Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba 🌸
    Şu anda bunları size Amerika’dan yazıyorum süreci güzel bir şekilde tamamladığım için çok mutluyum.

Öncelikle sayın @gucarslan , sayın @Serapp Hanıma, forum kurucularına, bana yardımcı olan ve buraya emek veren herkese çok teşekkür ederim.

Kazanma süreci ve dosya taşıma

Kazandığımı öğrendiğimde, kartın başvuruda verdiğim adrese geleceğini sanıyordum.
    Ne bu süreç ne de greencard hakkında hiçbir bilgim yoktu. Amerika’daki arkadaşım çok ısrar ettiği için son gün gidip fotoğraf çekilip başvuru yapmıştım. Kazandığımı öğrendikten sonra DS-260 formunu doldurmam gerektiğini YouTube’dan öğrendim. Aynı zamanda foruma üye olmuştum. Risk almak istemeyip arkadaşımın daha önce destek aldığı İstanbul’da bir acente ile formu doldurup sürece katılmış oldum. Forumu detaylı incelememiştim açıkçası çok karmaşık gelmişti söylenenlerin hepsi değişik farklı terimler gibi geliyordu o yüzden 21 Ocak 2025’e kadar bu defteri kapatmıştım.
    Çalıştığım acentaya her soru sorduğumda bir miktar para ödüyordum bana sürekli numaramın yüksek olduğu ve aktif olduktan sonra dosyamı başka ülkeye taşırız gibi şeyler söylüyorlardı. Benim hiç ümidim yoktu.
    Sonrasında aklıma yeniden foruma girmek geldi ve birinin imzasını gördüm Ankara daha o case’lerde değildi ama o kişi vizesini almıştı. O an dünya durdu. Bir şeyler olduğunu anladım 9 saat boyunca forumda kaldım ve DV2025 başlıklı her sayfayı okumaya başladım. İlk iki saatte dosyamı taşımam gerektiğini ve bunu kendi başıma örnek maillerle çok kolay yapabileceğimi farkettim. Hemen KCC’e mail gönderdim. 10 saat sonra dosyamı Hong Kong’a taşımak için fiziksel adres istediklerine dair mail ile geri dönüş yaptılar. Hemen forumda herkesin kaldığını gördüğüm Bishop Lei’nin adresini verdim konsolosluğa yakın olduğu için bu adreste kalacağımıı belirten bir mail gönderdim. 1 saat sonra dosyamın taşındığını KCC’den gelen mail ile öğrendim.
    Çok mutluydum aynı zamanda ne yaptığımı da algılayamıyordum. Hong Kong nerede, nasıl gidilir, aileme süreci nasıl açıklayabilirim, tek başıma ilk kez bu kadar uzağa gideceğim yapabilir miyim diye bir sürü kafamda düşünceler ile doluydum.

Sonrasında ailemle konuştum ve bana destek oldular açıkçası bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim. Ama çevremdekilere söylediğim için çok pişman oldum. Sürekli Amerika nerede Hong Kong nerede ne alaka, vize alanlar nasıl alıp gidiyor, geçen komşunun oğlu almış Ankara’dan sen neden alamıyorsun gibi sorularla uğraştım. Aynı zamanda bültenin açıklanmasını bekliyordum. 16.000’de olduğu için hemen açıklanır diye düşünmüştüm ve işten ayrılma, İzmir’deki evimi kapatma gibi planlara başlamıştım. İşim çok yoğun olduğu ve haftada 6 gün çalıştığım için foruma vakit bulamıyordum. Her gece uykusuz bilgi edinmeye çalışıyordum aynı dönemde kalbimden bir operasyon geçirdim. Yoğun iş, uyku, forum dengesi kurmaya çalışıyordum. Bülten açıklandı ve sabit kaldı. Sonraki ayı bekledim bu seferde 17.500’de kaldı ve ben 150-160 kişilik bir farkla kaçırmıştım. Acaba vize kalır mı korkusu başladı. İnsanlara bu sefer de neden gidemediğimi açıklıyordum ve o gün geleceğimle ilgili her şeyi gizli yürütme kararı aldım.

Bu süreçte kan testi verdim İzmir’de Katip Çelebi’de (Yeşilyurt devlet hastanesi) sonuçlar aynı gün çıkıyor. Sonuçları alıp eksik aşılarımı olmaya başladım. Hong Kong’a gidene kadar aşılarım bitmişti. Bulunması zor olan Boostrix Polio isimli aşıyı aynı hastanenin karşısındaki Hisar eczanesine sipariş verip 1 hafta sonrasında teslim aldım. Aşıyı sağlık ocağında yaptırdım. Dilerseniz eczane aşıyı olacağınız güne kadar saklamayı kendisi yapıyor çünkü soğuk zincir olduğu için dolapta beklemesi gerekiyor. Aşı kartını da kendim hazırladım. A4’e hasta ismi, soyismi, aşı ismi, seri numarası, tarih, doz sayısı (ilk doz şeklinde), doktor ismi-soyismi, kaşe ve imza yeri yazıp çıktısını aldım doktoruma kaşelettim. İlk sağlık ocağım kabul etmediği için ailemin yaşadığı şehirdeki sağlık ocağına gidip dilekçe verip orada aşımı yaptırdım.

Geçerlilik süresi olmayan e-devlet evraklarımı tercümeye verdim. Geçirdiğim iki operasyon için doktorlarımdan epikriz belgelerini aldım. Son operasyonu e-devletten aldım. Diğeri 2017’de olduğunu için kendim a4’e doktor ismi, branşı, operasyon ismi, nedeni, sonuç (komplikasyonsuz başarılı bir operasyon gerçekleşmiştir şeklinde) yazıp en alta doktor kaşe-imza ve isim-soyismini yazdım çıktısını alıp doktoruma kaşelettim. Kendim hazırladığım için onları da tercümeye verdim daha güvenilir gözükür diye düşünmüştüm ama direkt Türkçe-İngilizce hazırlayabilirmişim.

Case’imin aktif olması

Dosya numaram bir sonraki bültende aktif oldu ve ben hemen KCC’e mail atarak mülakat tarihimi öğrendim. Sonrasında Nicolson’a yazarak mülakat tarihim, pasaport fotoğrafım ve DV bilgilerimin olduğu bir mail gönderdim. İki gün sonra dönüş yaptılar ve artık sağlık randevu tarihimde netti. Ben tarihi kendim verdim 13’ünde randevu almak istiyorum dedim ve direkt onayladıklarını söylediler. Mülakat için tercüman Büşra Hanıma yazdım hizmet fiyatı görüşmemiştim Hong Kong’a gidince 400$ olduğunu öğrendim. Ben genel harcamalarım için yanımda dolar ile gittim World Wide plazadaki Western Union’dan para bozdurdum fiyat olarak bana en uygun o geldi. Uçak bileti ve oteli ayarladım. Öncesinde bir ev düşünmüştüm ama sonra otele karar verdim. Uçak biletini Thy ile gidiş-dönüş olarak aldım ve direkt uçuştu. Mülakatım 7 Temmuz’daydı dönüş biletimi pasaport teslimi belki uzar diye 1.500₺ farkla değiştirilebilir olarak 10 Temmuz sabahına aldım. (Toplamda gidiş-dönüş uçak biletlerine 34.000₺ ödedim.) Daha önce forumda gördüğüm SouthNest otelini ayarladım. (27 gece konaklama için 29.700₺ ödedim.) Aberdeen bölgesindeydi konsolosluğa, kliniğe, şehir merkezine ve ana karaya giden her yere otelin önündeki duraktan otobüsle gidebilirsiniz. Maksimum 10 dakika sürüyor beklemesi ve sürekli otobüsler geçiyor. A10 otobüsü ile de direkt havaalanındaki otobüs terminalinden (1 buçuk saat süren yolculukla) otelin önündeki aynı durakta iniyorsunuz. Havaalanına da aynı otobüs ile aynı şekilde gidebilirsiniz. Otelden şehir merkezi, Nicolson kliniği 15-20 dakika sürüyor. Konsolosluğa da otelin önünden 37A’ya binip 15-20 dakikalık yolculuk sonrası Bank of China durağında inip 10 dakika konsolosluğa doğru dümdüz yukarı doğru caddede yürüme ile toplamda 30 dakikada varmış oluyorsunuz. Nicolsona giderken de otelin önünden 37A’a binip sonra Nicolson’un 50-60 metre yakınında iniyorsunuz. Market ve kırtasiye de otelin yanında ve bir arka sokağında. (Kırtasiyeci kız çok para alıyor baştan fiyatı konuşun. Ayrıca fotokopi için merkezdeki Fotomax’leri kullanmadım ama uygun olduklarını ve heryerde olduklarını söylediler.)

Ben otelin arkasındaki wellcome marketi kullandım hep. Otelin yanındaki 759 isimli marketten tava aldım. Otel de her katta mutfak var sadece ben yemek yapıyordum diğer kalanlar sadece mikrodalga için mutfağı kullanıyordu. Mutfak çok temizdi her katta olduğu için de yoğunluk olmuyordu. Arıtma vardı ve içme suyu olarak kullandım. En alt katta çamaşır ve oyun odası vardı. 30 HKD’na çamaşır yıkatıp, 40 HKD’na çamaşırları kurutmaya atabiliyorsunuz ödemeleri Octopus kartı okutarak yapıyorsunuz. Odalar her gün temizleniyor, çarşaflar ve havlular değiştiriliyordu ben çok memnun kaldım.

HongKong

Havaalanında hiç soru sorulmadı pasaport kontrolü yapıldı ve küçük kağıtta 90 gün geçerli vize verildi. Para bozdurup aynı yerden 80GB 88 HKD’na simkart ve Octopus kart satın aldım renksiz olanların içerisindeki depozitoyu şehirden giderken kartı iade edip alabiliyorsunuz (50HKD). Simkartı orada takıp aktif ettiler. Gelen sms’de phone number yazıyor ve başına +852 yazıp not alıp kaydettim. Az önce anlattığım şekilde otelime gittim. Bir gün sonrasında da yine anlattığım şekilde otobüs ile sağlık mülakatıma gittim.

Sağlık Mülakatı

Randevum saat 09.00’daydı. Ben 08.30’da gitmiştim. Wing on House 14. kata çıktım. Klinik henüz açılmamıştı. Sol taraftaki banklara oturup beklemeye başladım. 10 dakika sonra klinik açıldı ve 08.45’de neden geldiğimi söyleyip girişteki çalışanlardan numara yazılı fiş alıp turuncu koltuklara geçip beklemeye başladım. Biraz bekledikten sonra çağırıldım.

Teslim ettiklerim;

DV kazandığımı gösteren ESC mektubu
    Pasaport fotokopisi ve bilgiler(aynı a4’e isim, soyisim, mail, tr adresim, telefon numaram ve onun altında Amerika’da gideceğim kişinin ismi, soyismi, adresi ve telefon numarasını yazmıştım)
    Antikor testi sonuçlarım
    5 tane 1x1.5 inch fotoğraf
    Aşı kartlarım
    Covid aşı kartlarım (e-nabız çıktısı)
    Gözlük reçetemi sadece gösterdim almadılar.

Sonrasında iki tane bilgilerimin olduğu ve hastalık geçmişi, kullanılan ilaçlar vb. bilgileri isteyen formu doldurdum. Yes-no soruları ile doluydu.

Önce boy-kilo ölçümü sonrasında tansiyon, göz testi yapıldı. Gözlüğüm olduğu halde en alttakileri okuyamadım ve gözlüğümü değiştirmem gerektiğini söylediler, normalde kullanmadığımı sırf bunun için geçen hafta aldığımı söyleyince paranı boşuna harcamışsın diyip güldüler. Kan testi için kan alımı yapıldı.

Ardından kıyafetlerimi değiştirdim ve verdikleri önlüğü giyip xray çekimine geçtim. Orada gebelik riski olup olmadığını soruyorlar ve riski kabul ettiğinize dair imza alıyorlar. Xray çekimi de bir dakika sürdükten sonra yirmi dakika kadar doktorun gelmesini bekledim.
    Doktor geldiğinde işaretlediğim formu yeniden kendisi sordu. Operasyon detaylarını sorduğunda epikrizimin yanımda olduğunu söyledim ve görmek istedi. Kalp operasyonumu detaylı inceledi ve sorular sordu. Biraz gerilmiştim sonrasında burun operasyon epikrizine bakıp solunum problemi sebebiyle olduğunu gördü ve güldü aslında estetik amaçlı mıydı dedi aslında evet dedim yine gülünce stresim azaldı. Tüberküloz öyküsünü iki kez sordu ve ekrandan xray görüntüsüne baktı ben de Türkiye’de de xray çekildiğimi ve geçen hafta kolumdan PPD testi yaptırıp sonuçlarımın yanımda olduğunu gösterebileceğimi söyledim. Sorun yok dedi ve tb hayır kutucuğunu işaretledi. (Benim böyle bir sorunum olmamıştı ama hemşire olduğum ve süreci bildiğim için elimde ekstra bilgi olsun sorun olursa gösteririm sürecim uzamaz belki diye her şeyi yaptırıp gittim.) Ardından fiziksel muayene yapıldı ve işlemlerim bitmiş oldu. Ödemeyi kredi kartım ile yapıp çıktım.

10 gün sonra sonuçlarımın hazır olduğunu söylediler ve gidip zarfı teslim aldım. Orada sadece üzerinde yazan bilgileri kontrol ettim zarfı incelemedim. Otele gittim bir gün sonra klinikte çok detaylı bakmadığım için yeniden incelemek istedim ve zarfın mühürlü bantlı kısmı değil, yan tarafının 3-4cm’lik hasarlı olduğunu gördüm. Açılırsa zarfın içi hafif gözükecek derecedeydi birkaç kâğıt ipliği zarfın o kısmını tutuyordu. En ufak harekette zarf oradan açılabilirdi çok endişelenmiştim. Tercümanım Büşra hanımdı sağolsun gece 23.30’da benimle görüştü hatta sonrasında gece 12’de arayıp yeniden destek oldu. Mülakatta aynı anda farklı bankolardaki üç kişiye hizmet vermeye çalıştığı ve yetişemediği için yaşattığı stresten dolayı kendisi ile çalıştığım için üzgün olsamda mülakat öncesindeki tüm süreçte her soruma cevap verdi, öncesinde arayıp gereken evrakları hatırlattı bu konuda kendisinin hakkını vermem gerekir.

Sabah kliniğe gittim ve zarfı girişteki çalışana gösterdim zarf tamamen kapalı yardımcı olacağız dedi ve evrak teslimi yaptığım kişiye yönlendirdi zaten orada zarfı görünce hemen elimden alıp daha öncede bunun yaşandığını zarfla ilgili problem olduğunu söyledi. 5 dakika kadar bekledim içeride zarfı değiştirip getirdiler.
    Oradayken mutlaka her yerini inceleyin evirin çevirin bakın benim gibi uykusuz kalmayın.

Gezi

Ben kuzenimin arkadaşı HongKong’da yaşadığı ve gezmek için erken gitmiştim buna hiç gerek yokmuş zaten küçük bir yer sağlık muayenesinden mülakata kadar olan süreçte her yeri gezebilirsiniz.

Ben gezdiğim yerleri yazmıyorum gezilecek her noktayı ve sokağı gezdim. Sadece Monsters building’e yalnız gitmek istemediğim için ve Disneyland’a Amerika’da gideceğim için gitmedim.

Bu süreçte Kaan bey ve eşi Pınar Hanımla birlikte buluştuk hep haberleştik. Çok güzel vakit geçirdik. Onlarla birlikteyken sanki İzmir’de vakit geçiyormuşuz gibiydi çok mutlu oldum iyi ki varlar. Ben hemen Amerika’ya gideceğim için bir aşımın dozu uçağımın olduğu güne denk geliyordu. Amerika’da da aşı ile uğraşmak istemedim. Aşımı Nicolson’da olmaya karar verdim. Pınar abla ve Kaan abiyle gittik. Orada kartım ödeme yapmadı ve @Kaan-Taşkın hemen kartı ile ödeme yaptı beni kurtardı. Kartım sonra çalıştı bazen hata olabiliyor sanırım önlemli gitmek gerekiyor.

Yemek önerisi

Ben çok zorlanmadım. Otelde kendim tava, tabak, yağ, tuz vs. alıp kendi yemeğimi kahvaltımı wellcome marketten alıp hazırladım. Et, tavuk, salata, cacık gibi canımın çektiği her şeyi yaptım. Bol bol noodle yedim. Hatta düzenli yediğim için kilo alıp döndüm.

-PiCi İtalyan restoranı eğer HongKong usulü yemeklerden sıkılırsanız ve benim gibi Egeliyseniz zeytinyağına ekmek banmak isterseniz kesinlikle gidin. Domates soslu midye tabağını başlangıçta ve son tatlı olarakta Tiramisu seçmenizi öneririm. Zaten başlangıç, makarna ve tatlı paketi var hepsinden seçiyorsunuz. Daha uyguna geliyor. Merkezdeki yerlerinde tüm makarnalar var. Diğer yerlerinde sadece seçili makarnalar var.

-bb.q (Nicolson’un karşı arasında DonDonDonki’e varmadan solda)
    Golden chicken tabağını (tavuk, salata, kimbap) öneririm. Burası Kore restoranı ama tavuğu ve kimbapları çok lezzetliydi. Buraya Kaan abi ve eşiyle de gittik hepimiz bayıldık.

-Bu yemek önerisi değil ancak Lan kwai fong sokağına gidecekseniz gece 11’den sonra hareketlenmeye başlıyor ve ben mekanları beğenmedim. Eğer güzel bir yere gitmek isterseniz direkt dragon-i’e gitmenizi öneririm. Hem yemek, hem alkol hem gece eğlencesi hem de kalite açısından sokaktakilere göre en iyi yerdi.

Mülakat günü

Çok heyecanlı ve mutluydum artık sonuna gelmiştik. Ne olursa olsun bügünün bitmesini istiyordum süreç beni çok yormuştu.
    Konsolosluğun kapısında normalde beklemeye izin vermiyorlarmış ama 8.10 geçe herkes sıraya geçmeye başlamıştı ve izin verdiler. Ben de sıraya geçtim 11 tane Türk vardı. Forumda birbirimizle konuşuyorduk ama ilk kez görüşmüştük çok farklı, güzel ve bir arada olmanın güç verdiği bir andı. Bizim gibi başka ülkeden gelen iki kişi vardı. Kendi vatandaşlarını bizden sonraki saatte almışlardı. Tercümanım kendisinden ilk randevuyu ben aldığım için evrak teslimine benimle başlayacağını söylemişti. O gün bir çift dahil 6 kişiye Büşra hanım hizmet verdi.

Belge tesliminde;

İlk olarak pasaport ve fotokopisi
    ESC mülakat mektubu son güncel halini teslim ettim

Sonrasında ücret ödemesi yapıp yeniden bankoların olduğu alana geldik. Yeniden çağırıldım ve bu sefer;

İki adet 2x2 inch fotoğraf
    Lise diploması ve noter apostilli tercümesi
    Formül A (e-devlet) (çok dilli)
    Arşivli adli sicil kaydı (e-devlet, İngilizce)
    Vukuatlı nüfus kaydı (e-devlet, aileminde bilgilerini içeren) ve tercümesini teslim ettim.

Evrakları verirken yan bankoda benim tercümanımla çalışan başka bir kişide evrak veriyordu ve Büşra Hanım ikimize de yardım etmeye çalışıyordu. Lise diplomasından sonra istenilen evrakları kendim konuşup anlayarak teslim ettim.

(Hong Kong lise diplomasına önem verdiği için sadece lise diplomama apostil yaptırdım evrak teslimi alan kişi de buna gerek yoktu dedi)
    Verdiğim fotoğrafta ve greencard’a başvururken yüklediğim fotoğrafta aynı tonlarda gömlek giymiştim evrakları alan kadın ikisine bakıp son verdiğim fotoğrafın çekim tarihini sordu 6 aydan eski mi dedi ve yeni olduğunu söyledim fotoğrafçıda fotoğrafların durduğu kartlığın üzerine tarih atmıştı onu gösterdim tamam teşekkürler dedi.
    Lise diplomamı en son kısımda geri verdi.

Sonra oturdum ve evrak teslimlerini izlemeye başladım aynı tercümanla çalıştığımız 2 kişi daha aynı anda evrak teslimine başlamıştı. Tercüman ikisine de yardım ediyordu ve o sırada ilk bankodan benim soyismim seslenildi. Günün ilk mülakatını gerçekleştiriyordum.
    Ben gittim ve mülakatı yapacak beyefendi elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Tercümanımın da olduğunu söyledim nerede dedi evrak teslimi yapıyor dedim ve çağırmamı istedi. Diğer baştaki bankoya gidip tercümanıma mülakatım başladı sizi çağırıyor dedim o da geliyorum dedi hizmet verdiği iki kişi hala yan yana farklı bankolarda evrak teslimi yapıyordu. Sonra yeniden bankoma döndüm bu sefer adam sert bir şekilde nerede dedi ve geleceğini söyledim birkaç saniye sonra söylenerek yerinden kalktı ve ilk bankoya bakmak için gitti o sırada Kaan bey tercümanıma Selen’in mülakatı başladı sizi bekliyorlar diye seslendi ve “aa öyle mi” diyip tercümanım geldi ve bana beyefendi nerede dedi size bakmaya gitti dedim. Çok stres olmuştum zaten İngilizcem kendimi ifade edecek kadar yetiyordu ama stres olmamak bilmediğim terime ya da kelimeye denk gelmemek için tercümanla katılmayı seçmiştim.
    Sonra beyefendi geldi ve Büşra hanım diğer tarafta evrak tesliminin devam ettiğini o yüzden böyle olduğunu iletti. Beyefendi de bana kendin devam edebilir misin dedi “bilmiyorum belki” dedim. Tercümanım da “evet” şeklinde çevirdi sonrasında beyefendi Büşra hanıma “belki dedi evet demedi” dedi ve başlıyorum diyerek yeniden yeminle başladı.

Sorular;

Greencard başvurusunu kendin mi tamamladın?
    En yüksek eğitim seviyen?
    Hangi bölümü okudun?
    Yurtdışına gittin mi? (DS-260’da yoktu ben formu doldurduktan sonra Balkan turu ile 6 tane ülkeye gitmiştim.)
    Ne amaçla gittin?
    Yakın zamanda evlendin mi ya da evlenmeyi düşünüyor musun?
    Neden Florida’ya gideceksin?

Bu soruların ardından uzunca bir cümle kurup koltuğundan kalktı ve gitti. Ne söylediğini sordum tercümanım da çıkışta söyleyeceğim güzeldi bitti diyip diğerlerine yardım için öteki bankolara ilerledi. Konsolosluktan çıktığımda sıcaktan, oldu mu olmadı mı, ne söyledi acaba endişesinden bir şey anlamamıştım kendimi çok kötü hissediyordum hemen otele geçtim. Sayın @gucarslan’a bir konuda danıştım ve o sırada mülakata giren Pınar hanımlar beni aradılar sağolsun tercümanları Murat bey de benimle konuştu senin de güzel geçti, bir sorun olsa pasaportu geri veriyorlar endişelenme dedi. Tercümanıma mesaj atıp en son ne söyleyediğini bana söyleyecektiniz yazdım kendisi arayıp onaylanması için tavsiye edeceğini söyledi dedi ben de keşke o an öğrenseydim bunu öğrenene kadar çok endişelendim dedim. O sırada sayın @gucarslan ’dan danıştığım konuya cevap olarak vizen hayırlı olsun mesajı aldım ve tüm stresim o an bitti.

Ertesi gün sabah 10.29’da konsolosluktan pasaportunuzu alabilirsiniz diye mesaj geldi.
    Kaan Bey ve Pınar Hanımla pasaportlarımızı almaya gittik. Mülakatın yapıldığı salondaki aynı bankolardan pasaportlarımızı teslim aldık. Üzerindeki yazıları kontrol ettik, açılmaması gereken sarı zarfımızı kontrol ettik. Sonrasında tek bildiğimiz macera dolu Amerika şarkısını söyleyerek ve sürecin yarattığı stresi arkamızda bırakarak yemek yemeye gittik.

Eğer bu foruma katılmasaydım bugün bunları yazıyor olamazdım. En büyük desteği burada birbirine emek veren, zaman ayıran forum üyelerinden aldım. Sürecimde emeği bulunan ve bunları okumaya zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim. İyi ki vardınız iyi ki varsınız yeşilkartforum ailem🌸🇺🇸

• Merhabalar,

Son bültende aktif olduk. Mülakat tarihimizi öğrenmek için KCC'ye mail attık fakat aşağıdaki yanıtı aldık.

Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview.

If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

Sonrasında Taylan konsolosluğuna yazdım mülakat tarihimi söyler misiniz diye o da aşağıdaki yanıtı attı,

Dear Applicant,

We have not received you case yet. Could you please provide us the evidence from KCC which stated that the case has been successfully transferred to Bangkok?

Regards,
    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy Bangkok

Endişelenmeli miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?

İlginiz için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@selens1907 Selen Hanım, önemli noktalara değinmiş ve çok detaylı bir şekilde paylaşmışsınız, elinize sağlık. Mesleğinizin çok değerli ve geçerli olduğunu düşünüyorum, ABD’de başarıyla tutunacağınıza yürekten inanıyorum. Ameliyatlarınız için geçmiş olsun. Sizi tebrik ediyor, ABD’de mutluluklar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun 🎉✨🧿

• ⭐⭐⭐⭐

@selens1907

Tebrikler, ilerleyen aşamalarda bol şans 🍀

• @selens1907 hayırlı olsun cok detaylı ve güzel anlatım olmuş cok teşekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@Oğulcan-Çağın

Talebinizi tekrarlayın @Serapp Hanim’in bu iletide hazırladığı gibi. DV2025 kapsamındaki son bülten ve son planlama olacak olması sebebiyle planlaması diğer aylara göre belki biraz daha uzun zaman alabilir.

• ⭐⭐⭐

@selens1907
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Oğulcan-Çağın Güncelleme / Tayland Konsolosluğuna KCC tarafından dosyamın taşındığını bildiren maili ilettim. Geri dönüş olarak hala sistemlerinde görünmediğini ilettiler. KCCye durumu anlatan bir mail yazdım bakalım nasıl bir dönüş alacağım.

• HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİM
    Öncelikle @Serapp @Nurse-Faye-Eren @onuru @gucarslan @lesnarhomie @aykut1907 @sarvavasa @Flight101 abilerime ablalarıma dostlarıma şükranlarımı sunuyorum onlar olmasa bu süreç olmazdı vize alamazdım bu vizede onların çok emeği var eksik olmasınlar çok teşekkür ederim.
    Greencard Sürecim
    5 Mayıs 2024’te ESC sisteminden Greencard talihlisi olduğumu öğrendiğimde çok şaşırdım. Hemen Fahriye Abla’mla konuştum. Bana DS-260 formunu doldurmamız gerektiğini ve bu formu bir daha açmamamız gerektiğini söyledi. Aynı gün, 2-3 saatlik uzun bir uğraş sonucunda tüm bilgilerimi eksiksiz doldurdum. Daha sonra forumu takip etmeye başladım, ancak ne yazık ki sürecin mantığını tam anlamamıştım ve vize süreci hakkında pek bilgim yoktu. Sadece Visa Bulletin’den aktif olan numaralara bakıyordum. Muhtemelen böyle devam etseydim vize alamayacaktım.Nisan ayında Fahriye Abla foruma, “Dosya taşımak için current olmak gerekiyor mu?” diye bir soru sordu. Serap Hanım sağ olsun, bunun gerekmediğini ve hemen bilgilerimi doldurup foruma üye olursam yardım alabileceğimi belirtti. Eğer Serap Hanım bu mesajı yazmasaydı, belki de şu an yüzlerce kez konsoloslukla konuşuyor olacaktım. Bu yüzden ona hakkını ödeyemem. Size tavsiyem: DS-260 formunu doldurduktan sonra mutlaka foruma üye olun, süreci takip edin, soru sorun, araştırın ve okuyun. Bunlar bedava ve vaktinizi almaz, benden söylemesi.Daha sonra Serap Hanım’la uzun uzun konuştuk. Hâlihazırda Schengen vizem olmadığı için vizesiz Balkan ülkelerine dosya taşımayı düşünüyordum. Ancak Serap Hanım net bir şekilde Avrupa için Viyana, Uzakdoğu için ise Hong Kong ve Bangkok’un uygun olduğunu söyledi. Ben de 8 Nisan’da Hong Kong Konsolosluğu’na mail attım. Gece 3 gibi dönüş yapıldı ve Hong Kong’da kalacağımı taahhüt etmem istendi. Ne kadar süre gerektiğini sorduğumda, süreci hızlandıramayacaklarını ve kesin bir süre veremeyeceklerini belirttiler. Ben de ne kadar süre gerekiyorsa kalacağımı söyledim. Ardından dosyamın transferi onaylandı ve KCC ile iletişime geçildiği bildirildi. Garanti olsun diye ben de KCC’ye mail atarak dosyamın Hong Kong’a taşınmasını istediğimi, sebebini ve Hong Kong’da kalacağım yeri belirttim. Ertesi gün KCC de onayladı. Böylece beklemeye başladım.Yaklaşık 11 ay sonra forumun mantığını anladım ve araştırmaya, okumaya, öğrenmeye devam ettim. Yeni bülten açıklandığında hâlâ aktif olmadığımı öğrendim. Ancak yaptığım hesaplamalara göre, bir sonraki ay numaramın 1.500 kişi artması durumunda aktif olabileceğimi düşündüm ve öyle de oldu. 14 Mayıs’ta aktif oldum. Hemen KCC’ye mail atarak dosyamın nerede olduğunu ve bundan sonra ne yapmam gerektiğini sordum. Onlar da 9 Temmuz’da mülakatım olduğunu ve dosyamın Hong Kong’da olduğunu söylediler.Hemen 15 Mayıs’ta Nicholson ile iletişime geçtim ve 19 Mayıs’ta cevap aldım. Konsolosluk, aynı gün bana mail atarak lise diplomamı ve QR kodlu mezuniyet belgemi istedi. Ben de hemen tercüme yaptırıp yolladım. Nicholson, 20 Haziran için sağlık randevusu verdi. 18 Haziran için gidiş bileti aldım, maliyeti 12.000 TL oldu. Mülakatım 9 Temmuz’da olduğu için vize basım süresi için 3 gün pay bırakarak dönüş biletimi 12 Temmuz’a aldım, bu da 12.000 TL tuttu.18 Haziran saat 17:10’da uçağa bindik ve Hong Kong’a Türkiye saatiyle sabah 4’te indik. Uzun bir uçuş oldu, oldukça türbülanslıydı ve ara ara midem bulandı. Bunun için bulantı ilacı almanızı öneririm. Havalimanında “Visitors” kısmına yöneldim. Oradaki görevliye Amerikan vizesi için geldiğimi söyledim ve sorunsuz geçtim. Ancak başka bir arkadaş, “Greencard ve Amerikan vizesi” dediği için sorun yaşamış. Polis, onu bir saat sorgulamış, dönüş biletini ve kalacağı yeri sormuş. Polis, arkadaşın Greencard alıp Hong Kong’da yerleşeceğini sanmış. Bu yüzden çok detay vermemeye özen gösterin, gerekirse “turizm” için geldiğinizi söyleyebilirsiniz. Benim şansıma iyi bir görevliye denk geldim ve sorun yaşamadım.Valizleri aldıktan sonra soldaki Global Exchange’den 200 dolar bozdurdum ve 80 HKD’ye hat aldım, aktif edilmesini istedim. Turist Octopus Kart’ı almayın, onun yerine ilerideki gişeden normal Octopus Kart aldım. 200 HKD tuttu (150 HKD bakiye, 50 HKD depozito). Ardından hızlı trene bindim, 3 istasyon gittim ve Hong Kong istasyonunda indim. Kartı bastığımda 40 HKD kesildi, çünkü hızlı tren biraz pahalı. Normal metro 5 HKD civarında. İndiğimde otel shuttle kısmından Bishop’u buldum ve shuttle ile otele geçtim.
    Sağlık Sürecim
    19 Mayıs’ta hem konsolosluktan hem de Nicholson’dan mail geldi. Konsolosluk, diplomamın ve mezuniyet belgemin tercümesini istedi. Nicholson ise 20 Haziran için boş randevu olduğunu ve onaylayıp onaylamadığımı sordu. Forumdan erteleme olmadığını bildiğim için ve 15 Mayıs’ta attığım maile ancak dönüş yapıldığı için 5 dakika içinde onayladım. Nicholson benden pasaportumun fotokopisini ve mülakat mektubumu istedi. Pasaportumun bilgi sayfasını ve konsolosluğun tarih-saat belirttiği maili yolladım. Başka mail gelmeyince birkaç kez yazdım, onlar da evrakları aldıklarını söylediler.Nicholson, randevu onay mailinde ek olarak şu bilgileri istedi: İletişim bilgilerim
    Mail adresim
    Ev adresim (İngilizce)
    Amerika’daki hedef adresim
    5 adet vesikalık fotoğraf

Fotoğrafları büyük almıştım, “Kesip yapıştırsam olur mu?” dedim, “Olur” dediler ve sorun çıkmadı.20 Haziran sabahı Deniz Abi, eşi Lara Abla ve Abdullah kardeşimle erkenden gittik. Wing On House’un girişinden asansörle 14. kata çıktık. Girişte 3 kız vardı, Amerikan vizesi için doktor randevusuna geldiğimizi söyledik. Bize sıra numaramızın yazdığı kağıtlar verdiler. Türkçe bir form da verdiler, İngilizcesini işaretliyorsunuz. Ben TDAP aşısını 2 doz olmuştum, ancak biri erken olduğu için tekrar yapmak istediler. Ayrıca polio aşısı da önerdiler. “Ne gerekiyorsa yapın” dedim. Bana iki seçenek sundular: Ya tek aşı (TD + polio) ya da iki ayrı aşı (bir TD, bir polio). İki aşı daha uygun olacaktı, doktorun önerisine uydum.Önce oturma alanına alındık. Sırayla Abdullah ve Deniz Abi’ler içeri alındı, sonra ben çağrıldım. Hemşire önce boy ve kilo ölçümü yaptı (yanlış çıksa da sorun değil, kimse takmıyor). Ardından sağ tarafta kan, tansiyon ve bilgi kontrolü yapıldı. Adınızı, doğum tarihinizi, pasaport ve dosya numaranızı soruyorlar. Sonra göz muayenesi, kan alımı ve tansiyon ölçümü yapıldı. Bize bir kıyafet verdiler, iç çamaşırınızla kalıp ameliyat önlüğü ve bornoz giyiyorsunuz. Eşyalarınızı kilitli dolaplara koyuyorsunuz. Ardından göğüs filmi için “Chest X-ray Waiting Room”a geçtim. Film çekildikten sonra dolapların olduğu yere dönüp bekledim.Doktor beni çağırdığında (numara kağıtta yanıyor), tatlı bir kadındı. Boğazıma ve vücuduma baktı, biraz muhabbet ettik. Doktor, iki aşı yapmanın daha ucuz olacağını söyledi, ben de kabul ettim. Göğüs filmim gelince bir an şok oldum, “Sorun yok, değil mi?” dedim. “Double check yapalım” dedi, sorun çıkmadı. Sonra oturma alanına döndüm. Evrakları toplayan kadın çağırdı,
    toplam 4.460 HKD ödedim:
    1.800 HKD muayene ücreti
    2.200 HKD laboratuvar ücreti
    460 HKD aşı ücreti

Aşılarımı oldum, WhatsApp üzerinden haberleşeceğimizi söylediler. 2 Temmuz’da MMR aşımın antikorunun yetersiz olduğu bildirildi. Evraklarımda sınır değerde olduğunu bildiğim için şaşırmadım. 2 veya 4 Temmuz’da gelip MMR aşısı yaptırabileceğimi ve doktor imzasını alabileceğimi söylediler. 10 dakika sonra Nicholson’a gidip MMR aşısı için 290 HKD ödedim. Evraklarımı ne zaman alacağımı sordum, pasaportumu istediler ve 20 dakika içinde bir zarf verdiler. “Bunu açma” dediler. Ayrıca aşılarımın tarihlerinin olduğu bir A4 kağıdı, QR kodlu COVID aşı evraklarım ve Türkçe antikor testi evraklarımı verdiler.Sağlık süreci benim için inanılmaz kolay ve keyifli geçti. Çalışanlar çok iyiydi, keyfi aşı yapmıyorlar, her şeyi evraklarla ve delillerle açıklıyorlar. Antikorlarım ya azdı ya da erken yaptırdığım aşıların süresi geçmişti, ama ben bunu dert etmedim ve süreç arkadaş ortamı gibi geçti.
    Mülakat Günü
    Gece uyuyamadım. Sabah 7:30’da çıktım, 8’de konsolosluğun önündeydim. İlk giren bendim. Girişte pasaport ve liste kontrolü yapıldı. Çanta almadım, eşyalarımı alışveriş torbasına koydum, kemer takmadım, telefonu otelde bıraktım. Üst araması, eşya kontrolü ve X-ray’den geçtik. Küçük bir alanda 15-20 sandalye ve 4 gişe vardı. Önce pasaportumu verdim, giriş yapıldı. Ortadaki gişe çağırdı, diplomamı istediler. Üniversite eğitimim Ukrayna’daydı, savaş nedeniyle okulum yıkıldığı için orijinal diplomayı alamamıştım. Noter onaylı siyah-beyaz bir kopyasını verdim. Görevli şaşırdı, “Orijinal” dedim. Büşra Hanım savaş durumunu anlattı, “Konsolos karar verecek” dediler.Benden adli sicil belgesi, askerlik belgesi, aile nüfus kayıt örneği, doğum belgesi ve doktor raporumu istediler. Lise mezunu göründüğüm için üniversite transkripti istenmedi. Daha önce Hong Kong Konsolosluğu’na lise diplomamın orijinali ve çevirisi, transkript orijinali ve çevirisi ile noter onaylı diplomamı maille yollamıştım. Türkiye Konsolosluğu’ndan çeviri yaptırın, en az 2 gün sürüyor. Üniversite mezunları için sorun yok, ama yine de tüm evrakları fazla fazla alın.Sonra fiş verdiler, kasiyere 330 dolar ödedim. Evrakları toplayan adama verdim, biraz bekledim. Sağdaki görevli çağırdı, yemin ettirdi, “Yes” dedim, sağ elimi kaldırdım. Parmak izi alındı. En yüksek eğitim durumumu, hangi Avrupa ülkelerine gittiğimi, Ukrayna’da ne yaptığımı, hangi tarihler arasında olduğumu ve Asya sınırındaki ülkelere gidip gitmediğimi sordular. Ukrayna konusuna odaklandılar. Mümkün mertebe göz teması kurmaya çalıştım. Yanımda Büşra Hanım vardı. İngilizcem iyi, ama Ukrayna süreci ve adli sicil kaydını anlatmak için Büşra Hanım’ı tuttum. Eğer hayatınız benimki gibi karmaşık değilse tercümana gerek yok. Görevli, “Her şey iyi görünüyor” dedi ve mavi kağıt verdi, ama pasaportumu vermediler. Büşra Hanım, sistemin ağır olduğunu ve adli sicil için kontrol yapacaklarını söyledi. Öğleden sonra tekrar gittik. Daha önce adli sicil belgesini verdiklerini söylediler, ama Ukrayna’nın e-Devlet sisteminden (DIA) alamadığımı, vergi numarası gerektiğini anlattım ve kanıt gösterdim. Pasaportumu geri verdiler, çok üzüldüm ama pes etmedim.Birkaç yerden haber bekledim. Şükürler olsun, 13 Temmuz’da belgem geldi, 14 Temmuz’da çevirisi yapıldı ve konsolosluğa mail attım. 15 Temmuz’da evraklar ve pasaportla gitmemi istediler. Hemen teslim ettim. Akşam CEAC sisteminde “Refused” (mavi kağıt nedeniyle AP) görünüyordu, sonra “AP” oldu. 16 Temmuz’da vizem basıldı.
    Maliyetler ve Seyahat Detayları
    Uçak Bileti: Türk Hava Yolları gidiş 12.000 TL, dönüş 12.000 TL (AP nedeniyle iptal ettim, 16 Temmuz için 40.000 TL’ye yeni bilet aldım).
    Otel: Bishop Lei, 29 gece 72.000 TL (23 gece için 60.000 TL, ekstra 1 hafta için 12.000 TL).
    Yeme İçme:50 bin bazı arkadaşlar konserve yemek getimişti ben getirmedim kendi imkanlarımla bazen mcdonalds da 50 hkd big mac menü de yedim bazen 150 hkd noodle yediğim de oldu bu biraz size kalmış
    Hong Kong’da Gezilecek Yerler
    Victoria Peak: Peak Tram ile çıkılıyor, Sky Terrace ve gidiş-dönüş bilet aldım. Mutlaka görün.
    Star Ferry: Hong Kong merkezden Kowloon’a geçiş, Octopus Kart ile 5 HKD.
    Lantau Adası (Ngong Ping 360 ve Tian Tan Buddha): Turuncu hattan son durakta indim, 24 HKD. Citygate Outlet’te Adidas, Nike ayakkabılar 300 HKD (1.500 TL). Teleferik gidiş-dönüş 270 HKD, Büyük Buda ücretsiz.
    Chi Lin Nunnery ve Nan Lian Garden: Ücretsiz, kırmızı hattan yeşil hatta aktarma, Diamond Hill durağında indim, 9 HKD.
    Ladies Street: Mong Kok durağında indim. Türkiye’deki pazarlara benziyor. Labubu 500-1.000 HKD iken, pazarlıkla 2 tanesini 100 HKD’ye aldım. Magnet, çanta, peluş hediyelikler var.
    Hong Kong Disneyland: Klook’tan 600 HKD’ye bilet aldım. Turuncu hatla Sunny Bay, oradan Disney durağı.
    Man Mo Temple: Hong Kong merkezde, yürüyen merdivenlere yakın.
    Hong Kong Museum of Medical Science: Man Mo Temple’a yürüme mesafesinde, giriş 20 HKD.

Uygulamalar
    Klook: Octopus Kart’ın NFC özelliğiyle ödeme yapılıyor. Peak Tram ve Sky Terrace bileti 142 HKD, sıra beklemedim.
    Octopus: Kartınıza bakiye yükleyebilirsiniz, Circle K ve 7-Eleven’dan da yükleme yapılıyor.
    MTR Mobile: Metro uygulaması.
    Citybus: Otobüs hatlarını gösteriyor.
    MoneyBack (Fusion Market): Hong Kong numaranız varsa indirim için QR kod okutabilirsiniz.

Önemli Not
    Lise diplomanızın aslı yoksa, benim gibi Türkiye Konsolosluğu’nda onaylatıp çevirisini yaptırın. Deniz Abi’nin ve benim diplomamın orijinali yoktu. Büşra Hanım’la konuştuk, 7 Temmuz 2025’te evrakları konsolosluğa verdik, 9 Temmuz’da alınabileceği söylendi. Geç kaldık, ama Büşra Hanım sorun olmadığını, mülakattan sonra aynı gün teslim edilebileceğini belirtti.İhtiyacımız olmadı ama benim savaş durumumu konsolosluk kabul etti orijinal diplomanız yok ise muhakkak bu prosedürü izleyin Siz siz olun, gelir gelmez Türkiye Konsolosluğu ile iletişime geçin, evraklarınızı son dakikaya bırakmayın.
    Tercüman Tavsiyesi
    Büşra Hanım’ı şiddetle tavsiye ediyorum. Konsoloslukta tanınıyor, her şeyi biliyor. Kendisine 400 dolar ödedim. İletişim: +852 5743 16 26 (Büşra Köklü).

• ⭐⭐⭐

@berkinozdagli
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Fatime-İncebaş, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Gürhan-Kuraş Vizeniz hayırlı olsun bundan sonrada her şey gönlünüzce olsun:)
    schengen vizesiniz en sonra hangi ülkede aldınız bir de mesela viyana dışında aldığımızda viyana girememe gibi bir ihtimalimiz olur mu

2.schengen vizem yani hollanda vizemle (multi) viyana'ya giriş yaptım. Bu hollanda vizemle öncesinde sırayla hollanda'ya ve almanya'ya giriş çıkış yapmıştım son olarak viyana'ya giriş yapmak için kullandım. Aldığınız vize multi ise ilgili tarihte hala geçerli ise ve ilk girişi vizeyi aldığınız ülkeden yapmışsanız viyana'ya girerken sizi almama durumu olacağını düşünmüyorum.

• @Flight101 çok teşekkür ederim abicim 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@berkinozdagli Böyle güzel şeyler duymak gerçekten çok kıymetli. Ben sadece yol göstermek için elimden geleni yaptım ama asıl bu süreci sabırla ve azimle tamamlayan sizdiniz🍀
    Detaylı yazınız için çok teşekkürler.
    Mutluluğunuz ve başarınız daim olsun, yeni hayatınızda çok güzel fırsatlar gelsin🎉🥳🎊

• @Serapp çok sağolun serap hanım hakkınızı hiç ödeyemeyiz iyi ki varsınız

• @berkinozdagli Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar..

• Tebrik ediyorum, Hong Kong'a dosya taşıyan herkesin faydalanabileceği çok güzel bir deneyim olmuş, eline koluna sağlık. Amerika'daki yaşamında başarılar.

• @sarvavasa Teşekkür ederim abi bundan sonraki arkadaşlara yol göstersin yardımcı olsun.Seni de tebrik ediyorum Amerika’da görüşmek üzere

• @sezen_thelittlebird https://www.ustraveldocs.com/tr/en/collection-locations

burda yazıyor ama telefon numarasına ulaşırsan bana da haber ver. Muhattap olmamanın bütün yollarını denemişler.

Change of new document delivery address in Ankara
    Please note that as of July 4, 2025 the new document delivery address is:

VFS Global
    Mahall Ankara A Blok No: 11
    Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul. No: 274
    Çankaya, Ankara

• ⭐⭐⭐

Sevgili talihli dostlarım....

DV2025 talihlisiyseniz süreç takibi, soru ve cevaplar için

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları

DV2026 talihlisiyseniz süreç takibi, soru ve cevaplar için

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları

linklerindeki başlıkları kullanmanız, bu başlık altında mülakat deneyimi okumak isteyen talihliler için kolaylık sağlayacaktır.

Süreçlerinizde başarılar..

• ⭐⭐

@berkinozdagli vizeniz hayirli olsun, yeni hayatinizda basarilar.

Benzer Başlıklar

• 728
  • 6434
  • 280
  • 516
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |