Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge rica ederim. Ben açıkçası 2025 mülakat deneyim başlığının tamamını okudum ancak yurtdışı deneyimleri atladım çoğu zaman, yüksek olasılıkla Ankara'da gireceğim için. Uzak doğu deneyimlerinden göz attıklarımdan aklımda kalan; HK diğerine göre bir tık daha pahalı kalabiliyormuş(belki konaklama vs konusunda olabilir emin değilim) ve bence en önemlisi HK lise diploması konusunda hassas, yani orjinal üniversite diplomanız elinizde olsa bile lise diplomasını görmek istiyorlar gibi bir durum olabiliyor. Dediğim gibi 2 konuda da çok emin olmamakla birlikte, deneyimleri okurken bunlara da dikkat edebilirsiniz diye aklımdayken yazmak istedim. Lütfen mülakatları okuyup, kendi süzgecinizden geçirin, zaten o aşamada siz en doğru kararı vereceksinizdir. Bunu yaparken geç kalmamanız en önemlisi, iyi şanslar.

• Merhabalar, 2026 talihlisiyim ve diger talihlileri de tebrik ederim. Dosya numaram 25 binlerde, anladigima gore sira gelmesi icin dosyami baska bir yere tasimam gerekiyor. Sizce en mantikli secenekler neresidir? Dosyayi direkt KCC araciligiyla tasimak icin son tarih var midir? Ayrica bu surecte sansimizi artirmak icin Amerika veya Avrupa vizesine basvurmak mantikli midir? Tesekkurler!

• Selamlar, 2025 deneyimlerinde Ankara'nın 82xx'lere mülakat verdiğini gördüm yanlış yorumalamadıysam. Herhangi bir özel durumları vs yoksa Ankara'nın bu sene performansı daha iyi diyebilir miyiz?

• @mhmtkz gecen yıllara göre daha ıyı evet

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz bence bu doğru bir yorumlama olmaz tamamiyle. Önemli olan kaç vize vermiş olacak sene sonunda. Fam yasası nedeniyle bir çok düşük numaralı kazanan bile vizesini almak için hemen taşıdı doğal olarakta ankarayı bekleyen küçük numaralarda yurtdışı konsolosluklarına gidince ankara vereceği randevuları daha yüksek numaralara ulaşmış gibi gözüktü diye düşünüyorum. Kesin kararı istatistikler açıklanınca görebiliriz

• @melisbasdurmus tesekkurler

• Arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum bakaya kalmaya karar verdim ve askerlik durum belgesini şimdiden indirdim. Yurtdışına çıkış girişte bir sorun olmuyor bunların hepsini geçtim sadece tek kalan bir soru var. Bakaya kalacağım zaman askerlik durum belgemi alabilir miyim bilmiyorum o yüzden şuanki yani mülakattan 6 ay önceden durum belgesini almış olcam. Bu bir sorun teşkil edecek midir? Yoksa mülakattan bir hafta önce mi illa güncel bir askerlik kağıdı bulmam gerekecek? Bulamazsam ve ya eski durum belgesi yani şuanki Ağustos 7’sine kadar askerlik ile ilişiği yoktur belgesini götürsem nasıl olur? Lütfen şu askerlik konusunu artık kapatmak istiyorum lakin önümdeki tek engel bu ve can sıkıcı bile getiriyor süreci… eski iletilerin hepsine baktım dün gece forumdan fakat birisi @dehaningizemi eski durum belgesini alın demiş ama sonra cevap yazmamış. Net bir şey yok yani sadece olasılıklarla yarışıyorum 🥺

• Bu ileti silindi!

• @ATS16 Thank you for your inquiry.Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Bangkok. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected] additional information, please refer to the following websites:Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.htmlDiversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.htmlDS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.htmlTo enter the Diversity Visa lottery or to check for
    mail geldi yapmam gereken birsey varmi tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@B_E_L_G_I_N

Tebrikler, hayırlı olsun.

DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığından Bangkok’da mülakata giren DV2025 talihlilerinin deneyimlerini okuyarak süreç ile ilgili bilgi edinebilir, sağlık muayenesi ve mülakat için ön hazırlıklar yapabilirsiniz.

• ⭐⭐

@firateu2026 selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Bu hesabımda imza var

• @onuru imzalı hesaptan attım. Yanlışlıkla diğer hesabımdan da attım

• @Flight101

Diplomanın aslı var, fakat 2006 öncesi olduğu için E-devlette görünmüyor, tercüme yaptıracağız ama apostil yaptırmalı mıyız acaba ?

• ⭐⭐⭐

@Aslan-3 Selamlar... Üniversite diplomasının sadece çeviri yapılması yeterli oluyor. Eşimle 2006 öncesi mezunuyuz üniversite mezuniyet belgelerimize e-devletten ulaşabiliyoruz.

• @Busra-Turan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, 2026 talihlisiyim ve diger talihlileri de tebrik ederim. Dosya numaram 25 binlerde, anladigima gore sira gelmesi icin dosyami baska bir yere tasimam gerekiyor. Sizce en mantikli secenekler neresidir? Dosyayi direkt KCC araciligiyla tasimak icin son tarih var midir? Ayrica bu surecte sansimizi artirmak icin Amerika veya Avrupa vizesine basvurmak mantikli midir? Tesekkurler!

Son tarih diye bir şey yok, dosyanız current olana kadar KCC, current olduktan sonra da seçtiğiniz konsolosluktan taşımanız gerekiyor çünkü dosyanız oraya transfer edilmiş oluyor.
    Diğer sorunuza cevap vermek gerekirse size kalmış bir durum ama Amerikada Aos yapanlar hep şikayetçi çünkü anladığım kadarı ile Ankara'dan daha yavaş ilerliyor. Eğer Avrupa için daha önce vize aldıysanız süreci biliyorsunuz. Vize istemeyen ülkeleri tercih etmek daha kolay olacaktır. Deneyimlerden süreler hakkında bilgi edinip bütçenize göre ayarlama yapabilirsiniz. Şansa 2025 başlığına gireyim derken bu başlığa girmişim bari görünce yanıtsız bırakmıyım dedim. İyi şanslar.

• @Flight101

Talihli eşim, Lise diploması var, mezun olduğu okulun ismi değişmiş, ve e- devlette diploma’ya ulaşamıyoruz, fakat diplomanın aslı elimizde mevcut soğuk damgalı şekilde, bunun apostili gerekir mi acaba ?, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 2003 mezunuyum, edevlette ne lisans ne lise, hiçbir mezuniyetimle ilgili bilgi yoktu. Bunun için (geçenlerde) başvurmam gerekti, ondan sonra da sadece üni mezuniyet bilgim yüklendi edevlete. Lise yine yok 🙂

• ⭐⭐⭐

@Aslan-3
    Viyana konsolosluğu talihlinin son mezun olduğu okulun diplomasını istiyor, lise mezunu ise lise, üniversite mezunu ise üniversite diploması yeterlidir.
    Bu diplomalar çift dilli değilse çeviri yaptırmak yeterlidir.
    Diğer aile üyelerinden mezuniyet belgesi istenmiyor.
    İsim değişikliği olmuş okullar için nasıl bir yol izleniyor tam bilmiyorum. Ancak forum içinde konusu geçmiş, nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler paylaşılmıştı.

• ⭐⭐⭐

@aysegul Ben üniversiteyi 2 sene uzattım bilgiler e-devlete girsin beni sonradan uğraştırmasın diye...😂😂

Benzer Başlıklar

• 221
  • 153
  • 11427
  • 19441
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |