Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar merhaba

Dosya taşımayı düşünüyorum fakat taşıyacağım ülkeyi henüz netleştiremedim ve yardımınız gerekiyor. Amerika vizem var fakat herhangi bir ülkede uzun süre kalabilecek vaktim yok. Schengenle uğraşmak istemiyorum. Hangi ülkeden gidip gelerek işlerimi halledebilirim yani süreç veya sonuç kısımlarını o ülkede beklemeyip her aşamadan sonra bi sonraki aşamaya kadar türkiyede dönmek gibi planım var sizce 10 günde 3 gün kalabilecek şekilde gidip gelerek hongkong gibi asya ülkelerinden vizemi alabilir miyim ya da önereceğiniz herhangi bir ülke var mı?

• @Ardando

Selamlar, talihli eşim lise mezunu, elimizde orjlnal lise diploması mevcut fakat 2003 mezunu ve okulun adı değişmiş artı e-devlette görünmüyor, bizi bu durumda tastik, tercüme veya apostil gibi şeyler yaptırmamız gerekiyor mu, 2006 öncesi mezunların e-devlette görünmediğini öğrendik, bir de okul adı değişikliği arşiv kayıtları sorunu filan var, ama dediğim gibi orjlnal diplomamız mevcut, bu konuyla ilgili biraz tereddütlüyüz, ne yapabiliriz acaba ?

• Sn. @Nacrumates Sn. @Ardando Viyana konsolosluğunun bana gönderdiği randevu teyit mailinde şöyle bir ifade var;

Please don't take the medical exams yet.
    The passports and documents may be collected from the Consulate, no need to register for the return of your passport.

Ancak ben medical exam için 1 Eylül e randevu oluşturdum. Yukarıdaki durum bana özel mi merak ettim. 2024 Viyana mülakat deneyimlerini okurken bazı arkadaşlarımız visa mülakatından sonra sağlık muayenesine girmiş. Bu bir tercih mi acaba? Bu konuda mülakat deneyimi olan arkadaşlarım da yorumlarda sevinirim .Teşekkürler. Sn. @gucarslan

• Bana gelen viyanadan mailde sağlık kontrolü için yeterli süreyi ayırın lütfen gibi ibare vardı herkeste olan klasik. Size bu bilgilendirme ne zaman geldi acaba?
    @srkansimsek

• Mülakat randevu tarihimi bildiren confirmasyon mailinde, (istenen evraklarında belirtildiği mail) Az önce istenen evrakları kontrol etmek için maili tekrar okudum. Ve bu detay nasıl gözümden kaçmış anlamadım. Bu durumda mülakat sonrası sağlık kontrolüne girmeliyim diye düşünüyorum.

• Evet sanırım öyledir, bu konu hakkında hiç bilgim yok neden böyle bir şey yazdılar bilemedim.
    @srkansimsek

• ⭐⭐

@Buse-Şahin aynı durum oğlumda var ı-130 doldur bekle enaz 5 yıl tavsiyem ı-130 once turist vizesi al sonra başvuruyu yap bir de heryıl green kart çekilişine katıl

• ⭐⭐⭐⭐

@ollqher

CD’nin verilmiş olması gerek, sağlık kontrolüne girdiğiniz sağlık kurumu ile irtibata geçmeniz yararınıza olabilir.

1- USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

2- (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• ⭐⭐⭐⭐

@mechtws

Sorunuzu yanlış başlıkta soruyorsunuz, sorunuzu sormanız gereken doğru konu başlığı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hangi konsolosluğa taşıma konusunda DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığında paylaşılan deneyimler içerisinde sürecin maddi & manevi detayları mevcut, kendiniz okuyarak kendi profiliniz doğrultusunda kararınızı vermeniz uygun olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@srkansimsek verilecek vize kalmayabileceği için bu ifadeyi kullanmış olabilirler.
    boşa sağlık muayenesine para vermemeniz için.
    her şeye hazırlıklı olmalısınız..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @Flight101 Merhaba, öncelikle size çok teşekkür ederim. Özellikle aşıyla ilgili detay bilgilendirmeniz bizim için de çok faydalı oldu. Biz İzmir'de 2 ayrı sağlık ocağından sorgulattık fakat Tetraxim yapamayacaklarını, ellerinde çocuklara yetecek kadar olduğunu söylüyorlar. Eczanelerde bulmak ise mümkün değil zaten. Devlet hastaneleri vb. yapıyor mu acaba, bizde en son çare Adacell vurulup; Polio için çözüm arayacağız. Hepatit B ise benim bağlı olduğum sağlık ocağı kabul edip vurdu fakat eşimin bağlı olduğu sağlık ocağı yapamayız dedi. Standart bir uygulama olmadığı kesin

• @Mogi merhaba, sizle benzer bir durumla ben de karşılaştım. Tetraxim vurmadı aile hekimi ısrarla. Adacel + OPA damla yaptırdım. Viyana’da Molnar aşılarımı kabul etti ve ekstra aşı olmadım.

• Dostlar selam, 14 Ağustos’da Viyana’da mülakata girip vizesini alan ve bugün pasaportları hazır olan var mı? Mail geldi mi? Bana henüz ulaşmadı.

• @ATS16 Merhaba, Bana CD vermediler sadece muhurlu bir belge vermislerdi onu da mulakata gidince verdim. Cd de ne oluyor ? olmasi gereklimi mulakat bitdi sonucta sadece amerikaya girerken isterler mi ?

• ⭐⭐⭐

@sencansinaygun, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mogi merhaba, sizle benzer bir durumla ben de karşılaştım. Tetraxim vurmadı aile hekimi ısrarla. Adacel + OPA damla yaptırdım. Viyana’da Molnar aşılarımı kabul etti ve ekstra aşı olmadım.

@Mogi benim diyeceğimi demiş sevgili @sencansinaygun ....

• ⭐⭐⭐⭐

@ollqher

CD’de akciger görüntülemeniz oluyor, şimdiye kadar ilk giriş esnasında CBP memuru tarafından CD’nin istenildiğini duymadım veya deneyimlerde şahit olmadım ama size verilmemiş olması ilginç. Yerinizde olsam sağlık kontrolüne girdiğim kurum ile irtibata geçerdim, ileride ne zaman nerede ihtiyaç olacagi bilinmez. Tercih sizin!

• @ATS16 Saglik kurumu Gurcistan Tifliste CD yi gelin verelim deseler bile hani onu almak ayri bir ugras ve Istenilmiyor ise ben o zorluga girmek istemiyorum. Yanitin icin Cok Tesekkur ederim. Bi sorum daha var amerikaya giris yaptiktan sonra SSN ve Greencard in gelmesi ne kadar suruyor ?

• @srkansimsek Sn. @gucarslan sorunuzu yanıtlamış. Bu konuda benim de bilgim bulunmuyor ama bu durum beni de endişelendirmedi değil. Bayrağı alana kadar hatta ülkeye ayak basana kadar gerçekten hiçbirşey garanti değil. Mülakatlarımızın aynı gün olduğunu görüyorum, umarım orada görüşme fırsatımız olur ve mülakat alan herkes vizesine kavuşur.

• @Aslan-3 selamlar, bizde de eşim talihli ve 2002 yılı üniversite mezunu. Diploması tamamen türkçe ve barkodsuz. Fakat edevletten barkodlu mezun belgesi alabiliyoruz ve bu viyana için yeterli oluyor. Siz edevletten mezun belgesi alamıyor musunuz yoksa aldığınızda okulun ismini farklı mı görüyorsunuz?

Benzer Başlıklar

• 153
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

110

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |