Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Gündem
578 166 39.8k 168

  • DV için AIS'ten Ankara VFS seçip oradan teslim alan var mı acaba? kaç günde ofislerinde oluyor ortalama evraklarımız?


  • @gucarslan bey merhabalar. DV-2025 talihlisi olarak 30 Temmuz 2025 tarihine Ankara'da konsolosluk randevumuzu aldık ailecek. Ancak şimdiki AIS sistemi yerine getirilen yeni sistemi anlayamadım. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Bu sayfada yazılanların büyük çoğunluğu DS-160 dolduranlarla ilgili. Bizim gibi DS-260 formunu dolduran greencard çekilişi çıkmış kişilerinde bu işlemi yapmasına gerek var mı? Yapmamız gerekiyorsa bununla ilgili bir video ya da ekran alıntıları var mıdır acaba? Şimdiden değerli yardımınız için teşekkür ederim.


  • @gucarslan Merhaba, ben kendimi ve aile bireylerini ayrı e-mail ile kayıt edip parayı ödemeden pasaport numarası ile submit ettikten sonra sistem işlem tamamlandı şeklinde mülakata yanımda getirmem için barkodlu bir belge verdi. Yalnız bu belgede daha önce sisteme adres bilgilerini girdiğim halde boş görünüyor hepimizinki. Ücreti submit etmeden önce yatırmamız mı gerekiyordu ya da yanımızda getirmemiz gereken barkodlu belgede adres kısmı normalde de boş mu kalıyor, daha farklı ya da fazla birşey yapmamız gerekiyor mu? Bu konularda bilginiz var mı? Şimdiden teşekkür ederim...


  • Merhaba, biz de DS-260 formu doldurduk, 31.Temmuz'da bizim randevumuz. Sistemde kayıt açmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla, sistemin ilerlettiği şekilde devam edip bilgileri girerseniz en son barkodlu bir belge verecek. Aile üyelerinizi ayrı e-mailler ile kaydederseniz ve pasaport numaralarını girerseniz zaten siz ve aile üyeleriniz bir arada belgede görünüyor. Sistem hakkında çok soru işareti var ama biz bu şekilde yaptık.


  • Merhabalar. Önümüzdeki Eylül ayında benim ve 2012 doğumlu oğlumun randevumuz vardı. Yeni sistemde yanlışlıkla kendi randevumu iptal etmişim. Konsoloslukla yaptığım telefon görüşmesinde oğlumun randevusunda bir sorun olmadığını söylediler. Sormak istediğim.

    1. Oğlumun randevusuna onun yanında girebilir miyim.

    2. Kendime yeni randevu alsam oğlumun randevu tarihinde beraber girmek için talep oluşturabilir miyim.

    Tatil planımız Haziran 2026. Ne yapmamı tavsiye edersiniz. teşekkür ederim


  • @nyclover az önce kayınvalidem için kasım 2026 tarihine alabildim en erken açık tarih oydu


  • @oprmngr aynı sorunu yaşıyorum çözebildiniz mi bir gün sonra randevum var


  • Merhaba, 2025 Subat ayinda annem ve babam icin basvuru yaptim. Ucreti de odedim ve 2026 Kasim ayina randevu almistim. Daha sonra sistem degistigi icin annem ve babam adina ayri ayri hesap olusturdum. Normalde iki kisi tek mulakata girecekti ancak sistem degistikten sonra annemin randevusunu 2025 Eylul ayina babamin randevusunu Temmuz 2026'ya cekebildim. Eski sistemde ayni randevuya katilabiliyorken suanda ayri ayri mulakata katilmalari gerekiyor sanirim. Annem ve babam icin ayni randevuya katilabilmeleri icin ne yapmaliyim? Bu konuda bilgisi olan var mi?

  • O ozgurs bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba, pasaportun adrese teslim edilmesini istediğimizde kaç günde geliyor? Bununla ilgili bir bilgi bulamadım konsolosluğun sitesinde. Tecrübe edenler paylaşabilir mi teslimat sürelerini.


  • @yanutsu Merhaba, aşağıdaki email adresinden bir dosya oluşturun pasaportların dijital sayfalarını ekleyin durumunuzu sorun kesin dönüş yaparlar. veya sürekli mülakatları yeniden ayarlayın bölümünden her gün takip edin illaki bir boşluk yakın tarihte olacaktır.
    [email protected]


  • @Muhtaradana Hesap oluşturduktan sonra çıkan syafaya tekrar girince , ödemem ve vize tarihi (2 eylüle almıştım) görunmuyor.continue aplication diyorum sayfa değişmiyor aynı şekilde kalıyor."continue application" "manage application" "feedback/request" "messages" butonları var ödemeyı buraya aktarmak için nereden devam etmem lazım.Teşekkürler


  • @AYSY33 Yeni sistemde vize tarihini daha önceye çekebilen birisini duydunuz mu?

    F-1 kategorisi için Eylül ortasına randevu alabildim, yaklaşık 3 haftadır da en erken tarih Eylül ortası gözüküyor. Sık sık girip kontrol ediyorum. Açıkçası yeni sistemde 'iptal edilen' randevuları tekrar sunma gibi bir sistemin olmayabileceğini düşünmeye başladım.

    Özellikle Ağustos ayına randevusunu geri çekebilen varsa duymayı çok isterim.


  • Arkadaşlar selam 221(g) nedeniyle mülakatta ek belge istediler bunları tamamladım ama pasaportumu elçiliğe nasıl ulaştıracağım yeni sistem olduğu için her şey karmaşık ve hiç bir bilgi yok


  • Ayrıca usvisascheduling.com kaydım var. Ne VFS Global ne büyükelçiliğe hiç bir yere ulaşamıyorum. Bu sorunum nasıl çözülecek bilmiyorum. Pasaportumun ankara büyükelçiliğine ulaştırmam gerekiyor 221g kağıdıyla ama nasıl göreceğim hiç bir yönerge yok


  • @Alfa-Centauri ben sağlık raporumu bekliyordum, mail geçen hafta geldi. Siteden kayıt yapmaya çalıştım vfs ödeme aşamasına kadar geldim ve ödeme dahi yaptım fakat case no kabul görmediği için kaydı tamamlayamadım. Daha sonra iletişim için form dahil doldurdum ama geri dönüş yapmadılar. Bunun üzerine benimle aynı durumda bir arkadaşın yaptığı gibi durumu açıklayan bir mektup ile sarı kağıdı ve pasaportumu ekleyerek, IV unit dikkatine ibaresi ile ptt aracılığı ile kargoladım. Sende ordan yeni başvuru ile eksik evrak gönderme seçeneğini seçerek ilerlemeye çalış yoksa bizim yaptığımızı deneyebilirsin.

    Not: Ben yeni yolladım ama o arkadaş 2 hafta önce vizesini aldı.


  • @ozgurs cevabınız için teşekkürler benim hesapta var ama orada evrak gönderimi gibi bir şey yok. Ptt ile nasıl göndereceğim hangi adresi kullanacağım ? Ayrıca artık sadece vfs global ile çalışıyorlar diye biliyorum yani başka bir alternatif yok sanırım. Bu yeni sistem gerçekten çok karmaşık ve bilgi eksikliği var


  • @selamdostum Yine bu forumda bir arkadaş yazdı. 2025 ağustos sonu açılmış bir gün hemen almış. Ama benim fikrim kısa dönem pek açılmaz artık kimse yakın mülakat tarihini iptal etmez sanırım


  • @Alfa-Centauri Yine evraklarını size en yakın vfs ye götürüp bırakacaksınız.


  • @AYSY33 gönderim olmuyor mu

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar,

    eski sistemden yeni sisteme geçerken DS160 güncellemeyen bir arkadaşın sistemin söylediği gibi randevuyu iptal edip yeniden alıyoruz ama ds160 güncelleme nerde yapılacak bulamadık. bilgisi olan ds160 ı güncelleyebilen oldu mu acaba ?


Benzer Başlıklar

  • DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

    Gündem
    93
    1
    16 Oy
    93 İleti
    4k Bakış
    B
    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025 10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım... Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim. Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde; “10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim. Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı: P(10) = \frac{1}{10} Gelmemesi olasılığı: P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10} Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı: P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım: Atış sayısı (n) En az 1 kere 10 gelme olasılığı 1 0.1 → %10 2 1 − (0.9)² = 0.19 → %19 5 1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95 10 1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13” Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65. Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65 Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde. Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95 Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄 Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
  • New York'taki Türkevi'ne Yapılan Saldırı (Mayıs - 2023)

    Gündem
    11
    3 Oy
    11 İleti
    550 Bakış
    ?
    ..........
  • Göçmen Olmayan Vize (NIV) Ücret Artışı (Mayıs 2023)

    Gündem
    6
    5 Oy
    6 İleti
    491 Bakış
    S
    @crazycells bende son anda ödeme yapmıştım zamlı tarifeye girmeyelim diye. Ülkemizde TL hergün değer kaybettiği için erken ödemeden dolayı karda sayayım kendimi :)
  • Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı)

    Taşındı Gündem
    144
    0 Oy
    144 İleti
    13k Bakış
    sıla5566S
    Meksika'dan hergün kaçak göçmen girişinin olduğu bir ülkede greencardın kalkma ihtimalini çok düşük buluyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum