DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@Serapp Çok teşekkür ederim.
-
@Harun-Yusuf-Şahin Hocam tebrik ederim, bir süredir iletişimdeydik ve okurken kendi mülakatımmış gibi hissettim :) Yolunuz açık olsun...
-
@Harun-Yusuf-Şahin Merhaba, öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun, sormak istediğim (Nüfus kayıt örneği (Nüfus kayıt örneği tipi: Kişi - Eski Eş Listele: Evet - Vukuatlı Belge: Evet - Kuruma İbraz) diye yazmışsınız anladığım kadarı ile daha önce evliydiniz ve boşandınız, doğrumu anladım? Benim ikinci evliliğim ilk eşten boşanıldığına dair boşanma evrağı istemiyorlarmı? Eski eş listelenmiş şekilde nüfus kayıt örneği yeterli oluyormu? Birde nüfus kayıt örneğini ingilizce tercüme ettirmek gerekiyormu?
-
@aliaytac41 Çook teşekkür ediyorum. Sizin güzel haberinizide bekliyorum.
-
@danjaj
Hayırlı olsun,tebrik ederim, bi sorum olacak, bizde 2026 talihlisi olarak mülakata kısmet olursa Viyana'da gireceğiz, Macaristan kaç günlük vize verdi size acaba? Bizimde bu ayın 21'inde Macaristan vize randevumuz var o açıdan öğrenmek istedim -
@Harun-Yusuf-Şahin
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀 -
@Umayalp07 rica ederim, e devletten aldığımız formül a ve b belgelerini İngilizce çeviri yaptırmadık, adli sicil belgelerini hem İngilizce hem Türkçe almıştım ben İngilizcesini almayı tercih etti. Herhangi bir noter onayı vs gerek yok e devlet belgeleri için.Karekodlu olması yetiyor. Son mezun olunan okulun diplomasının orijinalini ve fotokopisini aldı, Diploma çift dilli olduğu için çeviri yaptırmadık, çift dilli değil ise yeminli tercümandan çeviri yaptırmak gerekiyor
-
Çok teşekkür ederim.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba, dün Unganlardan test sonucum geldi ve sürece konsoloslukla devam edin diye bir bildirim vardı. Şu rezil yeni sitede üyelik oluşturmuştum ve bilgileri çekmiştim abuk subuk hatlarla bilgileri eski sistemden çekmişti ve bazı hataları nasıl yaptığımı anlayamayarak düzeltmiştim. Örnek olarak evlat edinilme süreci ile greencard kazanımı şeklindeydi vize türüm :). Neyse uzun lafın kısası belge gönderimi için başvuru oluşturdum, aşamaları ilerlerdim evrak tesliminde premium seçip ödeme(1010 TL haşırt) bile yaptım( önceki sistemde ptt için premium ödeme yapmış olmama rağmen) sonraki başlıkta case numaramı sordu ilk sırada sorması gereken soru, 0000 lı ve 0sız denememe rağmen case numarasını kabul etmiyor. Bu süreç normalde nasıl işliyor acaba ? pasaport gönderimi diye aratıyorum ama düzgün bir cevaba ulaşamadım. @Nalcabasmaz gibi herşeyi bir dosyaya koyup ptt ile postalasam mı bende ? Bilemedim ne yapacağımı, fikir veya tavsiyelere açığım.
-
@Kübra-Kırmacı Merhaba, cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.
-
@ATS16 Tamamdır. Ekledim... Teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
Herkese merhaba 9 Temmuz 2025 te Ankara’da mülakata girdim ve vizem sorunsuz bir şekilde onaylandı
☑️ 2 temmuzda saat 11 de unganlarda sağlık muayenesi randevum vardı . 9.30 da gitmeme rağmen sırayla herkesin işlemlerini başlatılar .ilk önce kan tahlili ve akciğer filmine yönlendirildim yaklaşık 1890 tl ödedim , öğleden sonra 12.30 gibi muayene için tekrar gelmem söylendi . Öğleden sonra muayenemi oldum ve aşılarım yapılıdı aşılara 400 dolar ödeme yaptım ve ertesi gün 3 te sonuçlarımın hazır olacağı söylendi . Ertesi gün 3 te sonuçlarımı aldım.
9 TEMMUZ MÜLAKAT GÜNÜ
Radnevum 7.30 idi .güvenlikten geçip içeriye girdikten sonra girişteki görevliler tarafından sırayla vize türüne göre yönlendirildik . ilk önce 18 numaralı bankodan 330 dolar ücreti ödededim ve fiş ve sıra numarası verildi numarayı takip etmem söylendi , numaram yandığında 17 numaralı bankoya giderek evraklarımı teslim ettim evrak olarak yeni pasaport ve amerikan vizemin olduğu pasaport , sağlık raporu , mali dökümler , 2 fotoğraf, diploma , nüfus kayıt örneği ve arşivli adli sicil kaydı istendi 2 diplomam olduğu için en son tarihi diplomamı istediler ,asıl mesleğimin diplomasını mülakatta isterseler verirsiniz denildi . Mülakatı Türkçe yapmak isteğimi söyledim . Sonra mülakat yapılacak bankonun olduğu tarafa yönlendirildim. İsmin söylendi ve Türkçe bilen kadın memurun olduğu bankoya gittim merhaba diyerek karşıladı sağ elimi kaldırarak yemin etmemi söyledi ve sonrasında parmak izini verdim. Soruları gayet güler yüzlü bir şekilde yöneltti ,direk sorgular tarzda değildi.
KONSOLOS: ne okudunuz
BEN: hemşirelik okuduğumu söyledim ve asıl diplomamı uzattım ve aldı her iki diploma fotokopisine kaşe vurdu
KONSOLOS: daha önce hiç evlendiniz mi?
Ben :hayır
KONSOLOS: daha önce yurt dışında yaşadınız mı?
BEN:hayır
KONSOLOS:daha önce Amerika’ya gittiniz mi
BEN:evet
KONSOLOS :Amerika’da nereye gideceksiniz
Ben:New York
KONSOLOS: neden new yorka gidiyorsunuz,
BEN :Amcam orda yaşıyor , amcam kelimesini anlamadı uncle deyince onaylayarak başını salladı
KONSOLOS:Amerika’da planınız nedir
BEN: hemşirelik yapacağım
Daha sonra eski pasaportumu aldı ve turist vizemi iptal etti vizenizi onaylıyorum dedi 1 hafta içinde mail bana mail geleceği söylendi 8.30 gibi işlemlerimi bitirerek sorunsuz. Bir şekilde konsolosluktan ayrıdım . Mülakata girecek diğer arkadaşların süreçlerinin güzel ve sorunsuz geçmesini diliyorum ☺️ -
Merhaba arkadaşlar. Dosyamı Frankfurt konsolosluğuna taşımak için mail atacağım. Almanya'da oturum ve çalışma izni gerekiyor mu? Lütfen bilgisi olan arkadaşlarımdan yanıt bekliyorum.
-
Bu ileti silindi! -
@Merve-kurtuldu
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀 -
@uzakkiyi @onurkaptan @abdullahbulut @yalcin61 @berkinozdagli @Zuhuratbaba
Dostlar selamlar mulakatlariniz umarim olumlu gecmistir deneyimlerinizi ve 1 Temmuz evrak yukleme yonergesiyle ilgili bilinmesi gereken seyler varsa buralari yesillendirebilirsiniz :) -
Benim mulakatim guzel gecti her sey yolundaydi ama lise diplomamin orijinali yoktu savas sebebiyle alamiyorum demistim onda sorun cikmadi ama ukrayna adli sicil kaydim olmadigi icin ap ye kaldim arkadaslarim herkes vize aldi pasaportlari onlarda vize basilmasini bekliyorlar bende adli sicil kaydi almaya calisiyorum sureci uzun ve detayli bir sekilde anlattigim bir yazi yazdim ap surecim bittigi zaman yayinlayacagim
-
-
Bu ileti silindi! -
@Flight101 teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum