Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba,
    Universite mezunuyum ve belgemin asli mevcut fakat lise mezuniyet belgesi sadece edevlet ciktisi halinde elimde. Bu ciktinin İngilizce cevirisi ve noter tasdikli apostilli versiyonu Hongkong veya Viyana da kafi gelir mi? Cok tesekkurler

• @ozgurs anladim, yanitiniz aciklayici oldu dikkate alip dusunecegim cok tesekkur ederim

• @mhmtkz kesinlikle böyle bir sonuç çıkarmayın sizin numaranız bende olsa hangi ülkeye taşıma yaparım diye araştırma yapardım. Ankara ya güvenmeyenlerden onlarca kişi dosya taşıdı, 5 bin ve üstü çok az kişi kalmıştır herhalde taşımayan, imkanınız var ise hiç düşünmeyin taşıyın. Biz şuan amerikadayız hayatımızı planlıyoruz. Eşim memur ben işyeri işletiyordum. Kızımın okulu işlerimiz hepsini biz planladık, Ankara'yı bekleseydik kendi planımızın dışında Ankara'nın keyfini göre hareket edecektik. Kaldı ki sıra gelip gelmeyeği mechuldü! Bu işi istiyorum diyorsanız maddiyat ve diğer şartlar uygun ise her yolu deneyin. Hayırlı süreçler herkeze...

• @Aslan-3 bizim USA ile apostil anlaşmamız yok. bu nedenle normal şartlarda apostile gerek te yok. Ancak bahsettiğiniz durum benim de başımdan geçti. Okulumun adı değişti. Bununla ilgili okuldan transkriptlerimi aldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittim. Oradaki hanımefendi sadece apostil durumunda bunu belirtebilecekleri bir evrak verdiklerini, haricinde özel yazılı bir belge veremediklerini belirtti. Bu nedenle apostil yaptırarak okul ismi değişikliği bilgisi içeren evrak aldım kendilerinden. Ama burası Türkiye, herkes kendi kafasına göre işlem yaptığı için sizin bulunduğunuz yerde aynı süreç mi işletilir? Daha kolay bir şekilde mi çözülür? deneyimlemeden bilmek mümkün değil. O nedenle de okulunuzdan transkriptleri aldıktan sonra, okulunuzun bulunduğu İlçe Milli Eğitim'e uğrayın derim.

• @jcmaxwell Daha önce HK özelinde bu konuda bilgi paylaşılmıştı. HK lise diplomanızı mutlaka görmek istiyor. Bu nedenle diplomanızın orijinali yok ise birkaç gün önceden HK ya giderek Türk konsolosluğundan onaylı evrak almanız gerekiyor. Bunu yine konsolosluğa bağlı çalışan yeminli bir tercümanın da tercüme etmesi gerekiyor. Türk konsolosluğundan randevu ile işlem yapabiliyorsunuz ve işlemler 2-3 gün sürüyor.

• @akara İmzamdan nereye taşıdığım görünmüyor mu?

• @mhmtkz evet görünüyor dikkat etmemişim. Sohbet amaçlı sordunuz o zaman ben taşımalımıyım yoksa beklemelimiyim diye direkt anladım.

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz

Sn. @emre-kurtulmuş’un belirttiği gibi Ankara’nin kesin performansini 30.09.25 tarihinde DV2025 mali yılın bitmesine müteakip göreceğiz ancak post’u Ankara olup CP yaparak dosyasını yurtdışına taşıyan birçok forum kullanicisi ve forumda olmayıp sürecini disaridan takip eden talihli var. Ankara’nin DV2024’de ile yakın/benzer bir performans sergilediği, kapasitesine göre düşük bir performans sergilediği (sebepleri tartışılır), dosya taşıyanlar sebebiyle de 82xx rakamlarını gördüğü aşikar.

• Merhaba Yeşilkart form kullanıcıları,

dün Tayland-Kamboçya arasında savaş başladı, bu Bangkok mülakatlarını etkiler mi? süreç nasıl işler?

• ⭐⭐⭐⭐

@turtleman1821, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Yeşilkart form kullanıcıları,

dün Tayland-Kamboçya arasında savaş başladı, bu Bangkok mülakatlarını etkiler mi? süreç nasıl işler?

Savaş değil gerilim diyelim. İlk günden bir şey söylemek mümkün değil. Çatışma Kamboçya ile Tayland sınırında olup Bangkok'a yaklaşık 7 saat uzaklıktaki bir bölgede.

Şimdilik resmi açıklamaları takip etmekte fayda var. Seyahat güvenliği şu an itibariyle 1 olup (yani her şey normal) güncellemeleri bu linkten takip edebilirsiniz.

• Merhaba,
    Bangkok için mülakata ve hastaneye götürülecek belgelerden hangilerini yeminli tercümana çevirtip noter onayı ve apostil yaptırmamız gerekiyor hangileri için gerekmiyor bunun doğru cevabını bulabileceğimiz bir yer var mı bilen var mı?

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@aktases, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Bangkok için mülakata ve hastaneye götürülecek belgelerden hangilerini yeminli tercümana çevirtip noter onayı ve apostil yaptırmamız gerekiyor hangileri için gerekmiyor bunun doğru cevabını bulabileceğimiz bir yer var mı bilen var mı?

Bu konu için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığında Bangkok'ta mülakata girenlerin deneyimlerini okumanız çok faydalı olacaktır.

• @akara Sohbet etmek amacıyla sormadım aslında. Oralarda herhangi bir aksilik yaşanması ihtimali (dünkü haberler de bu olasılığı gösteriyor) karşısında, Ankara’nın yeşil pasaportu veya Schengen vizesi olmayanlar için hâlâ bir seçenek olup olmadığını tecrübeli arkadaşlardan teyit etmek istedim. Çünkü mülakat günü yaklaşık 1 yaşında olacak bir bebeğim ve ülkesi travel ban kapsamında olan bir eşim var. Tüm bu koşulları düşününce, süreci biraz daha geçe bırakmak benim için çok sorun olmayabilir diye değerlendirmeye başladım, fakat tabi dosya taşıyanlar nedeniyle olduğunu tecrübeli arkadaşlardan öğrenince beklemeye devam edeceğim diyebilirim.

İmza ile ilgili verdiğim yanıt ise “yerinizde olsam dosyamı taşırdım” demeniz nedeniyledir; gerçekten görünmediğini sandım. Herkese yanıtları için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@akara Sohbet etmek amacıyla sormadım aslında. Oralarda herhangi bir aksilik yaşanması ihtimali (dünkü haberler de bu olasılığı gösteriyor) karşısında, Ankara’nın yeşil pasaportu veya Schengen vizesi olmayanlar için hâlâ bir seçenek olup olmadığını tecrübeli arkadaşlardan teyit etmek istedim. Çünkü mülakat günü yaklaşık 1 yaşında olacak bir bebeğim ve ülkesi travel ban kapsamında olan bir eşim var. Tüm bu koşulları düşününce, süreci biraz daha geçe bırakmak benim için çok sorun olmayabilir diye değerlendirmeye başladım, fakat tabi dosya taşıyanlar nedeniyle olduğunu tecrübeli arkadaşlardan öğrenince beklemeye devam edeceğim diyebilirim.

İmza ile ilgili verdiğim yanıt ise “yerinizde olsam dosyamı taşırdım” demeniz nedeniyledir; gerçekten görünmediğini sandım. Herkese yanıtları için teşekkür ederim.

Değerlendirmenizi yapmak için çok vaktiniz yok. Ağustos'ta açıklanacak bülten ile dosya numaranızın aktif olma olasılığı yüksek.
    Aktif olduktan sonra artık KCC ile değil konsolosluklara rica ederek dosya taşımak mümkün oluyor ve sizin tekrar Ankara'ya geri almanız mümkün olmayabilir. Ama Ankara'da iken, aktif olduktan sonra Bangkok veya HK Konsolosluğuna yazarak taşımanız biraz daha mümkün olabilir.
    Önümüzdeki yaklaşık 10-15 günlük süreçte bir karar verip tekrar KCC ile Ankara'ya taşıyabilirsiniz. Zor bir karar aşamasındasınız ama tercih tamamen sizin.

• Merhaba, Ankara konsolosluğundan Viyana konsolosluğuna dosya taşıma amacıyla KCCye attığımız maile alınan geri dönüş cevabında adres belirtmemiz gerektiği bildirilmiştir. Konu ile ilgili benzer bir durum yaşayan var mı? Ne yapmamız gerek ?

• Merhaba ben ds260 formunu 5 mayısta doldurup gönderdim üzerinden 3 ay geçti. 3 yıllık ilişkim var evlenme kararı aldım eşim için de green kart başvurusu yapıcam, dosyamı tekrar açmam gerekiyor dosya tekrar açmak mülakat tarihi almak için riskli bir durum mu ?

• Herkese selam.Şaka şamata derken Ağustos ayı geldi çattı.Ağustos ayı içerisinde 2026 ilk 3000-5000 kişiye mailler gelmeye başlar sanıyorum.Fikirleriniz nedir?

• @Fer-0 gelmez mailler Ekim ayı için gelir. 2026 süreci başlangıç tarihi, 30 eylüle kadar 2025 süreci devam ediyor.

• @Serapp merhaba Serap hanım teşekkür ederim, aslında her gün okuyorum tecrübeleri ama kimisi gerek var yazmış apostile noter onayına kimisi gerek yok yazmış sanki herkes kendince karar vermiş gibi anladım da o yüzden belki en doğrusuna ulaşılabilecek bir kaynak vardır ben bilmiyorumdur diye sordum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |