EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
Aslında değil. EB-2'nin içinde işveren kısmını(Labor Certification) "Waive" edebilme yani kendi kendine sponsor olabilme opsiyonu olduğu için bu vize türü daha çok EB-NIW şeklinde bilinir.
Tabii ki, anlam ayrımı için EB-2 ve EB-2 NIW / EB-NIW şeklinde kullanılabilir ancak temelde aynı vize türüdür :)
-
@deckerloki teşekkür ederim :)
-
@Duygu-Çelik 2026 ekim de current olursunuz siz Duygu hanım.
-
@selamibasaran seneye diyorsunuz yani
-
@Duygu-Çelik
Önünüzdeki backlogu bilmediğimiz ve backlog bir tarafa, önünüzdeki o dosyalardan toplam kaç kişiye vize verilecek bilmediğimiz için tahmin etmek çok zor maalesef. Aslında çok basit dijital istatistikler tutularak halledilebilecek ve şeffaflık sağlanabilecek bir konu lakin bunları düzeltmek gibi bir niyetleri de yok. PD’niz 2022 Ekim sanırım. Bültenin mevcut durumu ve ilerleme hızları göz önüne alınınca yığılmanın boyutunu görebiliyoruz. 2026 Ekim’de current olması çok zor görünüyor. 2027 Ekim daha gerçekçi bir tahmin olacaktır.
-
@emre911 @Duygu-Çelik

Vize almak için bekleyen I-140 dosya sayılarıyla ilgili en son açıklanan tablo bu şekilde mart 2025. Burada ki sayılara aile üyeleri dahil değil. Aile üyeleri dahil edildiğinde bu yığılmanın eritilmesi daha önce sizin de dediğiniz gibi 5 yıl sürüyor. -
Kesinlikle. Tabi görülmesi gereken birkaç parametre daha var net tahmin yapabilmek için ancak özetle 2025 Mart itibariyle I-140 onayı almış ve bekleyen Rest of The World dosyaları 5-7 yılda erir diyebiliriz.
Bu yığılan dosyaların en güncelinin, o sıralarda LC onayı 450 gün sürdüğünden yaklaşık olarak 2023 Aralık öncelik tarihli olduğunu düşünüyorum. Yani bu yığın 2023 Aralık ve öncesine ait PD’li dosyalar. Bu durumda PD’i 2023 de olanların en az 4 yıl, 2022’de olanların en az 2 yıl bekleyeceği ortada.
-
S serel bu başlıktan bahsetti
-
@emre911 ben de DQ 2024 oldum 1 sene oldu randevu bekleyeli umarım bu mali yılda bir mucize olur diye ümit ediyorum sadece
-
@Duygu-Çelik
Evet kesinlikle, bu arada 3 Ekim diye okumuştum ilk de, sizin format 10 Mart’mış. Yüksek ihtimalle 2026 Ekim sonrası sizin tarihe baya yaklaşabilir ya da C olabilirsiniz. Bu Ekim ve sonrası için gidişat pek umut verici gelmiyor bana açıkçası hiçbirimiz için. Yine de bir mucize umalım. İnşallah Dignity Act yasalaşır, kararname çıkar vs bir şeyler olur da iyi yönde etkilenir diyelim 🙏
-
Öncelikle bu başlık altında başta @tufank hocama ve katkı veren tüm herkese paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu vizeye başvurmayı planlayan biri olarak tüm yazılanları baştan sona okudum. B1/B2 vizem var fakat CP üzerinden ilerlemeyi planlıyorum. Başvuru aşamasında bütçem doğrultusunda aracı firmaları araştırdım. BDV’nin sitesinde şu an toplam ücret CP için 19.175 USD görünüyor.
John Dorer’ın sahibi olduğu Eb3.work şirketinin CP fiyatı 13.500 USD, bu fiyata Premium Processing dahil değil, bu işlem için 2805 USD istiyor. Fiyat olarak bulduğum aracı firmalardan en uygun fiyatı veriyor. Forumda başvuruların yapıldığı excelden gördüğüm üzere, bu şirket üzerinden kimse başvuru yapmamış. Forumda birkaç yerde arkadaşlar videolarını paylaşmış, birkaç kez başkaları firma için soru sormuş ama yanıtlayan olmamış. Aracı şirket olarak araştırdığım kadarıyla Jonh, uzun yıllardır bu işi yapıyor daha sonradan kendi şirketini kurup bu işi yapmaya devam etmiş, resmi belgeleri mevcut, şirket yorumlarında negatif bir şey göremedim, hizmet alanlar memnun kaldığını belirtmiş.
Sizlerin bu şirket hakkında bir bilgisi var mı, varsa fikirlerinizi almak isterim.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Selamlar. Ücretleri ile ilgili güncel bilgim yok ancak Eb3.work güvenilir ve işini hakkıyla yapan bir firma. BDV Solutions kadar büyük ölçekli ve geniş yatırıma sahip değil, ancak butik çapta gayet başarılı diye biliyorum. Pozisyon zenginliği ya da lokasyon seçimi konusunda belki sorunlar olabilir. Özellikle işveren ve lokasyonu iyi seçmek lazım. Onun dışında bir problem olacağını sanmam.
Ayrıca John, gerek Dignity Act gerek de diğer konularda süreçlerin hızlanması adına gerçekten aktif mücadele veriyor ve sürekli Washington’da görüşmeler yapıyor. Başlığı incelediyseniz şayet bekleme sürelerinden haberdarsınızdır. Şu anda bu işe girişecek arkadaşların 2033’den önce Current olması neredeyse imkansız görünüyor. Belki GC’ı almanız 10 yılı bile geçebilir, güncel sayıları da tam bilmiyoruz. Ayrıca LC onay süreci 500 günü aştı. Bu süreçte işverene bir durum olursa Priority Date’i baştan almak gerekeceğini ve sürecin çok daha fazla uzayacağını da unutmamak lazım. Bunları göz önünde bulundurarak işe girişmenizi ve para/ümit bağlamanızı tavsiye ederim.
-
@bysb Bu noktada ben BDV için bir ekleme yapayım B1/B2 vizeniz olduğu için sürecinizi Aos gibi başlatıp aos fiyatından yararlanabilirsiniz. BDV de Aos dan Cp ye veya tam tersi olduğunda her hangi bir ek ücret istenmiyor.
Emre beyin dediği gibi hangi firma ile çalışırsanız çalışın işverenlerin daha önce alım yapıp yapmadığını firmalara sorun. İnternetten excel listelerinden de bazı verilere ulaşıp alım yapıp yapmadığını teyit edebiliyorsunuz.Lokasyon için beklemeyin, zira süreç zaten uzun PD tarihi alıp kuyruğa girmek en önemli kısım.
Süreler çok uzun ben o nedenle bu vize türüne Sabır vizesi diyorum. Şu an ben tüm onaylarımı aldım. Ama bülteni bekliyorum .Ve süreleri kestirmek gerçekten çok güç. O nedenle bu vizeye başvururken süreleri iyice hesaplayın derim.
-
Merhaba bende bu vize için bdv ile anlaşacağım, amerika'ya bu zamana kadar çok gitmek istedim ama maalesef ki bir türlü vize imkanım olmadı. Bu vizeye başvurup 5 yıl kadar beklesem kesin olarak green cardı alır mıyım? gördüğüm kadarıyla eb-3'te daha önceki süreçlerde inanılmaz bir kuyruk oluşmuş ve bu durumdan sonra başvuruyu bırakmış insanlar sonradan süreç hızlanmış, böyle bir duraklama dönemi tekrar olur mu? para yalan mı olur sizce bunu denemeli miyim? kesin olarak alınacağına halen inanamıyorum
-
Selamlar hocam. Kesin diye bir şey söz konusu değil tabii ki. En nihayetinde gerekli şartları sağlamanıza ve konsolosluk otoritelerinin veya USCIS’in kararına bağlı alıp alamamanız. Etkileyen birçok etken olabilir.
Her şey yolunda giderse 8-10 yıla anca alırsınız. 5 yıl şu anki durumda imkansız.
-
@emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
Selamlar hocam. Kesin diye bir şey söz konusu değil tabii ki. En nihayetinde gerekli şartları sağlamanıza ve konsolosluk otoritelerinin veya USCIS’in kararına bağlı alıp alamamanız. Etkileyen birçok etken olabilir.
Her şey yolunda giderse 8-10 yıla anca alırsınız. 5 yıl şu anki durumda imkansız.
cevap için çok teşekkürler, I-140 Premium Processing diye bir seçenek var 2800 dolar karşılığında yapılıyor galiba bunu almak süreci hızlandırır mı? hızlandırırsa ne kadar zaman kazandırır tahmini olarak bir fikriniz var mı?
-
Hayır hocam, hiçbir etkisi yok maalesef. I-140 onayını almak sadece gidecek oluşunuzu büyük ölçüde garanti altına almış oluyor zira LC başvuru tarihiniz, yani bültende beklediğiniz Priority Date’iniz olası bir işveren kaybında dahi sizin adınıza mühürlenmiş oluyor. Toplam süreye hiçbir etkisi bulunmuyor. Vereceğiniz hiçbir para şu an bu süreci hızlandıramaz. Uzun bir bekleme listesi ve yıllık 10.000 kişi (aile üyeleri dahil) kota mevcut. Bu sebeple şu andan itibaren Priority Date alacakların 2033’den önce gidişi mevcut kotalarla mümkün değil. Yasalarda bir değişiklik olursa bilemeyiz ama düşük ihtimal. 3-5 sene diyen tüm firmalar açıkça yalan söylüyordur. Gerçekçi tahminler artık 8-10 yıl bandı.
-
@emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
Hayır hocam, hiçbir etkisi yok maalesef. I-140 onayını almak sadece gidecek oluşunuzu büyük ölçüde garanti altına almış oluyor zira LC başvuru tarihiniz, yani bültende beklediğiniz Priority Date’iniz olası bir işveren kaybında dahi sizin adınıza mühürlenmiş oluyor. Toplam süreye hiçbir etkisi bulunmuyor. Vereceğiniz hiçbir para şu an bu süreci hızlandıramaz. Uzun bir bekleme listesi ve yıllık 10.000 kişi (aile üyeleri dahil) kota mevcut. Bu sebeple şu andan itibaren Priority Date alacakların 2033’den önce gidişi mevcut kotalarla mümkün değil. Yasalarda bir değişiklik olursa bilemeyiz ama düşük ihtimal. 3-5 sene diyen tüm firmalar açıkça yalan söylüyordur. Gerçekçi tahminler artık 8-10 yıl bandı.
anladım, cevap için çok teşekkürler. Ben bu iş için geç kalmışım anladığım kadarıyla. Başka maçlara artık :D
-
@emre911 John Dorer'ın Eb3.work sitesinde paylaştığı bilgi güncel duruma göre LC file tarihinden itibaren sürecin 4 yılda sonuçlanacağı. Umarım doğrudur.
-
@Thor88, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@emre911 John Dorer'ın Eb3.work sitesinde paylaştığı bilgi güncel duruma göre LC file tarihinden itibaren sürecin 4 yılda sonuçlanacağı. Umarım doğrudur.
Şu andaki durum bu. Gelecekte bu süre uzayabilir de kısalabilir de. Ama şu an ağırlıklı görüş gittikçe uzayacağı yönünde.
-
@Thor88 merhaba bu bilgi sitesini benimle de paylaşır mısınız iletiyi okumak istiyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
