Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• merhaba, üniversite transkriptim e-devlette yüklü olmadığı için üniversitemi arayarak mail ile edindim. gelen pdf imzalı ve mühürlü fakat mail ile geldiğinden ıslak imzalı değil. bu sorun olur mu ? yoksa yeterli mi ? teşekkür ederim.

• @Serapp Teşekkür ederim cevabınız için, sanırım yeşil pasaportlarımız iptal olmuyormuş, mülakat geldiğinde tekrar kuruma sorucaz şayet iptal olma ihtimali varsa bordo pasaport çıkartıp dediğiniz gibi yapıcaz, umarız iptal olmaz tekrar yeni pasaport çıkartmak zorunda kalmayız.

• @MEB, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. DV2026 talihlisiyim. CN:2026EU59XX. Ankara’da mülakata girebilir miyim? Dosya taşımam çok zor. Hakkım yanar mı acaba? Ayrıca 30 Mayıs’ta yapılan vize sistem değişikliğinden sonra yapılması gereken bir şey var mı? DS260 formunu doldurdum beklemedeyim.

Kimse garantisini veremez ama Ankara'nın 6k'ya kadar ulaşamadığı hiç olmadı.

• @Serapp serap hanım bangkok için hangi evraklar lazım aynı zamanda şuna dikkat etmelisin dediğiniz bir şey var mı

• Diğer yorumlarımı takip eden kişiler için, KCC den dosyamı Tiflise taşıdım ve Gürcistan vatandaşı olmayan biri olarak ikamet isterler ise sorun yaşayabileceğim söylendi ve ben de Gürcistan US konsolosuna ulaşıp konu hakkında soru sormak için bir e-posta attım ve bugün bir cevap geldi çok açıklayıcı değil muhtemelen otomatik mesajdır ama yine de burada bulunsun lazım olur.

• mesaj çevirisi :

Değerli Başvuru Sahibi, 2026 Mali Yılı için Çeşitlilik Vizesi (DV) mülakatlarının henüz başlamadığını ve başvurunuzun Kentucky Konsolosluk Merkezi'nden (KCC) henüz bize ulaşmadığını bildirmek isteriz.

Başvurunuz güncellendiğinde, KCC size mülakatınızın tarihini, saatini ve yerini bildirecektir. Mülakatınız planlandığında, gerekli belgelerin listesini içeren ek bir e-posta alacaksınız. Lütfen mülakata istenen tüm belgeleri getirdiğinizden emin olun. Vize başvuru sürecinin bu aşamasında başka bir adıma gerek yoktur.

Herhangi bir sorunuz varsa veya daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen [email protected] adresinden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Saygılarımızla,

Konsolosluk Bölümü ABD Büyükelçiliği Tiflis, Gürcistan

• orjinal mesaj :

Dear Applicant,

Please be informed that Diversity Visa (DV) interviews for the Fiscal Year 2026 have not yet begun, and we have not received your case from the Kentucky Consular Center (KCC). Once your case becomes current, KCC will notify you of the date, time, and location of your interview.

When your interview is scheduled, you will receive an additional email with a list of the required documents. Please ensure that you bring all requested documents to the interview. No further steps are needed at this stage of the visa application process.

If you have any questions or require further assistance, please do not hesitate to contact us at email: [email protected].

Best regards,
    Consular Section
    U.S. Embassy Tbilisi, Georgia
    http://ge.usembassy.gov/
    www.travel.state.gov

• Pandemi yok bir şey yok 2025 Avrupa için 23 bin açıkladılar yorum bile yapmak istemiyorum
    siz siz olsun bütün herşeyinizle amerikaya bel bağlamayın.

• @kemal85 Bildiğim kadarıyla Gürcistan oturum istiyor yoksa ben de taşıyacaktım. Lakin umarım sistem değişmiştir fakat tanıdığım biri mülakat alamamıştı çok yavaş ilerliyor. Sıralaması yüksekti baya fakat hatırlamıyorum kaç bindeydi

• Merhabalar..green card çekikiliş tarihinden yaklaşık 20 gün önce evimden ayrıldım..eşimle 3 aydır ayrı yaşıyoruz..sanırım ayrılıyoruz..ds 260 ı doldurduk..ayrı yaşasakta ben onun için doldurdum..ama dosyam current olmadan ayrılacağız gibi duruyor..yanlız gideceğim belli oldu..interview da ne yapacağım ? Eşim 2. Başvuran ama gelmeyecek ve ben tek gideceğim..dosyamı açacağım açmadan oraya tek gidip boşanma karar belgeleriyle tek başıma interview e girip ordamı sölicem durum budur diye.. kafam karışık ben deli gibi fakülteden beri amerika hayali kurarken şimdi eşsiz yeni kıta koşturmacaları…ben nasıl bir yol izlemeleyim? Forumda aradım ama hep amerikada evlilik green card ve sonra boşanma ile ilgili deneyimler,bilgiler var.. bulamadım bir çıkış yardım edebilirmisiniz?

• Herkese selamlar
    Bugün Eylül 2025 için Visa bulletin çıktı.
    Avrupa için Eylül ayı cut off 23.000 son rakam olarak belirtilmiş.
    Benim sorum şu. Acaba CN EU23.000-den yukarı olan varmı. Varsa ve cut off açıklanmıyorsa yapılması gerekenler nelerdir?

• @totuta eğer son bülten 23.000 açıklandıysa ve siz 23.001 bile olsanız hiç bir şey yapamazsınız sizin için süreç bitmiştir. Bizde olduğu gibi. Kaç aydır tüm ümitlerimizi buna bağladık. Yüksek numaraları olan kişilere verilebilecek tek tavsiye bir an önce dosyanızı farklı bir konsolosluğa taşıyın, current olana kadar greencard çıktığını düşünmeyin. Çevrenizdekilerle greencard aldığınızı paylaşmayın sonrasında ne oldu, ne yaptın, gidiyor musun, açıklandı mı soruları sizi çok yıpratıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@rhabdo, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Çok zor günler geçiriyorum..green card çekikiliş tarihinden yaklaşık 20 gün önce evimden ayrıldım..eşimle 3 aydır ayrı yaşıyoruz..sanırım ayrılıyoruz..ds 260 ı doldurduk..ayrı yaşasakta ben onun için doldurdum..ama onun isteksizliği ve zaten aile mevhufumuzun olmaması nedeniyle dosyam current olmadan ayrılacağız gibi duruyor..ben ne yapacağım yanlız gideceğim belli oldu..ama interview da ne yapacağım ? Eşim 2. Başvuran ama gelmeyecek ve ben tek gideceğim..dosyamı açacağım açmadan oraya tek gidip boşanma karar belgeleriyle tek başıma interview e girip ordamı sölicem durum budur diye.. çok canım sıkkın ben deli gibi fakülteden beri amerika hayali kurarken eşsiz yeni kıta koşturmacaları…ben nasıl bir yol izlemeleyim? Forumda aradım ama hep amerikada evlilik green card ve sonra boşanma ile ilgili deneyimler,bilgiler var.. bulamadım bir çıkış yardım edebilirmisiniz?

Merhaba. Siz asıl talihli olduğunuz sürece eşinizin mülakata gelip gelmemesinin bir önemi yok.

Eğer mülakattan önce boşanma davanız sonuçlanır ise evraklar ile görüşmeye gideceksiniz ve mülakat aldıktan sonra dosyanızı açtırıp güncellemelisiniz. Eğer sonuçlanmazsa evraklara gerek yok ve dosyanızı açtırmanıza da gerek yok, hala resmi olarak evli olacağınız için.

Tecrübe etmiş biri olarak söyleyebilirim ki, sizi hayatta geri çeken biriyle ileri doğru adımlar atmaya çalışmaktansa yalnız yürümeyi tercih edin. Merak etmeyin, boşanmış olarak Türkiyede yaşamaktan daha kolay Amerika’da yaşamak. Gerçekten temiz bir sayfa açarsanız hayatınıza.

• Ds260 formunu doldurduktan sonra Amerika’ya turist vizesi ile seyahat ederken sıkıntı yaşar mıyız?

• Selamlar, sizlere cevabını merak ettiğim bir kaç tane sorum bulunmakta. Bugün göçmen olmayan vize türleri için sosyal medya hesaplarının "herkese açık" olması gerektiği hakkında bir kaç yazı okudum bu durum göçmen vize türleri içinde gerekli midir? Aynı zamanda DS-260 formunu doldururken çalıştığım ve hala çalışmakta olduğum iş yerinden istifa etme durumunda DS-260 formunu tekrardan güncellememiz gerekiyor mu? Geçmişe yönelik formu kontrol ederken mezun olduğum üniversite ve lisans bilgilerini doğru girdiğimi fakat lise bilgilerimi girerken ismini "Özel XXX Lisesi" olarak belirtmişim fakat okulun isminin "Özel Antalya XXX Lisesi" olduğunu diplomamım aslını bulduğum zaman fark ettim. Bu durumu lisans bilgilerim doğru olduğu için problem oluşturur mu yoksa mülakat tarihi aldıktan sonra case'i açtırıp düzeltmek mi gerekir? Şimdiden cevaplarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim.

• @Umayalp07 evet, yeşil pasaport ömür boyu geçerli bir hak. bende 4 yıl önce memurluktan istifa ettim ama yeşil pasaport hakkım benim ve ailem için hala devam ediyor.

• @Fatih-Yalçın-0 Teşekkür ederim bilgilendirme için.

• @kemal85 Ben de Tiflis düşünenlerden biriyim. Ancak ikametgah probleminden dolayı cesaret edip henüz bir aksiyon almamıştım. Ancak size gelen mail de çok açıklayıcı değilmiş tam da dediğiniz gibi. Kendilerine 2. bir mail attınız mı başka sorularınız için yoksa Ya Allah Ya Kısmet diyerek vize mülakatı maili gelmesini mi bekleyeceksiniz? Eğer ikametgah isterse diğer planınız nedir bu durumda ?Saygılar

• Merhabalar, öncelikle kazanan herkesi tebrik ederim yolunuz açık olsun. Benim sorum şu; mülakata hong kong'da gireceğim ve mülakat tarihim belli olduğunda dosyamı açtırmayı ve ufak bir bilgi hatasını düzeltmeyi düşünüyorum. Hata şu; orada yaşayan tanıdığımın iki adı var ve ben yanlış sırayla yazmışım adını (örnek veriyorum "ahmet veli soy ad" olan adı "veli ahmet soy ad" şeklinde yazmışım) ve telefon numarasını girmedim(güncel numarası var). sizce bu hatalar için dosya açtırılıp düzeltilmeli mi? Yoksa mülakat gününde görevliye gerekli açıklamayı yaparsam onların düzeltme imkanı var mı?

• Merhaba arkadaslar biz DV23 talihlisi olarak dosyamizi Hong Kong'a ilk tasiyan gruptaydik. Bu konu hakkinda konustugumuz bir youtube bolumu cektik. dileyenler icin link

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinaf Form açtırmayı gerektirecek bir konu değil. Doğru ad ve adresi bir kağıda yazıp mülakat esnasında verebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@SemihB-0 2026 mali yılı başlamamışken konsolosluklara e-posta yazmanız doğru değil. Kaldı ki size "oturum istemiyoruz taşıyabilirsiniz" demeyeceklerdir. Ya risk alıp taşıyın ya da oturum istemediği kanıtlanmış ülkelerden birine taşımanızı öneririm.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |