Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, 2.5 kilogram GermanSpitz kızımla 23 Temmuz’da İstanbul’dan Los Angeles’a uçacağız. CDC onayımız 15 Temmuz’da geldi ve İl Tarım’dan uçuştan 48 saat önce alacağımız belgemiz hariç şu an tüm evraklarımız hazır. THY müşteri hizmetleriyle görüştüğümde aynı gün 3 uçuş olduğunu ancak 2sinde kedi olması sebebiyle köpeğime bilet alamayacağımı öğrendiğim için CDC onayımızın geldiği gün müsaitlik olan uçağa biletimi aldım. Eskiden bilet almadan geri bildirim formu doldurulabiliyormuş ancak artık bileti satın aldıktan sonra site bu formu doldurmaya izin veriyor. Yine aynı gün geri bildirim formunu doldurup hem WhatsApp hem müşteri hizmetleri hem de mail üzerinden uçuşuma çok vakit kalmadığı gerekçesiyle aciliyet bildirdim ama hala bir dönüş yok. Şu an THY’den köpeğim için herhangi bir onay almadığım için ve aynı güne uçuş değişikliği yapma şansım da kalmadığı için başka birisi kedisine benden önce bilet alırsa ne olur bilmiyorum. Benim geri bildirim formunu doldurmuş olmam, aynı uçağa başka bir evcil hayvan kabulunu engeller mi?

• selam mekselina bana özelden yazarsan senin için yardımcı olacağım bana pnr numaranı atman gerekiyor istanbul havalimanında çalışıyorum ve abim thy'de senin için ona soracağım sanırım bildiğim kadarıyla köpek ve kedi sınırlaması var ve köpeklerin uçaktaki yeri biraz daha farklı oluyor ama kedilerin işi daha kolay eğer uçakta doluluk varsa köpeğini almayabilirler

• Merhabalar herkese. Kedisini kendisi dışında biriyle kabinde uçuran var mı aramızda? Ben ve erkek arkadaşım kedilerimizle geleceğiz. Hepsinin çipi benim üstüme kayıtlı. THY ile görüştüğümde Amerika'ya girerken çip kimin üstüneyse, kedinin o kişiyle uçmak zorunda olduğunu söyledi. Vekaletname de kabul etmiyorlarmış. Sadece uçuş yapacağız diye sahiplik devri mi yapacağım dediğimde evet cevabını aldım ve şaşkınım. Size de sormak istedim, sizler uçuştan önce çip devri mi yaptınız?

• @nazlihande daha önce yazdıgım alttaki linkteki deneyimimi okumanızı tavsiye ederim. Sonrasında aklınıza bir şey takılırsa yardımcı olabilirim. Eşim buraya geldi kedimizle bu arada ve hiç sorun cıkmadı ki biz ayrı zamanlarda geldik, siz birlikte uçacaksınız. Altta belirttiğim prosedürü uygulayın, herhangi bir sorun cıkmayacak.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1032?_=1753097491991

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bernat 

• @bernat Çok teşekkür ederim, deneyiminizi okudum. Lakin THY Amerika uçuşlarında vekaletname kabul etmiyoruz diye ısrarla söyledi. Acaba iş bilmeyen birine mi denk geldim, ben tekrar bir sorayım.

• @nazlihande vekaleti thy ye vermeyeceksiniz tarım ilçeye vereceksiniz onlar da eşinizin adına hayvanın çıkış belgesini verecekler. Ek olarak hayvanın pasaportunda birkaç kişi yazabiliyor olmanız lazım tarım ilçeye gittiginizde oraya eşinizin adını da ekletin. Thy bir şey bilmiyor gerçekten. Personeller düzgün eğitilmiyor. Sorun cıkmayacak endişeniz olmasın. Siz tarım ilçeye gidin.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   C Cansu mer 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @bernat Anladım, şimdi daha da netleşti çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hiçbir şey bilmiyorlar, çok acayip.

• Merhaba,
    Ben Dallas'ta yaşıyorum. Su an izmirdeyim ve 2 ay önce bir terrier edindim. Yanımda götürmek icin islemlere başladım.
    Öncelikle asilarini yaptırıp cipi takıldı. Kimlik belgesi hazırlandı. Titrasyon testine müracaat yapıldı ve sonucu geldi.
    Bundan sonraki islemleri bir turlu çözemedim. CDC sitesinde Import formunu doldurmaya başladım ama uçak bilgilerini istiyor. Ben daha biletimi almadım. Bir aksaklık çıkar diye bekledim ama sanırım önce bileti almam gerekiyor. En onemli konuda sanırım Dallas'a uçamıyorum. Ve gideceğim havaalanında CDC-registered animal care facilityolmasi lazım ve oraya onceden yazı yazmam gerekli.
    Diyelim New York'a aldım bileti burda var bu facility. Peki ayni gün islemler bitiyormu? Ben Dallas'a devam edebilecekmiyim?
    hersey çok karisik ve çok zor. Yardimlariniz ve cevaplarınız icin çok teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• @Hale-Goztur Biz köpeğimle dün Los Angeles’a iniş yaptık. Cdc Dog Import formunu ilk etapta tahmini (formalite) olarak doldurmalısınız, uçuş tarihinizin net olmadığını henüz bilet almadığınızı rezervasyon esnasında belirttiğinizde size esneklik sağlıyorlar. CDC rezervasyon onayınız geldikten sonra eğer farklı bir uçağa bilet aldıysanız tekrardan form doldurup yenisini alabilirsiniz. Yalnız bu değişikliği yine rezervasyonunuz olan facility’e bildirmeniz gerekiyor ki dosyanızı doğru import formu ile güncellesinler. Maalesef rezervasyonunuzun olduğu facility köpeğinizi 1 gece karantinaya alıyor bu yüzden aynı gün değil en erken ertesi gün öğlen saatlerinde işlemleriniz bitecek. Size tavsiyem uçuş tarihinizi haftaiçi salı-perşembe günleri arasında yapmanız çünkü resmi tatiller ve haftasonları veterinerler çalışmadığı için karantina süreniz uzuyor. Biz dün gece LAX havalimanına iniş yaptık, bugün 13:00’de köpeğimi geri alacağım ve akşamında asıl gideceğimiz yer olan Atlanta’ya geçiş yapacağız.

• @Mekselina-Kazan merhaba diyelimki sabah 8 de iniş yapsaydınız hemen köpeginizle cıkıs yaoanilcekmiydiniz karantina her halükarda varmı? 8 de iniş olsaydı nasıl bir işlem uygulanacaktı acaba bilginiz var mı? Köpegimiz zaten 13 saat stresli bir ucus yapıyor üstüne bir de karantina cok zorlu bi süreç. Geçmiş olsun

• Arkadaslar merhaba kopegimle birlikte amerikadan turkiyeye gidecegim daha once giden var mi ? Healt certificate alan oldu mu acaba ? islemler nasil ilerliyor amerika cikista ya da ucak icin herhangi bir belge ihtiyac var mi ? internette bir turlu bulamadim bir suru bilgi kirliligi var maalesef.

• @Hale-Goztur gece kalıp kalmayacağı gideceği tesise ve varis saatine göre değişiyor . Bizimde varis noktamız Dallas aslında , Washington dc yi tercih ettik. Bizim uçak saatimizden dolayı gece konaklaması yapacak , eğer uçağımız sabah 10.30 dan önce varıyor olsaydı yapmayacaktı mesela.
    Giyme olasılığınız olan tüm tesislere mail atabilirsiniz bilgilendirme mailini geliyor hepsinden . Atlanta hariç Allah onları bildiği gibi yapsın 😅 20 nin uzerinede mail attım birine bile geri dönüş yapmadılar ne yazık ki.

• @Mekselina-Kazan @Mekselina-Kazan Merhaba. Atlanta'da da Dandie Scottie Kennel adında bir facility mevcut. Hem çok ilgililer hem de araştırdığımız kadarıyla 6 bölge içinde en uygun fiyatlısı. Siz başka sebeplerle mi LAX'e uçmayı tercih ettiniz acaba?

• Merhaba 4 gün sonra İstanbul - Lax uçuşumuz var yanımızda kedimiz olcak kuduz aşısı kıstası nedir acaba ? Uçuş tarihinden 30 gün önce diye yapılması gerekiyor diye okumuştuk ancak ilçe tarım müdürlüğünden şu şekilde bir dönüş aldık “kuduz aşısından 21 gün sonra ülkeden çıkabilir” Nasıl bir yol izlemeliyiz bilemedim bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim

• @Ysfuncu merhaba, kediler için kuduz aşısı son 1 yıl içinde ancak uçuştan en az 30 gün önce yapılmış olmalıdır. Çıkış belgesini size tarım ilçe vereceği için herhangi bir güncelleme varsa bu sürelerde onlar daha iyi bilirler diye düşünüyorum. Ancak normalde prosedür yukarıda belirttiğim gibi. Kedinizin kuduz aşısı ne zaman yapılmıştı?

• @bernat Kuduz aşısı 2 yıl önce yapılmıştı. İlçe tarım aşı yapıldıktan 21 gün sonra ülkeden çıkış yapabileceğini söyledi. Bu durumda biletimizi ertelemek durumunda kalacağız.

• Merhabalar 🙂 bizde eylül ayında kedimizle Miami uçuşu yapıcaz .Kedimiz Minnoş 5 kilo ve yanımızda olacak yalnız merak ettiğim konu sırt taşıma çantamız yeterli olur mu yoksa özel bir taşıma kafesi almalı mıyız ?

• @Seda-Isler-Celik uçuşun uzun olduğunu ve hayvanın uçuş süresince öndeki koltuğun altında duracagını düşünerek, içinde rahat edeceği, soft case ve uygun ölçülerde bir çanta edinmenizi tavsiye ederim. Eğer sırt çantanız yatay konuma geldiğinde hayvan içinde rahatça hareket edebilecekse, mevcut çantanız da uygun olabilir.

• ⭐⭐⭐

Selamlar..05.08.2025 tarihinde İstanbul - Atlanta THY direk uçuşu ile Amerika'ya girişimizi kedimizle yaptık.
    Kediler için seyahat öncesinde yapılanları ve seyahatimizi güncel bilgi olarak aktarmak isterim.

1. Evcil hayvanınızın çipi yoksa çip takım işlemini yaptırıp, pet pasaportunu çıkartınız. Pasaport içerisinde çipe ait seri numaralı ve barkodlu sticker düzenlenmelidir.
    2. Seyahat tarihinizden minimum 30 gün önce kedinize kuduz aşısı yaptırınız.
    3. Seyahaten birkaç gün önce iç dış parazit aşısını uygulatınız.
    4. Seyahatten en fazla 48 saat önce ikametinizin bağlı olduğu ilçe tarım müdürlüğüne giderek resmi veterinerin düzenlediği "Evcil Hayvan Veterinerlik Sertifikası" alınız. Bu belgede kediye, sahibine, çipine ve uygulanmış olan kuduz aşısına ait bilgiler bulunmaktadır.
      Aynı zamanda isteğe bağlı olarak, pet pasaportu arka sayfalarında bulunan "seyahate elverişlidir" kısmının olduğu yere resmi veteriner tarafından kaşe imza yaptırınız.
      Artık kediniz seyahate hazırdır.
      Seyahatimde kullandığım ve memnun kaldığım ürünün linkini aşağıya bırakıyorum.

Kedi Seyahat Çantası

Bu taşıma çantasını ayak ucumuza koyup sıkıntısız bir yolculuk yaptık. Neredeyse yolculuğun yarısında tasması takılı halde yanımızda da yatırdık. THY kabin ekibi bu durumla ilgili sorun çıkarmadılar.

Biletleme kısmına değinecek olursak, uçuşunuzu seçtikten sonra THY müşteri hizmetlerini arayararak uçuşunuzda pet olup olmadığını teyit ediniz. Zira uçuşlarda kabine alınacak maksimum pet sayısı 3'tür. Daha sonra biletleme işleminizi yapınız. Bilet alımı esansında kedinize ait bilgileri "Evcil Hayvan Ekle" başlığı altından yapınız. Burada taşıma çantası ölçüleri sorulmaktadır. Bu kısmı sitenin verdiği ölçüleri yazıp geçiniz. Eğer bu başlık çıkmazsa uçuşunuzdaki kabin içi pet kontenjanı dolmuş demektir.

Atlanta Havalimanı'nda girişte kedimiz var dediğimiz tüm görevliler "tamam, sorun yok" diyerek belge veya fiziki kontrol yapmadan geçmemize izin verdiler.

Benzer Başlıklar

• 7
  • 66
  • 249
  • 21
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |