Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Sn. @Flight101,Sn. @Ardando, Sn. @Nacrumates hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sonunda aile hekimim ikna oldu ama bu defa da aşıyı bulamıyorum. Tetraxim, Adacel Polio hatta muadillerini şu ana kadar sorduğum eczanelerde bulamadım. Bu arada İstanbul'da Tuzla'da yaşadığımı belirteyim!! En son çare TDap denilen aşıyı Polio olmadan yaptıracağım sanırım. Hepinize bol şans, burada ya da Amerika'da her daim yolunuzun açık olmasını dilerim.

• @sktem @ecetinus Merhaba, Ece hanimlarda benzer sorun yasadi kendilerinin postlarina bakarsaniz gorebilirsiniz bir cok e mail mesaj arama herseyi yaptilar sonunda viyanaya dosyalarini tasimak zorunda kaldilar gorusme alabilmek icin ki o surecte baya zorlu oldu.
    Isterseniz direk mesaj atin Ece hanimlara sureci daha detayli anlatabilirler.
    Dosyanizi baska konsolosluga tasimak icin bence arastirmaya baslayin zaman kaybetmeyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@sktem

Çekilişte talihli olmak, bültende cut off olmak mülakat tarihinizi alacaginizi garanti etmiyor ne yazık ki benim simdiye kadar okuduğum forum tecrubelerinden, hatam varsa bu hususta diğer kullanıcıların beni düzeltmesi ricadır. Dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluklara zaman geçirmeksizin taleplerinizi göndermenizin yararınıza olacağını düşünüyorum. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@sktem Bir yandan başka ülkelere yazarken diğer yandan da Montreal Konsolosluğuna KCC'den gelen yanıtı ekleyerek şöyle bir e-posta yazsanız:

Şu anda Kanada'da ikamet eden DV Vizesi başvuru sahibiyim.

Son vize bültenine göre dosya numaram artık aktif. KCC ile iletişime geçtim ve cevabını ekte size gönderiyorum.
    Bana "Your case number is now current for interview processing." diyor.

Mali yıl bitmek üzere ve ben bu hakkımı kaybetmek istemiyorum. Bir mülakat tarihi alabilmem için lütfen KCC'yi bilgilendirmenizi rica ederim.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
    adınız soyadınız

Full Name:
    Case Number:
    Date of Birth: Ay / Gün / Yıl

• Tekrar merhaba, ben Amerika’ya henüz yerleşmeyeceğim. Merak ettiğim bir konu var. Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum. Orda beni bağlayan bir şey yok sadece airbnb de bir eve kendi kaydımı yaptım postal officeden. Herhangi bir vergi ödemek zorundayım gelirim veya giderim yok banka hesabım yok hiç bir şeyim yok orda. 2. Sorumda Türk Konsolosluğuna bu durumu iletmeli miyim çünkü para cezası oluyormuş duyduğum kadarıyla iletmezsem. Adres değişikliği için . Teşekkürler. Yanlış başlıktaysam tekrar kusura bakmayın (6 ay -1 sene uzun kalırsam ülkeden ne ne olacağını biliyorum ama yinede hatırlatırsanız teşekkür ederim

• Tekrardan selamlar aşı tüm aile hekimlerinde fazlasıyla mevcut. Ellerinde olmama şansı yok. Aile hekiminiz kabul ettiyse onlarda ellerinde bulunan aşıdan yapmalarını rica edin. Ben de istanbulda ikamet ediyorum ve birçok eczacı öğrencim tanıdıklarıma rağmen depolarda bulamadım. Özel levent hastanesini arayabilirsiniz tetraxim yok fakat tdap ellerinde mevcuttu ben her ihtimale karşı araştırmıştım her yeri. Son olarakta bence çevrenizdekilerin aile hekimleriyle arası iyi olanlara e nabız üzerinden aile hekimini değiştirip devam edebilirsiniz.
    @srkansimsek

• @Oguz-1
    Merhaba, eger yillik geliriniz ~15k USD altinda ise vergi beyani yapma zorunlulugunuz yok. Siz yine de bu linkte yer alan tabloya gore teyit edebilirsiniz.
    Green Card sahibi olmak bu tarz sorumluluklari da beraberinde getirmektedir. Sadece Amerika icinde var olan gelirleriniz degil, su anki yasadiginiz ulkede eger gayrimenkul arsa gibi tasinmazlarinizdan elde ettiginiz ya da mevcut isinizden elde ettiginiz bir geliriniz varsa bunlari da beyan etmeniz gerekir. Yani sira TR’de ki banka hesaplarinizda 10k dolar uzeri bir bakiyeniz varsa bunu da bildirmeniz gerekiyor. Eger Amerika’da gercekten bir yasam kurma planiniz varsa geliriniz olmasa bile vergi beyaninizi yapmanizi oneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@Oguz-1

Kesin göç edeceğiniz tarihe müteakip 20 iş günü içerisinde yapmanız gerekiyor.

T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak

• Merhabalar eşimin GSS kaydını yaparken vize yeri olarak ankara gözüküyor ancak biz taylanddan alacağız bizim gibi hata yaşayan oldu mu ülke de Türkiye olarak kaldı değiştirilmiyor

• ⭐⭐⭐

@srkansimsek
    Tetraxim sağlık bakanlığının aile sağlığı merkezlerine gönderidiği bir aşıdır. Stok durumuna göre aile sağlığı merkezlerinde bulunmaktadır..Eczanelerde satışı yoktur.
    Mülakat yeriniz neresi, imzanızda görünmüyor. Ona göre farklı bir çözüm önerebilirim.

• Merhabalar mülakatıma tercümanla birlikte girmek istiyorum örnek mail formatı yada örnek yollayabilecek var mı ?

Teşekkür ederim 🙂

• @Flight101 merhaba. Viyana Molnar'da 1 Eylül tarihinde sağlık muayenemiz var. Aile hekimliği Tdap aşısını yapacak ancak polio yok. İnaktif polio bulabilir miyim? 5 li ya da 6 lı karma dedikleri bir aşı var. Onu yaptırsam olur mu sizce? Geçtiğimiz cuma günü hepatit B pediatrik aşıyı 2 doz (her biri için 9 doz yazıyor e nabızda) uyguladı aile hekimliği. Ticari adını bilmiyordu hemşire hanım. 6'lı karma içerisinde inaktif polio da var ancak hepatit b de var. 5' li karma en uygunu ama bakalım ellerinde var mı? Yaşlı olmanın dezavantajları olsa gerek:) Aşı işlerini Viyana'ya bırakmak istemiyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi olası yan etkilerini burada yaşamak lazım. Fikirleriniz önemli. Teşekkürler. @Nacrumates

• ⭐⭐⭐

@srkansimsek

@srkansimsek, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 merhaba. Viyana Molnar'da 1 Eylül tarihinde sağlık muayenemiz var. Aile hekimliği Tdap aşısını yapacak ancak polio yok. İnaktif polio bulabilir miyim? 5 li ya da 6 lı karma dedikleri bir aşı var. Onu yaptırsam olur mu sizce? Geçtiğimiz cuma günü hepatit B pediatrik aşıyı 2 doz (her biri için 9 doz yazıyor e nabızda) uyguladı aile hekimliği. Ticari adını bilmiyordu hemşire hanım. 6'lı karma içerisinde inaktif polio da var ancak hepatit b de var. 5' li karma en uygunu ama bakalım ellerinde var mı? Yaşlı olmanın dezavantajları olsa gerek:) Aşı işlerini Viyana'ya bırakmak istemiyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi olası yan etkilerini burada yaşamak lazım. Fikirleriniz önemli. Teşekkürler. @Nacrumates

Selamlar..İmzanızda mülakat tarihi yeri gibi bilgilerin güncellenmesi gerekiyor.
    Tetraxim yapacaksa içinde polio mevcuttur.
    5'li karma içinde de polio mevcuttur.
    Siz dışarıdan içeriğinde polio olmayan (örneğin Adacel) alıp uygulatacaksanız yada hekiminiz içinde polio olmayan bir Tdap uygulaması yapacaksa kendisinden oral polio aşısı yapmasını isteyiniz. Her iki aşıyı da e-nabız sistemine işletiniz.
    Dr. Molnar oral polio aşısını kabul etmektedir.

• @Flight101 yazdıklarınızı uygulayıp Pazartesi günü netice almayı umut ediyorum. Çok teşekkür ederim. Yeni kıtada size ve tüm forumdaşlara sağlıklı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum.

• @Nacrumates selamlar, ben bu konuyu geçenlerde konsolosluğa mail atarak sordum, yani diplomamın türkçe olduğunu, çeviriye ihtiyaç olup olmadığını sordum. Gelen yanıtta çeviriye ihtiyaç bulunmadığını, diplomanın aslı ile birlikte edevletten alınacak qr kodlu mezun belgesinin yeterli olduğunu söylediler. Tabi siz her ihtimale karşı çeviriyi yanınızda bulundurabilirsiniz, size kalmış.

• Arkadaslar selamlar oncelikle degerli forum yoneticilerine sonrada mulakatlarda verdikleri bilgilerden dolayi forumdaslara tesekkurler simdiden.Hk Eylul ayi olarak 6-7 gc kazanani olarak mulakata gidiyoruz. yolculuklar bugunden itibaren basliyor,bizlere bol sans dileyin dualariniza ihtiyacimiz var 🙂

• @Cansu-mer Sosyal medyadan takip edebiliriz paylaşırsanız bizi de heyecan basıyor haliyle 😞

• Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

• Teşekkürler bilgi için, netleştirme amaçlı kendime garantiye almak adına bende mail atıp olası bir sorunda siz kabul etmiştiniz diyebilirim veya çok zor değilse bu hafta içerisinde çeviriyi yaptırabilirim.
    @Ardando

• Merhabalar Herkese, Ben tifliste mulakata girdim ve vizeyi alidim . Simdi Saglik muayenesinden itibaren 6 ay surem var anladigim kadariyla amerikaya gitmeden once bir ucret daha yatirilmasi gerekiyor ve 1 aya kadar greencard geliyormus . Bu asamada bu ucreti yatirmak disinda herhangibirsey yapmak gerekiyor mu Bilgilendirirseniz cok sevinirim. Ve bana saglik muayenesinde cd vermediler bu gerekir mi ?

Konu ile alakasiz ama B2 turist vizesini de dvloterryde oldugu gibi tasiyip baska ulkede giriliyor mu ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |