DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@alyosha Harika! tüm önemli noktalara değinmişsiniz. Tebrik ederim, ABD'de mutluluklar🎉🎊
-
@kskn ustraveldocs adresinden yeni profil oluşturup belge teslimat yerini seçeceksiniz mülakatta 2 gün kalana kadar yapmanız lazım ,şimdi oluşturup yapabilirsiniz
-
@Flight101 çok teşekkürler, size de yeni hayatınızda mutluluklar .)
-
@Serapp çok teşekkürler :cherry_blossom:
-
@alyosha tebrikler, gözünüz aydın. Bundan sonraki süreçlerde de bol şans 🍀
-
@ozgurs, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhaba, 7 Mayısta Ankara'da yapılan muayenede malum teste kalmıştım. Test sonucum 10 temmuzda gelmişti, bana çok yardımı dokunan @Nalcabasmaz 'ın da yaptığı gibi eski sisteme göre pasaport, sarı belgemi ve durumu anlatan bir mektup eşliğinde ''IV UNIT dikkatine'' ibaresi ile PTT kargo ile yollamıştım. 17 Temmuzda kargo kabul edildi, 21inde Refused, AP ye döndü 2-3 gün sonra bugün sabah baktığımda ISSUED şeklindeydi. Şimdi bakalım pasaportu nasıl bana geri yollayacaklar. Stres seviyem ve uçak bilet fiyatları doğru orantılı olarak artmaya devam ederken beklemeye devam, hepimize bol şans ve sabırlar efenim :)
VFS GLOBAL premium pickup (key word için yazdım) seçeneğini seçmiştim. 25 Temmuz da vizem basıldı, 29 Temmuz günü (25 temmuzda mail atıp takip için barkod no vermiş olsalarda) UPS 'e teslim edildi. 30 Temmuz yani bugün az önce elime geçti kapalı dosya ve pasaportum, merak edenler için yazayım dedim. Ankara'da yaşamıyor veya yakın değilseniz 1010 TL verip kurtulun.
-
@alyosha yolunuz açık olsun tebrikler
-
@vedatucar Vizeniz hayırlı olsun.
Dosyanızı Viyana'dan başka bir konsolosluğa taşımak istediğinizde, konsolosluklara gönderdiğiniz maillerin taslaklarını bizimle paylaşabilir misiniz?
Ayrıca bu mailler gönderdiğiniz zamanda dosya numaranız current değildi doğru mu anladım? -
Herkese Merhaba Mülakat Deneyimi ile ilgili yaşadıklarımı paylaşıyorum. 18 Temmuz Unganlarda Sağlık Raporu için 447$ ödeme yaptım. Aşılar ve Röntgen için. 30 yaş üstü olanlardan idrar testi istenmiyor. Yani ben sadece kan verdim ve aşıları oldum. Aşıları olurken Dr.Bayan Ungan bir nevi mini mülakat yapıyor Nereye gideceksin? Kaçıncı Deneme de çıktı? Ben 6. Deneme dedim ve New Yorka gideceğim dedim. Tebrik etti ve Unganlardan çıktım. Aynı gün raporu vermiyorlarmış ertesi gün gelip alabilirsiniz dediler. Ben onbir gün sonra 29 Temmuz Salı günü 17:30 raporumu aldım. Hafta içi Unganlar saat 19:00’a kadar açık panik yapmayın. Ben Kuğulu parka yakın olan otelime geçtim ve dosyalarımı düzenledim. 30 Temmuz sabah saat 7:00’da Konsolosluğa geçtim ve 8:30 randevuma kadar herkesi saatine göre sırayla alıyorlar. Sırayı girip sadece pasaportu görevlinin çağırdı veznenin açılan metal kutusuna bıraktım. Sıraya geçtim ve pasaportu teslim alan diğer memur sırayla çağrı yapıyor. Aman baştaki kapıya falan dokunmayın:)) (bu arada hemen yanındaki poligonun orda emanetçide var ben oraya bıraktım eşyalarımı) Neyse çağrılınca x raydan geçtim ve uzun bir yol sonunda sola giriş yaptım herkes orada zaten. Normal vize alanlar ayrı Greencart kazananlar ayrı. Önce ilk vezneden pasaportumu ve 330$ olan vize ücretimi ödeyip fişi aldım bir numara verdi. Bu numarada sağdaki veznelerin orda bekledim sıra yanınca 14.Nolu vezneye geçtim ve görevli şunları istedi.
1.Adli sicil kaydı
2.Diploma Aslı ve fotokopisi
3. Nüfus Kayıt Örneği
4. Banka Hesap Dökümü
5: 2 adet Fotoğraf
6: Askerlik Aslı ve Fotokopisi
7. Ustraveldocs kayıtlı olduğuma dair barkodlu belge
Bunların dışında ne gösterdiysem hiçbirini istemedi ds260 formunu bile almadı. Sadece gideceğim adresin değiştiğini söyledim oda onu güncelledi. Yani Ds260 formundaki adresi orada isterseniz güncelleyebilirsiniz.
Bundan sonra sol vezneden çağrılacaksın dedi ve aynı numarayla beklemeye başladım. 19 ve 20 nolu vezne mülakatın gerçekleştiği yer. Numaram yandı ve 19 nolu vezneye geçtim. Mülakata Türkçe girdim zaten yanında tercüman vardı. Sağ elimi kaldırıp söylediklerimin doğru olduğuna yenim ettim. Önce parmak izlerimi aldı sonra şu Soruları sordu?- En son aldığın diploma puanın kaçtı?
-Ben 59 puan meslek lise diplomama baktı okey dedi ve ona kaşe bastı, tercümanlıda götürmüştüm diplomayı ona da kaşe bastı. - Nereye gideceksin?
-New York Long Island dedim
3- Orada ne iş yapacaksın ve tanıdığın var mı?
-Meslek diplomam olduğu için mobilya üzerine işler yapacağım dedim ve dayımın orada yaşadığını söyledim.
O da tebrikler vizeniz onaylandı dedi 3 ile 5 içinde pasaportu teslim alacaksınız dedi. Başka hiçbir şey sormadı ve ben banka 6.250 $ göstermiştim bununla ilgili hiçbir şey sormadılar yani parayı kafaya takmayın. Ordan mutlu bir şekilde çıktım, dileğen herkese nasip olsun. Şimdiden herkesin yolu ve bahtı açık olsun.
- En son aldığın diploma puanın kaçtı?
-
@FıratD
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀 -
@Flight101 Teşekkür ederim
-
Bültende dosya numaranız current olmadan Viyana’dan başka bir konsolosluğa taşımak istiyorsanız, talebinizi yine KCC üzerinden yapacaksınız. Bu iletideki taslakları inceleyebilir, konsolosluk isimlerini talebiniz doğrultusunda değiştirerek KCC’ye talebinizi gönderebilirsiniz.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@zakaria Viyanaya taşırken numaram current olmamıştı. Dosya taşımayı KCC ye mail atarak gerçekleştirdim. Ama Tirana taşırken numaram current olmuştu. Tiran Konsolosluğuna mail atarak taşıdım
-
Mail konu başlığı
M44 - TRANSFER REQUEST VEDAT UCAR - 2025EU146xxDear Consular Officer,
I am a DV 2025 lottery winner currently living in Turkey. Due to visa restrictions, I am unable to attend my interview in Vienna as originally intended.
Would your embassy accept Diversity Visa applicants for interview appointments without local residency in Albania? I would travel to Tirana specifically for the purpose of the interview.
Thank you in advance for your assistance.
Sincerely,
Vedat Ucar
Case Number:
Date of Birth:Bunu vizesiz gidebileceğim tüm konsolosluklara yolladım
-
@Can2026
Tiranın kabul edeceğini bilseydim ilk başta numaram current olmadan oraya taşırdım. Bu stresleri ve mali kayıpları yaşamazdım -
@vedatucar tiran oturum istedimi hocam
-
@MEMET-0
HAYIR -
KCK üzerinden bankong yapacaktım Tiran mi yapsam acaba oturum istemiyorsa
-
Sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor DV2026 kazananı olarak, bu başlık DV2025 mülakat deneyimlerini içeriyor.
Yapmayı planladığınız işlem sürecinize yarardan çok zarar getirecektir. Dosya taşıma için DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları konu basliginin 4.iletisini tekrar okumanız faydanıza olacaktır. Vatandaşı olmadığınız bir ülkenin veya oturum/calisma izninizin olmadığı bir ülkenin konsolosluğunu DS260’da seçmemelisiniz!
-
@ATS16 evet dediginiz başlığı okudum yazan şu:eu bölgesine seyahat için gerekli pasaportunuz ya da bir vizeniz yoksa, tc vatandaşlarının vizesiz gidebildiği, abd göçmen vizesi basan ülkeleri tercih edebilirsiniz. Bu bilgiye göre Tiran vize istemiyor bizden KCK ile dosya taşima işlemi olabilyor ve oturma veya çalışma izni istemiyor nereyi yanlış anladım lütfen yardım ci olurmusun anlamadım çünkü
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum