Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@bulut O yüzden açılırsa bu sene şans faktörü biraz daha olur gibi %10-%20 bile olsa o şans biraz daha artacak. İnsanlar standart olarak açıldığı ve kapandığı tarihi biliyordu. Çok takip etmeyen öylesine başvuran insanların haberi olmazsa ve kısa süreli açık kalırsa başvuramayacak. Örnek 1 milyon başvuru mu alıyor belki 800 bin alacak. Pasaport şartı ile başvurmayı koyarlarsa bir tık daha artacak. Bakalım hayırlısı, ben açıkçası DV2027'den önce 2026 kazananlarının vizelerini almalarını istiyorum umarım herkesin gönlünce olur. DV olmazsa da biraz EB-3 skilled'i yoklayacağım.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2020 bekleme odası
-
@cemalmühendis DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@semavi bey in videosunda izledim sanırım. Toplam 4bin küsür kişiye GC çıkıyor ve yaklaşık 600kişi giriş yapıyor ülkeye.Ne kadar enteresan bir durum?Ya arkadaşım madem gitme fikrin yok, madem cesaretin yok, yada ne bileyim...Neden gerçekten yüreğiyle isteyen insanların hakkına giriyorsunuz?
Değil vize için 4-5 bin lira para harcamak, cebinde dolmuşa binecek parası olmadığı halde bedava diye yalandan çekilişe katılan kıyamet gibi 17-18 yaşında lise öğrencisi var. Çekilişe katılmak ücretli olsa ne yapacak, babasından para isteyip çekilişe mi katılacak? Babasının ne cevap vereceğini tahmin edersiniz, buraya yazmayayım ayıp olmasın. Zaten 4000 kişi kazandığı halde sadece 500 600 kişinin vize alıp giriş yapmasının başka açıklaması yok. Kalan 3000 küsür kişi işte sırf beleş diye eğlencesine, amaçsızca çekiliş başvurusu yapan gereksiz tipler. Öyle $500'a filan bile gerek yok, $100 deseler bile yeter, gitmeye niyeti olmayan 10 binlerce kişi çil yavrusu gibi dağılır
-
Hatta $100 ücret koysunlar, isteyen istediği kadar başvuru yapabilsin. Lottary dediğin öyle olur, çok isteyen bastırır parayı 10 tane 20 tane çekiliş hakkı alır. Hiç olmazsa gerçekten isteyenler katılmış olur sadece
-
Bu ileti silindi! -
@labrador
Bahane yaratma -
Bu ileti silindi! -
Hayırlı Pazarlar, sonunda güneşli günler başladı. İnsanın içi kıpır kıpır oluyor, Mayıs da yaklaşıyor. Geçen sene ramazan arifesi miydi yoksa ramazanda mıydık hatırlayamadım, bu sene de ramazana denk geliyor. O gün geldiğinde çok zor oluyor zaman duruyor sanki...İnsanoğlu işte böyle heyecanlar çok tatlı oluyor,kazanamasak da ne yapalım dedikodu grubuna devam.

-
@labrador DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@daydreamer Şahsen ben 18-19 yaşındayım ve üniversite okuyorum şimdi.Aklımdan ne geçirdiysem şak diye söylediniz,Ya kardeşim sen ingilizce bilmiyorsun,senin maddi durumun elverişli değil olsa bile annen ve ya baban bu olaya karşı,Sen yurtdışına çıkıp en azından bi süre kalmamışsın deneyim sahibi değilsin hatta bırak yurtdışını,uçağı falan daha ailensiz şehir dışına çıkmamışsın,Kendi işini kendisi halledebilen bir yapın yok...Ve sen gidip GC'ye başvuruyorsun sonra bizim gibilere yani bu şartları sağlayabilen bireylere 'has not been selected' çıkıyor ama bu arkadaşa 'You have been randomly selected' diye ekran geliyor.Napsın tabi arkadaşta ot gibi ekrana bakıyor bi gülümsüyor sonra aklından şunu geçiriyor 'ya benim param yok,ingilizcem yok,ailem zaten ne anlasın Amerigadan neyse boşver'...Aynı örnekte görüldüğü gibi olay bundan ibaret,biz anca bi bardak soğuk su içelim 7 mayısta
Gerçekten ben de bu duruma çok sinirleniyorum. İstisnasız her sene öylesine başvurmuştum çıktı ama dil bilmem, ne anlarım amarigadan, annem/babam yolu göstermese yan mahalleye gidemem; hayatımda uçak görmedim binmedim vs vs diyenler görüyorum.
Madem niyetin ilgim alakan yok, kendi ayaklarının üzerinde duracak bir durumun yok. Ne diye başvurup diğer insanların hakkını yersin ki?
-
@oradaki o herkes de var emin ol

-
Sevgili arkadaşlar, neden 500usd çok diyorsunuz ki?Anlayamıyorum.Zaten GC çıktığında yanınıza 15000usd para alıp gideceksiniz.Yoksa haliniz nice olur oralarda?Şöyle düşünün bu halde şansınız %1 bile değil iken, diğer durumda %30lara belki daha da yükseklere çıkacak.Gereksizlerin elenmesi için inanın yüksek ücret ödemek çok doğru bir yöntem olurdu.Ayrıca ingilizce dil şartıda olmalı.Çünkü her gitmeyi düşünen bi araba alırım lyft,yok uber yok delivery yaparım hayalinde???Adamların hayalleri bile bu kadar.Ama yapacak birşey yok tabiki.Kararı verecek US yetkilileri ne yazık ki.
-
Sevgili arkadaşlar, neden 500usd çok diyorsunuz ki?Anlayamıyorum.Zaten GC çıktığında yanınıza 15000usd para alıp gideceksiniz.Yoksa haliniz nice olur oralarda?Şöyle düşünün bu halde şansınız %1 bile değil iken, diğer durumda %30lara belki daha da yükseklere çıkacak.Gereksizlerin elenmesi için inanın yüksek ücret ödemek çok doğru bir yöntem olurdu.Ayrıca ingilizce dil şartıda olmalı.Çünkü her gitmeyi düşünen bi araba alırım lyft,yok uber yok delivery yaparım hayalinde???Adamların hayalleri bile bu kadar.Ama yapacak birşey yok tabiki.Kararı verecek US yetkilileri ne yazık ki.
Hayal diye bahsettiğiniz durum genellediğiniz şekilde hayal değil, insanların yeni gittikleri ülke de tutunma ortama alışma ve genelde 2 sene diye adlandırılan zaman dilimi. Her giden direkt sahip olduğu diplomayı kullanamıyor veya mesleği için sertifikalar almak zorunda. Sanıyorum sizin de hayaliniz greencard! uber bile yapabilmeniz için gerekli yani.
-
@tanti
işte bakın ne diye paralı olsun dediğimi itiraf etmişsiniz.Bu kadar gocunmasaydınız keşke... -
@tanti
işte bakın ne diye paralı olsun dediğimi itiraf etmişsiniz.Bu kadar gocunmasaydınız keşke...İtiraf etiğim veya gocunduğum bir şey yok, hayal adı altında üst perdeden konuşmanıza kayıtsız kalmadım, bunu anlamamışsınız.Ben zaten paralı olması gerektiğini savunanlardanım hatta 2018 iletilerimde bundan bahsetmişimdir bazı arkadaşlar da bilir.
-
@semavi bey in videosunda izledim sanırım. Toplam 4bin küsür kişiye GC çıkıyor ve yaklaşık 600kişi giriş yapıyor ülkeye.Ne kadar enteresan bir durum?Ya arkadaşım madem gitme fikrin yok, madem cesaretin yok, yada ne bileyim...Neden gerçekten yüreğiyle isteyen insanların hakkına giriyorsunuz?
Bizim girdiğimiz sene toplam kazanan 2186 tekil kişi idi...
Aileler ile toplam vize kıtası 3500
Ailelerle birlikte toplam basılan vize ise 1300-1400 gibiydi...Yani çok can sıkıcı bir rakam...
500 dolar civarı bir başvuru parası ise greencardi sadece "zengin yada yıllık 3bin lira havaya " verebilecek kişilere hapseder...
benim tecrübelerim ise buraya gerçekten çok isteyip uyum sağlamaya megilli kişiler başarılı oluyor. Zengin olup buraya gelip para kaybeden çok kişi var...adam alışmış Türkiye'de para ile tüm kapıları açmaya buraya gelip iki tane izini alamayınca bir sürü para batiranlarla tanıştım...
-
@semavi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Ailelerle birlikte toplam basılan vize ise 1300-1400 gibiydi...Yani çok can sıkıcı bir rakam...
500 dolar civarı bir başvuru parası ise greencardi sadece "zengin yada yıllık 3bin lira havaya " verebilecek kişilere hapseder...
benim tecrübelerim ise buraya gerçekten çok isteyip uyum sağlamaya megilli kişiler başarılı oluyor. Zengin olup buraya gelip para kaybeden çok kişi var...adam alışmış Türkiye'de para ile tüm kapıları açmaya buraya gelip iki tane izini alamayınca bir sürü para batiranlarla tanıştım...
Hocam sıra gelmeme konusu da var. Belki alamayanların bir kısmı ondan alamamıştır. Yoksa durum vahim.
-
Gecmis yillarda Turkiye’den basvuran, kazanan ve vize alanlarin sayilari suradaki tabloda gorulebilir:
https://yesilkartforum.com/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-istatistikler/ -
Elinize sağlık. Sayfayı takip edeceğim. Umarım mayıs ayında mutlu haberleri burada paylaşırız.
-
İzmirden selamlarrr

-
@chromium DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@semavi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Hocam sıra gelmeme konusu da var. Belki alamayanların bir kısmı ondan alamamıştır. Yoksa durum vahim.
Bizim senemizde current oldu. Sıra sorunu maddi. Hatta ikinciye tekrar seçtiler TR den... Ona rağmen rağbet yoktu...
Türkiye de sorunlar fazlalasinca insanlar gelmek için daha çok can attılar...
2018de Muhtemelen bir önceki sene sayının az olmasından dolayı 4500 kişi seçtiler Türkiye'den. Bu yüzden kazanıpta gelemeyen çok oldu
-
Yeni gelenlere hoş geldiniz diyorum. Keşke konsolosluk bu forumun üyelerine özel şöyle 100 kişilik bir green card kontenjanı açsa. Mesajlarını ve hayallerini okuduğum iyi kötü buraya emek veren onca iyi insanın sonuç günü üzülmesini istemiyorum vallahi.
-
Kazanıpta vize almayanların oranı genelde yarıdan fazla. Gitmeye niyetin yok, başvurma kardeşim ya. Bizim de şansımızı yarıya düşürüyorlar.
Benzer Başlıklar
137
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k