Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Dostlar selam bir sorum olacaktı. Greencard’a başvuru yaptığım pasaportumun son kullanma tarihi 2026 Ekim’de bitiyor. Yeni bir pasaport çıkardım. Ama eskisini de kullanıyorum. 14 Ağustos’daki randevuma giderken yeni pasaportumu versem sorun olur mu? Güncel pasaport bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?

• @sencansinaygun Merhaba, ben de başvuru yaparken kullandığım pasaport yıprandığı için yeni pasaport çıkartıp onunla başvurmuştum. Mülakat sırasında yeni pasaportumu verdim, eskisini sormadı bile. Direkt girdiler sisteme.
    Pasaportunuzun süresi çok yok, o yüzden yeni çıkardığınız pasaportu vermeniz daha mantıklı gözüküyor

• Merhaba arkadaşlar, Konsolosluğun pasaportumuza bastığı vizelerle Avrupa’dan transit geçiş yapabiliyor muyuz? Eğer geçilebiliyorsa, bu süreç ne kadar sürüyor?
    Ayrıca ABD’de ilk varış yapacağımız havaalanında pasaport kontrol sırası ve işlemleri ortalama ne kadar zaman alıyor?

• @danjaj çok teşekkür ediyorum. DS formunda verdiğim adreste de değişiklik olacak. Onu da mülakatta söyleyebilirim değil mi?

• ⭐⭐⭐

@sencansinaygun
    Selamlar

1. Eski pasaportunuzun geçerlilik süresi DV vizenizin basılması için yeterlidir.
    2. DV vizenizin yeni pasaportunuza basılmasını istiyorsanız konsoloslukta direk onu verebilirsiniz. Bunu yaşadığımız tecrübeye istinaden söylüyorum. Biz de ekim 2024'te asıl talihli olan eşimin pasaporunu değiştirdik, ds260 re-open yapmadan mülakata gidip yenilenmiş olan pasaportunu verdik. Sözü bile geçmedi, "Pasaport değişikliği yaptık bu yenisi" şeklinde bir açıklama yapmadık..
  • ⭐⭐⭐

@sencansinaygun Evet..Yeni adresi büyük puntolarla bir word sayfasına yazıp çıktısını alıp vermiştim..

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Evet geçilebilir.. Frankfurt aktarma çok tercih edilen rahat bir merkez bilginize...

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, Konsolosluğun pasaportumuza bastığı vizelerle Avrupa’dan transit geçiş yapabiliyor muyuz? Eğer geçilebiliyorsa, bu süreç ne kadar sürüyor?
    Ayrıca ABD’de ilk varış yapacağımız havaalanında pasaport kontrol sırası ve işlemleri ortalama ne kadar zaman alıyor?

Sayın @Flight101 in dediği gibi transit geçiş yapabilirsiniz, dikkat etmeniz gereken tek şey bileti alırken aynı havayolu ve tek PNR olması.

Bekleme süresi varış yapacağınız havalimanına ve vardığınız saate göre değişebilir.

• @Serapp geç cevap yazıyorum kusura bakmayın, çok teşekkür ederim ☺

• @Flight101 çok teşekkür ederim ☺

• @akara duruma göre karar vereceğiz. Bilgi için çok teşekkür ederim ☺☺

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz

Aşağıdaki başlıklar faydalı olacaktır okumadıysanız.

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@seahawk-tecnical mülakattan önce gerekli bütün evrakların listesi için bir mail alacaksınız zaten.
    daha fazla bilgi için aşağıdaki linki inceleyin;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/

Merhabalar evraklar içim mail gelmedi daha

• @Flight101 merhabalar öncelikle bu ve verdiğiniz diğer bilgiler için çok teşekkürler. Boostrix bulduk ama sağlık ocağı doktorumuz yazı vermiyor. Sisteme de adı olmadığı için aşı girişi yapılamıyor. Bu aşıyı nasıl olur ve olduğumuzu kanıtlarız şimdiden tekrar teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@istavrit59, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,

Case Number'ımız 3662 olmasına rağmen Ankara'dan henüz mülakat maili gelmedi.
    Geçtiğimiz aylarda hem Amerika'dan ve hem de Türkiye'den çeşitli uzmanlarla fikir alışverişinde bulunduk.
    Görüştüğümüz kişiler "Mayıs'ta mail gelecektir", "Haziran'da gelecektir, gelmezse o zaman görüşelim" ve "Temmuz2da kesin gelecektir, gelmezse de Ağustosta geleceğini düşünüyorum" benzeri ifadeler kullandılar. Bunların çoğu bu işlerle uğraşan hukukçular ve bu işten para kazanan danışmanlardı.

Eşimin ve benim ABD turist vizelerimiz var. Ancak statü değişikliği için "90 days rule"a zamanımız kalmadı.
    Daha önce çok kişi tarafından "eğer mail gelecekse 2-3 hafta öncesinden ESC'de mülakatınız görünür olmaya başlar" denilmişti. Eğer doğruysa ve halen görünmediğine göre Temmuz'da da çağırılmayacağız.

2 çocuklu ve 4 kişilik bir aile olarak, çok geç kalınmış ve numaramızın Türkiye'de current olmasına rağmen dosya taşımayı değerlendiriyoruz.
    Forum adminleri ve tecrübeli üyelerine, elbetteki kimse ne olacağını bilemez ve garanti veremez, sorularım şöyle:

1. Dosya taşıma girişimlerine hemen başlamalı mıyız? Yoksa Ağustos 15'te de başlasak bunu başarabilir miyiz?
    2. Forum üyelerimizin çoğu dosyalarını Hong Kong ve Viyana'ya taşıyor. İkamet istenmemesi ve hızlı yanıt almaları nedeniyle tercih ediyorlar. Yakın olmaları ve daha maliyetsiz olmaları nedeniyle Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan veya Azerbaycan'ı tercih edilebilir mi, tecrübe ve bilginiz nelerdir? Yoksa Hong Kong daha kolay olur ve her şey yolunda giderse en pürüzsüzü Hong Kong mudur sizce?
      (@vedatucar 'ın Arnavutluk Tiran tecrübesi fiyat tahmini konusunda çok faydalı oldu 🙏)

Bilgisi olanların yanıtlarına minnettar olacağız.

Merhaba. Mülakat deneyimleri başlığında sormuşsunuz ama sorularınızı bu başlıkta sormanız gerekmekte.

Gerçekten çok üzücü olmuş. Görünüşe göre sizi atlamışlar. Yakın dosya numaraları Mart ayında 2NL alıp Mayıs ayında Ankara'da mülakata girdiler, neden bugüne kadar beklediğinizi anlayamadım harekete geçmekte çok geç kalmışsınız.

Önce şunu sorayım, Ds260 formlarınızı daha sonra açtırdınız mı ve tekrar submit ettiniz mi? Completed göründüklerinden emin olun.

Daha önce o birçok kişinin söylediği doğru değil 🙂 KCC’den 2NL geldikten hemen sonra bile ESC’de mülakat bilgileri görünmüyor, ancak 1-2 saat içinde görünüyor. Hatta bir çok kişi 2NL alamadığı için KCC'ye 'adıma mülakat planlandı mı' diye sormak zorunda kalıyor.

Bugün veya yarın son bülten açıklanacak. Size yine mülakat verilmezse 15 Ağustosu beklemeniz gerekmiyor gidebileceğiniz her yere taşıma maili atın. Neresi kabul ederse yeter ki biri kabul etsin. Kabul etmeleri ile de iş bitmiyor, mülakat alabilmek önemli. Umarım alabilirsiniz.

• @Serapp merhaba,

yanıtın çok değerli ve sorumu doğru başlığa taşıdın Her şey için peşinen teşekkürler 🙏

Bu zamana kadar Nisan'dan itibaren her ay birileriyle görüştük. Nisan'da "Mayıs'ta gelecektir", Mayıs'ta "Haziran'da kesin gelir" gibi şeyler söylediler.

Nisan'dan beri KCC'ye defalarca mail attık. Standart yanıt ve en son standart dışı ya da yeni standartları olarak henüz yayınlanmamış Temmuz bültenini mail olarak attılar.

Perşembe günleri Ankara Konsolosluğunu aradık. Orası da hep "sorun yok, çok yoğunluk var. Çağırılacaksınız" dedi.

DS-260 formlarımız aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi "completed" görünüyor.

Ağustos 15'i beklemeyi düşünüyordum ancak tavsiyenize uyacağım ve bu ayda gelmezse taşıma için girişimlerde bulunacağım.

Bu başlık altında yazılanları da araştıracağım.

Tekrar teşekkürler.

55234a31-a73d-4691-b001-4604eb66b42d-image.png

• @Kübra-Kırmacı sağlık ocağı 4lü karmayı yapmayı reddetti, kayıtları da il sağlık müdürlüğüne kadar görüştüm ama bulamıyorum. Forumlarda okuyarak boostrix polio olan aşıyı aldım ve özel hastanede yaptırdım. Aşı kartı verdiler bu geçerli olur mu?

• @istavrit59 Merhabalar,

Görüştüğünüz avukatlar DS260 formunda hata yapmışsınızdır, biz bunu açalım, tekrar dolduralım vs. gibi cümleler kullandı mı? Hatta bu işlemi yaptınız mı?

• ⭐⭐⭐

@asya2792 Selamlar aşı ile ilgili yazımın sonunda aşı kartınızı nasıl hazırlayabileceiğinizi aktarmıştım..Yazı vermesine gerek yok, aşıyı uygulaması sonrasında aşı kartına tarihini yazıp kartın uygun yerine imza kaşe yapması yeterlidir.
    İmzanızda mülakat yeriniz yazmıyor, verdiğim bilgi Viyana mülakatında tecrübe edilmiştir.

• 23 bin yorum bile yapmıcam..

Benzer Başlıklar

• 153
  • 2688
  • 83
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |