
@burcuburcu Merhabalar, ben de permitin Ankaraya gönderilmesini istiyorum. Bunu I-131 formunda mı belirtmeliyiz yoksa bu işlem randevu sırasında mı oluyor? Teşekkürler.
-
Biometric kısmına kadar hızlı ilerliyor fakat esas sonrasında ki süreç ortalama 14 ay . Biometricten beri 13 ay geçti biz halen cevap bekliyoruz mesela
-
@Eren-Arda-UYSAL I-131’de belirtilmesi gerekiyor. Randevuda sadece fotoğraf çekiliyor, parmak izi ve imza alınıyor. Başka herhangi bir görüşme vs olmuyor
-
@sunny haklısınız. O kadar süre beklemek de zor
-
Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
-
@Buse-Şahin merhaba, evet aile birlestirme (I-130) kisa surede sonuclanmiyor (8 yil kadar suruyor diye bir bilgiye ulasmistim, yinede siz arastirin) yada babaniz amerikada bir sirket kursun, sizi ortak alsin belki yatirimci vizesi ile gelebilirsiniz. ( Benim de oglum sizinle ayni durumda). Kolaylikla.
-
@Buse-Şahin evet aile birlesimi cok uzun bir surec. Benimki daha gecen yil bitti, 15 yil surdu. Ozellikle benim gibi evli ve cocuklu oldugunda uzun suruyor. Ayrica babanin once vatanfasligi almasi gerekiyor. Biz de cok yol aramistik ama tek yapilabilecek sey ya yatirim ile E2 vize ya da calisma vizesi alip aile birlesimi sureci Amerikada beklemekti. Biz de onlari yapamadik zamaninda.
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben Green Card sahibiyim. Ocak 2025’te re-entry permit (Form I-131) başvurusunda bulundum. 28 Mart 2025’te ABD’de biyometrik randevuma girdim. Ama re-entry permit onaylanmadan 30 Mart 2025’te ABD’den çıkış yaptım.Şimdi aklımda birkaç soru var:
• Onay almadan çıkış yapmam sorun olur mu?
• ABD’ye geri dönerken sıkıntı yaşar mıyım?
• Green Card’ımın iptal edilme riski var mı?
• Yanımda hangi belgeleri götürmem faydalı olur?Benim durumumda olan veya bu süreci yaşamış olan varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim

-
Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum. Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum. JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı? Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu? Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?
-
Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum.
Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum.
JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı?
Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu?
Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?
-
@burcuburcu USCIS dökümanları teslim aldıktan sonra işleme koyması ne kadar sürdü acaba? İşleme konduğunda G1145 formu sayesinde bir geri bildirim aldınız mı? yoksa I797 noticeı beklemekten başka bir çaremiz yok mu? Ben de ayın 14ünde postamı yolladım. Tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Önder-Bilgiç merhaba,
kizim 2024 agustos ayinda biyometric girisleri yapildiktan sonra okuluna devam etmek icin Turkiye'ye donus yapti. Tam 11 ay sonra DC'den giris yapti. Bizde giris yapmadan once her evragimizi hazirladik sorgulanmaya karsi tebdir amacli, fakat memur GC ve pasaportunu istemis, bakmis ve sadece cantanda yiyecek varmi diye sormus:), sonrada gecebilirsin demis. Sakin olun hicbirsey olmaz. -
@Fuat-1 Teşekkürler cevabınız için ben de birebir aynı durumdayım üniversite için türkiyeye dönmüştüm şimdi umarım bir sorun yaşamadan abdye temelli olarak gelmeyi planlıyorum.
-
@Önder-Bilgiç giris yaptiktan sonra tecrubelerinizi aktarirsaniz memnun oluruz.
-
@Fuat-1 tabi ki de paylaşırım emin olmak için soruyorum kızınız permit evrağı olmadan diğer evraklarıyla geçiş yaptı değil mi?
-
Selamlar,
Bize green cardlar ulaşmadan önce biometrics kağıdı gelmişti, parmak izi foto vs verdik daha sonra green cardlar ulaştı,
Re entry permite başvurmayı düşünüyoruz, tekrar biometrics parmak izi foto vermek zorunda mıyız ? Yoksa sistem zaten bizden aldığı için istemez mi ? -
@Önder-Bilgiç yaninda sadece biometrik giris evragi, e-devlet'den ve okulundan alinan transkript-ogrenci belgesi vardi.
-
@Eren-Arda-UYSAL merhabalar başvuruyu hızlı posta ile yaptım iki gün içinde USCIS e ulaştı ulaştığı tarihten yaklaşık 25 gün sonra randevu tarihim oldu. Size de şimdiden hayırlı olsun
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
meke
-
Merhaba herkese. Geçen sene temmuz ayında Amerika’da reentry sürecimi başlatarak türkşyeye dönmüştüm ve evraklarımın teslim adresini Ankara konsolosluğu olarak oluşturmuştum. Bugün checkstatus yaptığımda 1 ekimde evraklarımın adrese(?) gönderildiği trancking numberin UNAVAILABLE olduğu yazıyor. Ben bu evrakların hangi adrese gönderildiğini nasıl öğreneceğim? Eğer Türkiye’ye geliyorsa Ankara konsolosluğundan evraklarımın gelip gelmediğini nasıl öğreneceğim. Çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var herkese çok teşekkür ederim
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
121
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k