Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.8k 953

• Tekrar merhaba, ben Amerika’ya henüz yerleşmeyeceğim. Merak ettiğim bir konu var. Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum. Orda beni bağlayan bir şey yok sadece airbnb de bir eve kendi kaydımı yaptım postal officeden. Herhangi bir vergi ödemek zorundayım gelirim veya giderim yok banka hesabım yok hiç bir şeyim yok orda. 2. Sorumda Türk Konsolosluğuna bu durumu iletmeli miyim çünkü para cezası oluyormuş duyduğum kadarıyla iletmezsem. Adres değişikliği için . Teşekkürler. Yanlış başlıktaysam tekrar kusura bakmayın (6 ay -1 sene uzun kalırsam ülkeden ne ne olacağını biliyorum ama yinede hatırlatırsanız teşekkür ederim

• Tekrardan selamlar aşı tüm aile hekimlerinde fazlasıyla mevcut. Ellerinde olmama şansı yok. Aile hekiminiz kabul ettiyse onlarda ellerinde bulunan aşıdan yapmalarını rica edin. Ben de istanbulda ikamet ediyorum ve birçok eczacı öğrencim tanıdıklarıma rağmen depolarda bulamadım. Özel levent hastanesini arayabilirsiniz tetraxim yok fakat tdap ellerinde mevcuttu ben her ihtimale karşı araştırmıştım her yeri. Son olarakta bence çevrenizdekilerin aile hekimleriyle arası iyi olanlara e nabız üzerinden aile hekimini değiştirip devam edebilirsiniz.
    @srkansimsek

• @Oguz-1
    Merhaba, eger yillik geliriniz ~15k USD altinda ise vergi beyani yapma zorunlulugunuz yok. Siz yine de bu linkte yer alan tabloya gore teyit edebilirsiniz.
    Green Card sahibi olmak bu tarz sorumluluklari da beraberinde getirmektedir. Sadece Amerika icinde var olan gelirleriniz degil, su anki yasadiginiz ulkede eger gayrimenkul arsa gibi tasinmazlarinizdan elde ettiginiz ya da mevcut isinizden elde ettiginiz bir geliriniz varsa bunlari da beyan etmeniz gerekir. Yani sira TR’de ki banka hesaplarinizda 10k dolar uzeri bir bakiyeniz varsa bunu da bildirmeniz gerekiyor. Eger Amerika’da gercekten bir yasam kurma planiniz varsa geliriniz olmasa bile vergi beyaninizi yapmanizi oneririm.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Oguz-1

Kesin göç edeceğiniz tarihe müteakip 20 iş günü içerisinde yapmanız gerekiyor.

T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak

• Merhabalar eşimin GSS kaydını yaparken vize yeri olarak ankara gözüküyor ancak biz taylanddan alacağız bizim gibi hata yaşayan oldu mu ülke de Türkiye olarak kaldı değiştirilmiyor

• ⭐⭐⭐

@srkansimsek
    Tetraxim sağlık bakanlığının aile sağlığı merkezlerine gönderidiği bir aşıdır. Stok durumuna göre aile sağlığı merkezlerinde bulunmaktadır..Eczanelerde satışı yoktur.
    Mülakat yeriniz neresi, imzanızda görünmüyor. Ona göre farklı bir çözüm önerebilirim.

• Merhabalar mülakatıma tercümanla birlikte girmek istiyorum örnek mail formatı yada örnek yollayabilecek var mı ?

Teşekkür ederim :)

• @Flight101 merhaba. Viyana Molnar'da 1 Eylül tarihinde sağlık muayenemiz var. Aile hekimliği Tdap aşısını yapacak ancak polio yok. İnaktif polio bulabilir miyim? 5 li ya da 6 lı karma dedikleri bir aşı var. Onu yaptırsam olur mu sizce? Geçtiğimiz cuma günü hepatit B pediatrik aşıyı 2 doz (her biri için 9 doz yazıyor e nabızda) uyguladı aile hekimliği. Ticari adını bilmiyordu hemşire hanım. 6'lı karma içerisinde inaktif polio da var ancak hepatit b de var. 5' li karma en uygunu ama bakalım ellerinde var mı? Yaşlı olmanın dezavantajları olsa gerek:) Aşı işlerini Viyana'ya bırakmak istemiyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi olası yan etkilerini burada yaşamak lazım. Fikirleriniz önemli. Teşekkürler. @Nacrumates

• @srkansimsek

@srkansimsek, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 merhaba. Viyana Molnar'da 1 Eylül tarihinde sağlık muayenemiz var. Aile hekimliği Tdap aşısını yapacak ancak polio yok. İnaktif polio bulabilir miyim? 5 li ya da 6 lı karma dedikleri bir aşı var. Onu yaptırsam olur mu sizce? Geçtiğimiz cuma günü hepatit B pediatrik aşıyı 2 doz (her biri için 9 doz yazıyor e nabızda) uyguladı aile hekimliği. Ticari adını bilmiyordu hemşire hanım. 6'lı karma içerisinde inaktif polio da var ancak hepatit b de var. 5' li karma en uygunu ama bakalım ellerinde var mı? Yaşlı olmanın dezavantajları olsa gerek:) Aşı işlerini Viyana'ya bırakmak istemiyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi olası yan etkilerini burada yaşamak lazım. Fikirleriniz önemli. Teşekkürler. @Nacrumates

Selamlar..İmzanızda mülakat tarihi yeri gibi bilgilerin güncellenmesi gerekiyor.
    Tetraxim yapacaksa içinde polio mevcuttur.
    5'li karma içinde de polio mevcuttur.
    Siz dışarıdan içeriğinde polio olmayan (örneğin Adacel) alıp uygulatacaksanız yada hekiminiz içinde polio olmayan bir Tdap uygulaması yapacaksa kendisinden oral polio aşısı yapmasını isteyiniz. Her iki aşıyı da e-nabız sistemine işletiniz.
    Dr. Molnar oral polio aşısını kabul etmektedir.

• @Flight101 yazdıklarınızı uygulayıp Pazartesi günü netice almayı umut ediyorum. Çok teşekkür ederim. Yeni kıtada size ve tüm forumdaşlara sağlıklı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum.

• @Nacrumates selamlar, ben bu konuyu geçenlerde konsolosluğa mail atarak sordum, yani diplomamın türkçe olduğunu, çeviriye ihtiyaç olup olmadığını sordum. Gelen yanıtta çeviriye ihtiyaç bulunmadığını, diplomanın aslı ile birlikte edevletten alınacak qr kodlu mezun belgesinin yeterli olduğunu söylediler. Tabi siz her ihtimale karşı çeviriyi yanınızda bulundurabilirsiniz, size kalmış.

• Arkadaslar selamlar oncelikle degerli forum yoneticilerine sonrada mulakatlarda verdikleri bilgilerden dolayi forumdaslara tesekkurler simdiden.Hk Eylul ayi olarak 6-7 gc kazanani olarak mulakata gidiyoruz. yolculuklar bugunden itibaren basliyor,bizlere bol sans dileyin dualariniza ihtiyacimiz var :)

• @Cansu-mer Sosyal medyadan takip edebiliriz paylaşırsanız bizi de heyecan basıyor haliyle :(

• Herkese merhabalar babam 2024 greencard kazananı babam ve diğer aile üyelerim Kasım 2024 yılında amerikaya yerleştiler .Ben maalesef 21 yaş sınırından dolayı gidemedim şu an23 yaşındayım ,gitme yollarını araştırdım ı-130 formu anladığım kadarıyla yıllar alan bir süreçmiş benim de gitmem için izleyebileceğimiz daha hızlı bir yol var mı nasıl gidebilirim çok madur kaldık yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

• Teşekkürler bilgi için, netleştirme amaçlı kendime garantiye almak adına bende mail atıp olası bir sorunda siz kabul etmiştiniz diyebilirim veya çok zor değilse bu hafta içerisinde çeviriyi yaptırabilirim.
    @Ardando

• Merhabalar Herkese, Ben tifliste mulakata girdim ve vizeyi alidim . Simdi Saglik muayenesinden itibaren 6 ay surem var anladigim kadariyla amerikaya gitmeden once bir ucret daha yatirilmasi gerekiyor ve 1 aya kadar greencard geliyormus . Bu asamada bu ucreti yatirmak disinda herhangibirsey yapmak gerekiyor mu Bilgilendirirseniz cok sevinirim. Ve bana saglik muayenesinde cd vermediler bu gerekir mi ?

Konu ile alakasiz ama B2 turist vizesini de dvloterryde oldugu gibi tasiyip baska ulkede giriliyor mu ?

• Arkadaşlar merhaba

Dosya taşımayı düşünüyorum fakat taşıyacağım ülkeyi henüz netleştiremedim ve yardımınız gerekiyor. Amerika vizem var fakat herhangi bir ülkede uzun süre kalabilecek vaktim yok. Schengenle uğraşmak istemiyorum. Hangi ülkeden gidip gelerek işlerimi halledebilirim yani süreç veya sonuç kısımlarını o ülkede beklemeyip her aşamadan sonra bi sonraki aşamaya kadar türkiyede dönmek gibi planım var sizce 10 günde 3 gün kalabilecek şekilde gidip gelerek hongkong gibi asya ülkelerinden vizemi alabilir miyim ya da önereceğiniz herhangi bir ülke var mı?

• @Ardando

Selamlar, talihli eşim lise mezunu, elimizde orjlnal lise diploması mevcut fakat 2003 mezunu ve okulun adı değişmiş artı e-devlette görünmüyor, bizi bu durumda tastik, tercüme veya apostil gibi şeyler yaptırmamız gerekiyor mu, 2006 öncesi mezunların e-devlette görünmediğini öğrendik, bir de okul adı değişikliği arşiv kayıtları sorunu filan var, ama dediğim gibi orjlnal diplomamız mevcut, bu konuyla ilgili biraz tereddütlüyüz, ne yapabiliriz acaba ?

• Sn. @Nacrumates Sn. @Ardando Viyana konsolosluğunun bana gönderdiği randevu teyit mailinde şöyle bir ifade var;

Please don't take the medical exams yet.
    The passports and documents may be collected from the Consulate, no need to register for the return of your passport.

Ancak ben medical exam için 1 Eylül e randevu oluşturdum. Yukarıdaki durum bana özel mi merak ettim. 2024 Viyana mülakat deneyimlerini okurken bazı arkadaşlarımız visa mülakatından sonra sağlık muayenesine girmiş. Bu bir tercih mi acaba? Bu konuda mülakat deneyimi olan arkadaşlarım da yorumlarda sevinirim .Teşekkürler. Sn. @gucarslan

• Bana gelen viyanadan mailde sağlık kontrolü için yeterli süreyi ayırın lütfen gibi ibare vardı herkeste olan klasik. Size bu bilgilendirme ne zaman geldi acaba?
    @srkansimsek

Benzer Başlıklar

• 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k