Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@johnlennon bende üniversite öğrenciyim ve mülakat öncesi mail atıp dedim ki kurum belgemi veremiyor ne yapabilirim? Tarzında mail atmıştım bana viyananın dönüşü kurumdan resmi belge al lise diplomanın onların elinde olduğuna dair demişti ve bende dekanlıkla konuşup resmi belge almıştım kaşeli imzalı + aslı gibidir+ edevletteki çıktısını götürdüm kabul ettiler böylelikle.
-
@özlem-GÜZEL iletinizi büyük harflerle yazdığınız için sürekli eksi alacaksınız 😊haberiniz olsun
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@ecetinus merhaba,
Yanıtınız çok değerli. İlk kez aynı durumda birinin tecrübesini okuyorum

"Bunun üzerine dosyamı açtırdım" demiştiniz. Nasıl başardınız bunu, Viyana'dan mı yoksa KCC'den mi talep etmiştiniz, ne yazmıştınız paylaşmanız mümkün müdür?
Biz bayağı geç kaldık görünüyor.
-
@ecetinus Merhaba acaba eksik bir bilgi yada çelişkili bir ifade mi vardı ,çok enteresan bir durum..
-
@05kartal16 dosyam açıldığında uyuyordum hiçbir değişiklik bile yapamadım. KCCden dosyanızı açtık emaili ardından mülakat bilgilerimi içeren email gelmiş. İnanın bilmiyorum ne oldu. Dosyam holda düştü sistemsel bir hata oldu diye yorumluyorum artık. Avukat, danışman kimse de yorum yapamadı sürecin başından beri. Yorum yapan da yanıldı.
-
HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİ
Şubat ayında dosyamı KCC ile Hong Kong'a taşıdım. Önce KCC benden Hong Kong adresi istedi, ben de kalmayı düşündüğüm otel adresini "Bishop Lei International Hotel" adresini girdim ve aynı gün içerisinde dosyamın taşındığında dair bilgiyi aldım.
Mayıs ayında current olduktan sonra yine KCC'ye sorarak randevumun 9 temmuzda olduğunu, Hong Kong konsolosluğuna da saat bilgisi sorarak 9 temmuz 08.30'da mülakat saati olduğunu öğrendim. Nicholsondan 18 Hazirana randevu aldım ve 14 Haziranda ülkeye indim. Ülke ile ilgili çok fazla bilgi verildiği için ek bir detay vermeye gerek görmüyorum. Bishop Lei fiyat/performans olarak gayet iyi bir otel. Sadece sigara kullananlar için tek uyarım, 1 paket sigara 100 hkd yani güncel kurla 500tl. O sebeple gitmeden önce karton sigara alırsanız iyi olur. Nicholsonda muayenem gayet iyi geçti 3 tip aşı vuruldum, herhangi bir sorun yaşanmadı. 3 Temmuzda dosyamı aldım. 9 temmuz sabahı aileler ile birlikte toplamda 20'ye yakın Türk oradaydık. Birkaç arkadaş girdikten yaklaşık 30-40 dakika sonra ben çağrıldım. İstenen belgeler;
1- Adli sicil
2- Doğum belgesi
3- Vukuatlı nüfus kayıt
4- Lise diploması
5- Askerlik belgesi
6- Sağlık raporu
7- 2018de mahkeme kararıyla isim değişikliği yaptığım için mahkeme kararların tercümeleri (sadece lise diplomasında eski ismim yazıyordu, diğer tüm belgeler güncel ama böyle bir durumu olan varsa hiçbir sorun yaşanmıyor bilginiz olsun, endişeye gerek yok.)
8- 2 adet 5x5 cm fotoğraf
9- Pasaport
10- ceac randevu sayfasıİşlemleri tamamladıktan sonra 330 doları ödeyip makbuzunu görevliye verdikten sonra tekrar bir 30 dakika daha bekledim ve mülakat için en sağdaki bankoya çağrıldım. Standart sorular dışında hiçbir soru sorulmadı sadece güncel olarak Ankara Üniversitesi, Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde Antropoloji okuduğum için Antropolojinin ne olduğunu merak etti onunla ilgili birkaç soru sordu. 5 dakika bile sürmeden vizenin onaylanması için tavsiyede bulunacağım dendi ve ayın 11inde mail gelmeden konsolosluğa gittim ve pasaportu teslim aldım. 12 Temmuz 2025 tarihinde de California Los Angeles'a iniş yaptım, pasaport kontrolünde green cardlı olan var mı diye soruldu elimi kaldırdım ve beni öne alıp işlemleri yapıp kapıyı açtılar.
Emin olun stres yapıldığı kadar (ben de çok stres yaptım) stresli bir süreç değil. Biz biraz çok yükleniyoruz kendimize, sağlık muayenesi aşamaları da, mülakat aşamaları da son derece basit. Sadece rahat olun, Hong Kong bildiğim kadarıyla bugüne kadar sadece 1 kişiye red verdi o da yanlış ülkeden başvuru yaptığı için. Herkese bol şans!
-
@oktay3847 sizin vize türünüz neydi? DV visa olunca süre kısıtlı olduğu için bu kadar uzun sürmez diye umut ediyorum.
-
@Can2026 Tiranın kabul edeceğini daha önceden bilseydim. Dosyamı viyanaya taşımazdım. Shengen vizesi almak için yaptığım harcamalar çöp oldu çünkü
-
@Peyk74 Teşekkür ederim, evet yazıyor.
-
Herkese merhaba. Bilhassa Ankara'da vize mülakatına giren arkadaşlara 2 tane sorum olacaktı. 1- Vize mülakatı randevumuzun 6 Ağustos Ankara olarak gösteren KCC'den gelen mektubu aldıktan hemen sonra, Ankara'daki elçiliğin belirttiği yeni sistem üzerinden kayıt oluşturdum ve evrak teslim tercihimi belirttim. Lakin, paylaşmış olduğum görselde de gördüğünüz üzere; kırmızı çerçeve içerisine aldığım bölümde "Appointment Confirmation" (Randevu Onay) bölümünde "No Appointment Scheduled" (Herhangi bir randevu tarihi verilmemiştir..) yazıyor. Söz konusu durumla ilgili olarak, geçen hafta elçiliğin [email protected] adresine de yazdım. Henüz bir dönüş sağlamadılar. Sizlerde bu sayfa nasıl görünüyordu, acaba? 2- Vize mülakatınızdan 2 hafta önce NVC Ankara'dan ayrıca bir mülakat randevu mektubu aldınız mı, yoksa KCC'den gelen mülakat randevu mektubu yeterli oluyor mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyor ve herkese kolaylıklar diliyorum.

-
@danjaj Merhaba vizeniz hayırlı olsun umarım yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olur

schengen vizeniz için ne zaman başvuru yaptınız orayı tam anlamadım mülakat tarihi aldıktan sonra mı ve ne kadar süreli bir schengen vizesi verildi -
@turkercagan Merhaba, randevu planlanmadı yazısı dv mülakatına girecek kişiler için bir önem arz etmiyor. Benim sistemde bu şekildeydi bir sıkıntı yaşamadım. Pasaport ve zarfınızı seçmiş olduğunuz yöntemle olumlu sonuçlanan mülakattan yaklaşık 2-3 iş günü sonrası kimliğinizle ankara vfs global ofisinden alabilirsiniz.
-
Herkese merhaba,
Euro bolgesi icin 2024 son cut-off 50 bin olurken 2025 icin 23 bin olmasi Trump etkisi midir? Ozellikle burada tecrubeli arkadaslarin yorumu nedir? Bu trendin seneye de devam etmemesi umidiyle… -
@Harun-Yusuf-Şahin Öncelikle vizeniz hayırlı & uğurlu olsun. Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Son olarak, mülakat randevunuzla ilgili olarak, Ankara'dan başka herhangi bir ileti aldınız mı?
-
Bu ileti silindi! -
@05kartal16 dun bana mail geldi ve ESC'de mulakat tarihim artik gorunuyor. Ancak @ecetinus 'un tecrubelerini mesaj yoluyla paylasmasi ve benim bunlari uygulamamin etkili oldugunu dusunuyorum. Bu kanıya varma nedenim de bana standart 2NL mesajının değil de "basvurunuzla ilgili bir guncelleme oldu. Lutfen ESC'den kontrol edin" seklinde bir mesaj gelmesiydi.
Çok sayıda yardımsever insanların bulunduğu bu forum, Green Card ile ilgili ihtiyac duyduğunuz hemen hemen tüm bilgilerin paylaşıldığı, Türkiye'den veya dünyanın bir yerinde Türk olarak başvurduğunuzda, karşılaşabileceğiniz sorunlarla daha önce karşılaşmış insanların tecrübeleri sayesinde olaylar karşısında daha hazırlıklı olabiliyoruz. (
@ecetinus @cebrailoz )Bendeki bir bilgiyi de bu sene kendilerine sıra gelmeyen insanlar için paylaşıyorum. Umut dağıtmak istemem ve zaten çıktığı için geçen yıl üst üste çekilişe başvurulmamıştır. Ancak daha önceleri araştırdığım bir konu çok popülerdi bir zamanlar. Daha önce GreenCard çekilişinde çıkmış kimselere ikinci kez çıkması.
Sanırım 2010 yılında bir arkadaşım bir firmaya 3 yıllık ödeme yapıp kendisi adına GreenCard başvrusu yapması için hizmet satın almış. İlk yılında kazandı ve Philedelphia'ya yakın bir yerde yaşamaya başladı. Sonraki yıl firma kendisine tekrar ulaşıp, "tebrikler Green Card talihlileri arasındasınız" demiş ve kendisi de "zaten geçen yıl çıkmıştı ve şu anda Amerika'dayım" demiş. Sonraları internet araştırmalarımda bu konunun benzer başlıklar altında farklı yerlerde tartışıldığını gördüm.Umut dağıtmak için demiyorum. Ancak eğer size çıktı ancak sıra gelmediği için mülakata giremediyseniz bu yıl mutlaka deneyin. Ben o dönem "her halde adil olmak icin ya da sistemsel bir bug nedeniyle boyle oluyor" diye dusunmustum. Bu durum halen gecerli mi, bir cekilis atlandiktan sonraki cekilise katildigimizda halen gecerli midir bilmiyorum.
Diger yandan 2005-2006 yilindan beri pek fazla yil atlamadan her yil Green Card cekilisinlerine katildim. Cikmadi. Son 7-8 yildir hen sene en az 4-5 kisi adina basvurdum. Ne bana ne baskalarina ciktigini gormedim. Cikmama sampiyonu ben olabilirim. Gecen yil da bana degil kendisi adina basvurdugum sevgilime, simdiki esime cikti. Eger size cikmis ancak gidemediyseniz benden cok daha iyi durumdasiniz. Artik cok daha tecrubelisiniz. O sansi bir kez daha yakaladiginizda ne yapacaginiz su anda kafanizda net.
Herkesin istedigine ulasmasini dilerim.
-
@istavrit59, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@05kartal16 dun bana mail geldi ve ESC'de mulakat tarihim artik gorunuyor. Ancak @ecetinus 'un tecrubelerini mesaj yoluyla paylasmasi ve benim bunlari uygulamamin etkili oldugunu dusunuyorum. Bu kanıya varma nedenim de bana standart 2NL mesajının değil de "basvurunuzla ilgili bir guncelleme oldu. Lutfen ESC'den kontrol edin" seklinde bir mesaj gelmesiydi.
Çok sayıda yardımsever insanların bulunduğu bu forum, Green Card ile ilgili ihtiyac duyduğunuz hemen hemen tüm bilgilerin paylaşıldığı, Türkiye'den veya dünyanın bir yerinde Türk olarak başvurduğunuzda, karşılaşabileceğiniz sorunlarla daha önce karşılaşmış insanların tecrübeleri sayesinde olaylar karşısında daha hazırlıklı olabiliyoruz. (
@ecetinus @cebrailoz )Bendeki bir bilgiyi de bu sene kendilerine sıra gelmeyen insanlar için paylaşıyorum. Umut dağıtmak istemem ve zaten çıktığı için geçen yıl üst üste çekilişe başvurulmamıştır. Ancak daha önceleri araştırdığım bir konu çok popülerdi bir zamanlar. Daha önce GreenCard çekilişinde çıkmış kimselere ikinci kez çıkması.
Sanırım 2010 yılında bir arkadaşım bir firmaya 3 yıllık ödeme yapıp kendisi adına GreenCard başvrusu yapması için hizmet satın almış. İlk yılında kazandı ve Philedelphia'ya yakın bir yerde yaşamaya başladı. Sonraki yıl firma kendisine tekrar ulaşıp, "tebrikler Green Card talihlileri arasındasınız" demiş ve kendisi de "zaten geçen yıl çıkmıştı ve şu anda Amerika'dayım" demiş. Sonraları internet araştırmalarımda bu konunun benzer başlıklar altında farklı yerlerde tartışıldığını gördüm.Umut dağıtmak için demiyorum. Ancak eğer size çıktı ancak sıra gelmediği için mülakata giremediyseniz bu yıl mutlaka deneyin. Ben o dönem "her halde adil olmak icin ya da sistemsel bir bug nedeniyle boyle oluyor" diye dusunmustum. Bu durum halen gecerli mi, bir cekilis atlandiktan sonraki cekilise katildigimizda halen gecerli midir bilmiyorum.
Diger yandan 2005-2006 yilindan beri pek fazla yil atlamadan her yil Green Card cekilisinlerine katildim. Cikmadi. Son 7-8 yildir hen sene en az 4-5 kisi adina basvurdum. Ne bana ne baskalarina ciktigini gormedim. Cikmama sampiyonu ben olabilirim. Gecen yil da bana degil kendisi adina basvurdugum sevgilime, simdiki esime cikti. Eger size cikmis ancak gidemediyseniz benden cok daha iyi durumdasiniz. Artik cok daha tecrubelisiniz. O sansi bir kez daha yakaladiginizda ne yapacaginiz su anda kafanizda net.
Herkesin istedigine ulasmasini dilerim.
Standart 2NL mesajı bu zaten: "basvurunuzla ilgili bir guncelleme oldu. Lutfen ESC'den kontrol edin" seklinde.
Hayırlı olsun çok sevindim. İmzanızda ve excelde güncelleme yapın lütfen.
-
@Gürhan-Kuraş Vizeniz hayırlı olsun bundan sonrada her şey gönlünüzce olsun:)
schengen vizesiniz en sonra hangi ülkede aldınız bir de mesela viyana dışında aldığımızda viyana girememe gibi bir ihtimalimiz olur mu -
Vize Mülakat tarihim verildi verilmesine ama belge teslimi kaydı yapmaya çalıştıgımda pasaport numaram ve doğum tarihimi doğru girmeme rağmen eski hesap güncellenemiyor uyarısı alıyorum ve dolayısıyla da sistem girisi yapamiyorum. Lütfen bilenler yardımcı olabilir mi ? Ne yapmam gerekiyor tam olarak :((
-
@onurkaptan
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
Merhaba herkese! Ankara'da vize mülakatına giren arkadaşlara bir sorum olacaktı. 9 Temmuz'da mülakata girdim ve vizem onaylandı. Belge teslim yeri seçerken yeni sistemde teslimat yerini İstanbul Levent Branch seçmiştim. Belgeniz teslim almaya hazır maili alınca bahsettiğim UPS adresine gittim ancak tadilatta oldukları için kapalı oldukları yazıyordu. UPS'yi aradım herhangi bir gönderimin ellerinde olmadığını söylediler. Daha sonra yine bir mail aldım pasaportumun Ankara'da olduğunu öğrendim ve yine mailde istersem "Premium Location " seçebileceğim bir siteye yönlendiriyor ve sanırım 1010 TL ödeniyor. İnternette şikayet var sitesinde okuduğum üzere buradan yeni kayıt açıp para ödemesi yapıp da pasaportunu hala teslim alamayan olmuş. Kısacası Ankara'da yeni mülakata girenler pasaportlarınızı nereden teslim aldınız acaba..VFS Global Ankara iletişim numarasını bilen var mıdır? Şimdiden teşekkürler yanıtınız için.
-
@turkercagan Teşekkür ederim. CEAC sisteminde bir güncelleme olduğunu bildiren mail geldi öncelikle yani mülakat haberi(2NL). Ardından mülakattan 2 hafta önce mülakat tarihim ve saati yazan istenen belgeler yazan başka bir mail geldi.
Benzer Başlıklar
115
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum