Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells teşekkürler


  • 2 Şubat 2018 ilk başvuru

    29 Ekim 2018 USCIS onayı

    8 Ocak 2018 NVC ‘nin tüm belge ve formları CEAC’a yüklememizi istemesi

    29 Ocak 2019 tüm belgeler CEAC’a yüklendi

    12 Şubat 2019 NVC’den ekstra evrak isteği

    13 Şubat 2019 istenilen evraklar yüklendi

    25 Şubat 2019 NVC evrakları onayladı

    13 Mart 2019 NVC mülakat tarihini açıkladı

    26 Nisan 2019 Ankara ✌🏻


  • @berry Hanfendi sizin adınıza çok sevindim.Sürecinizde artık sonuca çok yakınsınız.Belirsizlik sizi baya yormuştu.İnşallah bizimde sürecimiz kısa sürede tamamlanırda bizde artık yeni hayatımıza adapte oluruz.Rica etsem sizden detaylı olarak CEAC Sistemine yüklemenizi istedikleri belgeleri yazarmısınız? Bilgilendirme için teşekkür ederim.


  • @ice çok teşekkür ediyorum 🙏🏼Evet çok zorlu bir süreç,Allah bekleyen herkese sabır ve şans versin.
    Ben —>birth certificate(nüfus müdürlüğünden formül a belgesi aldım ve kaymakamlıkta apostil yaptırdım ,sonra İngilizce’ye tercüme ettirdim)
    -Arşivli sabıka kaydı (e-devletten,ingilizce)
    -Evlenme cüzdanı (bizimki ABD’den olduğu için İngilizce tercümeye gerek kalmadı)
    -pasaport
    -fotoğraf
    -önceki ABD turist vizesi
    -turist vizemin olduğu pasaport çantamla
    beraber çalınmıştı,bu sebeple bu olayın polis raporu
    Eşim—-> tax transkrip
    -W2
    -önceki evliliğinin boşanma belgeri
    -Pasaport
    -(fotoğraf istediler mi ondan tam bilmiyorum)

    Bunlar hatırladıklarım sevgili @ice . Ama mülakata giderken vukuatlı nüfus kayıt örneği ve bebeğimizin ABD pasaportunu da götüreceğim.Bir de DS -260 formunun barkodlu çıktısı ve NVC’nin gönderdiği mülakat e-mail’nin çıktısı.
    Konsolosluğa götüreceğimiz belgeleri tercüme ettirmeye gerek yok.
    Size de bol şans diliyorum...🍀


  • Merhaba arkadaşlar herkes için daha kısa sürede ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.bu site harika bende deneyimlerimden sonra teker teker yazacağım ama lütfen bana yardımcı olur musunuz? Eşim ve ben şu an da 260 formu dolduruyoruz ve asıl önemlisi ben buradan hangi evrakları hazırlayacağım avukat mail atmış formu doldurduktan sonra pasaport ,fotoğraf,adli sicil kaydı, dışarda kaldığım ülkeden adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokopisi,ama sitede okuduklarım kimisi İngilizce hazırlamış kimisi Türkçe valla kafam allak bullak rica etsem yazabilirmisiniz.tam olarak sizler hangi evrakları hazırladınız veya Türkçe mi yoksa İngilizce mi verdiniz.teşekkürler


  • @cooper1524 merhaba.Size de sürecinizde bol şans.NVC’ye göndereceğiniz evrakların hepsi İngilizce tercümeli olmalı.Arşivli sabıka kaydı zaten e-devlette İngilizce olarak var.Geriye Vukuatlı nüfus kayıt örneği(ben vukuatlı nüfus kayıt örneği yerine formül b belgesini göndermiştim)ve evlilik cüzdanınızı tercüme ettirmeniz kalıyor.Bu arada tercüme ettirdikten sonra noter onayına gerek yok.ABDturist vizeniz varsa onu da istiyorlar,ben onu da yollamıştım.Kolaylıklar....


  • avukat ım şubat 28 de evrakları NVC yolladık dedi 18 gün oldu normal bir süreç mi sizce


  • Berry merhaba bahsettiğiniz formül ( b ) vukuatlı nüfus örneği gibimi yada farklı mı ?
    Birde ben daha önceden evlilik cüzdanını yaklaşık olarak 1 sene önce İngilizce çevirisi ve noter tasdikli yaptirmistim geçerli olurmu? Şimdi formu doldurduktan sonra NVC bize mülakat tarihi verecek sanırım sonra sizin dediğiniz evrakları göndereceğim galiba peki bu işlemler yani ne kadar zaman sonra mülakat olur yada ne zaman biter teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hüseyin IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    avukat ım şubat 28 de evrakları NVC yolladık dedi 18 gün oldu normal bir süreç mi sizce

    Evet, normal.


  • @cooper1524 merhaba.Hayır,formul b belgesi; doğum belgesi yani NVC’n istediği birth certificate.Fakat vukuatlı nüfus kayıt örneğini de kabul ediyorlar.
    Evraklar güncel olmalıdır,bir sene önceki çeviriyi kabul etmezler diye tahmin ediyorum.Yine de avukatınız daha doğrusunu bilir.Bu arada dediğim gibi çeviri yeterli ,noter tasdiğine gerek yok.
    Bu evrakları ve DS-260 formunu aynıandasisteme yüklüyorsunuz.Daha sonra onay geliyor.10-15 gün sonra bize onay geldi.Onaydan 15 gün sonra da mülakat tarihini belirten e-mail geldi. geldi.Mülakat tarihini 1 ay sonrası için veriyorlar.Sürecinizde bol şans...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cooper1524 Bu konunun ikinci iletisini okuyun sayin @cooper1524 , hem surec hakkinda hem de belgeler hakkinda fikriniz olusur. Gerci sayin @berry sagolsun butun sorularinizi cevaplamis ama ABD'ye gidecek belgeler Ingilizce olmali, konsolosluga gidecekler ise hem Turkce hem Ingilizce olabilir.


  • Selam arkadaşlar,
    Benim yine bir konuda yardıma ihtiyacım var. ABD dışından başvuru yaparak sadece form i130 u gönderip, NOA2 yi aldıktan sonra diğer süreçleri ABD içerisinden devam ettirebilir miyiz ? Normalde turist vizesini o şekilde kullanmamak gerekiyor ama istisna olabiliyor mu ? ( tüm süreçler tamamlandıktan sonra detayları paylaşacağım sizinle)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pyori IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Selam arkadaşlar,
    Benim yine bir konuda yardıma ihtiyacım var. ABD dışından başvuru yaparak sadece form i130 u gönderip, NOA2 yi aldıktan sonra diğer süreçleri ABD içerisinden devam ettirebilir miyiz ? Normalde turist vizesini o şekilde kullanmamak gerekiyor ama istisna olabiliyor mu ? ( tüm süreçler tamamlandıktan sonra detayları paylaşacağım sizinle)

    Evet, eger sartlar sizi buna zorluyorsa ve ilk amaciniz turist vizesini bu amacla kullanmak degilse o durumda sorun cikarmiyorlar.

    I-485 file ederek ABD'deki AOS surecinizi baslatmalisiniz. Ayrica boyle bir durumda NVC'yi mulakat yerinin degistigi konusunda bilgilendirmenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells teşekkür ederim. Bu bekleme süreçleri çok can sıkıcı 🙂


  • Slm arkadaşlar bir sorunum var askerlik ile ilgili, terhis belgesinde sadece tarih ve anne baba ve nerede yaptığın fakat avukat benim askerde ne iş yaptığımı soruyor ama terhis belgesinde belirtilen yok vede da 260 formunda da belirtmem gerek yardımcı olabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cooper1524 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Slm arkadaşlar bir sorunum var askerlik ile ilgili, terhis belgesinde sadece tarih ve anne baba ve nerede yaptığın fakat avukat benim askerde ne iş yaptığımı soruyor ama terhis belgesinde belirtilen yok vede da 260 formunda da belirtmem gerek yardımcı olabilir misiniz?

    Gercek bilgi ne ise o sekilde yazabilirsiniz, illaki belgenizde yazmasina gerek yok.


  • Selamlar herkese, Forumun sessiz kullanıcılarından biri olarak tüm süreçte herkese ve @crazycells ' e sağladıkları faydalı bilgiler için çok teşekkürler.
    Sessizliği sonlandırma zamanı geldi 🙂

    Eşim Amerikalı, 25 Mayıs 2018'de Türkiye'de evlendik. Belgeleri ışık hızıyla toparlayıp bir iki gün içerisinde I-130 forumunu submit ettik, ilk NOA 1 Haziran 2018'de geldi. Case Texas'da process edildi.

    Bizim evlilik ve başvuru arasında geçen sürenin kısalığından mı yoksa araya government shutdown girmesinden mi bilemiyorum ama USCIS approval tam 10 ayda (20 Mart 2019) geldi 😞 Yani süreç artık 1 sene değil maalesef, ona göre şuanda sessizce araştırma yapan arkadaşlar için yazmış olayım K-1 Fiancé visa opsiyonunu kesinlikle gözden geçirilmeli.

    Bu arada "Approval" geldi diyorum çünkü eşimin I-130 sırasında adres olarak ilettiği Amerika'daki ailesinin evine NOA - I 797 posta ile geldi ancak case status USCIS sitesinde hala "Case Received" olarak görünüyor.

    Şimdi sorum şudur. NOA - I 797'de " The NVC will contact the beneficiary" diyor. Bu iletişim posta yoluyla mı oluyor yoksa e-mail üzerinden mi bana ulaşıyorlar? Şu anda Mayıs ayında ilettiğimiz Türkiye'deki adreste ikamet etmiyoruz ve o adrese gidecek postalara erişimimiz yok, bu konuda tecrübe ve yönlendirmelerinizi rica edeceğim. Mektupta 30 gün geçmeden NVC ile kontağa geçmeyin diye özellikle belirtmişler ama adres değişikliği gibi bir konu için beklemeye gerek var mıdır?

    Bir de süreci hızlandırmak adına belge toparlamaya başlayacağız, forumda bir çok gönderide eksik döküman sebebiyle NVC onayının geciktiği belgelerin yeniden yüklenmesinin istendiği gibi bilgileri okudum, burada standart belgeler dışında ne gibi eksik belge çıkabiliyor? Şimdiden onları da toparlayalım.

    Herkese bol sabırlar


  • @dnzzzsvr merhaba.NVC size e-mail yoluyla ulsşacak.Bize öyle olmuştu.Ancak USCIS onayından tam 3 ay sonra NVC bize bilgi e-mali gönderdi ve DS-260 formunu doldurup dökümanları CEAC sistemine yüklememizi istedi.İstenileni yaptıktan 13 gün sonra evraklar onaylandı ve mülakat tarihi için haber beklememiz gerektiğini ilettiler e-mail yoluyla.Yine 15 gün sonrasında mülakat tarihini içeren e-mail geldi.Süreç toplamda 14 ay sürmüş oldu.


  • @berry Merhaba hızlı yanıt için çok teşekkürler, o halde hiç adres değişikliği vs. yapmakla uğraşmaya gerek yok. Bu bilgi içimi rahatlattı. Bir de siz önceki yazılarınızda NVC ekstra evrak istedi yazmıştınız, eksik olan neydi acaba? Mülakatınızda şimdiden başarılar.


  • @dnzzzsvr teşekkür ediyorum ben de.Eşimin tax transcribini istediler ekstradan.Yani ilk istedikleri evraklar arasında olmadığı için sisteme yüklememiştik.Size de bol şans diliyorum.🙏🏼


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum