Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan çok sağ ol ins benden önce mülakat tarihi alırsın

• @salimekoken bu ortadoğu ülkeleri yoğunluğu belli bir dönem mi vardı yoksa hala aynı mı sizce? Yani herhangi bir tahmin yürütmek mümkün değil mi

• En son randevu tarihi göndermelerinin üzerinden 3 ay geçmiş olacak yakında. Ağustos ayında gönderirlerse Ekim gibi randevuya gideriz. Umarım Ağustos’ta alırız ve daha fazla uzamaz süreç.

• @burak2344 bence her süreç farklı işlemiş neden 2023 de o halde daha kısa sürdü ve 2025 in ilk aylarında daha çabuk mail gönderilmiş bunu anlamak çok zor 2024 de olan şey 2025 de olacağı anlamına gelmez 2023 yılında mayıs dq biri ağustosta mülakata girmiş 2024 de süreç uzamış bu yıl uzayacak mı bilmiyoruz

• @gigi25 umarım bir an önce gelir 16 mayıs dq oldum halen bekliyorum

• Merhabalar ben dq olduktan sonra işten ayrıldım bu sorun yaratır mı ?

• @ahmetZ Merhabalar vizeniz açısından herhangi bir sorun yaratmaz. Ama yinede şunu unutmayın ABD Büyükelçiliği vize alınana kadar tam olarak elinize geçene kadar işten ayrılmanızı seyahat planı yapmanızı tavsiye etmiyor.

Yani vizenizi etkilemez ama herhangi bir olumsuz durumda sizin hayatınızı etkiler. Bu açıdan düşünebilirsiniz ^^

• @ahmetZ sıradaki aşama sabır 😀 hepimiz aynı sabır aşamasındayız tebrıkler ankaradan randevu beklıyoruz artık

• Son randevu dağıtılmasının üzerinden 3 ay geçmiş. Bugün randevu verilse en iyi ihtimalle Ekim ayına verileceğini ön görüyoruz. Yani kabataslak bir hesaba göre bugün randevu alsak 3 ay daha bekleyeceğiz ve toplam 6 ay beklemiş olacağız. Avukatlar genel olarak 3 ile 8 ay beklemenin normal olduğunu varsayıyorlar. Biz en kötü senaryoyu düşünerek 8 ay beklediğimizi varsayalım. Mayıs ayını da içerisine katarsak, Aralık ayına denk geliyor. Yani Aralık ayında randevu dağıtılırsa ne zamana dağıtılır? Benim tahminim Ocak 2026'ya verileceği ama bu iyimser bir tahmin olur. Belki Şubat veya Mart ayı olacaktır. Bu istatistiği benim gibi bekleyen arkadaşların omzuna olumsuz bir yük yükler gibi yapmak istemiyorum ancak gerçek bu sanırım ve kabul etmeliyiz gibi geliyor. Arka planda yoğunluk mu var yoksa Orta Doğulu insanlara mı öncelik veriliyor bilmiyorum ama bizlere büyük haksızlık yapıldığı ortada. Ama sanırım haksızlık yapıyorsunuz diyecek konumda da değiliz. Burada dile getirmediğim en içten küfürlerimi bu interview olayını birinci başkanlık döneminde getiren Trump beye armağan ediyorum

• @Seyduna Hocam umudunuzu kaybetmeyin evet çok haklısınız çok bekliyorsunuz yani ben şu aşamada sizi tam olarak anlayamam daha yeni gelin gibi I-130 Bekliyorum ama şu aşamada yapabilicek gerçekten başka bir şey yok çünkü nihayetinde konuşma hakkı tanımıyorlar gibi bir şey bekleyin demek dışında bu konuda bir şey yapılmıyor...

Benim umudum sizlerin ağustos en kötü eylülde randevu mektubunu alması böylelikle ekim ile kasım en kötü aralık tarihinde randevunuza girip uçuş planlayabilirsiniz ama sizin dediğiniz gibi sadece randevunun gönderilmesi Aralık ayını bulursa felaket senaryosu...

Umarım olumlu sonuçlanır ben sizin sürecinizi ağzım açık seyrediyorum ve benide endişelendiriyor çünkü ileriye yönelik benide etkileyecek bu olucak mutlaka umarım bu sağlıklı bir şekilde sonuçlanır. Sadece 15-20 dakika sürücek bir görüşme için randevu vermek bir kaç ay sürmemeli bu bana biraz adalet dışı geliyor...

Ve bizim ülkemizin Orta doğululara İran,Suriye vs vs Vize noktası olarak kullanılmasından rahatsızım burası Türkiye bizim yurdumuz önceliğin bizim olması gerekir orta doğululara çok vize dağıtılmak isteniyorsa ülkelerinde bir konsolosluk açılabilir ama tüm yük bize yıkılıyor Ve Türk vatandaşları mağdur ediliyor Suriyelinin aldığı randevu için bir kaç ay beklemek tamamen akıl ve mantık dışı durum böyleyse en azından bunuda hiç yediremiyorum...

Yani ben bugün İtalyada veya avrupa bölgelerinde bulunan bir ABD konsolosluğunun azınlıklara göçmen vizesi vermek için kullanıldığını veya İtalyan vatandaşlarını veya avrupalıları mağdur ettiğini düşünmüyorum...

Sizin ve size yakın DQ Alan arkadaşlarımızın Sürecini takip ediyorum umarım iyi haberlerinizi alırız...

• @Seyduna Ekimde giderim en geç diye düşünüyordum şu an bir hayal olduğunu görebiliyorum. Avukatın söylediğine göre 3-6 ay arası bekleyiş öngörüp konsolosluk yoğunluğuna bağlı olarak 7 aya kadar uzayabilir dedi.

• Haziran ayında Dq olduk hala bekliyoruz süreç uzadıkça can sıkıcı bir hal almaya başladı 😞 vize onaylandıktan sonra nekadar sürede ülkeden çıkmamız gerekiyor 3 ila 6 ay arası sanırım verilen vize sağlık muayenesindeki aşı baz alınıyor diye duyduk. Ülkeye girdikten ne kadar sonra green card geliyor bilen var mı bu siteyi yeni keşfettim şimdiden teşekkürler.

• @sahmeran44 Merhaba sorularınızın cevaplarının hepsini geçmiş sayfalarda görmüştüm şu an hatırlayamıyorum o yüzden cevap veremiyorum, biraz geriye giderseniz tüm sorularınızın cevaplarını göreceksiniz. sevgiler.

• Merhaba, sureci bitmis olan arkadaslara bir sorum olacak. ABD'ye girdikten ne kadar sure sonra green card'i teslim aldiniz? Benim 2 ay olacak ancak henuz bir ses yok.

Randevu bekleyen arkadaslara sabirlar diliyorum. Ancak ortalama bekleme suresi cogunlukla 3-4 aydi. Ben Ekim 2024'te dq olmustum,Ocak 2025'te randevu maili alip Mart'ta mulakata girdim. Benden once dq olup 6-8 ay randevu maili bekleyenler vardi. Benden sonra dq olanlar 1 ay icerisinde aldi. Yani ortalama 3-4 ay, yavas haliyle de 6-8 ay suruyor. Bekleme surecinin normal oldugunu hatirlatmanin stresi azaltacagini dusunuyorum. Dilerim bir an once kolaylikla hallolur. Sevgiler

• @gulsah123 bizim kartlarimiz girisimizden tam 2 ay sonra adresimize geldi.

• @gulsah123 Merhaba, ABD'ye giriş yaparken basılan mühürün geçici olarak yeşil kart yerine geçtiğini okumuştum

• @usernamewastaken Benim bildiğim kadarıyla artık geçici Green Card mührü basılmıyor. I-94 Belgesi artık alınabiliyor mühür basma olayı bitti diyorlar yabancı forumlarda Endorsement kullanılıyor vizenin üstüne ufak bir not oluyor 1 Yıl boyunca geçici Green Card olarak hizmet eder gibisinden bir not onu işleme alıyorlar güncel durum böyleydi sanırım

Halihazırda yakın süreçte ABD'ye girmiş deneyimli kişiler yeşillendirirse seviniriz ^^

• @Ekto-Oktan vizenin uzerine degil ama yan sayfasina bir yil gecerli oldugu belirtilen bir muhur basiliyor

• @Refiks teşekkürler

• Mail alan var mı hala ses seda yok:(

Benzer Başlıklar

• 58
  • 226
  • 22
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |