Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Sevgili Forum Ailesi;Öncelikler Burada geçirmiş olduğum vakitlerin ve deneyimlerin bütün sürecim boyunca aklıma takılan her bir sorunun cevabını veren değerli forum yönetici ve yetkililerinin büyük saygıyı hak ettiklerini bildirmek isterim.
    2024-2025 kazananı olarak neler yaşadığımı bu süreçte sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum umarım süreci devam eden arkadaşlarımda bu duygularla deneyimlerini paylaşabilirler. Ankara Unganlar deneyimimi kısa bir özetle geçiyorum çünkü çok basit bir işlemden geçilip sarı zarfınızı alıyorsunuz aile hekimine gider gibi gidip alacağınızı aklınızdan çıkarmayınız tecrübe ederek söylüyorum sosyal medya platformlarında insanlar çok basit bu işlemleri çok zormuş gibi anlatıyorlar insanları yalandan yere tribe sokuyorlar hiç birini dinlemeyin boşuna kafanızı böyle basit işlemlerden doldurmayın. 2 nisanda olan ankarada ki mülakatımı heyecanla beklerken bayram arası girdiği için bayram tatili nedeniyle 30 nisana uzatıldı inanın 1 yıldan fazladır beklediğim mülakat tarihim o bir ay uzatılan tarihten daha hızlı geçti gerçekten sonrasında 30 nisan geldi çattı yüksek adrenalin ile içeri girdim ama içeri girdiğim de gerçekten olayın en kolay ve rahat geçtiği yerin mülakat yeri olduğunu anladım bütün heyecanım stresim keyifli bir rahatlamayla sonlandı içeri girene kadar elbette stres yapacaksınız ama öyle insanlara rahatlıkla vize verdiklerini göreceksiniz ki sizlerde daha emin olacaksınız kendinizden çünkü şunu anladım adamlar vize vermemek için değil vermek için uğraşıyorlar bundan emin olun ve sonrasında bana sıra geldi herşeyime okey verdi ama daha önce rusyada 18 ay kadar çalıştığım için benden onların istediği kriterde adli sicil belgesi almamı istediler ben istanbul rus konsolosluğundan bir kağıt almıştım onu kabul etmediler ve pasaportum ile beraberinde bir sarı kağıt verip bunu temin ettikten sonra bize gönderin hepsini işleminize devam edelim dediler tabiki ben belli etmesem de büyük bir hayal kırıklığı ve yıkım yaşadım ama o sarı kağıt az da olsa içime su serpmişti 30 nisandan sonra yaklaşık 3 ayda o evrağı rusyada bir tanıdık bularak vekalet verip çıkarttım 14 temmuzda ankara da mahall ankaranın altında bulunan vfs global şirketine teslim ettim sonra derin bir bekleyiş ile beraber vfs sisteminden devamlı takip ettim acaba gönderdiler mi gönderecekler mi araya kaynar mı uzun sürer mi offf Allahım yazarken yaşadım o anları 14 temmuzda verdim şansıma yine 15 temmuz resmi tatili vardı 16 temmuzda vfs sisteminden yazdım evrağımın durumu nedir diye cevap alamadım çünkü teslim ederken bana bu evrakları 1 güne teslim ediyoruz demişlerdi sonra derin bir bekleyişin ardından cuma sabahı işe giderken ceac sisteminde resfued gözüken durumum A P ye döndü benim heyecan yine tavan artık evrağın konsoloslukta olduğundan emin oldum inanın gittim bir pastaneye oturdum kahvaltı söyledim 5-10 dakika sonra birdaha girdim ki…. Issued olmuştu Çok şükür bir anda iştahım kesildi kahvaltımı dahi yiyemedim yaklaşık 2 gün önce pasaportumun vfs ye gönderildi mailini aldım şuan ankaradayım ve pasaportumu teslim aldım bütün bu serüvende geçirmiş olduğum stres yorgunluk heyecanlı bir rahatlamaya döndü Elhamdülillah bu bekleyişte olan yada bu yolun hayalini kuran arkadaşlarıma tavsiyem emin olun ekstrem bir durumunuz yok ise işin sonunda vizenizi kolay bir şekilde alıyorsunuz bu süreçte size şiddetle söylüyorum ki bu süreci abartan büyüten insanlardan uzak durun dinleyemin uzaktan selam verin merhaba demeye vaktiniz olmasın ve yine unutmayın ki memurlar size vize vermemek için değil vermek için uğraşıyorlar bu forum benim her zaman hayatımda olacak inşallah amerikada da kolay bir şekilde hayata tutunur hak ettiğimiz emeğimizin karşılığını alacağımız bir hayat yaşarız ben devamlı takipte olacağım tecrübe ettiğim sorularınıza cevap vermeye işlerinizi kolaylaştırmak için takipte kalacağım kalın sağlıcakla Allah’a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

• @Emin-Soykök, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@uakin bende 9 Eylül de Ankara da mülakata gireceğim, ve bu yeni Ais kaydı çok kafa karıştırıcı yeni olduğundan sorunlu bence , ülke kısmını Azerbaycan olarak almış pasaportta iki ismimde yazılı olmasına ve benim de doğru bir şekilde ismimi yazmama rağmen tek ismimi almış o yüzden submit edip ilerlemeye halen çekiniyorum. Hatta bu durumu ss alıp KCC ye bile ilettim ve onlarda bu belgeleri mülakata getirmeniz gerekiyor diye cevap verdiler.Sizce ne yapmalıyım ? Yani submit edip tüm bilgileri doldurup o çıktıyı , kcc mesajıyla birlikte mülakata götürsem yani destekleyici kanıt içeriğinde belge olarak ?

Ben kurcalayıp hataları düzeltmiştim, benim küba gözüküyordu ve evlat edinilme yoluyla greencard başvuru süreci olarak gözüküyordu. Elinizden geldiğince düzeltip yapmaya çalışın. Belge asılları da yanınızda götürün. Bene epey bir düzeltmiştim. Mail atıp mutlaka hataları yazın belki dönüş alırsınız ben alamadım gerçi 🙂

• @elbruz merhaba videoda aslında ordanda alan cok fazla oluyor sorun olmuyor diye belırttık aslında! hongkong secmemız sundan kaynaklı ulke olarak bılıyorsunuz yıllarca ıngılız somurgesı olmus bır ulke ve resmı ısler daha duzgun ılerlıyor bunu kastektık orası ıcın kötu anlamda bır sey dmeek ıstemedık bıze daha garanti geldı hongkong ulke olarak yanı elımızde tek fırsatımız var vıze almak ıcın hıc birseyı riske sokmak ıstemedık bundan kaynaklı..malıyet olarak bakılırsa bangkong kesın secılebılır bence bu arada sıze kalmıs bir olay vizeniz sımdıden hayırlısı olsun...

• @ozgurs maili hemde ekran görüntüsü alarak attım gelen cevabıda pdf olarak aldım, çıktısını yanımda götüreceğim belge çok olsun yeterki az olmasın. Her türlü kanıt iş görür malum amerika bu belge işine çok önem veriyor sizlere de kolaylıklar dilerim🙂

• @Aslan-3, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@onurkaptan

Selamlar, günlerdir sorduğum cevabını merak ettiğim konuya değinmişsiniz, talihli eşim, orjinal ıslak imzalı lise diploması elimizde, fakat okulun adı değişmiş ve 2003 yılında mezun olduğu için e-devlette görünmüyor, apostil ve yeminli tercüme işimizi görür mü acaba, teşekkürler

Merhabalar,
    Birebir aynı süreci yaşıyorum. 2003 mezunuyum diplomam elimde ancak dediğiniz gibi okulumun adı değişmiş durumda. Edevletten de maalesef qr kodlu belge alamıyordum. Bu yüzden okula gidip okuldan qr kodlu mezuniyet belgesi talep ettim. Bir tane dilekçe yazıyorsunuz ve diploma fotokopisini verdiğinizde okul sizin için hazırlıyor. Bununla birlikte gitmişken ıslak imzalı olsun diye transkript dökümlerini de aldım. Şuan verdikleri belge edevlette sorgulanabilir hale gelmiş oldu.

• @goktug1122 Bende Didim'de oturuyorum listede çıkmadığı için pick-up seçmiştim. Premium delivery seçeneğinde düzgün hizmet alabilen biri yok henüz sanırım geç verdiklerini söylüyorlar. Eğer Ankarada tanıdığınız varsa kimlik fotokopiniz ve sizin adınıza evraklarınızı alabileceğinize dair imzalı bir kağıtla belgelerinizi aldırtıp size kargolatırsanız daha hızlı bir çözüm olabilir.

• ⭐⭐⭐

@myof61 Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Flight101 teşekkür ederim sizlerinde inşallah ✋

• @Aslan-3 Noter ve apostile gerek yok. Diplomanın orjinali ve yeminli tercümeli hali yeterli. Okul isminin değiştiğini onlar sorarsa söyleyin. Sözlü olarak söylerseniz bir sorun olmaz. Fakat ekstra detay vermenize gerek yok.

• @Aslan-3 Ayrıca bu söylediğim Hong Kong için geçerli. Sanırım siz Viyanada mülakata gireceksiniz, oradaki süreçle ilgili bir bilgim yok.

• ⭐⭐

@onurkaptan ve @Aslan-3 sorularinizi ve cevaplarinizi dv25 basliginda paylasmaniz gerekiyor. Bu baslikta genelde deneyimler paylasilmaktadir.

• Merhabalar.. Liseden bu sene mezun olan 18 yaşındaki oğlum için e-devlet üzerinden askerlik durumunu sorgulatmıştık. "Askerlikle yükümlü olmadığınız için bu hizmeti kullanamazsınız." ibaresi görünüyordu.. Dolayısıyla e-devlet üzerinden oğlum için herhangi bir askerlik durum belgesi alamadık. Bununla ilgili olarak, askerlik şubesine gittik. Ankara A.B.D. Elçilik sayfasında 17 yaş üzerindeki erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesinin istendiğini söyledik & elçiliğin sayfasındaki söz konusu sayfayı da gösterdik. Lakin, askerlik şubesindekiler, oğlumun askerlik çağına gelmediği için sistemde görünmediğini ve bununla ilgili d2 hiç bir belge veremeyeceklerini söylediler.. Dolayısıyla, herhangi resmi bir evrak alamadık. Bu işi nasıl çözebiliriz? Bizim durumumuzda olanlar mülakattan önce nasıl bir yol takip ettiler, acaba? Mülakatta bununla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanıyor mu? Cevaplarınızı için şimdiden teşekkür ediyorum..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• @turkercagan listede yazan belgeler ilgili bir olumsuzluk olduğunda bunu dile getirdiğinizde zorlamıyorlar sizi mutlaka olacak diye, sürekli görüşme yaptıkları için 17 yaşındaki çocuk için bu belgeyi alamayacağınızı biliyorlardır zaten, ama siz "Askerlikle yükümlü olmadığınız için bu hizmeti kullanamazsınız." ibaresi olan sayfanın ekran görüntüsünü alıp yanınızda bulundurun her ihtimale karşı.

• @ozgurs çok teşekkür ediyorum cevabınız için.

• @onurkaptan

Teşekkür ederim

• @onuru

Farkındayım, bu başlıkta tam da aradığım soruya bir cevap yazılmıştı ona istinaden ilgili iletiye anında cevap alabilmek için yazdım, dikkat ediyorum normal şartlarda forum kurallarına,🙏

• Herkese merhaba, 7 Mayısta Ankara'da yapılan muayenede malum teste kalmıştım. Test sonucum 10 temmuzda gelmişti, bana çok yardımı dokunan @Nalcabasmaz 'ın da yaptığı gibi eski sisteme göre pasaport, sarı belgemi ve durumu anlatan bir mektup eşliğinde ''IV UNIT dikkatine'' ibaresi ile PTT kargo ile yollamıştım. 17 Temmuzda kargo kabul edildi, 21inde Refused, AP ye döndü 2-3 gün sonra bugün sabah baktığımda ISSUED şeklindeydi. Şimdi bakalım pasaportu nasıl bana geri yollayacaklar. Stres seviyem ve uçak bilet fiyatları doğru orantılı olarak artmaya devam ederken beklemeye devam, hepimize bol şans ve sabırlar efenim 🙂

• ⭐⭐

@ozgurs şimdiden vizeniz hayırlı olsun oradaki hayatınızda başarılar diliyorum uçak bileti konusunda bir tavsiyede bulunabilirim
    Mayıs ayında sonuçlar açıkladığında olumsuz olduğunu görünce hemen amerika tatil planı yaptım 1 haziranda da amerikaya gidecek şekilde bilet aradım 3 hafta gibi dar zamanda aldığım için bilet fiyatları yüksekti tanıdık birinin tavsiyesi üzerine biletimi alırken şu şekilde bir yol izledim

Biletimi acente aracılığı ile 3 gün opsiyon yaparak ayırttım 3 günün sonunda bilet fiyatı değişmedi ise bir önceki opsiyonu iptal ederek tekrar opsiyonladım bu şekilde 1.5 hafta boyunca aynı fiyatı ve koltuğumu koruyarak devam ettim uçuşuma 1 hafta kala fiyatlarda biraz gerileme gördüm sebebi uçak uçuşa yakın koltukları doldurmak için boş koltukları 1 2 günlük fiyatları geri çekiyor demişlerdi fiyatı 5k kadar avantaj olacak şekilde geri çektiler o fiyattan opsiyon yaptıktan sonra fiyatı tekrar yükseltiler panikle herkesin alması için uçşa son 5 gün kala biletimi 15k gibi avantajla aldım

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@ozgurs şimdiden vizeniz hayırlı olsun oradaki hayatınızda başarılar diliyorum uçak bileti konusunda bir tavsiyede bulunabilirim
    Mayıs ayında sonuçlar açıkladığında olumsuz olduğunu görünce hemen amerika tatil planı yaptım 1 haziranda da amerikaya gidecek şekilde bilet aradım 3 hafta gibi dar zamanda aldığım için bilet fiyatları yüksekti tanıdık birinin tavsiyesi üzerine biletimi alırken şu şekilde bir yol izledim

Biletimi acente aracılığı ile 3 gün opsiyon yaparak ayırttım 3 günün sonunda bilet fiyatı değişmedi ise bir önceki opsiyonu iptal ederek tekrar opsiyonladım bu şekilde 1.5 hafta boyunca aynı fiyatı ve koltuğumu koruyarak devam ettim uçuşuma 1 hafta kala fiyatlarda biraz gerileme gördüm sebebi uçak uçuşa yakın koltukları doldurmak için boş koltukları 1 2 günlük fiyatları geri çekiyor demişlerdi fiyatı 5k kadar avantaj olacak şekilde geri çektiler o fiyattan opsiyon yaptıktan sonra fiyatı tekrar yükseltiler panikle herkesin alması için uçşa son 5 gün kala biletimi 15k gibi avantajla aldım

tam olarak nasıl yaptığınızı anlayamasamda 🙂 ucuz bilet kovalayacağım hele bir pasaport gelsin bakim bir her şey tamam mı?

• @ozgurs pasaportunu ptt den bekleme ankara da MAHALL ANKARA diye biryer var onun altında vfs global şirketinden almalısınız

Benzer Başlıklar

• 6434
  • 728
  • 280
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

109

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |