Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bysb

Evet, hemen hemen dediğiniz gibi. Bu sene başvurursanız 2035’den önce, Dignity Act geçerse 2030’dan önce gidersiniz yaklaşık olarak. Dignity Act’in yasalaşma ihtimali zayıf ancak yine de imkansız değil. Umarım hızlandıracak herhangi bir şey gerçekleşir.

• @emre911 Tamam

• Yasaklı

@emre911
    İnsanlara hayal satmak ne kadar yanlışsa umutsuzluğa sevketmekte bi o kadar yanlış.

• @Thor88 gerçekten hak veriyorum bu yorumunuza tabi ki umut vermemek doğru olmadığı gibi hayal kırmakta çok üzücü ama neyse de onu söyleyip ona göre de yol göstermek lazım

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @nbbyr

Benim öyle bir amacım yok. Sizin umutlanmanız ya da umudunuzun kırılması benim ne işime yarayacak?

Kendim de bu sürece girmiş ve süreci devam eden birisi olarak gerçekleri söylüyorum. Biz sürece dahil olurken elimizin altında böyle bir kaynak yoktu maalesef ve çoğumuz 2-4 yıl vaadlerine kanmış olduk. Gerçekte olan durumu ortaya seriyoruz ki bu süreçten umudu olan herkes önünü görsün. Ben şahsen şu an bildiklerimi başta bilsem hiç bulaşmazdım, çoğu arkadaş da aynı fikirde. Üstelik takvimi etkileyen birçok parametre ve belirsizlik olduğu için Avrupa fırsatlarını da değerlendiremeden beklemek durumunda kalıyoruz.

Çok isteyen 20 bin doları verip sürece dahil olabilir. 4 sene sonra değil 10 sene sonra bültende current olunca kulaklarınız çınlayacaktır.

• Yasaklı

@emre911
    Resmi verilere göre konuşmak lazım şuanda süreç 4 yıl sürüyor, bu resmi veri. Trump öncesi çok büyük yavaşlama var bülten 2 yılda 6 ay ilerlemiş ama şuanki durumda bu mali yılda sanırım 8 ay ilerledi.

Sürece başlarken diğer firma ile başlasaydın 1 yıl daha önde olacaktın ve resmi verilere göre 2 yıldan az kalmış olacaktı current olmana.

İnsanlara 10 yıl beklersiniz şöyle olacak böyle olacak diyosun iyi güzel, peki önerin nedir, ne yapalım, hangi yolu izleyelim GC ye ulaşmak için, alternatif nedir peki? Onu da söyle ya da kendi sürecine odaklan. Her yazana negatif i yüklemeye çalışıyosun sürekli. Merak etme herkes her türlü veriye ulaşabiliyor ve muhkemesini yapıyor. Kendine sakla varsa bi bildiğin yardımcı ol ya da olma, farazi konuşmanın anlamı da mantığı da izahı da yok.

Kulak çınlama olayına gelince görücez burdayız.

• @nbbyr

Hangi resmi veriye göre şu anda 4 sene sürüyor diyebiliyorsun, o resmi veriyi de paylaşabilir misin? 10.000 kişi senelik kota belli, kuyrukta kaç I-140 onaylı dosya bekliyor kısmen belli, bu dosyalarda ortalama kaç kişi bekliyor belli. Ortalama da her yıl 10 binin üzerinde dosya onaylıyor görünüyor USCIS. Bu da şu anda her yıl 25-30 bin aday daha kuyruğa ekleniyor demek. Basit matematik. Trump ile konunun ilgisi yok. Arz talep dengesi bozulmuş durumda. Zamanla başvuru azaldıkça belki dengelenir.

İkincisi ben başvururken başvurduğum firmada da 6 ay kazanabilirdim, açık pozisyon vardı. Lokasyon ve işverene göre tercih yaptım. BDV’de de uygun pozisyon ve işveren yoktu o sırada. Yine de gecikme olduğu doğrudur, zaten onları da burada yazdık. Vakit kazanmak isteyen BDV den başvurmalı dedim. Mesele benim vakit kazanmam kaybetmem değil, şu anki durum. Alternatifler ise kişinin kendi maddi veya eğitim durumuna kalmış.

Son olarak kimseye negatif bastığım yok, milleti kandırmaya çalışıyorlar hala tüm firmalar 3-4 yıl diye, millet de merak edip tekrar tekrar sorup yazınca insanlar uyanık olsun diye doğru bilgiyi paylaşıyoruz. Sana da ne yapacağımı veya ne yazacağımı soracak değilim. Yukarıda cevap yazdığım bile sen değildin. Beğenmiyorsan okuma geç.

• Yasaklı

@emre911
    Bülten 07/2021 biz şuan 08/2025 yeterli mi?

• ⭐⭐

@nbbyr Hocam resmi veri olarak 4 yıl sürdüğünü neye dayandırıyorsunuz bilmiyorum ama @emre911 'in bahsettiği konu gerçek. Burada bir duyguya veya yönlendirmeye yönelik konuştuğunu düşünmüyorum.

Aşağıdaki tabloda I-140 aşaması tamamlanmış ve GC kuyruğundaki kişiler gözüküyor. İşte bu kaynaklı resmi veridir. Bu kişiler tekil başvurular, bunların ailelerinin de yıllık 10K kotanın içine gireceğini düşünürseniz basit matematikle bazı sürelere ulaşmak mümkün.

Bence de yeni başlayacak olanların 8-10 yıl olarak düşünmeleri hem psikolojik hem de maddi olarak daha mantıklı olur.

5a8f98b2-6081-43b9-9bc6-3242769f78de-image.png

• @Riethian

Kendimiz bu sürecin ortasındayız, ortada bir Türkçe referans/kaynak yokken hepi topu 3-4 kişinin emeğiyle şu başlığı şu düzeye getirmişiz hala daha negatif basıyorsun, kendi sürecine bak, umut kırmayalım bilmemne diyen tipler çıkıyor. 150 sayfa tartışma yapılmış şurada, bültenin 4 yıl geride olması baz alınıp 4 sene sonra resmen Amerikaya gidilebileceği sanılıyor. Çok enteresan cidden.

• ⭐⭐

Arkadaşlar birbirimizle tartışmak bize fayda sağlamaz bültenin durumu ve ilerlemeyişi ortada zaten. Bu kategoriyi allayıp pullayıp 1.5-2 sene diye satanlarda aramızda bu forumdan yani 😊 şuan sesleri çıkmasada ortalıkta gözükmeselerde… evet yeni katılacaklar için minimum süre bence 7 sene maksimumda 10 yılı bulabilir ancak pd tarihi 2023 olanlar için 3 sene sonra süreç sonlanabilir pd si 2024 olanlar için 4-5 sene daha beklemek gerekiyor.
    Ben sürece başlamamış olsam şu şartlarda bu vize türüne yenilikler kota artırımı yada kullanılmayan geçmiş kotaların kullandırılması gibi kuyruğu eritecek müdahaleler gelmedikçe girmezdim.
    Sabır vizesi dedik bu yolda gerilip birbirimizi kırmayalım.
    Evet Emre arkadaşımız son mesajlarında süreyi ard arda artırdı ama 6-8-10 yıllar diyerek ancak haksızda diyemeyiz.
    Yeni katılacaklara tavsiyem başka seçenekleri değerlendirmeleri sürece başlayıp bekleyen bizlere ise bol sabırlar diliyorum.

• @mesut1905

Dediklerine katılıyorum hocam. Tek eklemek istediğim, süreleri ben arttırmadım. Son 1-2 yılın USCIS istatistikleri çeyrek çeyrek önümüze geldikçe buzdağının görünmeyen yüzü de ortaya çıktı. Ayrıca bizim PD ler ile yeni dahil olacaklar arasında 1,5-2 yıl süre olacak. Bu süre zarfında gelen LC başvurusu 15-20 binin, insan sayısı 40-50 binin üzerinde gibi görünüyor. Bu da 1-2 yıllık bir farkın 4-5 sene farkedeceğini gösteriyor. Bundan sonrasında ise dengeye uzun vadede oturacak gibi, zira BDV de bile doğru düzgün ilan artık yok (çünkü işverenlere gerçeği söylüyorlar)

Tek şans Dignity Act. O da havada kaldı gibi ama Allahtan ümit kesilmez deyip bekleyeceğiz, vakit bol nasıl olsa.

• Yasaklı

@mesut1905
    Mesut bey sen gerekeni söylemişsin ama oralı olmuyor, sana katılmakla beraber senin üzerinden bir sataşma olduğu için senin üzerinden cevap veriyorum😂😂😂

Sürecin şuan için 4 yıl olması ile 4 yıl sonra GC alınacağı cümleleri arasındaki farkı anlayamayan tipler var ve varsayımla konuşmaya devam ediyorlar. Ki 2. cümleyi hiçbir zaman kullanmadım.

• @nbbyr

Dostum daha ne söylediğinin farkında değilsin, benimle durduk yere tartışmaya çalışıyorsun. “Şu anda süreç 4 yıl sürüyor, bu resmi veri” yazan başkası mı? Basbaya 4 senede GC alacağına kendini inandırmışsın, milleti de inandırmak istiyorsun sanırım. Tüm istatistikler Türkiye’den yeni başvuracak birisinin 5-10 sene bandında(muhtemelen en az 7-8 yıl sonra) current olabileceğini gösteriyor. Burada süreyi etkileyebilen birçok faktör var. İş bununla da bitmiyor, CP yapanlar için üzerine 1-2 sene de konsolosluk mülakatı beklemesi var. Sadece ben değil, sayfadaki çoğu arkadaş da sana ifade ettiği halde kabullenememişsin. 4 sene sürse senden çok ben sevinirim emin ol. İmzandan anladığım kadarıyla henüz sürece dahil olmamışsın fakat başlığa da uzun süredir ara ara yazıyorsun. Aslında daha girmediysen bir açıdan 20 bin doları bu işe bağlamadığın için şanslı durumdasın. Karın ağrın nedir tam olarak?

• @emre911 Arkadaş yanlış birşey söylemiyor şu an ki kaynak ve verilere göre şu anda pd si başlayan birisinin en az 6-7 sene bülten ve diğer süreçleri beklemesi gerekiyor. Bende 36 ay sonra sureciniz bitecek abd de ise baslayacaksınız şeklinde bu sürece girdim. İşin içine girdikten sonra o paraları verdikten sonra ister istemez detaylı araştırma sürecine giriyorsunuz ve anlıyorsunuz ki 2-3-4 sene diyen firmalar aslında doğruyu söylemiyormuş. Daha doğrusu evet eskiden bu sürelerde bu süreç tamamlanıyormuş. Ama şu an güncel haliyle bu süreler maalesef imkansız.

• @emre911 Tartışmayı alevlendirmeden mümkün olduğunca yapıcı bir üslupla katkıda bulunmaya çalışayım durumun anlaşılmasına.

Sürece bakış açınız eldeki verilere göre haklı olarak negatif olabilir bunda bir sıkıntı yok. Kendi bakış açınıza göre gerçekçi tahminlerde de bulunuyor olabilirsiniz bunda da bir sıkıntı yok. Sorun hiçbir fırsatı kaçırmadan her fırsatta negatif konuşuyor olmanız. Kendinize göre bir sebebiniz olabilir bunun için. Sizi itham etmek istemiyorum. Sizin gösterdiğiniz sebep insanları uyarmak, gerçekçi olmalarını sağlamak, doğru yolu göstermek, mağdur olmalarını engellemek vs. Bu bana çok üstten geliyor mesela. Herkesin kendi aklı, fikri, muhakeme yeteneği var. Kendi araştırıp hayatı üzerine kendi karar verebilir.

Burada herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor sadece siz değilsiniz insanların iyiliğini düşünen. Tabii ki araştırıp, öğrenip KENDİ İSTEĞİNİZLE burada bilgilerinizi paylaşıp bir fayda sağlamak isteyebilirsiniz ama "forumu bir yerden aldık bir yere getirdik" veya daha önce söylediğiniz "yönettiğimiz WhatsApp grubumuz var" gibi söylemler bana egolu söylemler gibi geliyor. Kimse sizi zorlamıyor gidin araştırın öğrenin bize de anlatın diye. KENDİ İSTEĞİNİZLE katkıda bulunmaya çalışıyorsunuz ama karşı bir fikir gelince veya bu kadar fazla negatif konuşmayın denince hemen saldırıya geçiyorsunuz. Bilmiyorum farkında mısınız ama hiçbir karşı fikre tahammülünüz yok. İnsanlar bundan rahatsız oluyor. Siz tartışmıyorsunuz kendi düşüncelerinizi dayatıyorsunuz. Çünkü en doğrusu her zaman kendinizin bildiğini düşünüyorsunuz.

Şu an halihazırda tartışıldığı için alevlendirmemek adına şu zaman olayından örnek vermek istemiyorum. Ama daha öncesinden örnek vermek gerekirse mesela "şu kadar parayla gidin yoksa rezil olursunuz" minvalinde laflar etmiştiniz. Bunun kişiden kişiye değişebileceği herkes için farklı bir miktarın makul olabileceği düşüncesi ifade edilince de "yoooook olmaz mümkün değil ben insanlar mağdur olmasın diye konuşuyorum, bu parayla gidilmez, gidilirse geri dönülür, dönülmezse rezil olunur" gibi laflar etmiştiniz. Sonrasında her zaman yaptığınız gibi kendinizi haklı çıkarmak adına "zaten banka hesabınızda belli miktarda para olmazsa konsolosluk memuru red verir" demiştiniz. İnsanlar sizi ikna etmeye çalıştı ama tartışma kıyamet olurdu olmazdı "ilk mülakata girende görürsünüz" demiştiniz. Forumda bir arkadaş mülakata girdi banka hesabının, paranın esamesi okunmadı mülakatta.

Demem o ki egonuz size izin vermiyor, söylediğiniz şeyin doğru olmayabileceği fikri aklınıza dahi gelmiyor. İnsanlar bundan rahatsız oluyor. Açılan her konuda negatif basmanız da (ne kadar parayla ABD'ye gidilmeli gibi bir konu da bile) artık insanları yıpratıyor. Tekrar söylüyorum sadece sizin düşünme ve karar verme yeteneğiniz yok. Bizim adımıza karar vermenize ihtiyacımız da yok. KENDİ İSTEĞİNİZLE tavsiye verirsiniz vermezsiniz o sizin bileceğiniz iş ama kimseye bir şey dayatamazsınız. Kendinizi EB-3 vizesi konusunda otorite olarak görmeye başladınız. Belli duygularınızı bu vize üzerinden tatmin ediyorsunuz belli ki ama benim sizi otorite olarak görmediğimi açıkça belirtmem gerekiyor.

• ⭐⭐

@Thor88 Hocam yazdıklarınızın iki paragrafını okudum ama elma ile armutu bir tutmuşsunuz. @emre911 sadece verilerle konuşuyor. Karşı bir fikir varsa da bunun veriye dayanmasını bekliyor hali ile. Burada karşı fikir diye savunduğunuz şeyler negatif bilgi görmek istemeyen insanlar ve kulaktan dolma bilgileri veri diye dayatmaya çalışan insanlar. Bu yolda harcanacak para kimisi için az ama büyük çoğunluk için iyi bir para. Herkesin aklı fikri var ve kendi araştırmasını kendisi yapsın diyorsunuz. Emre Bey'in paylaştığı bilgi özellikle bu kişiler için altın değerinde. Bunu da pek tabi araştırabilirler. Ayrıca cidden bu başlık altında ciddi bilgi var. Balıklama olarak bu yola girdikten sonra hepimiz çok kısa sürede çok fazla bilgiye maruz kaldık. Bu başlığı da bir günlük gibi yeni öğrendiğimiz tüm bilgileri paylaşmak için kullandık. Dolayısı ile bunu belirtmeyi üstten bakmak gibi görüyorsanız bu sizin dar pencereniz. Burada kimsenin böyle küçük hesapları olduğunu sanmıyorum. Bol şans!

• Yasaklı

@Riethian
    Hala egolu üstten tavırla senin dar penceren diyosun hangi veri? tahmin yapıyo varsayımda bulunuyo kimin kaç aile üyesi var biliyo mu boş boş konuşmayın veri istiyosan şuanda bak şuanda diyorum çünkü arkadaşın bu konuda sıkıntısı var süreç 4 yılda bitiyor. BDV nin sayfasını takip et bülten resmi veri. İleriye dönük ne olur bilinmez şuan vize alanlar 4 yıl önce başlamış. Kesin böle olacak şöle yapın böle yapın diye kimseye dayatamaz fikirlerini. Şahsi fikrimdir desin geçsin.

• Öncelikle Emre, Thor ve nbbyr arasında geçen tartışmayı okudum, iki tarafın da görece haklı oldukları konuları gördüm.

1 - Firmaların "Normalde 3 yıl ama işte backlog var, o yüzden 4 yıla kadar uzayabilir." söylemleri konusunda @Sinan'a katılıyorum. Mevcut bültende 3-4 yıl gibi bir sürede sonuçlanması pek mümkün değil.

2- Dignity Act veya POTUS/Kongre'nin immigration yönünde alacağı kararname/yasalar ile birlikte bu süre gerçekten 3-4 yılda tamamlanabilir. Ancak bu tamamen bir öngörüdür, daha doğrusu legal göçmenlerin beklentisidir. Mevcut yönetimin illegal göçmenliğin karşısında aldığı tavır ve legal göçmenliğe verdiği önemden dolayı, kuyrukta bekleyen on binlerce dosyanın bir an önce eritilmesi yoluna gidilebilir. (Bkz: Dignity Act tasarısında bulunan bütçe ve uygulamalar)

En başından Current olmaya gelene kadar, processing sürelerinin aşırı uzun olması burada sorun yaratıyor. Bkz @Riethian'ın PWD App tarihinden LC Onay tarihine kadar geçen 2 yıl 3 ay processing süresi. Ya da ilk postta bulunan Excel tablosunu açıp, 77 kişinin zaman içinde nasıl bir ilerleme kat ettiklerini görebilirsiniz.(77 kişinin dışında henüz Excel tablosuna giriş yapmayanlar mevcut, biri de benim mesela)

3- Processing süresi bittikten sonra vize bülteninde "Current" olma dediğimiz yani vize randevusu almaya uygun olma haline gelmek şu anki şartlarda zaten çok uzun sürüyor, bir de üstüne Current olmak için yıllarca beklemek gerekiyor. Bu ne anlama geliyor? Her ay yayınlanan vize bülteninde 2021 yılında olan bültenin bir anda "C" haline gelmesi lazım ki, processing süresini 2025 Ağustos ayında tamamlayan bir kişi vize randevusu alabilsin.

@nbbyr hocam diğer arkadaşlarla yaptığınız tartışmada haklı olduğunuz yönler var, özellikle karamsarlığa kapılma ya da negatiflik yönünde size hak veriyorum ancak, bülten 4 yıl geride maalesef.

Bültenin birkaç ay içerisinde hızlanabileceği/eriyebileceği ya da processing sürelerinin de yarı yarıya düşebileceği ihtimali imkansız değil. Evraksız göçmenlere yapılan ICE baskınlarından sonra doğabilecek işgücü açığını kapatmak adına zaten Dignity Act yasa tasarısı ortaya atıldı.
    İşgücü açığını kapatmak için EB türündeki vizelerin süreçlerini hızlandırabilirler. Ancak belirttiğim gibi bunların hepsi ihtimal, öngörü, beklenti şeklinde.

Forumlar tartışma, bilgiye ulaşma ve dayanışma için vardır ancak üslup konusunda dikkat edilmesi taraftarıyım.

Sevgiler,

• Benim kafama takılan konu şu. 10.000 Eb-3 kotasının her ülkeye ayrılan kotası %7 değil mi? ve başvuru yapan ülkelere baktığınızda çoğunluk 4-5 ülkede. yani meksika, filipinler, nijerya, vietnam ve endonezya. ve bu ülkelerden alınacak aday sayısı maksimum 700 kişi değil mi ? yani toplam aday sayısına bakıp 8-10 yıl sürer ne demek oluyor? attığınız tabloda meksika 20.000 kişi gözüküyor mesela. bu sayının her yıl en fazla 700 tanesini almayacak mı? ben bu 20.000 kişinin hepsini mi bekleyeceğim ? ben mi anlamıyorum. Bilen varsa aydınlatsın.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 1
  • 47
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |