Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@teoman-erbey excel listesindeki 12. ve 13. satırlar mükerrer mi yoksa sizinle aynı soyadına ve aynı ismin başharfine sahip biri daha mı var, bazı bilgiler aynı bazı bilgiler farklı, bir ara kontrol eder misiniz?

• @Aslan-3 Evet 90'lı yıllarda uzun süre yaşadığınız ülkeyi belirtip, o ülkeden adli sicil kaydı almanız gerekiyor.
    adsfcsfcf.png

• ⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn

-Yeni kimlik bilgilerinize göre asıl talihli olmayan aile üyesi için asıl talihlinin DS260 doldurduğu sayfadan aile üyesi için add applicant yapacak ve ayrı bir form dolduracaksınız.
    -Konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki kişinin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edeceksiniz.
    -Dosya açıldıktan sonra asıl talihli dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve beneficiary talihlinin kimlik bilgilerinizi ilave edecek dosyaya.
    -Saglik kuruluşu ile irtibata geçerek her ikiniz içinde sağlık muayenesi randevusu oluşturacaksınız.
    -Mülakata giderken ilişkinizin çekiliş tarihinden öncesine dayandığına dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesi yararınıza olacaktır.

Sn. @Serapp Hanim’in ilave katkısı olabilir sorunuza. Bol şans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/463184

• Hong Kong dan mülakat alan varmı ?

• @yusuf-beyazkaya sadece 1 kişi şuan. Devamı gelmesini bekliyoruz.

• @nsercan bu yıl Hk şaşırtıcı bir başlangıç yaptı

• @nsercan iki kişi olmuş mülakat alan

• @ATS16 Sıralama önce add applicant yapmak mı yoksa önce dosyayı açtırıp daha sonra add applicant yapmak mı? Birde kcc'ye değil Honkong'a mail atıyoruz değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Sıralama önce add applicant yapmak mı yoksa önce dosyayı açtırıp daha sonra add applicant yapmak mı? Birde kcc'ye değil Honkong'a mail atıyoruz değil mi?

Önce add applicant yapmak, dosyada ilave kişi olmaksızın dosyayı açtırmak anlamsız bir işlem olur.

Cut off olduğunuz için ve mülakat tarihi aldığınız için bundan sonraki tüm iletişiminizi dosyanızı tasidiginiz konsolosluk ile devam edeceksiniz, KCC’nin dosyanız ile bir işi kalmadı.

• @ATS16 Çok teşekkür ederim. Peki Sağlık muayenesi için randevuyu ekleme yapmadan önce alabiliyor muyuz bilginiz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn

Sorunuzu sağlık muayenesine girmeyi planladığınız sağlık kuruluşuna sormanız yararınıza olacaktır. Sağlık kuruluşu randevu süreci hususunda detaylı bilgilere DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığında Hong Kong’da sürecini yöneten talihlilerin deneyimlerinden ulaşabilirsiniz.

• Excel formunu dolduran arkadaslar 2nl maili mi almislar yoksa KCC den gelen şu tarihte randevunuz oluşturulmuştur mailine istinaden mi excel'i dolduruyorlar?

• 18.08.2025 tarihinde 2nl maili geldi 24.10.2025 tarihine mülakat verildi 09 ekim tarihine nicolson sağlık muayenesi için tarih verdi.

• @zakaria

Teşekkürler. DS 260 formunda da yazmayı ihmal etmişim o kısmı (heyecandan olsa gerek), peki bu konudan hiç bahsetmesem sorun olur mu benim için? Çünkü orada gerçekten herhangi bir suça karışmadan düzgün bir öğrencilik hayatım oldu fakat mezun olamadan döndüm sonra Türkiye’de üniversiteye girdim ve mezun oldum, bu arada asıl talihli eşim ben değilim .

• @aysegul Kıymetli mesajınız için çok teşekkür ederim 🙂 Aslında büyük bir paradoks içindeyim. ANK beklemek şuan benim için çok iyi (iş hayatı ve özel hayat için) ancak hata vb sebeplerle AP kalmak Refuse almak hatta ve hatta Formu doldururken acaba Completed yapmadım mı? ilk DV başvursunda eşimi eklemedim mi 😃 gibi kuruntular yapıyor. (böyle yazınca kendi kendime bence tedavi olmalıyım ya dedim şuan)

• @Aslan-3 Daha önce Viyana’da mülakata giren bir arkadaşın deneyiminde gördüğümüze göre, asil talihli ile birlikte giren kişiden de adli sicil kaydı istenmişti.
    Mülakatta asil talihli olmasanız bile size “Daha önce yurt dışında bulundunuz mu?” diye sorabilirler. Buna tabii ki evet demeniz gerekir. Bu durumda o döneme dair ek sorular gelebilir ve herhangi bir bilgi saklamayecağınız için sizden ilgili ülkeden adli sicil kaydı istenecektir.
    Herhangi bir suça karışmamış olsanız bile, riske girmemek için o ülkeden alınmış adli sicil kaydını yanınızda bulundurmanızda fayda var.
    Belge yanınızda olup hiç kullanılmaması, ona ihtiyaç duyulup yanınızda olmamasından her zaman daha iyidir.

• ⭐⭐

@Aslan-3 selamlar, 16 yasindan sonra kaldiginiz adreslerde yer aliyor mu? Bende 2017 de turkiyeye kesin donus yaptim, her ihtimale karsi sabika kaydi almistim konsolosluktan, daha once yurtdisinda yasadiniz mi sorusuna evet yaniti verince direkt olarak sabika kaydi istediler. Sureniz daha varken, simdiden arastirmaya ve belgeyi temin etmeye calismanizi tavsiye ederim. Asagidaki linkte ulke ulke evraklari nasil temin edeceginize dair bilgilendirme yer aliyor. Bol sanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831 en azından burada bilgi verenler için söyleyebilirim ki, kccye attıkları soru emailine gelen cevaptan öğrendiler. 2nl emaili gelip buraya bilgi veren henüz görmedim ben.

• @aysegul Bende aynen böyle düşünüyorum.....o zaman excel i bu bilgiye dayanarak doldurmak saglıklı mı sizce?

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze rica ederim her zaman, yani mahkeme kayıtlarınız veya yurtdışı yaşantınız(sakıncalı ülkelerde mesela) gibi geçmiş kayıtlarınız yoksa AP ye kalma ihtimaliniz çok düşük(kimse için sıfır değil tabi bu ihtimal), ki gerekli belgeleri ibraz ederseniz AP bile çok korkulacak birşey aslında ama o kısım stres yüklüyor insana tabi, ama şimdiden ortada olumsuz bir durum yokken yüklenmeyin o stresi, o yüzden bu zamanları biraz stressiz ve ileriye odaklı geçirin bence. Araştırma, okuma, geliştirilmesi gerekiyorsa dil çalışmaları vs, başka şeylerle oyalayın kendinizi, sakin olun 😁😁

Benzer Başlıklar

• 728
  • 57
  • 180
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

111

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |