EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
Selamlar hocam. Kesin diye bir şey söz konusu değil tabii ki. En nihayetinde gerekli şartları sağlamanıza ve konsolosluk otoritelerinin veya USCIS’in kararına bağlı alıp alamamanız. Etkileyen birçok etken olabilir.
Her şey yolunda giderse 8-10 yıla anca alırsınız. 5 yıl şu anki durumda imkansız.
cevap için çok teşekkürler, I-140 Premium Processing diye bir seçenek var 2800 dolar karşılığında yapılıyor galiba bunu almak süreci hızlandırır mı? hızlandırırsa ne kadar zaman kazandırır tahmini olarak bir fikriniz var mı?
-
Hayır hocam, hiçbir etkisi yok maalesef. I-140 onayını almak sadece gidecek oluşunuzu büyük ölçüde garanti altına almış oluyor zira LC başvuru tarihiniz, yani bültende beklediğiniz Priority Date’iniz olası bir işveren kaybında dahi sizin adınıza mühürlenmiş oluyor. Toplam süreye hiçbir etkisi bulunmuyor. Vereceğiniz hiçbir para şu an bu süreci hızlandıramaz. Uzun bir bekleme listesi ve yıllık 10.000 kişi (aile üyeleri dahil) kota mevcut. Bu sebeple şu andan itibaren Priority Date alacakların 2033’den önce gidişi mevcut kotalarla mümkün değil. Yasalarda bir değişiklik olursa bilemeyiz ama düşük ihtimal. 3-5 sene diyen tüm firmalar açıkça yalan söylüyordur. Gerçekçi tahminler artık 8-10 yıl bandı.
-
@emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
Hayır hocam, hiçbir etkisi yok maalesef. I-140 onayını almak sadece gidecek oluşunuzu büyük ölçüde garanti altına almış oluyor zira LC başvuru tarihiniz, yani bültende beklediğiniz Priority Date’iniz olası bir işveren kaybında dahi sizin adınıza mühürlenmiş oluyor. Toplam süreye hiçbir etkisi bulunmuyor. Vereceğiniz hiçbir para şu an bu süreci hızlandıramaz. Uzun bir bekleme listesi ve yıllık 10.000 kişi (aile üyeleri dahil) kota mevcut. Bu sebeple şu andan itibaren Priority Date alacakların 2033’den önce gidişi mevcut kotalarla mümkün değil. Yasalarda bir değişiklik olursa bilemeyiz ama düşük ihtimal. 3-5 sene diyen tüm firmalar açıkça yalan söylüyordur. Gerçekçi tahminler artık 8-10 yıl bandı.
anladım, cevap için çok teşekkürler. Ben bu iş için geç kalmışım anladığım kadarıyla. Başka maçlara artık

-
@emre911 John Dorer'ın Eb3.work sitesinde paylaştığı bilgi güncel duruma göre LC file tarihinden itibaren sürecin 4 yılda sonuçlanacağı. Umarım doğrudur.
-
@Thor88, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@emre911 John Dorer'ın Eb3.work sitesinde paylaştığı bilgi güncel duruma göre LC file tarihinden itibaren sürecin 4 yılda sonuçlanacağı. Umarım doğrudur.
Şu andaki durum bu. Gelecekte bu süre uzayabilir de kısalabilir de. Ama şu an ağırlıklı görüş gittikçe uzayacağı yönünde.
-
@Thor88 merhaba bu bilgi sitesini benimle de paylaşır mısınız iletiyi okumak istiyorum
-
@Duygu-Çelik Merhaba, tabii ki.
Yazı boyunca birkaç defa değiniyor, en son Final Thought kısmında da "As of August 2025, most countries, including the Philippines, Mexico, Brazil, and Nigeria, share the same priority date cutoff of July 8, 2021. That means new applicants should expect the entire journey to take about four years from the time their PERM is filed." diyor.
Yazının tümüne linkten ulaşabilirsiniz.
https://eb3.work/eb3-visa-wait-time-by-country-how-long-does-the-process-take-in-2025/ -
Hayır maalesef yanlış bir bilgi. Bu ürünü pazarlayanlar düz mantık bültende görünen tarihi günümüz tarihinden çıkartıp, yani aradaki farkı alıp; yaklaşık bu kadar sürer diye bilgi veriyorlar. Bültenin mantığı bu şekilde işlemiyor ve hiçbir zaman 1 takvim yılında 1 bülten yılı ilerlemiyor.
Yapılabilecek en doğru hesap, ancak şu tarih itibariyle I-140 onayını almış ve sadece bülteni beklemekte olan dosyalar için yapılabilir. USCIS istatistiklerini incelerseniz kurum her çeyrekte yani her 3 ayda 2-3 bin bandında Other Workers dosyasını onaylıyor. Bu da yılda ortalama 10.000 dosyanın onay alıp bekleme evresine geçtiğini gösterir. Şu an bülten tam 4 yıl geride. Bu da bültende Current gözüken tarihten bu yana geçen süre zarfında en az 40.000 dosyanın onaylandığını ve beklemeye geçtiğini gösteriyor. Dosya başına hane halkı sayısı yaklaşık 2,5 kişi. Yani 100.000 kişi vize bekliyor demek.
Bu bekleyenlerin bir kısmı “bona fide” ihlalleri ya da başka sebeplerden red yiyecek. Bir kısmının dosyası beklerken iptal olacak ya da geri çekilecek. Bir kısım dosyalar mükerrer, yani aynı aile fertleri için farklı dosyalar var. Bir kısmı tarihi diğerlerinden erken bile olsa yıllık maks %7 lik ülke kotasına takılıp ertesi yıllara bırakılacak. Bu gibi caseleri göz önünde bulundurarak Türkiye’den şu an LC onayını yeni almış bir dosyanın önünde Current olmak için 5-10 yıllık bir bekleme görünüyor. Kaldı ki yeni başvuranlar 16-17 ay LC onayı bekleyecek, o sürede I-140 onayı alan yeni dosyalar, vize basılan dosyalardan fazlaysa aradaki fark da bekleme sürelerine eklenmiş olacak.
İşin özü 4 sene imkansız bir tahmin. Şu an bu işe girecekseniz 2033-2035 tarihine göre hesap yaparak girin.
-
@selamibasaran hocam BDV'nin AOS fiyatı da 20.000 USD. Benim içim ilk öncelik bütçe bu aşamada, 20K olan ilanlara başvurmayı düşünmüyorum.
EB3.work de bu hafta sonu kontrol ettiğimde ilk taksitten 1.000 USD daha düşmüştü (işler kesat sanırım
toplamda 12.500 USD'ye geliyordu, o arada John ile bir kaç konu için yazıştım, ağustos ayı içerisinde başvurmayı planlıyorum demiştim. Bugün siteyi tekrar kontrol ettim fiyatı 13.500'e çekmiş
gözümden düştü.@emre911 evet dediğiniz gibi bültenle aramızda 4 sene var, 16 ay LC onayı dersek, minimum 1 sene de (ki daha fazla da sürer) konsolosluk randevusunu eklersek en az 7 senesi var, benim için kabul edilebilir, altında olursa ne ala.
Ayrıca şunu da unutmamak lazım, bülten çok sıkıştı illa ki bir yerde açılma olacaktır diye düşünüyorum, ek olarak Dignity Act onaylanırsa bülten ivme kazanır, mevcutta Trump da zaten süreci örtülü şekilde baskılıyor bence, anayasayı değiştirip tekrar başkan adayı olmaz ise Trump 2029 da gidici, yerine gelen göçmen politikalarında nası tutum sergileyecek bilmiyoruz. 7-8 sene de neler olur kim bilir ama bence bundan daha kötüsü bu vize türünü tamamen kaldırmak olur herhalde. (bu aşamada bir nevi süreci uzatıp başvurmayına getiriyorlar o da ayrı)
Sonuç olarak kendi adıma, 20K'ya bu aşamada ben yokum, 12500'e 7-8 seneyi bekleyebilirim, daha iyi bir planım yok ama John'da uyanık çıktı iyi mi

-
Evet, hemen hemen dediğiniz gibi. Bu sene başvurursanız 2035’den önce, Dignity Act geçerse 2030’dan önce gidersiniz yaklaşık olarak. Dignity Act’in yasalaşma ihtimali zayıf ancak yine de imkansız değil. Umarım hızlandıracak herhangi bir şey gerçekleşir.
-
@emre911 Tamam
-
@emre911
İnsanlara hayal satmak ne kadar yanlışsa umutsuzluğa sevketmekte bi o kadar yanlış. -
@Thor88 gerçekten hak veriyorum bu yorumunuza tabi ki umut vermemek doğru olmadığı gibi hayal kırmakta çok üzücü ama neyse de onu söyleyip ona göre de yol göstermek lazım
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Benim öyle bir amacım yok. Sizin umutlanmanız ya da umudunuzun kırılması benim ne işime yarayacak?
Kendim de bu sürece girmiş ve süreci devam eden birisi olarak gerçekleri söylüyorum. Biz sürece dahil olurken elimizin altında böyle bir kaynak yoktu maalesef ve çoğumuz 2-4 yıl vaadlerine kanmış olduk. Gerçekte olan durumu ortaya seriyoruz ki bu süreçten umudu olan herkes önünü görsün. Ben şahsen şu an bildiklerimi başta bilsem hiç bulaşmazdım, çoğu arkadaş da aynı fikirde. Üstelik takvimi etkileyen birçok parametre ve belirsizlik olduğu için Avrupa fırsatlarını da değerlendiremeden beklemek durumunda kalıyoruz.
Çok isteyen 20 bin doları verip sürece dahil olabilir. 4 sene sonra değil 10 sene sonra bültende current olunca kulaklarınız çınlayacaktır.
-
@emre911
Resmi verilere göre konuşmak lazım şuanda süreç 4 yıl sürüyor, bu resmi veri. Trump öncesi çok büyük yavaşlama var bülten 2 yılda 6 ay ilerlemiş ama şuanki durumda bu mali yılda sanırım 8 ay ilerledi.Sürece başlarken diğer firma ile başlasaydın 1 yıl daha önde olacaktın ve resmi verilere göre 2 yıldan az kalmış olacaktı current olmana.
İnsanlara 10 yıl beklersiniz şöyle olacak böyle olacak diyosun iyi güzel, peki önerin nedir, ne yapalım, hangi yolu izleyelim GC ye ulaşmak için, alternatif nedir peki? Onu da söyle ya da kendi sürecine odaklan. Her yazana negatif i yüklemeye çalışıyosun sürekli. Merak etme herkes her türlü veriye ulaşabiliyor ve muhkemesini yapıyor. Kendine sakla varsa bi bildiğin yardımcı ol ya da olma, farazi konuşmanın anlamı da mantığı da izahı da yok.
Kulak çınlama olayına gelince görücez burdayız.
-
Hangi resmi veriye göre şu anda 4 sene sürüyor diyebiliyorsun, o resmi veriyi de paylaşabilir misin? 10.000 kişi senelik kota belli, kuyrukta kaç I-140 onaylı dosya bekliyor kısmen belli, bu dosyalarda ortalama kaç kişi bekliyor belli. Ortalama da her yıl 10 binin üzerinde dosya onaylıyor görünüyor USCIS. Bu da şu anda her yıl 25-30 bin aday daha kuyruğa ekleniyor demek. Basit matematik. Trump ile konunun ilgisi yok. Arz talep dengesi bozulmuş durumda. Zamanla başvuru azaldıkça belki dengelenir.
İkincisi ben başvururken başvurduğum firmada da 6 ay kazanabilirdim, açık pozisyon vardı. Lokasyon ve işverene göre tercih yaptım. BDV’de de uygun pozisyon ve işveren yoktu o sırada. Yine de gecikme olduğu doğrudur, zaten onları da burada yazdık. Vakit kazanmak isteyen BDV den başvurmalı dedim. Mesele benim vakit kazanmam kaybetmem değil, şu anki durum. Alternatifler ise kişinin kendi maddi veya eğitim durumuna kalmış.
Son olarak kimseye negatif bastığım yok, milleti kandırmaya çalışıyorlar hala tüm firmalar 3-4 yıl diye, millet de merak edip tekrar tekrar sorup yazınca insanlar uyanık olsun diye doğru bilgiyi paylaşıyoruz. Sana da ne yapacağımı veya ne yazacağımı soracak değilim. Yukarıda cevap yazdığım bile sen değildin. Beğenmiyorsan okuma geç.
-
@emre911
Bülten 07/2021 biz şuan 08/2025 yeterli mi? -
@nbbyr Hocam resmi veri olarak 4 yıl sürdüğünü neye dayandırıyorsunuz bilmiyorum ama @emre911 'in bahsettiği konu gerçek. Burada bir duyguya veya yönlendirmeye yönelik konuştuğunu düşünmüyorum.
Aşağıdaki tabloda I-140 aşaması tamamlanmış ve GC kuyruğundaki kişiler gözüküyor. İşte bu kaynaklı resmi veridir. Bu kişiler tekil başvurular, bunların ailelerinin de yıllık 10K kotanın içine gireceğini düşünürseniz basit matematikle bazı sürelere ulaşmak mümkün.
Bence de yeni başlayacak olanların 8-10 yıl olarak düşünmeleri hem psikolojik hem de maddi olarak daha mantıklı olur.

-
Kendimiz bu sürecin ortasındayız, ortada bir Türkçe referans/kaynak yokken hepi topu 3-4 kişinin emeğiyle şu başlığı şu düzeye getirmişiz hala daha negatif basıyorsun, kendi sürecine bak, umut kırmayalım bilmemne diyen tipler çıkıyor. 150 sayfa tartışma yapılmış şurada, bültenin 4 yıl geride olması baz alınıp 4 sene sonra resmen Amerikaya gidilebileceği sanılıyor. Çok enteresan cidden.
-
Arkadaşlar birbirimizle tartışmak bize fayda sağlamaz bültenin durumu ve ilerlemeyişi ortada zaten. Bu kategoriyi allayıp pullayıp 1.5-2 sene diye satanlarda aramızda bu forumdan yani
şuan sesleri çıkmasada ortalıkta gözükmeselerde… evet yeni katılacaklar için minimum süre bence 7 sene maksimumda 10 yılı bulabilir ancak pd tarihi 2023 olanlar için 3 sene sonra süreç sonlanabilir pd si 2024 olanlar için 4-5 sene daha beklemek gerekiyor.
Ben sürece başlamamış olsam şu şartlarda bu vize türüne yenilikler kota artırımı yada kullanılmayan geçmiş kotaların kullandırılması gibi kuyruğu eritecek müdahaleler gelmedikçe girmezdim.
Sabır vizesi dedik bu yolda gerilip birbirimizi kırmayalım.
Evet Emre arkadaşımız son mesajlarında süreyi ard arda artırdı ama 6-8-10 yıllar diyerek ancak haksızda diyemeyiz.
Yeni katılacaklara tavsiyem başka seçenekleri değerlendirmeleri sürece başlayıp bekleyen bizlere ise bol sabırlar diliyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum