Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Psychologist-0

Balgam testi sürecine dahil olacağıniza eminseniz, mevcut tabloda endişenizde haklısınız. Olası kotanin erken dolmamasını ummaktan, test sonucunun en erken 8.hafta veya öncesinde negatif olarak sonuclanmasindan, mülakattan başarı ile ayrılacağınızı dusunmekten ve vizenizin 30.09.25 mesai bitim saatinden önce basılmasını ümit etmekten başka bir çareniz yok gibi gözüküyor. Bol şans!

• @16bilgin teşekkür ederm hocam asıl talihli benim, o halde benim üniversite diplomam yeterli olacaktır sanırım

• Bugün mülakatım var fakat 3 temmuz’da girmiş olduğum sağlık kontrolünün sonuçları hala çıkmadı. Yani sağlık kontrolü ile mülakat arasındaki 3 iş günü pek yeterli olmayabilir.

• @HALİT-Ozgur transkriptinizi unutmayın

• @Gürhan-Kuraş, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Bugün mülakatım var fakat 3 temmuz’da girmiş olduğum sağlık kontrolünün sonuçları hala çıkmadı. Yani sağlık kontrolü ile mülakat arasındaki 3 iş günü pek yeterli olmayabilir.

12yi 10 geçe sonuçlarımın olduğu mail geldi. Mülakata girdim ve bayrağı aldım. Türkiye’ye döndüğümde kendi sürecimi anlattığım bir yazıyı paylaşacağım. Forumda bilgi paylaşımında bulunan herkese çok teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   nsercan nsercan 

• @Mekselina-Kazan merhaba banka ve gösterilen para ile ilgili soru soruldumu ?

• @rasitcenngiz merhaba öncelikle hayırli olsun dostum bişey sormak istiyorum banka ile gösterilen para ile ilgili soru sorulmadi mi ?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

• @ekoko1 Merhabalar, teşekkürler. Size de sürecinizde başarılar dilerim. Her konsolosluğun istediği evraklar farklı oluyor. Arkadaşlar mülakat deneyiminde ne yazmışsa, odur. Ben de ne eksik ne fazla bir şey yazdım. Daha bol bol zamanınız var, tüm mülakat deneyimlerine göz atmanızı tavsiye ederim. İyi günler dilerim. Tekrardan sürecinizde başarılar.

• Bu ileti silindi!

• @danjaj Merhaba, sağlık raporu sonucu mailinize geldiğinde raporun sonucunun çıktısını alıp yanımızda götürmemiz mi gerekiyor yoksa rapor doktordan direk konsolosluğamı gidiyor birde doktor muayenesi ve röntgen merkezinden alınan herhangi bir sonuç (röntgen cd)' si yada sağlık muayenesi ile ilgili bir belge alıp mülakatta yanımızda götürmemiz gereken bir belge oluyormu?

• @Umayalp07 merhaba, bize mail ile gönderilen aşı kayıtları ve röntgen cdleri bizim için sadece. Klinik, konsolosluğa gönderiyor zaten biz bir belge götürmüyoruz. Konsolosluk gönderdiği mülakat mailinde ne istediyse sadece onu aldı bizden ekstra hiç bişey almadı.

• @Kübra-Kırmacı Teşekkürler. Birde bir şey daha sormak istiyorum size, hangi belgeleri ingilizce tercüme ettirdiniz, formül A ve Formül B Almanca ve Fransızca yazıyor bu şekilde kabul ediyorlarmı, tercüme edilecek belgeler yeminli tercüman tarafındanmı yapılacak, noter onayı isteniyormu. Cevabınız için şimdiden tekrar teşekkürler.

• Merhaba,
    öncelikle başta adminlerimiz ve bu foruma katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün mülakatı sıkıntısız bir şekilde atlattım ve onay aldım.

07.07.2025 - Dr.Ungan Sağlık Kontrolü

Saat 10.20 Olan randevum için 9.00'da gittim ve çok beklemeden işlemlere başladım.
    Direkt 4. kata çıktım ve Dr.Ungan yazan kapıdan girip beklemeye başladım. Öncelikle kayıtları yapan görevliye gidip erken geldiğimi belirttim ve biraz bekleyin kaydınızı yapacağım dedi. İçerisi %99 yabancı uyruklu insanlardan oluşuyordu. 20 dakika kadar bekledim ve ismimi okuyup çağırdı.
    Pasaportum istendi ve orada fotoğrafım çekildi. Ardından bana verilen belge ve pasaportum ile birlikte 5. Kata (Düzen Laboratuvarı) çıkıp kan verme işlemlerimi tamamlamam söylendi. 5.kata çıkıp öncelikle ödememi kredi kartı ile yaptım (1880 TL) Ödeme yaptıktan sonra hemşirenin gelip sizi çağırmasını bekliyorsunuz.
    Buradaki işlemleriniz tamamlandıktan sonra sizi 3.kata, akciğer röntgeni için yönlendiriyorlar. 3.katta işlemler yaklaşıp 20 dakika sürdü ve tekrardan 4.kata çıkıp bana verilen kağıdı ve pasaportumu teslim ettim. Her gittiğiniz katta işlemleriniz tamamlandıkça size verilen kağıttaki boşluklar dolduruluyor ve sizde imza atıyorsunuz.
    4.kattaki hanımefendiye kağıdı teslim ettim ve 12.30'da Dr.Ungan ile görüşmem için tekrar gelmemi istedi. Bu boşlukta bende dışarıda en alt katta bulunan kafeye oturup kahvaltımı yaptım ve saati bekledim.

12.30'da tekrar gidip 4.katta ismimin okunmasını bekledim. 13.00 gibi ismim okundu ve Dr.Ungan'nın odasına alındım. Girerken maske takıyorsunuz ve içerde öncelikle boyunuz kilonuz ölçülüyor. İç çamaşırınız hariç kıyafetlerinizi çıkartmanızı istiyorlar. (Bu durumdan utanıyorsanız önlük giyebilirsiniz.)

10 dakika kadar o şekilde bekledikten sonra Dr.Ungan geldi ve şu soruları sordu;

-Daha önce ameliyat oldunuz mu?
    -Sigara içiyor musunuz?
    -Bir bağımlılığınız var mı?
    -Gecmişte psikolojik bir rahatsızlık geçirdiniz mi?
    -Amerikada ne yapmayı planlıyorsun?
    -Şu an ne yapıyorsun?

Bu soruları sorarken bir yandan sağ kolunuzdan karma aşınızı yapıyor.
    Ardından -"giyinip çıkabilirsiniz, geçmiş olsun" dedi ve odadan çıkıp tekrar sekreterin masasına gidip ödemeyi kredi kartı ile yaptım (15.900TL).
    Bu esnada olduğum testlerde bir sıkıntı olup olmadığımı sordum ve hanımefendi bilgisayardan kontrol ettikten sonra bir sıkıntı gözükmediğini
    ertesi gün 15.00-17.00 arası raporumu teslim alabileceğimi söyledi.

09.00-13.30 saatleri arasında sağlık testi işlemlerimi tamamladım.

09.07.2025 Ankara Mülakatı

09.00'da olan mülakat randevum için 08.15 gibi konsolosluğun önündeydim. Öncelikle konsolosluğun karşısında bulunan emanetçiye telefonumu bıraktım ve konsolosluğa tekrar döndüm. 08.30 gibi randevu saatim polisler tarafından seslenildi, saate göre bizi sıraya soktular ve pasaportlarımızı metal pencereden içeri koymamız istendi.
    Konsolosluk binasına randevu saatine göre sıraladıkları insanları gruplar halinde pasaportlardan isimlerimiz okunarak içeri alıyorlar.

İçeri girdiğimde ilk olarak üzerimdeki metal giysileri (kemer, saat) çıkartıp tüm evraklarımla birlikte kutuya koyup x-ray'den geçtim.
    Ardından 18.numaralı kısımdan ödeme yapmamız istendi ve 330 dolar nakit olarak ödedim. Kesinlikle nakit ve tam 330 dolar götürmenizi öneririm.
    Ödeme yaptıktan sonra fiş ve 2 adet sıra numaramızın bulunduğu kağıt verildi. Bu sıra numarasıyla koridorun diğer tarafında belge teslimi için bekliyorsunuz.
    Belgelerimi teslim ettim ve Amerika adresimi güncelledim, bu işlemler oldukça kolay. Bizden önceki belge teslimlerini dinleyip sıramız gelmeden önce istenildiği şekilde belgeleri sıralamamız ve hazırlamamız istendi. (Sanırım işlemleri hızlandırmak amaçlı)

Benden istenen belgeler;
    -Banka varlık dökümü, 6 aylık ekstre ve imza sirküleri. (Bunlar tek tek istenmedi yalnızca banka belgeleri dendi ben bu şekilde teslim ettim.)
    -Askerlik belgesi
    -Adli sicil kaydı, arşiv kayıtlı
    -Nüfus kayıt örneği (Nüfus kayıt örneği tipi: Kişi - Eski Eş Listele: Evet - Vukuatlı Belge: Evet - Kuruma İbraz) Bu şekilde verdim ben.
    -En yüksek eğitim seviyesindeki diplomanın orijinali ve fotokopisi
    -2 Adet 5x5 Fotoğraf
    -Dr.Ungan'dan alınan sağlık zarfı. (Yalnızca kapalı zarf isteniyor. Zarfın üzerindeki kağıdı ve CD'yi zarfa zarar vermeden zımbayı sökerek çıkartmıştım)
    -Pasaport
    -Amerikada ki posta adresimin yazılı olduğu bir çıktı. (Bu adresi bir danışmanlık şirketinden kiraladım bir sıkıntı olmadı)

Belgelerimi teslim ettikten sonra tekrar koridorun diğer tarafına geçtim ve beklemeye başladım. Ödemeyi yaptığımız 18 numaralı pencerenin devamında 19 ve 20 numaralar var. Mülakatlar bu iki numarada gerçekleşiyor.
    Yaklaşık 40 dakika bekledikten sonra 20 numaradaki Amerikalı beyefendi ismimi okudu. Belge teslimi sırasında mülakat dilini Türkçe seçtiğim için tercüman mülakatı yapacak beyefendinin yanında bekliyordu.

Mülakat Diyaloğu:

• Ben: "Hello".

• Konsolos: "Good morning."

• Tercüman: "Merhaba ben mülakatınızı tercüme edeceğim."

• Ben: "Teşekkürler."

(Tüm konuşmaları çevirmen çevirerek konsolosa ve bana aktardı, ben sadece Türkçe cevaplar verdim.)

• Konsolos: "Sağ elinizi kaldırıp verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan yemin eder misiniz?"

• Ben: Sağ elimi kaldırdım ve yemin ettim.

(İlk olarak sol el dört parmak ardından sağ el dört parmak ve sonrasında her iki elin baş parmaklarını tarayıcıya koymamı rica etti)

• Konsolos: "Başka bir ülkede yaşadın mı?"

• Ben: "Hayır, yalnızca Türkiye."

• Konsolos: "Askerlik görevini tamamladın mı?"

• Ben: "Evet, tamamladım."

• Konsolos: "Peki ne zaman tamamladın?"

• Ben: "Geçen sene, 2024."

• Konsolos: "Çok güzel."

• Konsolos: "İletişim fakültesinden mezun olmuşsun, doğru mu?"

• Ben: "Evet."

• Konsolos: "Mesleğin nedir?"

• Ben: "Kurumsal iletişim uzmanıyım."

• Konsolos: "Nerde bu işi yapıyorsun peki?"

• Ben: "Bir eğitim vakfında."

• Konsolos: "Amerikada nerede yaşamayı planlıyorsun?"

• Ben: "Austin, Texas."

• Konsolos: "Peki orada ki planın ne?"

• Ben: "Dil okuluna yazılıp dilimi geliştirmek istiyorum ve bu esnada hizmet sektöründe çalışabilirim."

• Konsolos: "Kendi mesleğini yapman daha öncelikli olabilir."

• Ben: "Kesinlikle, ilk olarak İngilizcemi geliştirip kültüre adapte olmak istiyorum."

• Konsolos: "Evet, iletişimde dil önemli."

(15 saniye kadar bilgisayara bazı bilgiler girdi)

• Konsolos: "Tebrikler, vizenizi onaylıyorum. 1 hafta içerisinde pasaportun sana ulaştırılır ve mailden bilgi verilir."

• Ben: Konsolosa ve çevirmene teşekkür ederek oradan ayrıldım.

Ardından konsolosluktaki başka bir görevliye VFS GLOBAL kargo tesliminde Ankara ofisi seçtiğimi ve belgelerimin tahmini ne zaman ofise ulaşabileceğini sordum.
    1 hafta içerisinde ulaştırılır dendi.

Çok teşekkürler. Umarım herkesin işlemleri en kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Harun-Yusuf-Şahin Sorunsuz bir mülakat süreci geçirmişsiniz. Çok tebrik ederim. Yolunuz açık olsun 🎉

• @Serapp Çok teşekkür ederim.

• @Harun-Yusuf-Şahin Hocam tebrik ederim, bir süredir iletişimdeydik ve okurken kendi mülakatımmış gibi hissettim 🙂 Yolunuz açık olsun...

• @Harun-Yusuf-Şahin Merhaba, öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun, sormak istediğim (Nüfus kayıt örneği (Nüfus kayıt örneği tipi: Kişi - Eski Eş Listele: Evet - Vukuatlı Belge: Evet - Kuruma İbraz) diye yazmışsınız anladığım kadarı ile daha önce evliydiniz ve boşandınız, doğrumu anladım? Benim ikinci evliliğim ilk eşten boşanıldığına dair boşanma evrağı istemiyorlarmı? Eski eş listelenmiş şekilde nüfus kayıt örneği yeterli oluyormu? Birde nüfus kayıt örneğini ingilizce tercüme ettirmek gerekiyormu?

• @aliaytac41 Çook teşekkür ediyorum. Sizin güzel haberinizide bekliyorum.

• @danjaj
    Hayırlı olsun,tebrik ederim, bi sorum olacak, bizde 2026 talihlisi olarak mülakata kısmet olursa Viyana'da gireceğiz, Macaristan kaç günlük vize verdi size acaba? Bizimde bu ayın 21'inde Macaristan vize randevumuz var o açıdan öğrenmek istedim

• ⭐⭐⭐

@Harun-Yusuf-Şahin
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |