Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.0k 296

• Bu ileti silindi!

• @Hale-Goztur Biz köpeğimle dün Los Angeles’a iniş yaptık. Cdc Dog Import formunu ilk etapta tahmini (formalite) olarak doldurmalısınız, uçuş tarihinizin net olmadığını henüz bilet almadığınızı rezervasyon esnasında belirttiğinizde size esneklik sağlıyorlar. CDC rezervasyon onayınız geldikten sonra eğer farklı bir uçağa bilet aldıysanız tekrardan form doldurup yenisini alabilirsiniz. Yalnız bu değişikliği yine rezervasyonunuz olan facility’e bildirmeniz gerekiyor ki dosyanızı doğru import formu ile güncellesinler. Maalesef rezervasyonunuzun olduğu facility köpeğinizi 1 gece karantinaya alıyor bu yüzden aynı gün değil en erken ertesi gün öğlen saatlerinde işlemleriniz bitecek. Size tavsiyem uçuş tarihinizi haftaiçi salı-perşembe günleri arasında yapmanız çünkü resmi tatiller ve haftasonları veterinerler çalışmadığı için karantina süreniz uzuyor. Biz dün gece LAX havalimanına iniş yaptık, bugün 13:00’de köpeğimi geri alacağım ve akşamında asıl gideceğimiz yer olan Atlanta’ya geçiş yapacağız.

• @Mekselina-Kazan merhaba diyelimki sabah 8 de iniş yapsaydınız hemen köpeginizle cıkıs yaoanilcekmiydiniz karantina her halükarda varmı? 8 de iniş olsaydı nasıl bir işlem uygulanacaktı acaba bilginiz var mı? Köpegimiz zaten 13 saat stresli bir ucus yapıyor üstüne bir de karantina cok zorlu bi süreç. Geçmiş olsun

• Arkadaslar merhaba kopegimle birlikte amerikadan turkiyeye gidecegim daha once giden var mi ? Healt certificate alan oldu mu acaba ? islemler nasil ilerliyor amerika cikista ya da ucak icin herhangi bir belge ihtiyac var mi ? internette bir turlu bulamadim bir suru bilgi kirliligi var maalesef.

• @Hale-Goztur gece kalıp kalmayacağı gideceği tesise ve varis saatine göre değişiyor . Bizimde varis noktamız Dallas aslında , Washington dc yi tercih ettik. Bizim uçak saatimizden dolayı gece konaklaması yapacak , eğer uçağımız sabah 10.30 dan önce varıyor olsaydı yapmayacaktı mesela.
    Giyme olasılığınız olan tüm tesislere mail atabilirsiniz bilgilendirme mailini geliyor hepsinden . Atlanta hariç Allah onları bildiği gibi yapsın 😅 20 nin uzerinede mail attım birine bile geri dönüş yapmadılar ne yazık ki.

• @Mekselina-Kazan @Mekselina-Kazan Merhaba. Atlanta'da da Dandie Scottie Kennel adında bir facility mevcut. Hem çok ilgililer hem de araştırdığımız kadarıyla 6 bölge içinde en uygun fiyatlısı. Siz başka sebeplerle mi LAX'e uçmayı tercih ettiniz acaba?

• Merhaba 4 gün sonra İstanbul - Lax uçuşumuz var yanımızda kedimiz olcak kuduz aşısı kıstası nedir acaba ? Uçuş tarihinden 30 gün önce diye yapılması gerekiyor diye okumuştuk ancak ilçe tarım müdürlüğünden şu şekilde bir dönüş aldık “kuduz aşısından 21 gün sonra ülkeden çıkabilir” Nasıl bir yol izlemeliyiz bilemedim bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim

• @Ysfuncu merhaba, kediler için kuduz aşısı son 1 yıl içinde ancak uçuştan en az 30 gün önce yapılmış olmalıdır. Çıkış belgesini size tarım ilçe vereceği için herhangi bir güncelleme varsa bu sürelerde onlar daha iyi bilirler diye düşünüyorum. Ancak normalde prosedür yukarıda belirttiğim gibi. Kedinizin kuduz aşısı ne zaman yapılmıştı?

• @bernat Kuduz aşısı 2 yıl önce yapılmıştı. İlçe tarım aşı yapıldıktan 21 gün sonra ülkeden çıkış yapabileceğini söyledi. Bu durumda biletimizi ertelemek durumunda kalacağız.

• Merhabalar :) bizde eylül ayında kedimizle Miami uçuşu yapıcaz .Kedimiz Minnoş 5 kilo ve yanımızda olacak yalnız merak ettiğim konu sırt taşıma çantamız yeterli olur mu yoksa özel bir taşıma kafesi almalı mıyız ?

• @Seda-Isler-Celik uçuşun uzun olduğunu ve hayvanın uçuş süresince öndeki koltuğun altında duracagını düşünerek, içinde rahat edeceği, soft case ve uygun ölçülerde bir çanta edinmenizi tavsiye ederim. Eğer sırt çantanız yatay konuma geldiğinde hayvan içinde rahatça hareket edebilecekse, mevcut çantanız da uygun olabilir.

• ⭐⭐⭐

Selamlar..05.08.2025 tarihinde İstanbul - Atlanta THY direk uçuşu ile Amerika'ya girişimizi kedimizle yaptık.
    Kediler için seyahat öncesinde yapılanları ve seyahatimizi güncel bilgi olarak aktarmak isterim.

1. Evcil hayvanınızın çipi yoksa çip takım işlemini yaptırıp, pet pasaportunu çıkartınız. Pasaport içerisinde çipe ait seri numaralı ve barkodlu sticker düzenlenmelidir.
    2. Seyahat tarihinizden minimum 30 gün önce kedinize kuduz aşısı yaptırınız.
    3. Seyahaten birkaç gün önce iç dış parazit aşısını uygulatınız.
    4. Seyahatten en fazla 48 saat önce ikametinizin bağlı olduğu ilçe tarım müdürlüğüne giderek resmi veterinerin düzenlediği "Evcil Hayvan Veterinerlik Sertifikası" alınız. Bu belgede kediye, sahibine, çipine ve uygulanmış olan kuduz aşısına ait bilgiler bulunmaktadır.
      Aynı zamanda isteğe bağlı olarak, pet pasaportu arka sayfalarında bulunan "seyahate elverişlidir" kısmının olduğu yere resmi veteriner tarafından kaşe imza yaptırınız.
      Artık kediniz seyahate hazırdır.
      Seyahatimde kullandığım ve memnun kaldığım ürünün linkini aşağıya bırakıyorum.

Kedi Seyahat Çantası

Bu taşıma çantasını ayak ucumuza koyup sıkıntısız bir yolculuk yaptık. Neredeyse yolculuğun yarısında tasması takılı halde yanımızda da yatırdık. THY kabin ekibi bu durumla ilgili sorun çıkarmadılar.

Biletleme kısmına değinecek olursak, uçuşunuzu seçtikten sonra THY müşteri hizmetlerini arayararak uçuşunuzda pet olup olmadığını teyit ediniz. Zira uçuşlarda kabine alınacak maksimum pet sayısı 3'tür. Daha sonra biletleme işleminizi yapınız. Bilet alımı esansında kedinize ait bilgileri "Evcil Hayvan Ekle" başlığı altından yapınız. Burada taşıma çantası ölçüleri sorulmaktadır. Bu kısmı sitenin verdiği ölçüleri yazıp geçiniz. Eğer bu başlık çıkmazsa uçuşunuzdaki kabin içi pet kontenjanı dolmuş demektir.

Atlanta Havalimanı'nda girişte kedimiz var dediğimiz tüm görevliler "tamam, sorun yok" diyerek belge veya fiziki kontrol yapmadan geçmemize izin verdiler.

• @bernat cevabınız için. Teşekkürler sırt çantamı yan yatırımcı pek konforlu değil sanırım taşıma kafesiyle gideceğiz

• selamlar, kedisini uçakta yanına alan kişiler yolculuk boyunca ne gibi sıkıntılar yaşadılar ya da yaşıyorlar? bizim kedimizin box'ın içinde sürekli miyavlayacağını düşünüyoruz çünkü vet. giderken hiç susmuyor :) gerekirse Amerikayı ertelerim ama yinede onu kargo bölümüne koymam, deneyimlerinizi çok merak ediyorum.

• @Refiks
    Selamlar, eger kedinizin cok fazla stres yapacagini ve korktugu icin sureki miyavlayacagini dusunuyorsaniz, cok onermesem de bitkisel bazli bir sakinlestirici dusunebilirsiniz. Genellikle kalkis ve inis sirasinda daha cok korktuklarini soyleyebilirim, bunun disinda gecen surede daha stabil oldugu icin daha sakin olabiliyorlar. Eger kedinizin kafesiye beraber kilosu 8kg’dan fazla ise THY ozelinde kabinde tasimaniza izin verilmiyor, eger arada cok kilo farki yoksa bunu esnetebildiklerini daha onceki deneyimlerde paylasilmisti. Ancak denk geldiginiz kisiye gore de degisebilecegini unutmayiniz.
    Yolculuk boyunca karsilasmaniz en olasi durum ise, kedinizin cantasini genellikle ayak altiniza yerlestirdiginiz icin size ayaklarinizi uzatacaginiz bir alan kalmiyor, ara sira kedinizi kucaginiza alip ayaklarinizi dinlendirebiliyorsunuz ancak konforu dusuk bir yokculuk sizi bekliyor. Tabii bu durum da biraz goreceli, beni cok rahatsiz etmemisti acikcasi. Bunlarin disinda ucus yapmayi dusundugunuz havayolu sirketinin evcil hayvan tasima polikatalarini dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim.

• @Refiks, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

selamlar, kedisini uçakta yanına alan kişiler yolculuk boyunca ne gibi sıkıntılar yaşadılar ya da yaşıyorlar? bizim kedimizin box'ın içinde sürekli miyavlayacağını düşünüyoruz çünkü vet. giderken hiç susmuyor :) gerekirse Amerikayı ertelerim ama yinede onu kargo bölümüne koymam, deneyimlerinizi çok merak ediyorum.

Merhaba, bizim kedilerden biri tasmadan sıyrılıp kaçmıştı, sürünerek kedi aramıştım karanlıkta uçak içinde :)

Çok miyavlıyorsa ki bizim kaçan kedi de öyleydi, yanınıza veterinerinizin önereceği sakinleştirici bir malt almanızı öneririm. Biz yanımıza aldık ama uçakta çok sakin kaldı, o yüzden kullanmamıştık. Çocuğunuz ile birlikte güzel ve sakin uçuşlar dilerim.

f7bddd52-5f81-4e63-a160-55d45766c3fa-image.png

• @ugursway selamlar kedilerimiz iki ayrı yolculukla Amerikaya gelecek yani tek tek, ikiside 6 kg o konuda sorun yaşayacağımızı sanmıyorum :) paylaşımın için teşekkürler sakinleştirilerin varlığını unutmuşum bir an yanıma mutlaka alacağım!

• @deebee kaçmasına ve sizin sürünerek onu aramanıza kahkaha attım :))) bende yanıma malt alacağım paylaşım için teşekkürler!

• @Refiks sakinleştirici konusunda daha önce paylaştığım aşağıdaki iletiyi okumanızı tavsiye ederim. Oldukça detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1518?_=1754668661923

Miyavlama konusuna gelince, benim kedilerimden biri de aynı durumda idi ve ben taşıma çantasının üzerini ince bir örtüyle (dışarıyı fazla görmesini engelleyecek şekilde) örterek sorunsuz bir şekilde atlattım ve 12 saat boyunca hiç miyavlamadı. Elbette hava akışı için ve kendisini arada kontrol edebileceğiniz şekilde biraz aralık bırakmalısınız. Veterinere götürürken de bu şekilde üstünü bir örtüyle örterek götürüyorum, stresi daha az oluyor ve miyavlamıyor. Dışarıdaki kaostan kendini kamufle edilmiş ve güvende hissediyor. Bu şekilde sorunu çözebileceğinizi düşünüyorum.

• B bernat bu başlıktan bahsetti

• Herkese tekrar tekrar merhaba, İzmir’de yaşıyorum ama direkt uçmak için biletimi İstanbul-Jfk arası aldım. İl tarımdan alacağım belge uçuşun olduğu şehirden mi olmalı? Uçuştan bir kaç saat önce İstanbul’da olmak üzere izmirden araçla yola çıkacağım, yani İstanbul’da konaklamam imkansız. Bir de esa ile ilgili bilgisi olan var mı? Köpeğim 13 yaşında ve 15 kilo, kargoda başına bir şey gelir diye çok korkuyorum ama Esa ile ilgili bir bilgi bulamadım. Teşekkürler şimdiden

Benzer Başlıklar

• Türkiye'den Amerika'ya Tahliye Uçuşları

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    280 Bakış
    crazycellsC
    Suradan konuyu takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3298/türk-vatandaşların-abd-den-tahliyesi
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Amerika'ya giderken başımızdan geçen olaylar

Yolculuk
    23
    6 Oy
    23 İleti
    3k Bakış
    redsat2000R
    @Taurus teşekkkürler kardeşim bakalım hayat nelere kadir.
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k