Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.8k 516

• @alyosha yolunuz açık olsun tebrikler

• @vedatucar Vizeniz hayırlı olsun.
    Dosyanızı Viyana'dan başka bir konsolosluğa taşımak istediğinizde, konsolosluklara gönderdiğiniz maillerin taslaklarını bizimle paylaşabilir misiniz?
    Ayrıca bu mailler gönderdiğiniz zamanda dosya numaranız current değildi doğru mu anladım?

• Herkese Merhaba Mülakat Deneyimi ile ilgili yaşadıklarımı paylaşıyorum. 18 Temmuz Unganlarda Sağlık Raporu için 447$ ödeme yaptım. Aşılar ve Röntgen için. 30 yaş üstü olanlardan idrar testi istenmiyor. Yani ben sadece kan verdim ve aşıları oldum. Aşıları olurken Dr.Bayan Ungan bir nevi mini mülakat yapıyor Nereye gideceksin? Kaçıncı Deneme de çıktı? Ben 6. Deneme dedim ve New Yorka gideceğim dedim. Tebrik etti ve Unganlardan çıktım. Aynı gün raporu vermiyorlarmış ertesi gün gelip alabilirsiniz dediler. Ben onbir gün sonra 29 Temmuz Salı günü 17:30 raporumu aldım. Hafta içi Unganlar saat 19:00’a kadar açık panik yapmayın. Ben Kuğulu parka yakın olan otelime geçtim ve dosyalarımı düzenledim. 30 Temmuz sabah saat 7:00’da Konsolosluğa geçtim ve 8:30 randevuma kadar herkesi saatine göre sırayla alıyorlar. Sırayı girip sadece pasaportu görevlinin çağırdı veznenin açılan metal kutusuna bıraktım. Sıraya geçtim ve pasaportu teslim alan diğer memur sırayla çağrı yapıyor. Aman baştaki kapıya falan dokunmayın:)) (bu arada hemen yanındaki poligonun orda emanetçide var ben oraya bıraktım eşyalarımı) Neyse çağrılınca x raydan geçtim ve uzun bir yol sonunda sola giriş yaptım herkes orada zaten. Normal vize alanlar ayrı Greencart kazananlar ayrı. Önce ilk vezneden pasaportumu ve 330$ olan vize ücretimi ödeyip fişi aldım bir numara verdi. Bu numarada sağdaki veznelerin orda bekledim sıra yanınca 14.Nolu vezneye geçtim ve görevli şunları istedi.
    1.Adli sicil kaydı
    2.Diploma Aslı ve fotokopisi
    3. Nüfus Kayıt Örneği
    4. Banka Hesap Dökümü
    5: 2 adet Fotoğraf
    6: Askerlik Aslı ve Fotokopisi
    7. Ustraveldocs kayıtlı olduğuma dair barkodlu belge
    Bunların dışında ne gösterdiysem hiçbirini istemedi ds260 formunu bile almadı. Sadece gideceğim adresin değiştiğini söyledim oda onu güncelledi. Yani Ds260 formundaki adresi orada isterseniz güncelleyebilirsiniz.
    Bundan sonra sol vezneden çağrılacaksın dedi ve aynı numarayla beklemeye başladım. 19 ve 20 nolu vezne mülakatın gerçekleştiği yer. Numaram yandı ve 19 nolu vezneye geçtim. Mülakata Türkçe girdim zaten yanında tercüman vardı. Sağ elimi kaldırıp söylediklerimin doğru olduğuna yenim ettim. Önce parmak izlerimi aldı sonra şu Soruları sordu?

1. En son aldığın diploma puanın kaçtı?
      -Ben 59 puan meslek lise diplomama baktı okey dedi ve ona kaşe bastı, tercümanlıda götürmüştüm diplomayı ona da kaşe bastı.
    2. Nereye gideceksin?
      -New York Long Island dedim
      3- Orada ne iş yapacaksın ve tanıdığın var mı?
      -Meslek diplomam olduğu için mobilya üzerine işler yapacağım dedim ve dayımın orada yaşadığını söyledim.
      O da tebrikler vizeniz onaylandı dedi 3 ile 5 içinde pasaportu teslim alacaksınız dedi. Başka hiçbir şey sormadı ve ben banka 6.250 $ göstermiştim bununla ilgili hiçbir şey sormadılar yani parayı kafaya takmayın. Ordan mutlu bir şekilde çıktım, dileğen herkese nasip olsun. Şimdiden herkesin yolu ve bahtı açık olsun.
  • ⭐⭐⭐

@FıratD
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Flight101 Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zakaria

Bültende dosya numaranız current olmadan Viyana’dan başka bir konsolosluğa taşımak istiyorsanız, talebinizi yine KCC üzerinden yapacaksınız. Bu iletideki taslakları inceleyebilir, konsolosluk isimlerini talebiniz doğrultusunda değiştirerek KCC’ye talebinizi gönderebilirsiniz.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @zakaria Viyanaya taşırken numaram current olmamıştı. Dosya taşımayı KCC ye mail atarak gerçekleştirdim. Ama Tirana taşırken numaram current olmuştu. Tiran Konsolosluğuna mail atarak taşıdım

• @zakaria

Mail konu başlığı
    M44 - TRANSFER REQUEST VEDAT UCAR - 2025EU146xx

Dear Consular Officer,

I am a DV 2025 lottery winner currently living in Turkey. Due to visa restrictions, I am unable to attend my interview in Vienna as originally intended.

Would your embassy accept Diversity Visa applicants for interview appointments without local residency in Albania? I would travel to Tirana specifically for the purpose of the interview.

Thank you in advance for your assistance.

Sincerely,  
    Vedat Ucar
    Case Number:
    Date of Birth:

Bunu vizesiz gidebileceğim tüm konsolosluklara yolladım

• @Can2026
    Tiranın kabul edeceğini bilseydim ilk başta numaram current olmadan oraya taşırdım. Bu stresleri ve mali kayıpları yaşamazdım

• @vedatucar tiran oturum istedimi hocam

• @MEMET-0
    HAYIR

• KCK üzerinden bankong yapacaktım Tiran mi yapsam acaba oturum istemiyorsa

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@falsepoet

Sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor DV2026 kazananı olarak, bu başlık DV2025 mülakat deneyimlerini içeriyor.

Yapmayı planladığınız işlem sürecinize yarardan çok zarar getirecektir. Dosya taşıma için DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları konu basliginin 4.iletisini tekrar okumanız faydanıza olacaktır. Vatandaşı olmadığınız bir ülkenin veya oturum/calisma izninizin olmadığı bir ülkenin konsolosluğunu DS260’da seçmemelisiniz!

• @ATS16 evet dediginiz başlığı okudum yazan şu:eu bölgesine seyahat için gerekli pasaportunuz ya da bir vizeniz yoksa, tc vatandaşlarının vizesiz gidebildiği, abd göçmen vizesi basan ülkeleri tercih edebilirsiniz. Bu bilgiye göre Tiran vize istemiyor bizden KCK ile dosya taşima işlemi olabilyor ve oturma veya çalışma izni istemiyor nereyi yanlış anladım lütfen yardım ci olurmusun anlamadım çünkü

• Merhabalar. Bugün, 1 ağustos'ta Hong Kong konsolosluğunda mülakata girdim ve sorunsuz tamamladım. Aklımda kalanları unutmadan yazayım:

Dosyamı KCC ile taşıdım (CN: 192xx), öncesinde konsolosluk ile herhangi bir iletişimim olmadı. Hatta asıl planım AOS (Adjustment of Status) yapmaktı (Figen hanıma AOS sürecindeki yardımları için teşekkür ediyorum), ama konsolosluk epey erken bir tarihe randevu verdiği için HK - consular processing ile devam ettim. Eğer ABD'de daha uzun süredir kalıyor olsaydım AOS ile devam edebilirdim ama dosya gönderimi için ABD'ye girdikten belli bir süre beklenmesi önerildiği için AOS sürecinde tarihler biraz daha sıkıntı yaşatabilirdi (büyük ihtimalle Ağustos sonunda sonuçlanacaktı). Hatta AOS için 330$ DV fee de göndermiştim ve bank of america'dan hesap açıp, TR hesabımdan resmi yollarla para transferi yapıp, çek defteri falan almıştım (uçan para emojisi).

Konsoloslukta istenen belgeler

• Pasaport (fotokopisi de vardı ama istemediler)
    • TC kimlik kartı (fotokopisi de vardı ama istemediler)
    • 2 fotoğraf
    • Sağlık muayenesi (Anderson'da 11/07'de muayene oldum, 24/07'e raporumun hazır olduğunu söylediler)
    • Adli sicil kaydı (e-devlet)
    • Askerlik belgesi (e-devlet, çeviri)
    • Doğum belgesi (e-devlet)
    • Nüfus kaydı (e-devlet, çeviri)
    • Lise diploması (aslı, renkli fotokopisi ve çevirisi - aslını mülakattan sonra geri verdiler)
    • ABD'den adres, telefon numarası ve mail adresi (bunları kağıda yazıp getirmekte fayda var)
    • Getirdiğim ama istemedikleri belgeler: Banka hesap dökümü, SGK hizmet kaydı, CV, Üniversite transkripti, herhangi bir mail çıktısı

Mülakat belgelerin teslim edildi alanda yapılıyor, ben farklı bir oda sanıyordum. Yanyana 4 bank var, sol 3'ünde belgeler teslim ediliyor, Sağdakinde mülakat yapılıyor.

Sorulan sorular:

• Daha önce herhangi bir ülkede 1 seneden fazla bulundunuz mu?
    • ABD vizenizin süresini hiç geçirdiniz mi?
    • Herhangi bir suç kaydınız var mı?
      Mesleğimi sanırım DS-260'daki bilgiden teyit etti, "-doktorsunuz, değil mi? -evet" dedim ve başka herhangi bir soru sormadı. Vizenin onaylanması için tavsiyede bulunacağını söyledi. Ben daha detaylı bir sorgulamaya kendimi hazırlamıştım ama gerek yokmuş sanırım.

Tabii ki bu süreçler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir, Eğer açıklanması gerekebilecek bir iş, ikamet, seyahat geçmişiniz varsa hem destekleyici belgeler hem de sorulabilecek sorulara daha iyi hazırlanmakta fayda var.

Konsolosluk ve belgeler ile ilgili notlar:

• En önemli tavsiyem: mümkünse bütün aşıları ve antikor testlerini Türkiye'de halledip gelmek. Ben ABD'den buraya geldiğim için öyle bir şansım olmadı, e-devlet'te de herhangi bir kaydım olmadığı için hepsi tamamen sıfırdan yapıldı. Toplamda 850 USD civarı bir medikal muayene masrafım oldu. Eğer aşılarınız ve antikolarlarınızın hepsi mevcutsa masraf epey azalıyor (sanırım 350-400 USD toplam).
    • Telefonunuzu yukarı çıkaramayacağınız için ihtiyacınız olabilecek her şeyi yazıya dökmekte fayda var. Eğer kart ile ödeme yapacaksanız banka uygulaması veya SMS onayı gibi bir şey gerekmeyeceğine emin olun.
    • 330 nakit olarak ödeyecekseniz tam 330 dolar getirmeniz gerek, 400 doları kabul etmediler, kart ile ödedim.
    • Lise diploması yerine e-devlet'ten mezun belgesi kullanmayı düşünüyordum ama sanırım özellikle diplomanın aslını istiyorlar. ben de mülakattan birkaç gün önce getirtmeyi başarmıştım - bu konuda yardımcı olan İlge beye teşekkürlerimi iletiyorum tekrardan :) QR kodlu mezuniyet belgelerini ve üniversite diplomasını istemediler. Ben de sormadım açıkçası "acaba diplomam yanımda olmasa bu belgeyi kabul eder miydiniz??" diye.
    • Hiçbir belgeye noter, apostil yaptırmadım. Reklam olmasın, aratınca ismi yukarılarda gelen translate şirketlerinden birini kullandım. Çevirinin üstünde renkli imza olursa ve renkli çıktısını alırsanız sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum.
    • Çeviri için belgeleri otomatik inceleyen sistemler yüksek fiyat verebilir. Kaç kelime saydığına veya belgenin içeriğine dikkat edip gerekirse belgeyi yükledikten sonra destek kısmından özel fiyat isteğinde bulunabilirsiniz. Mesela lise diplomamı sisteme yükleyince 400+ kelime saydı ve 50 usd fiyat istedi ama aslında üstünde kabaca 200 kelime civarı var. Neden: diploma etrafındaki çerçeveyi düzgün ayırt edemeyip kelimeymiş gibi fazladan sayıyor. Özel destekten durumu açıklayınca 20-25 usd gibi bir fiyata hallettim. Banka dökümü gibi bol sayı içeren veya zaten uygulamanın bir kısmını ingilizceye çevirip verdiği belgeler için de destekten fiyat incelemesi almakta fayda var.
    • Kaldığım bölge Wan Chai'de bizim kırtasiyeler gibi salaş ve uygun fiyatlı bir kırtasiye var, copy diye aratınca ismi çince çıkıyor, Wan Chai Rd üstünde, mail adresine gönderip çıktı alabiliyorsunuz. Tüm çıktı işleri için orayı kullandım ama büyük ihtimalle başka bir çok seçenek vardır Central tarafında da.
    • Belgelerimin bir kısmını ise ABD'de çıkarmıştım. Bu da belgelerin bir kısmının A4 (Hong Kong), bir kısmının letter size (ABD) olması anlamına geliyor. Konsolosluğa mail atıp sordum, ikisinin de uygun olduğunu söylediler. Konsoloslukta da dikkat etmeden karışık şekilde verdim.
    • 5 iş gününde pasaportun verileceği söylendi, Ayrıca yanında ek bir kapalı zarf daha verilecek, bu zarfı kesinlikle açmamamız gerekiyor, bunu belgeleri verdikten sonra da söylediler. ABD'ye girişte sınır görevlisi memura verilecek.

Hong Kong hakkında notlar:

• Hong Kong oldukça güvenli, toplu taşıması harika, saat 12'de 1'de yürüyüşe çıktım çok kez, bir sorun görmedim. Yine de büyük şehir olduğu için uygun şekilde dikkatli olmakta fayda var. Uzak bir yerde de ev tutsanız büyük ihtimalle yarım saate şehir merkezinde olursunuz. Google maps'ten detaylı rota bilgisi alınabilir, iyi çalışıyor.
    • Market ve yemek fiyatları orta/pahalı gibi. McDonalds'da Big Mac menü 6 USD gibi bir şey. Az daha etnik ama çok da çılgın olmayan yerlerde de 6-10 USD'ye yemek yenebilir ama ortalama 10-15 USD daha güvenli bir tahmin olabilir. Besin zehirlenmesi riski açısından mülakattan 3-5 gün önce daha az riskli yemekler tercih etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
    • Wellcome ve ParknShop buranın süpermarketleri, büyük ihtimalle kaldığınız yere yakın ikisinden biri olacaktır. 7-eleven ve Circle-K'de büfe gibi ve her köşe başında varlar neredeyse.
    • Wan Chai bölgesinde bir airbnb'de kaldım. Açıkçası fiyat olarak uygundu (1 aylık indirimli fiyatı 1050 usd, 25 gün de aynı fiyat) ama şartları çok ideal değil, daha ziyade 3-5 gün maksimum kalmak için gibi. Ben de evde pek kalmayacağımı düşünerek pek önemsememiştim ama hava o kadar nemli ki günlerimin sanırım yarısını evde geçirdim.
    • Nem konusuna biraz daha değinmek gerekirse, gerçekten çok kötü bir havası var bu mevsimde (Temmuz, Ağustos), odamda klima sürekli açıktı, gece dahil. Dışarıda güneş battıktan sonra, dümdüz otururken su içinde kalıyordum. Kendinizi en kötüye hazırlayın, belki de ben epey kuru bir yerden geldiğim için abartıyorumdur eheh
    • Ayrıca muson mevsimi olduğu için aralıklı şiddetli sağanak yağış da oldu 2-3 günde bir. Hatta bir kez en yüksek seviye tayfun oldu (T10), bütün dükkanlar kapanıyor, dışarı çıkılmaması öneriliyor bir süre boyunca.
    • Bütçeniz el veriyorsa otelleri tercih etmek iyi olur FAKAT otellerin içeriğine ve yorumlarına da iyi bakmak lazım. Örnek olarak Chungking Mansions binasında çok sayıda guesthouse var ama bunların tekinsiz olabileceğine dair yorumlar okudum. Anadolu çocuğuna bir şey olmaz bence ama yine de şansımızı pek zorlamasak iyi olabilir :D her guesthouse kötü diye bir şey yok, ama ismine fotoğraflarına bakıp da kanmamak için konumuna ve yorumlarına iyi bakmak gerek. Airbnb'ler de büyük ihtimalle fotoğraflarda göründüğünden daha küçük olacaktır. Zaten Hong Kong'da bildiğimiz anlamda airbnb yasak, orada ilan verenler de resmi olarak otel gibi lisansa sahiplermiş. Bu da airbnb seçeneklerinin epey kısıtlı olmasına sebep oluyor.
    • Hiking için ÇOK GÜZEL rotalar var ama işte hava çok kötü, olabilecek en kötü mevsim. 10 km kadar Victoria Peak'e çıkış, etrafında tur + High West peak yürüyüşü yaptım, çok keyifliydi ama zorlamadı desem yalan olur nem sebebiyle. Hafta sonu 20+ km civarı başka bir yürüyüş planlıyorum, bakalım. Su ve elektrolit desteğini eksik etmeden mümkün olduğunca değerlendirmeye çalışalım, bir daha ne zaman geleceğiz Hong Kong'a? (gelirsek de kışın olsun lütfen eheh)

.
    .
    .

• ekleme 1: SAKIN AMA SAKIN havaalanında dolar bozdurmayın. Evet her yerde kart geçmeyeceği için bir miktar USD'yi ŞEHİR MERKEZİNE ULAŞTIKTAN SONRA bozdurmanızda fayda var. fakat Trende, otobüste, tramvayda, tüm market ve büfelerde mastercard/visa geçiyor zaten. Buradaki bir deneyim yazısında okuduğum için çok dikkat etmeden ve düşünmeden 200 USD havaalanında bozdurdum ve 19 USD tamamen boşu boşuna çöpe gitti. Şehir merkezindeki herhangi bir döviz ofisi çok daha iyi orana bozacaktır (7.7 vs 7 oranlar). Bu hatayı bir kişinin daha yapmaması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. SAKIN arkadaşlar, bu havaalanı döviz ofislerinin batması için ne gerekiyorsa yapalım, paramızı kaptırmayalım.

• ekleme 2: Kaldığınız yerde laundry (çamaşır yıkama, kurutma) olmasına dikkat edebilirseniz iyi olur, airbnb'lerde olmama ihtimali var. Dışarıdakiler biraz pahalı. 20-25 günde 50 USD'ye yakın laundry masrafım oldu. Belki laundromat makineler biraz daha uygundur ama onlar da biraz değişik.

• ekleme 3: Bir çok toplu alanda ücretsiz Wi-Fi var ama yine de ne olur ne olmaz sim kart almanızda fayda var. Wellcome markette kasaya sorarsanız yardımcı olurlar, daha önce bahsedilmiş, şuanda da devam eden 1 al 2 öde uygulaması var. toplam 160 GB internet, 3-4 hafta için iyi bir miktar gibi. Kartı taktıktan sonra kayıt yapma kısımları biraz uğraştırıcı ama azıcık kurcalamanız gerekecek.

• ekleme 4: Gelmeden önce Google Maps'ten kalacağınız yer ve etrafını çevrimdışı şekilde indirmek bağlantı olmadığı zamanlarda da ulaşım için yardımcı olabilir.

• @docdoc58 Hayrlı olsun.

• ⭐⭐⭐

@docdoc58
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @vedatucar Vizeniz hayırlı olsun ve ailecek yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
    Ben şey sormak istiyorum önce sağlık kontrolü için gidiyorsunuz sonra sizden istenen evrakları kargo ile mi gönderiyorsunuz neden sağlık kontrolünden sonra hemen bir kaç gün sonra mülakat olmuyor orayı tam anlamadım aşılarınız vs nerede yaptırdınız

• @docdoc58 yolunuz acik olmus guzel bilgi ve paylasim icin gesekkurler

• @falsepoet

DS260 formunu doldururken formdaki ilk sayfadaki konsolosluk Ankara olacak, formunuzu submit edeceksiniz, DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığının 4. iletisindeki dosya taşıma detaylarına göre harekete geçeceksiniz.

Daha önceki geçmiş deneyimlere ve profilinize göre Tiran, Hong Kong, Viyana, Bükreş, Bangkok veya dünyanın başka bir yerindeki konsolosluğa (denenmiş konsoloslukları tercih etmeniz yararınıza olacaktır) dosyanızı taşıyabilirsiniz. Diğer detayları ve sorularınızın cevabını DV2026 (2026 Green Card Lotosu başlığında bulabilirsiniz.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k