Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @selamibasaran seneye diyorsunuz yani

• @Duygu-Çelik

Önünüzdeki backlogu bilmediğimiz ve backlog bir tarafa, önünüzdeki o dosyalardan toplam kaç kişiye vize verilecek bilmediğimiz için tahmin etmek çok zor maalesef. Aslında çok basit dijital istatistikler tutularak halledilebilecek ve şeffaflık sağlanabilecek bir konu lakin bunları düzeltmek gibi bir niyetleri de yok. PD’niz 2022 Ekim sanırım. Bültenin mevcut durumu ve ilerleme hızları göz önüne alınınca yığılmanın boyutunu görebiliyoruz. 2026 Ekim’de current olması çok zor görünüyor. 2027 Ekim daha gerçekçi bir tahmin olacaktır.

• @emre911 @Duygu-Çelik numberofoformi140.JPG
    Vize almak için bekleyen I-140 dosya sayılarıyla ilgili en son açıklanan tablo bu şekilde mart 2025. Burada ki sayılara aile üyeleri dahil değil. Aile üyeleri dahil edildiğinde bu yığılmanın eritilmesi daha önce sizin de dediğiniz gibi 5 yıl sürüyor.

• @Furkan-6

Kesinlikle. Tabi görülmesi gereken birkaç parametre daha var net tahmin yapabilmek için ancak özetle 2025 Mart itibariyle I-140 onayı almış ve bekleyen Rest of The World dosyaları 5-7 yılda erir diyebiliriz.

Bu yığılan dosyaların en güncelinin, o sıralarda LC onayı 450 gün sürdüğünden yaklaşık olarak 2023 Aralık öncelik tarihli olduğunu düşünüyorum. Yani bu yığın 2023 Aralık ve öncesine ait PD’li dosyalar. Bu durumda PD’i 2023 de olanların en az 4 yıl, 2022’de olanların en az 2 yıl bekleyeceği ortada.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   serel serel 

• @emre911 ben de DQ 2024 oldum 1 sene oldu randevu bekleyeli umarım bu mali yılda bir mucize olur diye ümit ediyorum sadece

• @Duygu-Çelik

Evet kesinlikle, bu arada 3 Ekim diye okumuştum ilk de, sizin format 10 Mart’mış. Yüksek ihtimalle 2026 Ekim sonrası sizin tarihe baya yaklaşabilir ya da C olabilirsiniz. Bu Ekim ve sonrası için gidişat pek umut verici gelmiyor bana açıkçası hiçbirimiz için. Yine de bir mucize umalım. İnşallah Dignity Act yasalaşır, kararname çıkar vs bir şeyler olur da iyi yönde etkilenir diyelim 🙏

• Öncelikle bu başlık altında başta @tufank hocama ve katkı veren tüm herkese paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu vizeye başvurmayı planlayan biri olarak tüm yazılanları baştan sona okudum. B1/B2 vizem var fakat CP üzerinden ilerlemeyi planlıyorum. Başvuru aşamasında bütçem doğrultusunda aracı firmaları araştırdım. BDV’nin sitesinde şu an toplam ücret CP için 19.175 USD görünüyor.

John Dorer’ın sahibi olduğu Eb3.work şirketinin CP fiyatı 13.500 USD, bu fiyata Premium Processing dahil değil, bu işlem için 2805 USD istiyor. Fiyat olarak bulduğum aracı firmalardan en uygun fiyatı veriyor. Forumda başvuruların yapıldığı excelden gördüğüm üzere, bu şirket üzerinden kimse başvuru yapmamış. Forumda birkaç yerde arkadaşlar videolarını paylaşmış, birkaç kez başkaları firma için soru sormuş ama yanıtlayan olmamış. Aracı şirket olarak araştırdığım kadarıyla Jonh, uzun yıllardır bu işi yapıyor daha sonradan kendi şirketini kurup bu işi yapmaya devam etmiş, resmi belgeleri mevcut, şirket yorumlarında negatif bir şey göremedim, hizmet alanlar memnun kaldığını belirtmiş.

Sizlerin bu şirket hakkında bir bilgisi var mı, varsa fikirlerinizi almak isterim.

fees.png

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @bysb

Selamlar. Ücretleri ile ilgili güncel bilgim yok ancak Eb3.work güvenilir ve işini hakkıyla yapan bir firma. BDV Solutions kadar büyük ölçekli ve geniş yatırıma sahip değil, ancak butik çapta gayet başarılı diye biliyorum. Pozisyon zenginliği ya da lokasyon seçimi konusunda belki sorunlar olabilir. Özellikle işveren ve lokasyonu iyi seçmek lazım. Onun dışında bir problem olacağını sanmam.

Ayrıca John, gerek Dignity Act gerek de diğer konularda süreçlerin hızlanması adına gerçekten aktif mücadele veriyor ve sürekli Washington’da görüşmeler yapıyor. Başlığı incelediyseniz şayet bekleme sürelerinden haberdarsınızdır. Şu anda bu işe girişecek arkadaşların 2033’den önce Current olması neredeyse imkansız görünüyor. Belki GC’ı almanız 10 yılı bile geçebilir, güncel sayıları da tam bilmiyoruz. Ayrıca LC onay süreci 500 günü aştı. Bu süreçte işverene bir durum olursa Priority Date’i baştan almak gerekeceğini ve sürecin çok daha fazla uzayacağını da unutmamak lazım. Bunları göz önünde bulundurarak işe girişmenizi ve para/ümit bağlamanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐

@bysb Bu noktada ben BDV için bir ekleme yapayım B1/B2 vizeniz olduğu için sürecinizi Aos gibi başlatıp aos fiyatından yararlanabilirsiniz. BDV de Aos dan Cp ye veya tam tersi olduğunda her hangi bir ek ücret istenmiyor.

Emre beyin dediği gibi hangi firma ile çalışırsanız çalışın işverenlerin daha önce alım yapıp yapmadığını firmalara sorun. İnternetten excel listelerinden de bazı verilere ulaşıp alım yapıp yapmadığını teyit edebiliyorsunuz.Lokasyon için beklemeyin, zira süreç zaten uzun PD tarihi alıp kuyruğa girmek en önemli kısım.

Süreler çok uzun ben o nedenle bu vize türüne Sabır vizesi diyorum. Şu an ben tüm onaylarımı aldım. Ama bülteni bekliyorum .Ve süreleri kestirmek gerçekten çok güç. O nedenle bu vizeye başvururken süreleri iyice hesaplayın derim.

• Merhaba bende bu vize için bdv ile anlaşacağım, amerika'ya bu zamana kadar çok gitmek istedim ama maalesef ki bir türlü vize imkanım olmadı. Bu vizeye başvurup 5 yıl kadar beklesem kesin olarak green cardı alır mıyım? gördüğüm kadarıyla eb-3'te daha önceki süreçlerde inanılmaz bir kuyruk oluşmuş ve bu durumdan sonra başvuruyu bırakmış insanlar sonradan süreç hızlanmış, böyle bir duraklama dönemi tekrar olur mu? para yalan mı olur sizce bunu denemeli miyim? kesin olarak alınacağına halen inanamıyorum

• @Cuneyt-Pehlivan

Selamlar hocam. Kesin diye bir şey söz konusu değil tabii ki. En nihayetinde gerekli şartları sağlamanıza ve konsolosluk otoritelerinin veya USCIS’in kararına bağlı alıp alamamanız. Etkileyen birçok etken olabilir.

Her şey yolunda giderse 8-10 yıla anca alırsınız. 5 yıl şu anki durumda imkansız.

• @emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@Cuneyt-Pehlivan

Selamlar hocam. Kesin diye bir şey söz konusu değil tabii ki. En nihayetinde gerekli şartları sağlamanıza ve konsolosluk otoritelerinin veya USCIS’in kararına bağlı alıp alamamanız. Etkileyen birçok etken olabilir.

Her şey yolunda giderse 8-10 yıla anca alırsınız. 5 yıl şu anki durumda imkansız.

cevap için çok teşekkürler, I-140 Premium Processing diye bir seçenek var 2800 dolar karşılığında yapılıyor galiba bunu almak süreci hızlandırır mı? hızlandırırsa ne kadar zaman kazandırır tahmini olarak bir fikriniz var mı?

• @Cuneyt-Pehlivan

Hayır hocam, hiçbir etkisi yok maalesef. I-140 onayını almak sadece gidecek oluşunuzu büyük ölçüde garanti altına almış oluyor zira LC başvuru tarihiniz, yani bültende beklediğiniz Priority Date’iniz olası bir işveren kaybında dahi sizin adınıza mühürlenmiş oluyor. Toplam süreye hiçbir etkisi bulunmuyor. Vereceğiniz hiçbir para şu an bu süreci hızlandıramaz. Uzun bir bekleme listesi ve yıllık 10.000 kişi (aile üyeleri dahil) kota mevcut. Bu sebeple şu andan itibaren Priority Date alacakların 2033’den önce gidişi mevcut kotalarla mümkün değil. Yasalarda bir değişiklik olursa bilemeyiz ama düşük ihtimal. 3-5 sene diyen tüm firmalar açıkça yalan söylüyordur. Gerçekçi tahminler artık 8-10 yıl bandı.

• @emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@Cuneyt-Pehlivan

Hayır hocam, hiçbir etkisi yok maalesef. I-140 onayını almak sadece gidecek oluşunuzu büyük ölçüde garanti altına almış oluyor zira LC başvuru tarihiniz, yani bültende beklediğiniz Priority Date’iniz olası bir işveren kaybında dahi sizin adınıza mühürlenmiş oluyor. Toplam süreye hiçbir etkisi bulunmuyor. Vereceğiniz hiçbir para şu an bu süreci hızlandıramaz. Uzun bir bekleme listesi ve yıllık 10.000 kişi (aile üyeleri dahil) kota mevcut. Bu sebeple şu andan itibaren Priority Date alacakların 2033’den önce gidişi mevcut kotalarla mümkün değil. Yasalarda bir değişiklik olursa bilemeyiz ama düşük ihtimal. 3-5 sene diyen tüm firmalar açıkça yalan söylüyordur. Gerçekçi tahminler artık 8-10 yıl bandı.

anladım, cevap için çok teşekkürler. Ben bu iş için geç kalmışım anladığım kadarıyla. Başka maçlara artık 😃

• @emre911 John Dorer'ın Eb3.work sitesinde paylaştığı bilgi güncel duruma göre LC file tarihinden itibaren sürecin 4 yılda sonuçlanacağı. Umarım doğrudur.

• @Thor88, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@emre911 John Dorer'ın Eb3.work sitesinde paylaştığı bilgi güncel duruma göre LC file tarihinden itibaren sürecin 4 yılda sonuçlanacağı. Umarım doğrudur.

Şu andaki durum bu. Gelecekte bu süre uzayabilir de kısalabilir de. Ama şu an ağırlıklı görüş gittikçe uzayacağı yönünde.

• @Thor88 merhaba bu bilgi sitesini benimle de paylaşır mısınız iletiyi okumak istiyorum

• @Duygu-Çelik Merhaba, tabii ki.

Yazı boyunca birkaç defa değiniyor, en son Final Thought kısmında da "As of August 2025, most countries, including the Philippines, Mexico, Brazil, and Nigeria, share the same priority date cutoff of July 8, 2021. That means new applicants should expect the entire journey to take about four years from the time their PERM is filed." diyor.

Yazının tümüne linkten ulaşabilirsiniz.
    https://eb3.work/eb3-visa-wait-time-by-country-how-long-does-the-process-take-in-2025/

• @Thor88

Hayır maalesef yanlış bir bilgi. Bu ürünü pazarlayanlar düz mantık bültende görünen tarihi günümüz tarihinden çıkartıp, yani aradaki farkı alıp; yaklaşık bu kadar sürer diye bilgi veriyorlar. Bültenin mantığı bu şekilde işlemiyor ve hiçbir zaman 1 takvim yılında 1 bülten yılı ilerlemiyor.

Yapılabilecek en doğru hesap, ancak şu tarih itibariyle I-140 onayını almış ve sadece bülteni beklemekte olan dosyalar için yapılabilir. USCIS istatistiklerini incelerseniz kurum her çeyrekte yani her 3 ayda 2-3 bin bandında Other Workers dosyasını onaylıyor. Bu da yılda ortalama 10.000 dosyanın onay alıp bekleme evresine geçtiğini gösterir. Şu an bülten tam 4 yıl geride. Bu da bültende Current gözüken tarihten bu yana geçen süre zarfında en az 40.000 dosyanın onaylandığını ve beklemeye geçtiğini gösteriyor. Dosya başına hane halkı sayısı yaklaşık 2,5 kişi. Yani 100.000 kişi vize bekliyor demek.

Bu bekleyenlerin bir kısmı “bona fide” ihlalleri ya da başka sebeplerden red yiyecek. Bir kısmının dosyası beklerken iptal olacak ya da geri çekilecek. Bir kısım dosyalar mükerrer, yani aynı aile fertleri için farklı dosyalar var. Bir kısmı tarihi diğerlerinden erken bile olsa yıllık maks %7 lik ülke kotasına takılıp ertesi yıllara bırakılacak. Bu gibi caseleri göz önünde bulundurarak Türkiye’den şu an LC onayını yeni almış bir dosyanın önünde Current olmak için 5-10 yıllık bir bekleme görünüyor. Kaldı ki yeni başvuranlar 16-17 ay LC onayı bekleyecek, o sürede I-140 onayı alan yeni dosyalar, vize basılan dosyalardan fazlaysa aradaki fark da bekleme sürelerine eklenmiş olacak.

İşin özü 4 sene imkansız bir tahmin. Şu an bu işe girecekseniz 2033-2035 tarihine göre hesap yaparak girin.

• @selamibasaran hocam BDV'nin AOS fiyatı da 20.000 USD. Benim içim ilk öncelik bütçe bu aşamada, 20K olan ilanlara başvurmayı düşünmüyorum.

EB3.work de bu hafta sonu kontrol ettiğimde ilk taksitten 1.000 USD daha düşmüştü (işler kesat sanırım 🙂 toplamda 12.500 USD'ye geliyordu, o arada John ile bir kaç konu için yazıştım, ağustos ayı içerisinde başvurmayı planlıyorum demiştim. Bugün siteyi tekrar kontrol ettim fiyatı 13.500'e çekmiş 😞 gözümden düştü.

@emre911 evet dediğiniz gibi bültenle aramızda 4 sene var, 16 ay LC onayı dersek, minimum 1 sene de (ki daha fazla da sürer) konsolosluk randevusunu eklersek en az 7 senesi var, benim için kabul edilebilir, altında olursa ne ala.

Ayrıca şunu da unutmamak lazım, bülten çok sıkıştı illa ki bir yerde açılma olacaktır diye düşünüyorum, ek olarak Dignity Act onaylanırsa bülten ivme kazanır, mevcutta Trump da zaten süreci örtülü şekilde baskılıyor bence, anayasayı değiştirip tekrar başkan adayı olmaz ise Trump 2029 da gidici, yerine gelen göçmen politikalarında nası tutum sergileyecek bilmiyoruz. 7-8 sene de neler olur kim bilir ama bence bundan daha kötüsü bu vize türünü tamamen kaldırmak olur herhalde. (bu aşamada bir nevi süreci uzatıp başvurmayına getiriyorlar o da ayrı)

Sonuç olarak kendi adıma, 20K'ya bu aşamada ben yokum, 12500'e 7-8 seneyi bekleyebilirim, daha iyi bir planım yok ama John'da uyanık çıktı iyi mi 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |